Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Syksyn ensimmäiset kynttilät hämärässä ja pieniä sisustushaaveita

Ah, miten ihana on sytyttää illalla kynttilät! Syksyn ensimmäiset… Rakastan niiden pehmeää valoa illan hämärissä. 

Muutakin pientä syksyistä olen laitellut kotiin. Viime talvena hankkimani taljat pääsivät alakerran sohville ja yläkerran keinutuoliin. Nälkä kasvaa syödessä, vielä olisi pari paikkaa, johon haluaisin taljat…Keittiöön toin varastosta pienet pöytälamput, joissa on mustat varjostimet. Eteisessä on oranssi kranssi, ja jonkinlaisen kranssin aion taikoa myös keittiöön. 

Syksyn pimeys saa minun puolestani tulla, sillä samalla, kun alkaa hämärtää, myös minä vähennän valoja ja sytytän kynttilät. Ja siinä kynttilöiden tuikkeessa tuli mieleen muutama sisustushaave.


Syksyn tullen tekee mieli laittaa pesää. Mitään suuria sisustushaaveita ei tälle vuodelle ole, katsotaan sitten ensi vuonna suurempia. Mutta jotain pientä kohennusta kuitenkin.

Meidän kuntohuoneessa on ranskalainen antiikkikaappi. Huone oli ennen vierashuone, mutta nykyään siellä on juoksumatto, kuntopyörä ja erinäinen määrä kaikennäköisiä kuntovempaimia punteista levytankoon ja kahvakuuliin. Antiikkikaappi on ostettu aikoinaan hyvinkääläisestä vanhojen huonekalujen liikkeestä, ja se on peräisin ehkä 1930-luvulta. Kaappi on aika hauska, se kootaan ilman vasaraa ja nauloja.

Kaappi toimii tällä hetkellä peittojen ja tyynyjen säilytyskalusteena, mutta olen alkanut haaveilemaan ihan kunnon kaapistosta, jossa olisi paljon tilaa. Eli se pitää laittaa myyntiin jossain vaiheessa. Jos vain olisi jokin paikka, johon sen voisin täällä meillä laittaa, niin pitäisin sen, mutta ei valitettavasti ole.


Keittiön ruokakalusteemme pitää maalauttaa. Se on täyskoivuinen, ruotsalaisen Lundbergs Möblerin Wilma-ruokaryhmä. Se on hankittu meidän ihka ensimmäiseen kotiin, ja täytyy sanoa, että se alkaa olla aika kolhuinen… Maali siis tekee sille terää. Jos tiedätte pk-seudulla tai Uudellamaalla hyvän kalustemaalarin, niin saa ilmiantaa!

Aion myös itse tarttua jossain vaiheessa sutiin ja käsitellä olkkarin ruokaryhmän tuolit. Ne on helppo sutia Osmo Color -puuvahalla. Astiakaappi onkin sitten isompi juttu, mutta sekin kaipaisi uutta pintaa kipeästi…

Suurempia haaveita sitten riittää: meidän kylppärin remontti, kodinhoitohuoneen maalaus, alakerran vessan maalaus – noin niin kuin aluksi. Mies on puhunut muutaman kerran build in-kaapiston rakentamisesta meidän makkariin, ja täytyy sanoa, että ajatus houkuttelee kovasti. Pinterest on tällaiseen suunnitteluun oiva apu, vaikka muuten olen tosi laiska Pinterestin käyttäjä. Kaapisto rakennettaisin kylppärin oven molemmin puolin ja yli.Tässä kun alkaa listaamaan mitä syksyn viikonlopuille on sovittu, niin hups – viikonloput ovat kohta menneet! Ei tämä syksy niin kovin kauan kestä, ja sitten ollaankin joulussa. Ups, nyt tuli sanottua j-sana…

Sellaisia pieniä ja isoja juttuja pyörii mielessä. Onko teillä mitään syksyisiä kodinkohennushaaveita? Mukavaa viikonaloitusta, meitsinkin puhelin herättää klo 6:20, voi kauhistus…

Share:

2 Comments

 1. Anonyymi
  26 syyskuun, 2018 / 3:06 pm

  Niin, mikäs päivä minä sen j-sanaisen viestin lähetin? Kyllä viikot menevät nopsaan. Syysloman jälkeen vauhti kiihtyy, apua. Ja joo, ei ole mitään kodin kohennusvimmaa. Muutaman lampun ostin tänään pimenneiden tilalle.T. Maija

  • Marjukka / Fab Forty Something
   28 syyskuun, 2018 / 12:50 pm

   Hah, niin taisit lähettää! Apua, ensi viikolla on jo lokakuu… Ja ei mee kauan, kun pitää aloittaa ne jii-hommelit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *