Hotellihelmi Riiassa: Grand Poet Hotel By Semarah

Palataan vielä yhden postauksen verran Riian-matkaamme. Meille hotelli on yksi tärkeimmistä asioista matkalloillamme. Valitsemamme hotellin tulee olla kaunis, rauhallinen, hyvä nukkua, ja siellä tulee olla hyvä aamupala. Nuorena sitä oli ihan sama millaisessa hostelissa nukkuu jossain kaupungin laitamilla, mutta ei enää. Grand Poet Hotel By Semarah Raina Bulvariksella täytti kaikki odotukset, lisäksi se on yksi kauneimista hotelleista, jossa olen koskaan yöpynyt. Grand Poet, jossa on 168 huonetta, on avattu vasta kevättalvella -18, joten se kiiltää uutuuttaan. Käytävillä tuoksuu vielä tuore puu.

Hotellin sijainti on mukavasti jugend-kaupunginosan ja vanhankaupungin välissä. Ja vanhankaupungin ja hotellin välissä on kaunis Basteijkalns-puisto, joka halki aina oikaisimme. Sijainti oli siis mitä mainioin, lähellä vanhaakaupunkia, mutta pois sen iltaisesta vilinästä.

Noh mistä tämä ylistyslaulun aloittaisi. Vaikka hinnasta. Varasimme hotellin pari viikkoa ennen reissua, ja kas, mukava tarjous napsahti eteen standarihuoneesta aamiaisen kanssa. Tsekkauksessa satuin kysäisemään onko varmaamamme huone rauhallinen. Herttainen virkailija katsahti varaustamme, ja kysäisi haluammeko sisäpihanäkymän, ne ovat rauhallisia. Kyllä kiitos, se sopii! (Tähän on sanottava, että hotelli ON rauhallinen, sillä yksisuuntainen katu hotellin ja puiston välissä oli vähäliikenteinen, varsinkin illalla.) Ja veikkaan, että hän tässä vaiheessa muutti huoneemme sijainnin, ja kertoi myös, että neljäkymmentä prosenttia asiakkaista nimenomaan toivoo puistonäkymää.

Riga, Riika, Hotel Grand Poet by Semarah, luxury hotels

Huoneemme numero oli 229, ja se sijaitsi aivan perällä, ikkunat sisäpihalle. Ja voi, millainen huone, niin kaunis pienine puolipyöreine erkkereineen, jossa oli kaksi nojatuolia. Kirjoituspöydällä oli myös iso pyöreä peili. Ilmastointia saattoi säätää, ja tallelokerokin oli. Kylpyhuone oli sellainen, että sen marmoreita teki vain mieli silitellä. Ja rehellisesti sanottuna, en ole missään nukkunut niin sikeästi ja rauhallisesti kuin siinä huoneessa.

Huonepalvelu pelasi koko yön, jos sitä olisi halunnut. Minähän rakastan tilata huonepalvelusta ruokaa, mutta nyt söimme kaupungilla sen verran paljon, että hotellilla ei enää ollut nälkä.


Palvelu on seuraava ylistyslaulu. Henkilökunta oli nuorta ja valpasta. Meille varattiin lähiravintolasta pöytä, saimme toisen peiton heti, kun sitä pyysimme (nukuimme siis molemmat omalla peitolla). Otimme paluupäivänä myös lentokenttäkuljetuksen, joka maksettiin hotellissa.

Päivät olisi voinut aloittaa hotellin kuntosalilla tai spa-osastolla, mutta ehkä sitten ensi kerralla.

Ja sitten aamiaiseen! Hotellin aamiaishuone oli siisti, mutta olihan siellä vilinää siinä puoli kymmenen aikaan, joilloin me nautimme aamiasien. Vasta viimeisenä aamuna hoksasimme, että hei, miksemme ole syöneet vaihtoehtoisessa aamiaistilassa, josta kuvia alla. Koska söimme lähtöpäivänä suht aikaisin, saimme olla täällä ihan keskenämme:


Riga, Riika, Hotel Grand Poet by Semarah, luxury hotels
Riga, Riika, Hotel Grand Poet by Semarah, luxury hotels
Riga, Riika, Hotel Grand Poet by Semarah, luxury hotels

Aamiainen oli oikein hyvä. Oli kokki, joka paistoi munakkaita, lämpiminä ruokina sai mm. pekonia, kasviksia, makkaraa, jos niitä kaipasi. Itse maistoin todella hyviä kalakakkusia. Juustot olivat maistuvia, samoin leikkeleet. Leipiä oli paria sorttia, lisäksi vaaleaa paahtoleipää. Hilloja, myslejä, jugurtteja ja hedelmäsalaattia sai myös. Ja öh, erittäin hyviä vohveleita. Jos jotain olisin kaivannut, niin appelsiinimarmeladia paahtoleivän ja kermavaahtoa vohvelien päälle… Soijamaitoa oli myös kahviin.


Eli jos ja kun Riikaan palaamme, en suostu muualle menemään kuin tänne. Niin paljon tykkäsin. Itse asiassa voisin hyvin aloittaa lomani menmällä tänne nukkumaan pariksi kolmeksi yöksi, tilaamaan huonepalvelusta, lillumaan kylpyläosastolle ja ottamaan hoitoja.

Vahva suositus siis, hotelli täytti kaikki odotukset, ja vielä enemmän.

Share:

4 Comments

 1. Anonyymi
  25/07/2018 / 8:53 am

  ylistys Poetille täältäkin !juniorisviitti, puistonäkymällä. Sijainti Huippu. Mieletön sänky. Mikä Palvelu! spa melko perus,jos paljon kävijöitä, ahdas. Hotellista lentokenttätaksi ehkä kallis … Suositus ehdottomasti !

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  25/07/2018 / 10:56 am

  No eikö! Mä en oo spa-ihmisiä, joten sillä ei niin väliä, kaikki muu täysi 10.

 3. Lady of The Mess
  25/07/2018 / 7:05 pm

  Olette ihan samoilla linjoilla hotellin valinnan suhteen kuin mekin: tällä iällä ei hostelleihin enää majoituta;) Riika on kyllä ihana kaupunki ja hotellinen vaikuttaa juurikin sellaiselta, johon voisin itsekin päätyä. Pari vuotta sitten, kun olimme Riikassa, majoituimme Radisson Blu Elizabetissa, joka myös sijaitsee puiston vieressä – olisikohan ollut peräti sama puisto, sillä puiston läpi mekin Vanhaan kaupunkiin kuljimme? Tosin Riikassa on niitä upeita puistoja niin paljon, että saattaa hyvinkin olla jokin muukin;)

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  26/07/2018 / 10:27 am

  Kurkkasin hotellianne, ja Elizabeth näkyy olevan Elisabetes ielalla. Yhtä lyhyt siitä oli vanhaankaupunkiin kuin meiltäkin oli. Siinähän tosiaan on puistoja vieri vieressä, mikä on ihanaa!Juu, ne hosteliajat ovat kaukana takanapäin. Kerran oltiin Unkarin aikana jollakin reissullamme Budapestin liepeillä sellaisessa hostelissa, että taksi ei löytänyt perille, vaan jätti meidät keskelle tietä kyllästyttyään etsimään sitä. No, onneksi hosteli ei ollut kaukana siitä…

Vastaa