Kotoilua ja unelmanpehmeää bambua päällä

Rippijuhlaviikonlopun jälkeen on taas ollut kotihommia, ja iltaisin on mukava ottaa rennosti. Ole vähän kateellisena seurannut muun Suomen säätiloja, sillä täällä etelässä ei lämpötila kohonnut yli kahdenkymmenen.

Kotona hengaillaan rennosti, mutta tykkään myös kotona käyttää kivoja olovaatteita. Sain tuossa taannoin tanskalaiselta Blusbarilta kaksi suloista, hempeänväristä bambuvaatetta, ja ne ovat pehmoisuudessaan aivan ihania! Ne ovat lämpimiin kesäpäiviin mitä mainioimmat. Bambusta en ennestään tiennyt paljon, mutta nytpä olen senkin suhteen viisaampi.

Mitä sinä tiedät bambusta?


Minulla on Blusbarin Basics By Borne-brändin eettisesti tuotetusta merinosta kaunis, ruskea ja sininen villamekko, sininen villaneuletakki ja mustavalkoinen raitapaita – tsekaapa nämä postaukset linkkien takana! Olen käyttänyt niitä todella paljon, sillä merino on yksi lempimateriaalejani. Bambusta sen sijaan en tiennyt mitään. Kun sain hypistellä bambuvaatetta, ensivaikutelmana se tuntui käteen todella pehmoiselta!

Blusbar, bambuvaate, eettinen vaate

Bambun pehmeys johtuu pyöreästä kuidusta. Bambu on luonnostaan imukykyinen, antibakteerinen ja -staattinen. Se on sitkeää, kestävää, hengittävää ja nopeasti kuivuvaa.

Blusbar, bambumekko, bambuvaate, ekologinen vaate

Bambu antaa ihon hengittää ja säätelee kosteutta. Merinovillan tapaan bambun lämmönsäätely on erinomainen. Bambu on muuten nopeimmin kasvava kasvi maailmassa – joku laji kasvaa jopa 25cm päivässä! Ihan uskomatonta – pitäisikö kasvattaa huonekasvina bambua, jos saisin sen menestymään. Bambu on myös sataprosenttisesti hajoava ja ympäristöä säästävä.

Blusbar, bambuvaate, ekologinen vaate

Bambumekko on ollut lämpimien päivien loistava hengailuvaate, jalkaan vain sandaalit, jos käy välillä jätskiostoksilla. Avonaista bambuneuletakkia olen käyttänyt yleisvaatteena, ja tällainen vilukissa on pärjännyt sillä loistavasti iltamyöhään.

Sain valita vaatteet useasta värivaihtoehdosta, ja yllätys, päädyn hempeään vaaleanpunaisen! Ettei aina sitä mustaa tai harmaata… Ja onhan tuo suloinen yhdistelmä valkoisten tennareiden tai sandaalien kanssa. Huomasin muuten, etten ole käyttänyt mekkoa ja takkia vielä yhdessä – niinkin se sopii hyvin.

Olen muuten huomannut yhden asian! Olen jotenkin energisempi ja pirteämpi kotona, kun en luuhaa rikkinäisissä verkkareissa, vaan laitan jalkaan kivat farkut ja sievän neuletakin. Fiilis on heti toisenlainen, kuin ns. sairasteluvaatteissa. Villasukista sen sijaan en luovu kesälläkään, ne ovat kesätyyliäni siinä missä sievät mekotkin! Vaan ehkä ei yhdessä kuitenkaan… ; )


Jos sinua kiinnostaa Blusbarin bambuvaatteiden jälleenmyynti lähellä kotipaikkakuntaasi, maahantuoja, Wandanten Marjo, osaa neuvoa siinä. Joten otahan yhteyttä Marjoon, wandante@wandante.com

Minä jatkan nyt vielä rippijuhlakuvien käsittelyä, ja toivon mukaan saan taas yhden satsin tehtyä. Mukavaa loppuiltaa kaikille, ja nauttikaa lämmöstä te, jotka sitä nyt saatte, nyyh…

*mekko ja neuletakki saatu

Share:

7 Comments

 1. Life with Satu
  11/07/2018 / 5:43 am

  No onpas kaunis neuletakki, tosi nätti <3Kysymyksestä mitä tiedät bambusta tulia allekirjoittaneelle mieleen ensimmäisenä pandat. Vaatteissa harvemmin vaikka niissä muutamissa joissa on niin olen pehmeydestä tykänny.

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  11/07/2018 / 12:00 pm

  Pandat! <3 awww… Tosi pehmeää on tää bambutrikoo, nytkin päällä tuo takki.

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  11/07/2018 / 12:01 pm

  Koko on S, tää on aika pientä mallia.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  11/07/2018 / 12:02 pm

  Pinkki on näin kesällä kiva, ja tuo vivahtaa nätisti nudeen.Bambu taitaa olla tosiaan aika monikäyttöinen materiaali.

 5. 1972
  11/07/2018 / 1:10 pm

  Hei! Ihana neuletakki <3 Sen verran kuitenkin tiedän aiheesta, että kangas ei todennäköisesti ole suoraan bambunvarsien kuidusta tehtyä kuten esim. pellava, vaan bambuselluloosasta tehtyä tekokuitua, ts. viskoosia. Viskoosin tekoprosessissa bambun hyvät ominaisuudet, esim. antibakteerisuus häviää. Itse bambun kasvattaminen on ekologista, mutta viskoosin valmistaminen ainakin vähemmän ympäristötietoisissa maissa taas ei… aiheesta on paljon artikkeleita, yksi hyvä on esim. Kemikaalikimaran sivuilla.

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  12/07/2018 / 6:38 am

  Kiitos kommentista! Toivottavasti Blusbar, jolla on hyvin ekologinen ja eettinen imago, on pitänyt huolta ko. asiasta. Ainakin sen merinolla on Ökö-tex -sertifikaatti, joten voisin hyvin ajatella bambuvaatteidenkin olevat ekologisesti tuotettuja.

 7. Ei-Leen Sato
  12/07/2018 / 7:31 am

  Löysin Kemikaalikimaran bambuviskoosiatikkelin googlaamalla. Olipa mielenkiintoista uutta tietoa. Itse rakastan viskoosia miellyttävänä, kauniina materiaalina, mutta ympäristö- ja työsuojelunäkökulmasta katsottuna sen valmistamistusmenetelmä on paljon pahempi myrkyttäjä kuin olen ajatellut. Aika monessa nettiartikkelissa bambun antibakteerisuus ajetaan alas. Sen ekologisuus taas riippuu näköjään pitkälti valmistusmenetelmästä, onko kuitu käsitelty mekaanisesti vai kemikaaliasetuksen.Olen seurannut Outi Les Pyyn kirjoituksia ja yritin selvittää myös hänen käsitystään bambusta ekologisena materiaalina, mutta niistäkin sain vähän moninaiset käsitykset. Suoraa vastausta siis tuskin on kenelläkään. Paras keino vakuuttua oman vaatteen ekologisuudesta on siis vaatimalla valmistajalta tarkka tieto valmistusmenetelmistä. Toivottavaa olisi että he itse antaisivat näistä avoimesti tietoa. Etenkin jos esiintyvät ekologisina vaatevalmistajina.

Vastaa