Kevät, juhlat ja Marks & Spencerin ihanat mekot

Kaupallinen yhteistyö Marks & Spencer ja Suomen Blogimedia

Minä olen juhlaihminen, sanon sen ihan suoraan! On ihanaa, kun on juhlia, ja jos ei ole, niitä voi järjestetää. Juhliin haluan panostaa pukeutumisella, onhan se paitsi hauskaa, myös juhlan järjestäjiä kohtaan huomaavaista. Mikä kohottaisi mielialaa paremmin kuin nätti mekko, joukko ystäviä ja lasi kuohuvaa? 

Pääsin kaupallisessa yhteistyössä Marks & Spencerin kanssa valitsemaan kevään ihanimmat mekot. Kuviin halusin pientä flirttiä, sillä hei, jos mekko kukkii kuin kaunein keto tai helma liehuu kuin Diorin New look-aikoina, ei voi olla ilman pientä pilkettä silmäkulmassa. Johan tässä on pitkät talvikuukaudet pukeuduttu villaan ja vanttuuseen, joten mekko saa loistaa, kukkia, hulmuta – sillä mikä olisi parempi aika juhlistaa elämää kuin toukokuu?

Mekkojen valinnassa voi mennä turvallisesti omalla linjalla tai sitten kokeilla jotain ihan uutta. Tässä muutama vinkki mekon valintaan.

Säväytä värillä

Jos huomaat pukeutuvasti juhla toisensa jälkeen samoihin turvaväreihin, niin mitä jos räväyttäisit vaihteeksi värillä? Omasta vaatekaapistani löytyy kyllä mustaa ja tummansinistä, joten punainen tuntui tuovan olemukseen ihan uudenlaista draivia.

Kuvan mekko oli ihana päällä, olemukseen tuli ryhtiä kuin itsestään. Ei ihme, sillä punainen on todellinen voimaväri! Mekon etuosassa on kaunis leikkaus ja takana koko selän pituudelta vetoketju. Värikkään mekon kanssa pitäisin asusteet ja korut neutraaleina, jotta mekon kaunis leikkaus pääsee esille. Lämmikkeeksi sopii shaali, ja pinkki punaisen mekon kaverina on raikas valinta.
Tutki trendit

Juhlamekon ei tarvitse välttämättä maksaa paljon, ja siinä tapauksessa voit tutkia vallalla olevia trendejä hieman tarkemmin. Kukkakuosit ovat nyt todella suosittuja. Jos et ole ihan varma ovatko kukat juttusi, etsi hillitty kuosi ja kokeile sitä, voit yllättyä!

Ihana, kukkaniityn mieleen tuova trikoomekko on oiva valinta juhliin, se ei purista eikä kiristä. Jos juhlavaatteessa ei ole mukava olla, ei ole juhlissakaan. Mekon värit ovat ihanat: pohja on luonnonvalkoinen, jolloin se tuo esiin oman ihoni lämmintä sävyä. Shaalin sävyn voi valita kukkien väreistä.

Kotelomekkojen alle voi halutessaan laittaa muotoilevat sukkahousut tai alusmekon. Marks & Spencerin valikoimista löytyy sukkahousuja aina 7 denieristä alkaen. Minä valitsin kymmenen denin sukkikset, jotka ovat matat, ja joiden muotoileva housuosa antaa sopivasti ryhtiä. Kokeilin myös alusmekkoa, joka on todella napakka.

Korosta parhaita puoliasi

Jokaisella meistä on ne parhaat puolet. Yksi on kapealanteinen hoikkine säärineen, toisella taas on hyvä ryhti ja uljas olemus. Tutki, mitkä ovat parhaat puolesi juuri nyt, äläkä turhaan arastele peittää niitä. Itse olen yläosastani siro, joten eipä ihme, että niitä puolia korostava sinisestä kellohelmamekosta tuli  suosikkini! Siitä tulee mieleen New Look, Christian Diorin vuonna 1947 luoma uusi tyyli, jossa vyötärö oli kapea, mutta helmassa reilusti kangasta.

