Juuri nyt x 5

Ihana kevät, lämpimät, aurinkoiset päivät. Hiirenkorvat, valkovuokot ja esikot. Ja tuhoton väsy. Päiväunia vähän väliä. Kouluvuoden paketointia. Ja ihania, kirkkaita värejä sekä uusblondin paluu. Koukuttava sarja. Siitä on meikäläisen toukokuun alku tehty.

Lämpö ja aurinko

En ole vielä virallisesti tajunnut, että ulkona on hyvät ilmat, sillä on ollut niin paljon hommia sisällä. Mies on onneksi hoitanut pihaa, rapsinut kaiteita uutta maalia varten, pessyt ja käsitellyt terassin ja etuportaat. Linnut pitävät hurjaa konserttiaan varsinkin aamuisin. Pihalla tepastelee yksinäinen fasaaniuros, joka rääkäisee ja levittelee siipiään. Mielenkiintoista seurata löytääkö se rouvan itselleen.

Jos paikkansa pitää, viikonlopuksi olisi tulossa ihan hurjan hienot ilmat. Otan pyörän esille, haluaisin jo ajaa ekan lenkin. Vanhempani tulevat myös viikonlopuksi, ja ehkä tässä viritellään kesän ekat grillaukset!

Väriä vaatteissa

Sain loppukeväästä jonkinlaisen värikohtauksen, ja tilasin muutaman värikkään vaatekappaleen. Yksi niistä on tuo ihana jakku, joka kuvissa näyttää räikeältä, mutta luonnossa mitä kaunein punainen. Sain tänään eräältä pikkuoppilaalta lempinimen Maikku Mansikka.

Blondin paluu

Otin hiuksiin tukikäsittelyn, ja se vaalensi meitsin blondiksi. Ei ehkä fiksuin ratkaisu kesää vasten, mutta olen huoltanut tukkaani hyvin. Pesuaamuina jätän naamion hiuksiin, kuivaan itseni muuten ja laitan meikin, sitten vasta pesen naamion ja laitan hiukset. Tässä ollaan blondina juhannuksen jälkeen saakka, jolloin on taas kampaaja. Veikkaan, etten ihan näin vaaleana viihdy enää.

The Handmaid´s Tale

Mietin kauan uskallanko alkaa seurata kehuttua sarjaa. Se perustuu Margaret Atwoodin romaaniin (Orjattaresi, 1985), joka on dystopia Amerikasta. Amerikasta on tullut Gilead, ja sitä hallitaan Vanhan Testamentin oppien mukaan. Naiset on alistettu täysin, nainen voi olla vaimo, ”Martta”, ”täti”, prostituoitu, tai kuten päähenkilö Offred, (suomennoksessa Frediläinen) synnytyskone. En kerro enempää, mutta sen verran jännitin, että luin jaksosynopsikset etukäteen…

Sarja ei ole läheskään niin karmea kuin odotin, mutta ajatuksia se herättää. Varsinkin, kun luin jostain kirjallisuusblogista kaikkien Gileonin tapojen olevan oikeasti olemassa. Atwood on siis poiminut ne ympäri maailmaa ja laittanut yhteen. Huh. Sarja on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan, kun noita USA:n tapahtumia ajattelee. Päähenkilöinä on loistava Elizabeth Moss.

Kesäsuunnitelmat

Totuus on, että niitä ei ole! En halua muuta kuin kauniita ilmoja. Yhdet rippijuhlat on tiedossa heinäkuun puolella. Ehkä näen ystäviä, aion ainakin urheilla taas paljon. Kun nyt pääsisi sinne kesään asti! Jos tehdään reissu, se otetaan nopsasti jostain. Oikeastaan on mukavaa, ettei ole niin hirveästi mitään suunnitelmia.

jakku Massimo Dutti (tsekkaa nämä)

farkut Capri Collection

t-paita Mos Mosh

aurinkolasit Ray Ban (-25%)

korvikset Zalando

tossut K&S

Mukavaa keskiviikkoa!

*adlinks

Share:

4 Comments

 1. Tuula / Oman katon alla
  09/05/2018 / 9:41 am

  Luin tuon Atwoodin kirjan "Orjattaresi" viime vuonna ja täytyy sanoa, että oli yksi hienoimmista lukemistani 🙂 Sarjaa en ole katsonut, mutta kiinnitin huomion noihin suomennoksiin. Kirjan suomennoksessa päähenkilö oli "Frediläinen" ja paikka Gilead. Liekö sitten tv-sarjan suomentajan ottamia vapauksia tai tietämättömyyttä nuo eri termit. Kun itse kirja on kuitenkin klassikko, niin olisi hienoa, jos tv-sarjassa käytettäisiin samoja termejä eikä alettaisi keksiä niitä uudelleen. Mutta tämä nyt oli sinänsä täysin asiaankuulumatonta termihifistelyä. Itse tarina on upea ja ajatuksia herättävä 🙂

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  10/05/2018 / 8:47 am

  Kyllä suomennos sarjassa oli nimenomaan Frediläinen. Itse kuuntelen aina sarjoja myös sillä korvalla, että opin uutta, ja kekseliäs nimi Offred jäi mieleen. Ja Gilead on, korjasin virheen. Mä muuten myös syynään aina kirjaan pohjautuvia sarjoja sillä silmällä, että onko alkuperäistä kunnioitettu. Jos olen tykännyt kirjasta kovin, en voi sietää tuottajien vapauksia juoneen nähden!

 3. Mia / Beauty Highlights
  14/05/2018 / 11:11 am

  Tuo punainen jakku on niin kiva ja sopii älyttömän hyvin sulle! <3 Taisin Instassa sitä ihastellakin jo!Ja hei, mä haluan antaa sulle sarjavinkin: Löysin sattumalta Netflixistä sarjan nimeltä Dr. Foster, joka osoittautui ihan tosi koukuttavaksi ja hyväksi! Brittiläinen sarja, vain 2 tuotantokautta (yht. 10 jaksoa), mutta ihan huippu. Mulla on viimeinen jakso enää jäljellä… Sitten pitää taas etsiä uutta sisältöä elämään 😉

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  14/05/2018 / 3:56 pm

  Kiitos! Tykkään siitä, mutta nyt se roikkuu tuolla odottamassa viileämpiä säitä ; )Kiitti vinkistä! Varsinkin myöhäisinä kesäiltoina on kiva katsoa sarjoja päivän päätteeksi!

Vastaa