Näppärä koruteline ja viikonlopun kesäiset kuulumiset

Taisi olla viimeksi sunnuntaina, kun turhauduin solmulle menneeseen pitkään ketjuun. Vaikka ne miten asettelisin kauniisti, niin kylläpä vaan saan niihin solmuja aikaiseksi! Eilen, kun pääsin töistä, ajelin suoraan Cobelloon. Muistin siellä nähneeni näppärän korutelineen, joita oli itse asiassa myynnissä kolmessa koossa. Siellähän se oli! Ja tältä se näyttää nyt kotona…

Viikonloppu oli mitä mahtavin, vanhempani olivat kyläilemässä. Ulkona tuli oltua ja hyvin syötyä!

Voisin itse asiassa tehdä korujen säilytyksestä isommankin jutun, sillä jo kauan blogia lukeneet saattavat muistaa viiden vuoden takaisen juttuni isäni tekemästä korulipastosta. Lipasto on jokapäiväisessä käytössä, mutta pitkille ketjuille paras säilytys on joko seinällä tai telineessä.

Ripustin telineeseen paitsi pitkiä kaulaketjuja, myös varsinkin näin kesällä käytössä olevat rannekorut. Olen myös hurahtanut isoihin korviksiin, tilasin Massimo Dutilta muutamat. Isojen korvisten käytöstä taitaa itselläni olla peräti kolmekymmentä vuotta aikaa. Silloin pidin paljon Aarikan korviksia.

Telineessä olevat rannerenkaat ovat tanskalaisen Dyrberg/Kernin, joka on yksi parhaita hinta-laatusuhdemerkkejä. Rannerenkaiden metalli on kestävää, ei tule naarmuja, toisin kuin olen kuullut Hermes`n rannekkeisiin tulevan. Dyrberg/Kernin rannerenkaita on kiva yhdistellä asuun värien mukaan. Näin kesällä käytän enemmän noita hempeitä värejä. Booztilla on todella kattava kokoelma Dyrberg/Kernin koruja,* ja nyt on niin ihania kesävärejäkin tarjolla, keltaista, pinkkiä, korallia.

Dyrberg/Kern-rannekkeiden yläpuolella on Menorcan-tuliainen, kaunis, kullattu monivärinen rannekoru, johon kuuluu korviksetkin. Sitä en saa koskaan yksin ranteeseen, siksi sitä lienee tullut käytettyä vähemmän.
On niin mahtavaa, kun on voinut laittaa heleitä värejä ja kevyitä vaatteita päälle. Töissä minulla oli eilen valkoiset Mos Moshin farkut (Dayn farkut ovat kutistuneet, pahus), Oasiksen ihana hopeaan vivahtava t-pata ja Marenasin koripohjawedget. Oli kyllä lämmin farkuissa…

Viikonloppuna vanhempani olivat kyläilemässä, ja meillä oli todella leppoisa ja mukavat kolme päivää. Isä ja äiti tulivat asuntovaunulla, ja leiriytyivät pihaan. Halusin tietenkin tehdä heille hyvää ruokaa. Lauantaina grillailtiin kalaa. Äitienpäivänä tein brunssin – muun muassa niitä vohveleita taas, nyt on pakko laittaa niille stoppi! Mahtavat ilmat tietenkin tekivät osansa, saatiin olla ulkona paljon. Terassi on laitettu kuntoon kesäkukkia vaille, kai niitäkin kohta uskaltaa hakea, ettei halla yllätä.

Perjantaina kävin lenkillä ja eilen pyöräilemässä. Oli niin kiva käydä pyöräilemässä, ja päätin, että tänä kesänä tulee kilsoja ja paljon! Fillarointi on niin oma juttuni, maisemat vaihtuvat sukkelaan ja välillä voi pitää pienen juomatauon maisemia ihaillen. En koskaan kuuntele musiikkia, vaan olen mieluummin ajatuksissani. Ajattelin kyllä, että langattomat kuulokkeet voisivat olla kivat podcastien kuuntelua varten.

Poljin eilen vain 16 km, tunnustellen miten pyörä kulkee ja kroppa jaksaa. Kevättalven säännöllinen voimaharjoittelu on antanut tulosta: lenkki kulki tosi hyvin, mutta pyörä alkaa olla tiensä päässä, vanhanaikainen ja ratiseva. Kyllä sillä vielä pääsee, mutta uutta tekisi mieli.

Fiilis on jo osaksi kesän puolella, vaan töissä olen tosi kiireinen, ei uskalla vielä tuulettaa!

Ja nyt taitaa olla se viikon lämpimin päivä, helteistä tiistaita!

*adlink

Share:

2 Comments

  1. Anonyymi
    15/05/2018 / 12:41 pm

    Aurinko ja pyöräily on yhdistelmä, joka antaa valtavasti energiaa ja ihanan vapaudentunteen 🙂 Minäkin pyöräilin sunnuntaina 28 km, aivan ihanaa viilettää topissa ja shortseissa ja antaa auringon helliä, siinä ruskettuukin tasaisemmin kuin makaamalla, jota sitäkin kyllä harrastin pari tuntia ennen pyöräilemään lähtöä. Takapihani menee varjoon jo puolilta päivin, joten silloin on hyvä jatkaa auringonottoa fillaroimalla! Kiva ja hyödyllinen koruteline, kerrankos minäkin olen kiroillen kaivanut silmälaseja ja saksia ja joskus neulaakin, kun olen yrittänyt ohuen ohuesta ketjusta solmuja aukoa! Vaikka kuinka yrittää varovaisesti ketjuja säilyttää, niin jo vain kotitonttu saa solmuja aikaiseksi 😉 Ihania hellepäiviä toivoo Ansu!

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    16/05/2018 / 4:40 pm

    Näin on, ja lisäksi pyörälenkillä voi nuuhkia ihania kesän tuoksuja. Mun pyörä on jo aika vanha, joten uudelle olisi tarvetta!Mä olen ihan kypsä ketjujen solmujen avaamiseen, ja täytyy sanoa, että teline on palvellut hyvin nämä muutamat päivät, kun sen kanssa olen pelaillut.Nautitaan kesästä!

Vastaa