Viime päivien elämäni hullarit

Blogiin tuli odottamatta vähän pidempi tauko. Ja monesti, kun on vähän pitemmän aikaa harvakseltaan täällä, paluu säännölliseen postailuun on yllättävän vaikeaa. Toisaalta taukoon oli ihan hyvä syy, on nimittäin ollut aika hullut päivät ja hulabaloo. Arvotin aikani niin, että iltaisin olen töiden sijasta lenkkeillyt tai katsonut telkkaria, ja pään nollaus tekikin ihan hyvää.

Yleensä, kun ei odota mitään, tulee vastaan jotain yllättävää.

Toissa viikolla jouduin vakiluokastani toiseen kevään ajaksi, ja se pisti pakan uusiksi. Minulla viime viikko tuntui ihan fyysisenä, sillä roudailin kamojani ympäriinsä. No, ei siitä sen enempää, mutta väsymys tuntui kropassa kyllä. Ja mikä nälkä oli loppuviikosta.

Viime torstaina teimme mieheni kanssa myös visiitin Pohjanmaalle. Tämä ei ollut huvikäynti, sillä osallistuimme hautajaisiin. Tämä ei tullut yllätyksenä, vaan itseasiassa olin varautunut jo tähän pitemmän aikaa. Silti päivä oli aika raskas.

Olin yllättynyt siitä, miten paljon tunnetta olin ladannut itseeni, ja taisin kirkosssa kyynelehtiä vähän myös väsymystäni. Siunaus oli kaunis, samoin muistotilaisuus. Näin muistotilaisuudessa useita tuttuja ihmisiä, mm. ala-asteen opettajani, joka opetti minua viisi ensimmäistä vuotta. Oli niin ihana nähdä häntä ja vaihtaa kuulumisia.

Hautajaisissa mietin sitä, miten tärkeät ne ovat. Vaikka päivä on raskas ja omaisille varsinkin, se on erityinen päivä, loppuunsaattamisen ja erään aikakauden päätöksen päivä. Rakas ihminen on nukkunut pois, ja häntä muistellaan. Sitten voi tavallaan mennä eteenpäin, vaikkei se tietenkään ikävää poista.

Muistotilaisuus oli siis kaunis, paljon musiikkia ja laulua. Lauloimme myös isoäitini lempivirren, joka sai aikaan myös pienen kyynelehtimisen. Olin hautajaisten jälkeen aika nostalgisissa tunnelmissa, joka on tavallaan kestänyt koko viikon.

Viimeiseen kymmeneen päivää on mahtunut mukaviakin asioita.

Ehdimme käydä viime viikon keskiviikkona HBO Nordicin kutsumana katsomassa yhden lempisarjani, Westworldin, kakkoskauden aloitusjakson. Maxim 2 on mahtava teatteri, siellä on nojatuolit, ja tuolien välissä pöytä! Oli tosi kiva ilta, ryömin nojatuolini syliin ja olin siellä ihan omassa rauhassani.

Myös rakas Amerikassa asuva lapsuudenystäväni oli Suomessa, ja halusin antaa hänelle aikaa. Ehdimme maanantaina käydä kahvilla, ja tiistaina vietimme illan Farangissa, joka on tämän hetken lemppariravintolani. Oli kyllä niin hauska ilta. Ja miten hyvää ruokaa ja ihana palvelu.

Kiire ja väsymys on saanut aikaan sen, että oma hyvinvointi on jäänyt vähän sivuosaan. Olen syönyt vähän miten sattuu, ihan liikaa, ja se tuntuu kropassa turvotuksena ja pari kiloakin on tullut lisää. Keväällä meikäläisen on ihan turha yrittää ”päästä kesäkuntoon”, hahhah, vaan vedän ihan suosiolla vähän löysempää vaatetta ylle. Olen stressisyöppö ja syön väsymykseeni. Jotkuthan lakkaavat syömästä, vaan en minä.

Nyt on sellainen olo, että tässä päästään purjehtimaan taas vähän väljemmille vesille. Bloginkin kirjoittelu on hauskaa taas, ja tulossa on myös pari kivaa kamppista, joista olen innoissani. Ensi viikolla on vappu… Näillä näkymin meillä on brunssi ystäville. Olen innoissani suunnitellut tarjottavia, mutta rennolla otteella mennään! Kenenkään ei tarvitse pingottaa, ei edes emännän.

Olisin voinut tietysti kirjoittaa tämän päiväisestä aiheestani muodikkaasti ”Viisi tapaa selvitä stressistä”, mutta blääh – tässä oli nyt ihan selvää kauraa siitä, että joskus on kiire, väsy ja paljon tunteita pelissä. Silloin on parempi vaan olla tai lenkkeillä, ja nukkua niin paljon kuin mahdollista.

Voikaapa hyvin, porukat siellä!

Share:

2 Comments

  1. Anonyymi
    26/04/2018 / 8:47 am

    Tämä postaus oli nin paljon parempi ja aidompi kuin tuollainen muodikas "viisi tapaa"-postaus. Siksi juuri sun blogi on niin hyvä. Enkä edes huomannut mitään blogitaukoa. Kiitos blogistasi ja voimia kevätlukukauden loppurutistuksiin.

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    26/04/2018 / 10:01 am

    Joo mä en tunne itselleni luontevaksi sellaista listaamista, vaikka sitä nyt jona puolella onkin. Kiitos kyllä tässä tarvitaankin, konsertit, ilmiöviikko, juhlat jne vielä edessä…

Vastaa