Syksyn sarjoja – omat lempparit ja pettymykset

Kun ulkona on pimeää, sataa ja tympäisee, on ihana uppoutua sarjojen maailmaan. Hyvään sarjaan on ihana koukuttua. Tarina vie mennessään, eikä murehdi mitään, sukeltaa vain sarjan maailmaan ja antaa viedä. Telkkaria ei enää tule oikeastaan katsottua, ainoa sarja, jota sieltä katsoin oli Poldark. Sekin odottaa nyt seuraavaa kauttaa. Kerronpa teille nyt omat lempparini tämänhetkisestä tarjonnasta. Muutamia helmiä on löytynyt, mutta pettymyksiäkin on ollut, ja ne ovat jääneet kesken.

Netflix:

Good Girls

Huikean hauska sarja kolmesta naisesta! Bess on kotiäiti, Bessin pikkusisko Annie on yksinhuoltaja ja kaupan kassa, Ruby perheenäiti ja dinerissa töissä. Kaikilla on rahavaikeuksia: Bessin mies on petturi, Annie taistelee tyttärensä huoltajuudesta, ja Ruby on poliisin vaimo, ja heidän tyttärensä tarvitsee uuden munuaisen.

Kolmikko päättää hädissään ryöstää kaupan, ja siitä alkaa hulvaton tapahtumaketju. Naiset löytävät itsestään ihan uusia puolia kaidan tien laveammalta puolelta. Näyttelijäkolmikko, Christina Hendrics, Mae Whitman ja Retta, on aivan huikea!

Chesapeake Shores

Kevyt ja leppoinen sarja perheestä, jonka aikuisilla lapsilla kaikilla on omat haaveensa ja murheensa. Tärkeintä on kuitenkin perhe ja sen yhdessäolo.

Tässä on sarja kaikille meille, jotka kaipaavat välillä sarjoiltaan vain kauniita lavastuksia, pieniä ihmissuhdedraamoja ja onnellisia loppuja. Mitään ei tarvitse jännittää, eikä mitään hirveää tapahdu kenellekään. Uusia jaksoja kolmoskauteen tulee joka perjantai. Tämä sarjaa vertaisin Gilmore Girlsiin, yhtä makea, visuaalinen ja kevyt.

HBO Nordic:

Sharp Objects

Aloin katsoa tätä suurin odotuksin. Alkoholisoitunut nuori naistoimittaja joutuu palaamaan kotikaupunkiinsa selvittämään kahta nuoren tytön murhaa. Myös menneisyyden haamut kiusaavat, samoin hankala äiti ja villi pikkusisko.

Ääh, tämä sarja oli pettymys. Katsoin viitisen jaksoa, mutta kun tapahtumat eivät oikein edenneet, lopetin kesken. Suuri osa jaksosta menee siihen, kun päähenkilö ajaa autoa ja naukkailee vodkaa samalla. Odotan viimeistä jaksoa, ja pikakelaan sen sitten nähdäkseni arvasinko murhaajan oikein.

Jos pidät tummasävyisistä, hitaista ja ahdistavista sarjoista, niin katso tämä. Mutta jos pidät tummasävyisistä, hitaista ja ahdistavista sarjoista, katso mieluummin The Hnadmaid´s Tale.

Killing Eve

Sarja perustuu Luke Jenningsin pienoisromaaneihin. Eve on rutiineihin kyllästynyt MI6::n turvallisuusviranomainen, Villanelle taas nuori palkkamurhaaja, joka on mieltynyt ylelliseen elämään. Älykkäät naiset kehittävät toisistaan kissa-hiirileikin, molemmat ovat toisilleen haaste ja jonkin sortin girl crush.

Sarja on ihana sekoitus komediaa, mustaa huumoria ja hauskoja juonenkäänteitä. Eveä näyttele upea Sandra Oh. Odotan innolla toista kautta!


Televisio

Huomasin, että Ava lähettää neljä uutta Maria Wern-dekkarijaksoa ! Kaikista ruotsalaisista dekkareista juuri saarella asuva poliisi Maria on lempparini! Ja unohdin tietenkin äänittää ensimmäisen jakson, mutta eipä hätää, ne löytää Katsomosta kuukauden ajan.

Kiinnostaa:

Netflixillä on parikin sarjaa, jotka kiinnostavat! The Frankenstein Chronicles sijoittuu 1800-luvun Lontooseen, jossa salakuljettaja tekee Thamesista karmivan löydön, ja käynistää samalla uuden tapahtumaketjun… Kuulostaa hyvältä!

Samaan kategoriaan taitaa mennä The Alienist, joka on kahdeksanosainen minisarja. Se perustuu Caleb Carrin romaaniin, ja sijoittuu 1800-luvun New Yorkiin. Psykologi, toimittaja ja sihteeri alkavat jahtaamaan poikaprostituoituja vainoavaa sarjamurhaajaa.

Mitä sarjoja sinä suosittelisit?

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Share:

12 Comments

 1. Anonyymi
  26/08/2018 / 3:51 pm

  Areenassa ainakin Catasrophe (tätä saa ääneen nauraa), Isku sydämeen (viimeinen jakso tuli juuri) sekä keväällä esitetty Ennen kuolemaa (todella hyvä ruotsalainen jännäri).Netflixissä Rectify. Todella koskettava! Siinä muutama oma suosikki, joihin olen jäänyt koukkuun 🙂 Taina

 2. Anonyymi
  26/08/2018 / 6:51 pm

  Jokainen on varmaan jo katsonutkin, mutta mainitsen silti: Breaking bad ja Orange is the New Black. Molempia aloin katsoa suurin ennakkoluuloin, mutta yllättäen tykkäsin kovasti. Areenassa on norjalainen Melk. Näin äitiyslomalla upposi erittäin hyvin. Kevyt ja kiva sarja, jossa sopivasti komediaa mukana.

 3. Anonyymi
  26/08/2018 / 7:58 pm

  Hei! Aloin katsomaan HBO Nordicin Big Little Lies -minisarjaa. Kolmatta jaksoa katson ja pakkopullaa on. Kovasti kehuttu sarja, joka ei kertakaikkiaan uppoa minuun! oletko katsonut?Todellakin Ennen kuolemaa oli koukuttavan hyvä sarja myös. The handmaid´s tale on hyvä, olen katsonut jo kakkoskaudenkin jaksot.Tiina

 4. Tuula / Oman katon alla
  27/08/2018 / 7:44 am

  Tällä hetkellä katselen hitaalla tahdilla HBO:n Westworld-sarjaa. Yleensä en tykästy sarjoihin, joissa on räiskintää ja raakoja kohtauksia, mutta tähän koukutuin. Juonikuviot tempaisevat aina maton jalkojen alta – juuri kun kuvittelee olevansa perillä juonesta, tuleekin ihan uusi käänne 🙂 Handmaids Tale oli ahdistava, mutta loistava. Kunpa vaan tulisi pian ensi kevät ja kolmoskausi!

 5. Anonyymi
  27/08/2018 / 10:01 am

  Suosittelen myös vahvasti Netflixistä löytyvää Rectify-sarjaa, ihan ylivoimaisesti parhaita tv-sarjoja viime vuosilta. Tällä hetkellä katselussa myös HBO:n Castle Rock, joka ei ainakaan vielä ole palkinnut odotuksia, mutta katsotaan loppuun asti. Itse pidän myös Sharp Objects -sarjasta, joskin kirjan lukeneena pöyristyttävä loppuratkaisu on jo itsellä tiedossa.

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  27/08/2018 / 5:13 pm

  Rectify alkoi kiinnostamaan! Kiitti vinkistä!

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  27/08/2018 / 5:14 pm

  Mä yritin katsoa Orange is the new black, mutta ei jostain syystä iskenyt mulle. Norjalaiset sarjat ovat monesti hyviä, muistan jonkin poliisisarjan, josta tykkäsin.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  27/08/2018 / 5:16 pm

  Big Little Liesin katsoin, ja tykkäsin tosi paljon!! Odotan toista kautta, Meryl Streep on mukana. Ei voi aina tietää mikä uppoaa ja mikä ei.Voi joo, Handmaid´s Tale on tosi hyvä, vaan nyt kun on katsonut sarjan, vanhan elokuvan ja lukee kirjaa, niin on kyllä aika paljon Gileadia! Eilen, kun tein päärynäsosetta, ajattelin, että blessed be the fruit… ; )

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  27/08/2018 / 5:17 pm

  Eka kausi oli ihan mahtava, mutta toinen on jäänyt kesken. Pitäisi vaan katsoa sekin. Keväälläkö Handmaid´s jatkaa, jee!!!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  27/08/2018 / 5:18 pm

  Pitää varmaan katsoa tuo Rectify, josko siitä tulisi uusi suosikki! Castle Rock on mulle tuntematon. Kääk, mun pitää ehkä kuitenkin jatkaa reippaasti Sharp Obejcts loppuun, jos se ratkaisu on jännä!!

 11. ReetaJohanna
  28/08/2018 / 11:29 am

  Telkkarista tulee nykyään todella vähän katsottavaa. Jos jotain katson, niin yle näyttää välillä loistavia brittisarjoja. Olen muuten katsonut Netflixistä nuo molemmat; Frankenstein Chronicles ja Alienist -sarjat. Molemmat katsoin kokonaan, mutta ensimmäistä en suosittele – oli mielestäni turhan ahdistava. Toinen oli ihan ok. Jostain syystä en kuitenkaan muista miten se loppui. Usein jos en löydä mitään uutta katsottavaa tai luettavaa, niin katson uudestaan samoja sarjoja, kuten Holmes Nyc. Lucy Liu on minun suosikki.

 12. Katri
  28/08/2018 / 7:12 pm

  Alienistia suosittelen kyllä lämpimästi, oli kyllä jakso jaksolta koukuttavampi sarja! Monia hyviä sarjoja olen sekä HBO:lta että Netflixistä katsonut, mutta päällimmäisenä mieleen nousee historiallinen merirosvosarja Black Sails ja nyt katselussa oleva Outlander. Rikossarjoista Blacklist on myös mahtava, kuten myös Paljastavat valheet ja Kovat kaulassa, jotka puolestaan on enemmän sellaisia viihdyttäviä, keveitä ja helppoja katsottavia.

Vastaa