Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Miten jaan työni viikolla, ja mitä kaikkea siihen mahtuu

Minun viikkoni alkaa oikeastaan sunnuntaista, sillä lauantaina on viikon ainoa vapaapäivä. Olisi aika hienoa viettää sunnuntait ilman töitä, mutta en ole vielä keksinyt miten se olisi mahdollista, enkä varmaan osaisikaan pelkästään vain olla. 

Työaika on mielenkiintoinen käsite, sillä todella monet tekevät töitä ihan eri aikaan kuin yhdeksästä viiteen tai kahdeksasta neljään. Itse tunnen olevani luovimmillani, kun tiedän aikaa olevan useampi tunti ilman keskeytyksiä. Suunnittelu tarvitsee rauhaa ja aikaa, ja ainoastaan sunnuntaina pääsen usein ihanaan flow-tilaan sekä päivä- että blogitöitä suunnitelleessani. Ennen töitä on tietenkin alla pitkät yöunet ja rauhallinen aamuhetki. Monesti pidän leppoisamman torstain ja perjantain, koska viikko alkaa jo painaa, mutta virkeänä sunnuntaina on kiva tehdä hommia.

Ajattelin vähän valottaa omaa työviikon kulkuani ja miten oma työaikani jakaantuu. Ja jotta autenttisuus säilyisi, kuvat ovat pitkän päivän jälkeen ”naama kiiltää”- ja ”meikit levällään”-otoksia…

Kurkataanpa sitten viikkooni, mitä siihen mahtuu ja mitä siihen on pakko mahduttaa. Vai onko? 

Sunnuntai

Aamiaisen jälkeen menemme siivoamaan ulkovarastoa, joka on järkyttävä kaaos. Raivausta kestää pari tuntia, ja seuraavana päivänä töiden jälkeen peräkärryllinen roinaa viedään jäteasemalle. En tiedä miten ampiainen minut löysi, mutta niin se pisti minua kaulaan. En hätäänny siitä, sillä tiedän, että en ole allerginen sen pistolle.

Siivouksen jälkeen omistan kolmisen tuntia kouluhommille. Olen siirtämässä kaiken matskun OneNoteen, uudistan myös kursseja, ja siinä on hommaa aika tavalla. Tsekkaan tulevan viikon tunnit, ja roikun hetken Facebookissa musiikinopettajien sivulla inspiraatiota ja vinkkejä etsimässä. Tulee nälkä. Ruuan jälkeen teen blogia ja silmäilen tulevan viikon kalenteria. Kirjoitan sähköposteja ja siivoan blogin meiliboksia.

Illalla teen suuren broilerimurekkeen ja keitän päärynäsosetta, ja siinä meneekin mukavasti parituntinen. Vahdin kattilaa ja luen samalla Orjattaresi-kirjaa.

Maanantai (tänään)

Tiukka opetuspäivä, ja olen kuuden tunnin jälkeen aika tapissa. Tänään oli silti todella kiva työpäivä. Kun tulen kotiin, teen taas hetken matskuja, ja etäpäivässä oleva mies lopettaa työt neljän jälkeen. Otamme asukuvat ja sen jälkeen pitää viedä peräkärryllinen jäteasemalle. Ruuan jälkeen teen blogia. Kirjoittelen tätä, kun kello on seitsemän. Maanantai-iltana pitää alkaa nukkumaan jo ennen kymmentä, että saan tarpeeksi unta.

Tiistai

Huomisesta näyttäisi tulevan mukava päivä. Tulen tarvitsemaan kollegan apua OneNoteen liittyvässä asiassa. Aamu on taas järkyttävän aikainen, mutta opetusta on vähemmän kuin maanantaina. Suuntaan töiden jälkeen kaupungille, ja menen käymään pitkästä aikaa Balmuirin liikkeessä. Kun tulen stadista, teen ruokaa, sitten katson keskiviikon tunnit kuntoon. Jumppa tai lenkki on pakko mahduttaa iltaohjelmaan, noin kello seitsemään. Sen jälkeen tulee postaus Nectarinen kengistä, yritän ainakin ehtiä.

Keskiviikko

Töissä menee pitkään, tulen olemaan kotona noin viideltä. Ruokaa saadaan puoli kuuden maissa, ja sen jälkeen menen koneelle tekemään kouluhommia ja blogia meileineen. Aikomuksena saada Balmuirin Espan-liikkeestä kuvia blogiin. Nukkumaan taas aikaisin!