Mekossa oli todella mukava ja huoleton olla. Tässä mekossa pidin siitä, että vyötärö on vähän nostettu, ja kangas laskeutuu paksuna ja leveänä. Yläosa oli napakka ja erittäin istuva. Mekko on varmaan yksi naisellisimmista vaatteista, joita olen koskaan pitänyt.

Kaikissa asuissa minulla oli jalassa Marks & Spencerin nudet korkokengät, joissa on maltillinen kahdeksan sentin korko. Nudet korkkarit ovat oikeasti ainoat juhlakengät, jotka tarvitset kevään ja kesän juhliin, miksei talvenkin. Ne jatkavat säären linjaa kauniisti, eivätkä vie huomiota itse vaatteesta.

Laukkujen suhteen makuni on yksinkertainen, yksivärinen sopii kauniisti kuosillisiin vaatteisiin. Mutta hei, leikittele toki kukallisella laukulla, jos asusi on yksivärinen!
Jos olet vielä juhla- tai muuta mekkoa vailla, Marks & Spencerillä on 6.5. saakka -20% ale normaalihintaisista mekoista! Kipaise katsomaan, jos vaikka joku kuvien mekoista kiinnostaa. Marks & Spencer -myymälät löytyvät Sokokselta Helsingistä, Jyväskylästä, Porvosta ja Tampereelta.

Onko sinulla juhlia tiedossa, järjestätkö itse vai osallistutko vieraana?

Mukavaa viikonlopun aloitusta!

Share:

25 Comments

 1. Anonyymi
  04/05/2018 / 8:28 am

  Jälleen kerran inspiroiva kirjoitus ja kauniit kuvat. Sinulta saa todella kivoja vinkkejä pukeutumiseen.Aurinkoista kevättä ja tsemppiä blogikirjoitteluun.Terveisin Satu

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  04/05/2018 / 12:37 pm

  Ihana, kun tykkäsit! Tätä kamppista oli superhauska tehdä, ja valokin sattui olemaan hyvä! Kiitos tsempistä, nyt on taas kyllä hyvä fiilis kirjoitella! Aurinkoa viikonloppuusi!

 3. Heli V & Naisellisia yksinpuheluita
  04/05/2018 / 12:40 pm

  No nyt on kauniita mekkoja esillä! Upea tuo (oranssin?)punainen. Sopii sulle tosi hyvin, oikein hehkut!

 4. Pauska
  04/05/2018 / 1:14 pm

  Minulla on mekkoja montakymmentä, joista aika monta punaista ta muuten värikästä. En pitänyt kahden ylimmän mekon hihoista lainkaan, minusta punaisen leikkaus on outo, koska kainalot näkyvät osin ja kukkamekko antaa ahtaan vaikutelman. Sinisessä on ihana helma, mutta minulle liian avonainen kaula-aukko. Kukkamekot ovat ihania ja sen enempää mainostamatta Oasiksella on paljon erittäin kauniita ja edullisia mekkoja.Parin viikon päästä juhlin isolla porukalla synttäreitäni ja lakkiaisia olisi tiedossa puolentusinaa. Juhlat ovat ihania ja aina pitää juhlia, kun siihen on syytä, kerranhan täällä vain eletään!Mukavaa viikonloppua!

 5. Anonyymi
  04/05/2018 / 1:30 pm

  Kaikki ovat upeita. Tuo punainen ei ole paras väri sinulle, se vie kaiken huomion persoonasta. Keskimmäinen kukkamekko sopi parhaiten. Sinisen sävykään ei ollut paras mahdollinen.Ei ole juhlia tulossa kun kaikki sukulaiset ovat jo 43-92 vuotiaita. Valitettavasti meidän suvun juhlissa katsotaan huolella pukeutuvaa vähä nenän vartta pitkin. Minä kun tykkäisin laittautua 🙂 Vaatimattomuus on liiaksi valttia.T. Juhlaton

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  04/05/2018 / 1:54 pm

  Punainen sopisi sullekin, sinä ku olet siro ja tumma kaunotar!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  04/05/2018 / 2:05 pm

  Juhlat ovat aina mukavia!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  04/05/2018 / 2:06 pm

  Laittaudu sinä vaan – ehkä olet esimerkkinä muille!

 9. Helen
  04/05/2018 / 3:21 pm

  Minunkin mielestäni kakkonen eli valkopohjainen kukkamekko sopii sinulle upeasti ja parhaiten näistä mekoista. Näytät todella kauniilta :)Tuo voimakkaan heleän punainen (melkein neon, ainakin näissä kuvissa) on kyllä muuten itsessään upea mekko.Kesän juhlat on ihania!

 10. Eilamari
  04/05/2018 / 5:07 pm

  Tuo sininen kellohelmamekko on minunkin suosikkini juuri tuon ihanan mallin vuoksi. Voisin näin päärynävartaloisena kuvitella mallin sopivan myös itselleni.Sinulle tosin sopivat upeasti nuo kaikki mallit – olet niin kauniin sopusuhtainen ja siro.

 11. Mari
  04/05/2018 / 7:18 pm

  Samoin minusta mekko nro 2 sopii sinulle parhaiten.. muistan viime vuonna kamppiksessa olleen vihreän mekon…jäin ilman sitä ja vieläkin vähän harmittaa;)

 12. Anonyymi
  04/05/2018 / 8:11 pm

  Juuri päinvastoin. Kellohelma ei sovi päärynävartaloiselle, koska se vain entisestään korostaa alavartalon leveyttä ylävartaloon verrattuna. Päärynävartaloisen tulee yrittää leventää ylävartaloaan ja kaventaa alavartaloaan, jotta yleiskuva on tasapainoisempi.

 13. Anonyymi
  05/05/2018 / 3:33 am

  Kauniita, tyylillisesti erilaisia mekkoja. Punaisessa olet kyllä tosi "hottis" ja suosikkisi istuu niin upeasti. Pari mekkoa olen hankkinut kevään juhliin ja nudet juhlakengät hankinnassa. Mukavaa viikonloppua, Marianne

 14. Anonyymi
  05/05/2018 / 7:24 am

  Merkillistä, miten eri tavalla ihmiset näkevät värit ja niiden sopivuuden ihmiselle. Minusta sinulle sopii ehdottomasti parhaiten tuo punainen mekko – niin värin kuin mallin puolesta – todellakin hehkut siinä ja se sopii ihanasti myös ihosi ja varsinkin hiustesi väriin! Ei todellakaan syö persoonaasi 🙂 Kaksi muuta ovat kyllä myös kauniita, mutta jotenkin pliisuja kun on tuo vertailukohde. Kyllä tämä suomalaisten seinäruusumentaliteetti istuu sitkeässä!! Ei saisi tapetista erottua, ei sitten millään…. T: Ansu

 15. Helen
  05/05/2018 / 8:30 am

  Justiinsa! Se, mitä naiset tavoittelevat, tai tulisi tavoitella, jos pyrkii sopusuhtaisuuteen on tiimalasimalli. Mutta kukin iloitkoon (juhla)pukeutumisesta tyylillään!

 16. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2018 / 10:56 am

  Siitä on kaksi vuotta aikaa! Voi se on ihana, se on mulla edelleen! Mekko kakkonen on suloinen, kuin kukkaniitty.

 17. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2018 / 10:58 am

  Monta kaunista mekkoa jäi vielä kuvaamatta, mutta tässä oli top 3 sekä minun että Marks & Spencerin puolelta. Punainen on upea mekko!

