Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Matkavinkkejä Riikaan kaivataan!

Hip hei, pieni irtiotto suunnitteilla. Itse asiassa lennot ja hotelli on jo varattu – Riikaan! Vaikka Latvia on tuossa ihan lähellä, ei ole koskaan tullut käytyä siellä, joten nyt toivon vinkkejä sinne, etenkin ravintoloista ja kahviloista.

Meidän kesämatka on tänä vuonna vähän erilainen, sillä se on vain kolmen päivän pituinen. Emme halunneet lähteä etelämmäs kaupunkilomailemaan helteiden takia, kuten tiedätte, kolmenkymmenen asteen helteessä kaupunkiloma ei tunnu mukavalta. Mutta Riikapa on tuossa mukavan lähellä, täynnä kauniita hotelleja ja houkuttelevan näköisiä ruokapaikkoja. Ja tietenkin muutama nähtävyyskin pitää käydä katsomassa. Mutta ennen kaikkea reissu on pieni irtiotto kotipiireistä.

On jännä, miten nuo lähellä olevat kaupungit ovat jääneet täysin huomiotta meillä, Tallinna, Riika, Vilna, Pietari. Mutta koska me ei niin kovasti matkusteta, aina joku toinen paikka kiilaa edelle. Yksi kaupunki tosin houkuttelee kovasti, ja se on Slovenian Ljubljana. Sinne tosin ei keskikesällä viitsi lähteä.

Mutta hei, nyt vinkkejä kehiin! Ja leppoisaa kesälauantaita!

kuva: Ikaalisten matkatoimisto

Share:

21 Comments

 1. Anonyymi
  7 heinäkuun, 2018 / 6:59 am

  Riikasta ei ole vinkkejä antaa, mutta elokuussa olemme lähdössä juuri Ljubljanaan.Se tuntuu paikalta, jossa voi sekä retkeillä että nauttia kaupunkilomasta. Mukavaa matkaa teille! -Arja

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 6:57 am

   Oi kun kivaa, olisi kiva kuulla jälkeenpäin mitä tykkäsit. Lämmin taatusti tulee olemaan. Ihanaa matkaa teille!

 2. Anonyymi
  7 heinäkuun, 2018 / 8:10 am

  Ei vinkkejä Riikasta myöskään mutta Ljubljana on ihana!! Se kannattaa kuitenkin ehdottomasti yhdistää lake Blediin. Välimatkaa on vain noin puolitoista tuntia bussilla.

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 6:57 am

   Voi vitsi, nyt Slovenia-kuume sen kun kasvaa. Kiitos tuhannesti vinkistä!

 3. Anonyymi
  7 heinäkuun, 2018 / 9:35 am

  Hei, suosittelen käyntiä Jurmalassa. Siellä on ihania huviloita ja todella upea, pitkä hiekkaranta. Riikasta junalla n. 0,5- 1 tuntia ja edullisin hinnoin.T. Marianne pohojanmaalta

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 6:58 am

   Jurmalasta on moni puhunut. Saa nähdä lähdemmekö tällä reissulla sinne, mutta rannat ovat upeat. Olen nähnyt ne lentokoneesta!

 4. Anonyymi
  7 heinäkuun, 2018 / 12:41 pm

  Kävin Riikassa joskus reilut 10 vuotta sitten. Kaupunki on aika pieni ja heti keskustan ulkopuoli oli jo aika rähjäistä ja neuvostoliittolaisuus oli helposti koettavissa. Voi olla, että nyt kaupunki on jo tyystin erilainen, kuin silloin. En muista enää missä kävimme, mutta tuo torikuva on tuttu.T. Minna

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 6:59 am

   Veikkaan, että on muuttunut aika tavalla, samoin kuin Tallinnakin! Minusta on ihanaa, että kaupunki on pieni. Suuret kaupungit ovat tosi väsyttäviä…

 5. Anonyymi
  7 heinäkuun, 2018 / 4:35 pm

  Noh, vähä ku tallinna…sama meininki…kivoja puistoja.vanhan kaupungin ravintoloissa turistihinnat turistisafkasta.tuli käytyä mut ei kauheesti puhutellut…kiva nähä & kokee kuiteski.

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 6:59 am

   Ok, kiitos kommentista!

 6. Katriina
  7 heinäkuun, 2018 / 6:39 pm

  Vietin 3 vuotta sitten 3 päivää Riiassa, yksistään vanhassakaupungissa ja olen todella ihastunut siihen.Se oli minimiaika. Jotakin tiettyä ravintolaa tai kahvilaa ei kannata edes yrittää suositella, koska niitä on vanhassakaupungissa niin paljon. Tunnelma kauniina kesäsunnuntaina oli lähes välimerellinen. Suomalaiset eivät oikein ole taitaneet löytää Riikaa.Googlen löytämä haun suomenkielinen saalis oli hyvin laiha. Löytyi vain Wikipedian artikkeli, mikä sekin on auttava kohdista "Liikenne","Nähtävyydet ja rakeenukset" sekä " Koulutus ja kulttuuri"., Englanninkielinen tulos oli yhtä laiha. Ruotsinkielisiä sivustoja löytyy pilvin pimein eikä se ole ihme, koska Riika oli 400 vuotta sitten Ruotsin suurin ja rikkain kaupunki. Ruotsalaisia turisteja näkyi nyt paljon, koska Riiasta on suora laivayhteys Tukholmaan. Saksankielisiä sivustoja on myös runsaasti ja se on hitoriallisista syistä heillekin kiinnostava matkakohde, koska monella on sukujuuret Itämeren valtioissa.Venäjänkielisiä sivuja en osaa lukea. Riika oli 300 vuotta sitten tsaarin Venäjän kolmanneksi suurin ja rikkain kaupunki, kärsi neuvostovenälaisten vallan alla, mutta on restauroitu upeasti itsenäisyyden aikana.Kannattaa tietää jonkin verran Riian historiallisesta kerrostumista, että ymmärtää upeasti sanneeratun vanhakaupungin rakennusmuistomerkkien (mm. Jugenstil-talot, torin ympäristön rakennukset, luterilainen tuomiokirkko, venäläinen kirkko, vapauden muistomerkki) merkityksen. Toivotan teille antoisaa aikaa ja ihania elämyksiä Riiassa.

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 7:03 am

   Totta muuten, Ruotsillehan se on kuulunut. Ilman muuta luen historiaa ennen lähtöä. Tuo arkkitehtuuri varsinkin kiinnostaa, onhan kaupungissa satoja jugend-rakennuksia. Taidemuseo on kuulemma hieno. Jos tulee huonot ilmat, tulee varmasti käytyä paljon museoissa ja kirkoissa. Nuo suuret kirkot varmasti katsotaan, ja ehkäpä taidemuseokin. Mullakin on sellainen fiilis, että Riika on vielä "löytämättä". Kiitos vinkeistä, odotan kovasti reissuamme!

 7. Mia / Beauty Highlights
  7 heinäkuun, 2018 / 7:38 pm

  Ihanaa, että lähdette Riikaan! Oon kuullut kaupungista paljon kehuja. Itsekin miettinyt, että pitäisi joskus tehdä sinne reissu 🙂 Jään odottelemaan sun vinkkejä, niin voin sitten itse napata ne käyttöön!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 7:03 am

   Ilman muuta teen postauksen reissusta. Me saatiin ihan mieletön hotelli mielettömän edullisesti, hotelleista tykkäävänä odotan sitä myös kovasti!

 8. Anonyymi
  8 heinäkuun, 2018 / 9:34 am

  Ihana kaupunki tosiaan ja sopivan pieni lyhyelle lomalle! Googlaa Bergs Bazaar, sinne ehdottomasti!!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 7:06 am

   Tosi kiva vinkki, kiitos! Voisi olla ihana varsinkin illalla, jos olisi hyvää elävää musiikkia!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 9:02 am

   Tuon ET-lehden artikkelin luinkin, se oli tosi hyvä! Pitääpä vielä tsekata Hesari. Kiitos vinkeistä!

 9. Anonyymi
  9 heinäkuun, 2018 / 11:07 am

  Itse reilusti yli 50 Euroopan kaupunkia kiertäneenä, voin sanoa, että Riikan viehätys on juuri se pienuus ja on helposti sisäistettävissä. Varsinkin kun olette noin lyhyen ajan. Ei ole kuin muutama nähtävyys, niin loma tuntuu lomalta. Lidon ravintola (se joka sijaitsee kauempana keskustasta) käymisen arvoinen ja kannattaa piipahtaa vanhassa kaupungissa Moonshine 50-luvun kahvilaan. On nähtävyys vaikkei muuten 50-luvun jenkkityylistä pidäkään. Paljon ihania kahviloita. Meidän hotelli oli Neiburgs hotel; aivan ihana, luksusta ja mahtava sijainti.

  • Marjukka / Fab Forty Something
   9 heinäkuun, 2018 / 11:23 am

   Vau,, sulla on aika monta kaupunkia hallussa. Mistä kaupungeista olet erityisesti pitänyt, olis kiva kuulla!Näin on, liikaa ei pidä ahtaa yhteen päivään, mutta joku nähtävyys se on aina kiva katsoa. Neiburgsia mekin pähkäiltiin, mutta päädyimme sitten hitusen keskustan ulkopuolelle, kun emme olleet varmoja siitä onko öisin kovin meluisaa. Mutta hyviä arvioita se oli Tripadviserissa saanut!

 10. Anonyymi
  12 heinäkuun, 2018 / 7:01 am

  Piika – piian, ei piikanSiika – siian, ei siikansamalla tavalla taipuu Riika:Riika – Riian, ei RiikanLukijoillesi vinkiksi. Monelle tuo sana on vaikea taivuttaa. Upeaa matkaa sinne! Oma reissuni on ollut niin lyhyt, vain piipahdus, että vinkkejä ei ole antaa.Terv. Madame D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *