Mitä hyvä kampaaja voi tehdä

Tiedättekö tunteen. Menet nuutuneena työviikon päätteeksi kampaajalle kiroten sitä, että tulikin varattua aika perjantaille. Vietät luultavasti aikaa ruuhkissa, odotat kuumeisesti iltaruokaasi, olet lopen väsynyt jo pelkästä ajatuksesta viettää parituntinen ekan työviikon päätteeksi jossain muualla kuin Netflixin ja noutoruuan kanssa.

Tiedätkö tunteen. Lähdet kampaajalta jalat leijuen noin puoli metriä maanpinnan yläpuolella. Tunnet itsesi nätimmäksi kuin kaksikymmentä vuotta sitten. Tämä kaikki, koska sinulla on uudet hiukset! Hyvä kampaaja on naisen paras ystävä, se on kyllä tosi.


Menin kampaajalleni vähän synkissä tunnelmissa. Perjantaiväsy. Latvat olivat rutikuivat, ja aurinko oli vaalentanut tukkani ihan blondiksi. Kun valitin sitä kampaajalleni Pia Vesteriselle Parturi-kampaamo Rauhasta, (Mechelininkatu 28), hän sanoi, että siltä ei ole tänä kesänä voinut oikeastaan välttyä. Moni asiakas on valittanut kuivia hiuksiaan.

No, eipä hätä ole tämän näköinen. Mitä hiuksilleni sitten tehtiin? Pia kyseli tietenkin toiveitani. Toivoin kiiltäviä, lämpimänvärisiä hiuksia, jotka pitenevät eteen.  Ehkä otsista?

Sain ne kaikki. Sain myös ihanan Kerastasen rakennetta korjaavan ampullihoidon, joka korjaa rakennetta ja kosteuttaa hiusta. Sain päähieronnan, jonka aikana melkein nukahdin.

Sain myös kauniin värin, joka saa ihoni hehkumaan ja jonka lämpö tuntuu korostavan silmien vihreyttä. Ja ihanan föönauksen, joka toi mieleeni 90-luvun lopun kampaukset, ulospäin föönatut latvat, jotka tuntuvat ottavan iästä pois ainakin kymmenen vuotta. Miettikääpä viiskymppisiä viisikymmentä vuotta sitten! Oltiin niin mummoja. Oli nutturat, oli suorat teryleenimekot, oli paksusankaiset lasit. Erottaakohan viidenkymmenen vuoden päästä viiskymppisiä kolmekymppisistä?

Ja sitten sananen väristä.

Sanon tämän taas kerran, ja englanniksi, koska se kuulostaa nätimmältä: Don´t fight your colors. Eli jos olet lämminsävyinen, korosta sitä lämpöä! Kylmät sävyt pukevat talvi- ja kesätyyppejä, mutta jos silmäsi ovat kirkkaan siniset, ihosi kauniin ruskettunut, tai jos silmäsi ovat vihreät ja hiuksissa paljon punapigmenttiä, korosta lämpimiä sävyjäsi! Sitä paitsi, lämpimät sävyt ovat nyt muodissa pitkän kylmän kauden jälkeen. Onneksi. En ole erityisemmin fanittanut hiusten oudon harmaita sävyjä.

Kampaaja aina tietenkin kyselee asiakkaan toiveita. Yleensä annan aika vapaat kädet, koska luotan kampaajan ammattitaitoon.  Kysyinkin Pialta millaiset hiukset hän minulle laittaisi, jos saisi täysin vapaat kädet minun toiveistani välittämättä.

Hurjan yksiin meni makumme, eli Pian mielestään minulle sopisivat naiselliset, runsaat, lämpimän sävyiset hiukset. Hän oli aluksi permistä vastaan, mutta sanoi, että se oli minun kohdallani hyvä valinta. Hiukset tuuheentuvat, fiilis on runsas ja naisellinen, ja minä selvästi tykkään, kun on hiuksia päässä! Totta joka sana!

Meillä on myös hurjan hyvät keskustelut, joista voimaannun. Hiusten lisäksi mieli nauttii. Eikä kampaajalta lähtiessä ole sellainen olo että voi kun pääsisi pian laittamaan hiukset itse. Oikeastaan päiin vastoin – pahus, kun en itse saa samanlaista jälkeä!

Kotihoidoksi Pia räätälöi minulle Kerastasen rakentavat ja kosteuttavat ampullit, sekä naamion käytettäväksi aina hiustenpesun yhteydessä. Kerastasen naamio ei tee hiuksia raskaiksi, vaan kosteuttaa ja ravitsee niitä. Ja sitä tämä kesän kuivattama hius tarvitsee. Kerastasen tuotteet ovat kyllä huippuja, pikkuisen hintavampia, mutta hius kiittää.

Eka työviikko on selätetty, ja vaikka oli aamulla olin ihan sairaan väsynyt, väsymys on nyt tipotiessään. On kuitenkin huomenna ihana nukkua aamulla pitkään, sitten siivota rauhassa, tehdä ruokaa ja puuhailla kotona.

Sunnuntai meneekin sitten taas töiden parissa, mutta se ei haittaa, sillä syysjaksoni rytmittyy nyt näin. Työpäivien jälkeen teen enimmäkseen blogia, mutta sunnuntaina aherran Class Notebookin sivuja kuntoon viitos-ysiluokkalaisille, ja suunnittelen tulevaa viikkoa. Mukavaa hommaa sekin, eiköhän tämä tästä käynnisty pikku hiljaa!

Mutta nyt Netflix auki ja Chesapeake Shoresin uusimman jakson kimppuun!

Ihanata iltaa sulle ja mukavaa viikkistä!

Share:

5 Comments

 1. Anonyymi
  18/08/2018 / 12:00 pm

  Silloin pitää vaihtaa kampaajaa jos sieltä lähtiessä on sellainen olo, että pitäisi itse laittaa hiukset uudelleen. Olen käynyt 18 vuotta samalla kampaajalla ja tunne on ihana kun voi luottaa hänen ammattitaitoonsa. Uudet hiukset sopivat sinulle tosi hyvin.

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  18/08/2018 / 12:15 pm

  Oli mulla muutama toive, mutta miten ihanasti kampaajani ne toteutti, oli mahtava yllätys! Hiukset ovat uusiutuva luonnonvara, kokeile ihmeessä jotain uutta!

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  18/08/2018 / 12:16 pm

  Kiitti! Kyllä olin tyytyväinen edelliseenkin kampaajaan, ja oli ihan sattuma, että "jouduin" menemään uudelle. Mutta näin nyt kävi, että taisi kampaaja vaihtua. Mahtavaa, että olet löytänyt sulle hyvän kampaajan. Sellainen on kullan arvoinen.

 4. Mia / Beauty Highlights
  21/08/2018 / 4:41 pm

  Oot niin upea! 🙂

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  21/08/2018 / 6:06 pm

  Heh, kiitos!

Vastaa