Syksyn kenkäherkkuja Nectarinessa

Ei syksyä ilman ihania kenkiä! Nilkkurit ja loafrit kuuluvat syksyyn siinä missä villaneuleetkin. Itse en ole voinut vastustaa uusien nilkkureiden hankintaa, sillä lempparini ovat menneet kovassa käytössä huonoon kuntoon. 

Kenkämuoti on nyt yleisilmeeltään selkeää ja yksinkertaista, mutta mukavaa. Näyttävyyttä löytyy pinnoista: mokkaa, lakeria ja nahkaa yhdistettynä laatuun, käyttömukavuuteen ja muodikkuuteen. Tolppakorko on edelleen in, kengän kärki on sen sijaan muuttunut hivenen neliskanttisemmaksi. Kengistä löytyy usein kiva juju: vetoketju takana, välipohjan kimaltavat kivet tai koristetupsu.

Alkusyksy on sporttinen, citylenkkareilla viilettää vielä lämpiminä syyspäivinä. Loaferit taas käyvät moneen tyyliin: suosittu ja jalassa mukava, paksu mikrokumipohja löytyy useasta mallista. Lakerinahka on helppo ja kestävä valinta syyskaduille.

Tänä syksynä säväytetään väreillä. Ikisuosikkien mustan ja burgundin lisäksi löytyy myös sinistä ja vihreää. Nilkkureita liikkessä on nyt laaja valikoima, pitää sitten klassisesta mallista herrainkenkätikkauksella tai sirosta nupukkinilkkurista. Töihin löytyy kauniit avokkaat, niin sileä- kuin nupukkinahkaisena ja tietenkin tolppakoroissa.

Ilmojen kylmetessä on mukava sujauttaa jalkaan paksupohjaiset lampaankarvanilkkurit, joissa on vettä hylkivä nupukkipinta. Sadesäitä ei tarvitse pelätä, kun jalassa on Ilse Jacobsenin huippusuositut, matalat kumisaappaat, joissa on muotoiltu ja paksu pohja.

Omat suosikkimerkkini valikoimista ovat Strafford ja Luca Grossi, molemmat Italiasta. Straffordiin olen luottanut jo vuosikaudet, sen laatu ja kauneus on aivan huikeaa. Luca Grossilta olen löytänyt kivat loaferit, ja viime talven jalassa lämmittivät ihanat karvavuoriset saappaat.

Ilmat ovat vielä kesäiset, mutta varmaan piakkoin saa taas vetäistä nilkkurit jalkaan, ja se on kieltämättä aika mukavaa!

Mukavaa iltaa kaikille!

Share:

2 Comments

  1. Anonyymi
    28/08/2018 / 3:43 pm

    Ihania kenkiä! Olen etsinyt ruskeita lofereita jo kauan ja siinähän ne ovat kuvassa kolme. Minkä merkkiset ne ovat? Jos vaikka tilaisin postitse../ Teija

  2. Marjukka / Fab Forty Something
    28/08/2018 / 6:38 pm

    Muistaakseni Straffordit, mutta kysy ihmeessä liikkeestä tarkemmin!

Vastaa