Torstai

Töiden jälkeen ajelen kotiin, ja laitan seuraavan päivän tunnit kuntoon. Huilaan hetken, ja noin puoli viisi pitäisi olla valmiina lähtemään stadiin kello kuudeksi. Ruuhkiin pitää varata aikaa. Illalla on blogitilaisuus, jonne näillä näkymin olen menossa. Tosi harvoin tulee enää lähdettyä, mutta yritän potkia itseni liikkeelle. Sitä paitsi on kiva pukeutua mekkoon. Veikkaan, että olen kotona noin ennen yhdeksää. Toinen iltameno on minulle aika maksimi, sillä en jaksa lähtemällä lähteä täältä enää illaksi, ja päivällähän en pääse presseihin, vaikka se olisikin välillä tosi kivaa.

Välillä mietin, etten olen kunnon verkottoituja, kun en tahdo jaksaa iltaisin lähteä. Mutta sitten toisaalta, mikä pakko. Ei tarvitse vetää itseään tilttiin senkin uhalla, ettei kukaan meikäläistä muistaisi.

Perjantai

Opetan ykkösiä ja kakkosia koko päivän, eli olen todella vilpittömässä ja innostuneessa seurassa. Olen kotona jo kahdelta, ellen eksy jonnekin matkalla, Jumboon, Cittariin tai vaikka Cobelloon. Illan otan ehdottomasti relasti. Syön luultavasti salaatin ja juon lasin viiniä. Katson Chesapeake Shoresin uuden jakson. Perjantai on niin arvossaan taas, kun viikko on täynnä puuhaa. Blogia tuskin perjantaina päivitettyä, ellen sitten saa tehtyä sitä edellisinä päivinä.

Lauantai

Pitkät unet, viikkosiivous. Paitsi että ei, meidän pitää ostaa uusi printteri, ja se tietää Gigantti-reissua. Siivous siis jää sunnuntaille. Kaupassa käydään, ja suunnittelen sit ennen tulevan viikon ruuat. Ostamme kerralla niin paljon kuin mahdollista, viikolla täydennetään salaattivarastoja. Illalla takuulla sporttaan, katsotaan telkkaria, eli ihan chillailua koko päivä.

Pakolliset:

Päivätyöjutut pitää hoitaa ennen kaikkea. Koko ajan pää hyrrää taustalla eri juttuja: kuuntelen radioa, seuraan foorumeita, suunnittelen tunteja myös autoa ajaessani.

Omppu- ja päärynäsose. Mies poimii ja minä teen sosetta. Samalla ehtii vaikka blogia päivitellä, vastata meileihin, siivoskella ja lukea, kun hedelmät pehmenevät.

Haasteet:

Miten ehdin sportata? Luultavasti tälle viikolle tulee vain kaksi sporttikertaa, joka on liian vähän. Blogipostaukset hoidan illalla, tai sitten ajanpuutteen vuoksi skippaan pari päivää. Instagram on ihan hunningolla, en meinaa muistaa sitä arkena. Päärynä- ja omppusoseen teko menee luultavasti pääasiassa lauantai-illalle ja tulevalle sunnuntaille, mutta ehtiihän sitä silloinkin.

Multitasking: 

Kun ajan työmatkoja, soitan monesti äidille, veljelle tai hoidan jonkin asian. On niin kätevää, kun autossa on blutooth. Ajaessa voi myös tehdä kasvojumppaa ja suunnitella postauksia. Päärynäsosetta keittäessä voi siivota, tehdä blogia, päivittää kalenteria ja kirjoittaa sähköpostia.

Mistä en luovu:

Kunnon yöunista! Ja arvottamisesta: jos on pakko, skippaan torstain menon ja teen töitä tai pyöritän omena- ja päärynärallia.

Mikä jää ensi viikolle?

Pyykkihuolto, ihan suosiolla. En edes yritä. Lykkään lakanat saunaan ja puhtaat pyykit koriehin ovien taakse.

Tällainen viikko nyt menossa, mites sinulla?

Reipasta viikon jatkoa sinulle!

Share:

2 Comments

  1. Anonyymi
    28/08/2018 / 5:26 am

    Mukavan vauhdikkaita päiviä. Laukku on kaunis. Kenen se on?

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    28/08/2018 / 10:54 am

    Aika vauhdikkaita ovat! Laukku on Massimo Duttin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *