Kesähiusten hellää muotoilua

Kesä on käsitellyille ja hennoille hiuksille rankkaa aikaa. Varsinkin aurinko kaikesta suojausyrityksistä huolimatta tekee tepposiaan kuivattaen niitä entisestään. Niinpä hyvät aineet ja hoito ovat ensiarvoisen tärkeitä. 

Samaan kategoriaan luen hiustenmuotoilulaitteet. Sain testiin ilmakiharrinsetin, Babyliss Digital Sensorin, jota käytän hiusten viimeistelyyn. Se on fiksu laite, jossa on lämpösensorin lisäksi pyörivä harjasosa! Pienen harjoittelun jälkeen hiusten viimeistelystä on tullut näppärää ja nopeaa. Ja aika hauskaa myös!

On ihmisiä, jotka suosivat helppoa hiustenlaittoa, ja sitten sellaisia laite- ja hiustenhoitohifistelijöitä kuten minä. Olen jo nuoresta tykännyt laittaa hiuksiani, ja aivan lyhyttukkaisena ilmakiharrin oli se, jolla värkkäsin eniten.

Nyt, kun hius on kuivempaa kuin nuorena, kiinnitän erityisesti hiustenlaitossa huomiota hellävaraisuuteen. Pesun, naamion ja latvoihin laitettavan argan-öljyn (mahtava tuote näin kesällä!) jälkeen suihkautan lämpösuojan ja laitan nokareen muotovaahtoa. Sittenpä hiukset saavat kuivua tovin, kunnes kosteina kiepautan ne tarrarullille.

Näin kesällä on aikaa hiusten kuivaa itsekseen, ja kun ne ovat lähes kuivat, alan purkaa rullia alhaalta ylös, ja muotoilen niitä hetken ilmakihartimella. Talviaamuina kuivaan hiustenkuivaajalla, mutta ilmakiharrin on aina viimeinen vaihe.

Babyliss-uutuus on varsinainen älylaite! Se säätää lämpötilan automaattisen sopivaksi. Siinä on muyös pyörivä harjaosa, joka kiepauttaa hiukset harjan ympärille. Pyöröharjoja on kaksi, 40mm lyhyille ja 50mm pitkille hiuksille. Harjoissa on keraaminen pinnoite, harjakset ovat epoksipäistä villisian harjaa sekä nylonia.

Settiin kuuluu myös kaksi suoristusharjaa, mutta niitä en ole kokeillut vielä.

Pyörivä harjaosa oli todella metka. Nimenomaan liikehän on se (kampaajani Pian mukaan), jolla hiukseen saa kiiltoa. Hetki meni miettiessä, että kumminkohan päin harjaa pitää nyt rullata, että se sipaisee hiukset harjaksen ympärille, mutta äkkiä sen oppi.

Digital Sensor-ilmakihartimessa on myös kaksi lämpötilaa sekä nopeutta, sekä viileä ilma, jolla voi viimeistellä. Laitteella on myös viiden vuoden takuu.


Kesällä en ole halunnut kihartaa hiuksia sen kummemmin, sillä niidenkin pitää saada levätä. Laitan myös lähes joka pesukerralla hoitoaineen sijasta naamion, ja siitä hiukset ovat kyllä kiittäneet. Kampaajan vinkki tämäkin…

Kesäkuu kääntyy loppua kohden, ja ensi viikolla kauniit ilmat näyttäisivät palaavan! Hattu siis päähän ja aurinkosuojaa latvoihin!

Mukavaa lauantaita!

*Babyliss Digital Sensor AS500E, EAN 3030050140415, saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Share:

Vastaa