 18. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2018 / 11:02 am

  Punainen taisi olla "raatini", eli M&S:n edustajan, pr-toimiston edustajan ja mieheni suosikki. Niin, ihmiset näkevät mekot eri tavalla. Kirjoitit sen, mitä en jaksanut tuonne ylemmäs lähteä vääntämään. Minusta punainen ei todellakaan syö persoonaani, olen sen verran voimakas ihminen, että kestän kyllä punaiset vaatteet! Instastoriesista näkee sen, miten se oikeasti istuu päällä, eli hyvin. M&S on myös ihana kauppa siitä, että sieltä löytää kohtuuhinnalla todella helmiä. Puuvilla, pellava, kauniit mekot, chinot jne ovat kukkaroystävällisiä valintoja. Eikä tarvitse olla seinäruusuna!

 19. Anonyymi
  05/05/2018 / 11:04 am

  Ei Marjukka seinäruusulta näytä missään noista mekoista! Se on myös paljon kiinni siitä miten kantaa itsensä ja uskaltaako nostaa päätään tai katsettaan! Marjukka on upea ja kaikki mekot ovat upeita, mutta ei ole tarkoitus, että asu hävittää kantajansa tai sen persoonan kokonaan. Oikea värivalinta saa ihon hehkumaan. -M-H-

 20. Anonyymi
  05/05/2018 / 3:00 pm

  Upeita mekkoja ja upea sinä Marjukka! Oma suosikkini ylläsi on tuo ylimmäinen. Ja todellakin – tuo pinkki shaali punaisen kanssa on mitä raikkain valinta. Persoonasi ei kyllä hävinnyt tai kadonnut mihinkään ja väreissäkin kukoistat mielestäni näissä kaikissa. Juhlia on useitakin erityyppisiä tiedossa. Näistä kaikista valinnoistasi saa inspistä ja rohkeuspotkua piipahtaa oman mukavuusalueen ulkopuolella tai sen reunoilla. Tällä en tietysti tarkoita, että juhlissa pitäisi olla epämukava olo (ihan vain tarkennukseksi : ) ) vaan juhla-asussa pitää mielestäni aina tuntea olonsa juurikin mukavaksi ja huolettomaksi.Malla

 21. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2018 / 3:55 pm

  Heh, jännä, miten tämä postaus on herättänyt kommentointia. Ajattelin tänään noista mekoista, että punainen näyttäisi hyvältä lapsuudenystäväni Eevan yllä, hän on pitkä, hoikkasäärinen, tumma ja uljas nainen. Vaalean kotelomekon pukisin Pialle, jonka viljanvaalea tukka ja olemus pääsisivät oikeuksiinsa romanttisessa kotelomekossa.Varsinkin Linnan juhlia katsoessa olen moittinut huonoa ryhtiä. Kun katsoin Viron itsenäisyysjuhlintaa, naiset kantoivat itseään todella kauniisti.

 22. Marjukka / Fab Forty Something
  05/05/2018 / 3:58 pm

  Totta joka sana toisessa kappaleessa. Juhlamekossa voi myös vähän irroitella! Ettei aina valitsisi sitä tuttua ja turvallista linjaa.Pink on pink on mahtava väripari! Mekko on todella tyrmäävä luonnossa. Kiitos, vahvat värit mielestäni sopivat aikuisille naisille – ja selkä suoraksi niissä! Olisi mahtavaa nähdä näitä mekkoja luonnossa erilaisten naisten yllä.

 23. Anonyymi
  07/05/2018 / 7:58 am

  Näytät ihan älyttömän kauniilta näissä kuvissa! Omat suosikkini ovat punainen ja valkopohjainen mekko, mutta kauniita ja sinulle sopivia kaikki. -MaaritL

 24. Marjukka / Fab Forty Something
  08/05/2018 / 4:17 pm

  Kiitti kovasti!

 25. Rouva Kotkot
  12/05/2018 / 2:31 am

  M & S mekoissa on sekin ihanaa, että kokoja löytyy aika kivasti. Ei tarvitse mennä isojen tyttöjen osastolle, vaan samat kivat mallit on kaikille.

Vastaa