Vapunpäivän tunnelmia

Vaput on sitten juhlittu, tai juhlittu ja juhlittu, ja paluuu arkeen on koittanut. Meillä oli eilen brunssi ystäville, ja oli todella mukava, rauhallinen ja antoisa aamu- ja iltapäivä. Parasta hyvän ruuan lisäksi ovat syvälliset keskustelut. Ja tietenkin nauraminen!

Oli ihanaa olla kotona vappu. Kivaa olla aikuinen, eikö? Ei tarvitse pakkojuhlia, vaan juhlat voi olla ihan omannäköiset läheisten kanssa.

Olen myös taistellut pari päivää flunssaa vastaan. Luulin jo maanantaina, että väsy ja huono olo olisivat vain allergiaa, mutta eilen olo meni tosi flunssaiseksi. Illalla vain lepäsin.

Mutta noista meidän pikku kemuista sananen! Muistoksi viiskymmpisjuhlista jäivät pinkit viirit ja pienet silkkipaperipallot. Ne ripustettiin kattokruunuun ja mustavalkoisia serpentiinejä vielä lisäksi. Parempi överit kuin vajarit! Pentikin kauniit viininpunaiset lasit ja pinkit servietit saivat kunnian tuoda väriä kattaukseen. Laitoin paikkakortitkin.

Keittiön puolelle katoin seisovan pöydän. Tarjoilu oli rento: itsetehtyä peruna- ja fetasalaattia, lämminsavulohta ja kermaviilikastiketta, nakkeja (koska vappu!), italiansalaattia, juustoja, leikkeleitä, karjalanpiirakoita ja myslileipää. Kyllä maistui ja santsattiin myös. Koko aikuisporukalle riitti yksi pullo Moëtia, ja sitäkin jäi yli. Sen sijaan persikkamehua, vissyä, vettä, Pommacia ja ihan maitoakin meni senkin edestä.

Lapsivieraamme, kummityttömme ja hänen pikkuveljensä, korkkasivat jälkkäripöydän. Paistoimme vohveleita, ja parempi siinäkin överit kuin vajarit. Lisukkeina oli äitini tekemää omenasosetta, kermavaahtoa (tietenkin), jätskiä, vaahterasiirappia ja sitruunarahkaa. Jokainen sai koota mieleisensä annoksen, oma suosikkini oli omenasose-kermavaahtohässäkkä.

Laitoin päälle väljää vaatetta, jotta olisi tilaa ruualle, heh, mutten sitten kuitenkaan syönyt niin kovin paljon, liekö pöpö verottanut ruokahalua. No okei, vohveleita meni kaksi. Jätin tietoisesti jälkkärille tilaa.

Nyt jos valitsisin ruokailukalusteita, ottaisin pöydän ympärille pehmeät tuolit. Sillä siihenhän sitä jäädään juttelemaan.
neule ja kengät Massimo Dutti

housut J. Lindeberg


Toivottavasti lämpenisi pian ja saataisiin hiirenkorvat puihin. Se on minusta aina niin ihanaa aikaa!

Hyvää toukokuun alkua, ja toivottavasti teillä oli kiva vappu!

Share:

6 Comments

 1. Maria Strong
  02/05/2018 / 11:36 am

  Tyylikäs vappuasu ja todella kaunis kattaus.

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  02/05/2018 / 12:44 pm

  Kiitti Maria! Mä tykkään runsaista kattauksista tällä hetkellä!

 3. Anonyymi
  02/05/2018 / 2:56 pm

  hei! täyden kympin kattaus!!-Tiina

 4. Ei-Leen
  02/05/2018 / 5:57 pm

  En voi olla taasen ihastelematta noita vaaleanpunaisia lasejasi. Ehkä joskus hankin sellaiset kotiini. Tällä hetkellä laseja on liikaakin :)Ei-Leen / Hempeät hepeneet

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  04/05/2018 / 4:36 am

  Kiitos!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  04/05/2018 / 4:37 am

  Mä olen laittanut laseja tosi paljon pois. Nää ovat tämän hetken suosikkejani!

Vastaa