Punajuuri-kesäkurpitsasalaatti on maistuva loppukesän ruoka

Punajuuri-kesäkurpitsasalaatti on ruoka, johon tulee himo. Minulle käy monesti niin, että kun hurahdan johonkin ruokaan tai ainesosaan, sitä pitää saada koko ajan. Vuosia sitten oli Kallen Mätitahna -villitys, sitten laitoin leivän päälle Sweet Chili & Sour-kastiketta! Dijon-hunajasinappi, ruisleipä ja kalkkunanfile on sieltä kesyimmästä päästä mielitekoja. Ja hunajahan on kestohurahdus.

Onneksi punajuuren kanssa revittäminen ei ole niin paha! Tein salaatin, jossa on tämän hetken suosikkejani, ja tätä on kulunut joka ikinen päivä. Vielä en ole kyllästynyt! Mieto kesäkurpitsa, makea tomaatti ja punajuuri ovat ihana kombo, ja tämä salaatti on ihana loppukesän herkku.

Laitan yleensä tähän salaattiin seuraavia ainesosia:

– rucolapohja

– kirsikka- tai miniluumutomaatteja

– kesäkurpitsaa

– punajuuria (Felix-säilyke, jos ei jaksa keittää niitä)

– saksanpähkinää

– revittyä mozzrellaa

– pippuria myllystä

– suolaa

En ole mitenkään erityisesti salaattikastikkeiden ystävä, vaan lorautan joko tilkan öljyä tai olen ilman. Vihannesten ja juuresten maku on sinänsä riittävän hyvä. Tietty itse tehty hunajakastike voisi olla hyvää!  Öljy, valkoviinietikka, sokeriripsu, suola, hunaja, vesi ja kananmunan keltuainen ovat nopsa ja hyvä kastike, jonka pyöräyttää tosi nopsaan.

Punajuuri-kesäkurpitsasalaatti on hyvä lisukeruoka.

Salaatti itsessään ei riitä minulle lounaaksi tai illalliseksi, vaan mukana pitää olla jotain tuhdimpaakin ruokaa. Hyvä lisuke tämä kuitenkin on.

Tykkään käyttää kauden parhaita antimia. Syksyllä ne ovat ehdottomasti kaali ja erilaiset juurekset. Rakastan lanttua ja nauriita, punajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa. Porkkanaa myös, mutta en niin paljon. Parasta on, kun ne laittaa uuniin sellaisenaan öljyn ja suolan kanssa, ehkä sipulijauhoa pintaan. Nam! Erilaiset juustot salaatissa tuovat myös makua ja ruokaisuutta.

Lue myös: Lempisalaattini parsasta
Nyt syömään, sitten hierojalle murentumaan!

Leppoista iltaa!

5 Comments

 1. Mia / Beauty Highlights
  21/08/2018 / 4:33 pm

  Voi nam, näyttää niin hyvältä! Mulla menee ehdottomasti kokeiluun tämä!

 2. Laulava aurinko
  21/08/2018 / 5:54 pm

  Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! �� Menee ehdottomasti kokeiluun! Kiitos!

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  21/08/2018 / 5:57 pm

  Suosittelen, mun tän hetken lemppari!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  21/08/2018 / 6:08 pm

  On kyllä nami salaatti ja sinnehän voi lisätä mitä vaan joukkoon. Ajattelin paahtaa perunoita ja lisätä niitä – perjantai-illan herkuksi.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  23/08/2018 / 2:05 pm

  Varmasti olisivat! Pitäisikin kokeilla tätä pitemmällä kaavalla. Itse paahdettu voittaa aina säilykkeen, ja varsinkin, jos on hunajaa mukana. Kiitos muistutuksesta!

Vastaa