Aikuisen naisen syysmuoti: ajatonta, laadukasta ja muodikasta

Kaupallinen yhteistyö: Sokos ja Suomen Blogimedia

Olen monesti miettinyt mistäköhän johtuu, että me suomalaiset pidämme syksystä niin kovasti. Vaikka odotamme kesää ja nautimme siitä täysillä, olen kuitenkin monen kuullut huokaavan kuinka ihanaa on, kun on syksy. Onko se meidän dna:ssamme – viehättyminen pimenevistä illoista, raikkaista syystuulista ja kullankeltaisesta ruskasta.
Onkohan teillä, kuten minulla dna:ssani voimakkaana syysmuoti! Syyssesonki on ehdoton lempparini. Aikuinen nainen ei kuitenkaan poimi tarjonnasta kuumimpia trendejä, vaan miettii mitä uutta yhdistäisi jo olemassaoleviin vaatekappaleisiin. Me tiedämme mitä haluamme ja mikä sopii meille, siksi poimimme trendeistä mieluisimman, sen, joka antaa asuun ajanmukaisen twistin.

Kävin Helsingin keskustan Sokoksella katsomassa syksyn muotia, ja poimin kuvattavaviksi omat suosikkini.

Kun lähdin valitsemaan kuvauslainoja Sokokselle, en olisi ikinä uskonut miten nopeasti löydän vaatteet, jotka haluan esitellä. Pidän Sokoksen naistevaateosaston selkeydestä: etsimänsä brändit löytää helposti, ja naistenvaatepuoli on valoisa. Sokoksella on useita lempimerkkejäni, ja nyt upouutena brändinä on mukaan tullut Part Two – minulle tuttu jo vuosien takaa.

Kun näin tämän Part Twon raitaneuleen (5713344423132), se oli siinä – rakkautta ensi silmäyksellä. Neule on klassinen malliltaan, ja voisin yhdistää tämän mieluusti nahkahameeseeni tai suoriin housuihin. Tällä kertaa valitsin kuitenkin pariksi yhden suosikkibrändini, PBO:n, jogging-housut (5712978809848), joiden juju on hopeisessa raidassa taskuissa. Asu on ihanan rento, ja voisin laittaa tämän töihinkin – musaopelle mitä passelein työasu.

Korkkarit tekisivät asusta muuten aika nastan, sen luonne muuttuisi kertaheitolla.


muoti, aikuisen naisen muoti, syysmuoti, Sokos, Part Two, PBO
Sokos, aikuisen naisen muoti, Part Two, PBO, syysmuoti

Poltettu oranssi on yksi lempivärejäni, ja Part Twon valikoimista löytyi keveä jakku (5713344590). Jakkuun on myös saatavilla housut. Jakun vuori on leopardikuosia, joten hihat voi halutessaan kääntää, jotta saa vuoren näkyviin pienenä tehosteena.

Jakun alle valitsin Part Twon viskoosipaidan (5713344439508), jonka mustalla pohjalla on konjakinvärisiä, valkoisia ja vaaleansinisiä kuvioita. Paita kokoaa kauniisti lempiväripalettini kuitenkaan huutamatta kuvioa.

Tykkään yli kaiken kapeista, mustista housuista, olivatpa ne sitten nahkaa, vahapintaa, farkkua tai paksua, joustavaa puuvillaa, kuten kuvan housut. Nämä Laniuksen housut (4055883213234) ovat niin istuvat ja napakat, että en olisi halunnut niitä riisua ollenkaan. Nämä olivat todellinen löytö.

Sokos, aikuisen naisen muoti, syysmuoti, Part Two
Sokos, aikuisen naisen muoti, syysmuoti, Part Two
Sokos, aikuisen naisen muoti, syysmuoti, Part Two
Sokos, aikuisen naisen muoti, syysmuoti, Part Two

Katsokaapa tätä neuletta – olisiko univormuni… ? Käyn kirjoitushetkellä kovaa henkistä taistelua itseni kanssa lunastanko tämän Stefanelin neuleen (8059782951668). Voiko harmaita neuleita olla liikaa?

Neule on tunikapituinen ja istuu täydellisesti. Väri on lämmin harmaa – sattumalta juuri samaa harmaata kuin nojatuolimme, ilmankos tuli niin kotoinen olo. Neule ei sen kummempia asusteita kaipaa, isot korvikset näyttävät kauniilta v:n muotoisen kaula-aukon kanssa. Mustat Laniuksen stretch-housut ovat täydellinen pari sen kanssa.

Sokos, Stefanel, aikuisen naisen muoti, syysmuoti

Sokos, Stefanel, aikuisen naisen muoti, syysmuoti
Sokos, Stefanel, aikuisen naisen muoti, syysmuoti

Vaikka housuja tuleekin pidettyä enemmän kuin mekkoja, rakastan niitä silti!

PBO:n silkkimekko (5712978799767) on täydellinen: erilainen, trendikäs, laadukas, klassinen, kerrassaan upea. Sen hihat ovat laajat, ja niihin erityisesti tykästyin. Vyötäröllä on ohut silkkivyö, helma on midipituinen. Mekon kuosi on kaunis, ja meripihkakorviksenikin löysivät saman värin kankaasta.

Silkkimekon alle suosittelen alushametta, jotta helma pääsee laskeutumaan kauniisti. En lähtisi neuleella peittämään kauniita hihoja, mutta jos silkki tuntuu liian viileältä sellaisenaan, alle voi mainiosti laittaa ohuen, pitkähihaisen aluspaidan. Tämä on hyväksi havaittu kikka kolmonen, jota itse suosin ohuiden paitojen kanssa. Eikä mekkoakaan tarvitse pestä niin usein, kun alla on hyvät alusvaatteet.

Sokos, aikuisen naisen muoti, PBO, silkkimekko
Sokos, aikuisen naisen muoti, PBO, silkkimekko
Sokos, aikuisen naisen muoti, PBO, silkkimekko
Sokos, aikuisen naisen muoti, PBO, silkkimekko

Mukavaa lokakuista päivää kaikille, ja otetaan ilo irti syyspukeutumisesta!

Share:

4 Comments

 1. Saara Bee
  02/10/2018 / 12:49 pm

  Suomen vaihtuvat vuodenajat piristävät kummasti pukeutumista. On kesä-,talvi-ja välikauden vaatteet. Täällä Irlannissa taas on paljon vaatteita, joita voi käyttää ympäri vuoden. Niihin sitten kyllästyy lopulta. Pakkasin viikonloppuna laatiikkoon ne kaikista kesäisimmät vaatteet. Onneksi niille oli käyttöä tänä kesänä. Kauniita vaatteita olet taas löytänyt. Ehdoton suosikkini on tuo jakku. Väri sopii sinulle täydellisesti.

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  08/10/2018 / 12:42 pm

  Kiva, kun tykkäsit! Kiitos!

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  08/10/2018 / 12:43 pm

  No sanopa se, on välikausien välikautta, ja tarvitsee takkia sadesäähän, pakkaseen, kymmeneen asteeseen, ties mihin. Ja kenkiä. Siellä tosiaan voi käyttää samoja vaatteita ympäri vuoden. Kiitos, kiva, kun tykkäsit! Jakun väri ei ihan tule kuvissa edukseen.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  08/10/2018 / 12:45 pm

  Harmaa neule on niin <3. Ostin sen itselle, olisin kuitenkin harmitellut jälkeenpäin. Totta puhut, nykyään on todella hyviä alusasuja, ja ihan edullisin hinnoinkin. Mun suosikki on Uniqlo aluspaitojen osalta.

Vastaa