Ei aamuihmisen täydellinen kahvimuki

En koskaan sorru heräteostoksiin, mitä tulee sisustuspuoleen. Yleensä sisustus- ja astiapuolen hankinnat ovat tarkkaan harkittuja ja tarpeeseen. 

Mutta mikä ihme eilen iski, kun ostin lähi-Cittaristamme kaksi kahvimukia! En kertakaikkiaan päässyt niiden ohi. Uskotteko, että ruusuisesta kahvimukista aamusumpit maistuvat paremmalle? Kyllä maistuvat, kokeiltu on!

Aamukahvirutiineihini kuuluu tasan kaksi kuppia kahvia ja siinä ovat päivän kofeiiniannokset. Nespresso-kone tekee minulle mainion laten, yleensä valitsen mauksi carameliton tai choccatinon, joskus vanilinion. Toinen kuppi on cappuchino. Kahvinjuonnin ohessa syön puuron, ja lueskelen blogeja ja Hesaria. Puuro on saatava joka arkiaamu, yleensä hunajan ja mustikoiden kanssa, joskus kookoshiutaleiden ja kanelin. Kauraleipä leikkeleillä ja tomaatilla on sekin vakkariaamiaiseen kuuluva. Sillä tavalla kuluu mukava puolituntinen, ja sitten onkin valmis harjaamaan hampaat ja lähtemään töihin.

En ole missään määrin aamuihminen, enkä usko sellaiseksi koskaan oppivani. Olen kuitenkin yrittänyt tehdä aamuista siedettävämpiä varaamalla tarpeeksi aikaa aamutoimiin. Minulla niihin menee tunti ja 20 minuuttia. Aamiaiselle varaan eniten aikaa.

Syksyn edetessä olemme jo alkaneet yöpuulle kymmenen aikaan. Tarvitsen kunnon yöunet, ja liki yhdeksän tunnin yö takaa sen, että päivällä jaksaa enemmän. Ensi viikolla kuvaan astuu myös liikunta, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Nyt flunssasta on kulunut sen verran aikaa, että alkaa uskaltaa pikku hiljaa aloitella. Vaan taas pitää sietää se, että on ollut viiden viikon kuntoilutauko. Kävin eilen hierojalla, ja vähän valittelin sitä, että pitää taas aloittaa alusta tauon jälkeen. Hän sanoi, että hyvän peruskunnon omaavalla ihmisellä kunto nousee nopeasti. Arvatkaapa, olenko taas täynnä hyviä lupauksia. Kyllä maar!

Olen lukijaillan jälkeen ollut pirteä ja hyvällä tuulella. Sitä olen varmaan tänäänkin, sillä opetan eka- ja tokaluokkalaisia koko päivän. He ovat aina niin iloisia, innokkaita ja kiitollisia siitä mitä teemme, joten työpäivä sujunee vauhdilla ja mukavasti. Iltapäivällä huristelen keskustaan tapaamaan ystävää. Mukava päivä siis tiedossa.

Tuo muki… Olen aivan rakastunut siihen. Minulla on selvästi jonkinlainen kukkainen kausi menossa, sillä sekä keittiön verhot että muistikirjani ovat kukkaista kuosia. Harmaa, musta, valkoinen ja vaaleanpunainen puhuttelevat jollain tasolla.

Ja voihan mukiin keittää iltateetäkin. Taidan tänä iltana niin tehdä.

Leppoista viikonlopun aloitusta teille!

Share:

6 Comments

 1. Anonyymi
  05/10/2018 / 5:04 am

  Kaunis muki ja ihana mieltä lämmittävä postaus :)Itse olen aamuihminen, mutta syksyn edetessä hyvän flown pitäminen on välillä vaikeaa. Aamupuuron nauttiminen niin, että pöydässä palaa piparminttukynttilä tekee pimeistä aamuista edes hieman siedettävämpiä.Ihanaa viikonloppua.Vakkarilukijasi Sari

 2. Anonyymi
  05/10/2018 / 3:30 pm

  Voihan muki. Tosi kaunis on ja sopii syksyyn/talveen. Juu, siis minä olen aamuihminen. On päivä mikä tahansa herään ajoissa ja olen yleensä heti noustuani täydessä iskussa. Illalla on sitten toisin.On kiva tavata ihmisiä. Sen jälkeen onkin kiva fiilis. Se on todiste siitä miten toiset ja seura antaa – oikea seura. Että kyllä oli kiva nähdä. Matka- ja hotelliasiatkin tuli päivitettyä.T. Maija

 3. Tuija
  06/10/2018 / 11:50 am

  Ymmärrän täysin tuntemuksesi! Nyt, kun aamuisin täytyy huolehtia vain itsensä matkaan niin on ihana panostaa lempeään aamuhetkeen. Kupilla on todellakin väliä! Kukkakuosit puhuttelevat minuakin. Mekko ja lämpimät asusteet ovat hyvä asua syyskeleillä.Kirkasvalolamppu valaisee aamuisen ehostautumishetkeni ja usein taustalla soi letkeä jazz Spotifysta. Aamiainen kynttilän hohteessa sekin sopii oikein oivasti aamun valoksi. Onnistuneella aamun rauhalla luo oivan perustan alkavaan päivään. Arjen ylellisyyttä! Mieluusti nousen ajoissa, etten saa kehitettyä kiireen tuntua. Kerran ehdin jopa neuloa pari kerrosta, mikä vasta toikin loma-aamuisen olon.Lokakuisen lauantain terveisin Tuija

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  08/10/2018 / 12:37 pm

  Oi, piparminttukynttilä! Kuulostaa niin suloiselta.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  08/10/2018 / 12:38 pm

  Oli ihana nähdä, meillä on aina niin hyvät keskustelut. Ystävät <3 Juu, mä tulen spämmäämään ihan hirveästi noita mukikuvia!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  08/10/2018 / 12:39 pm

  Sä olet todella panostanut aamuihin. Jos tulevissa jaksoissa olisi myöhäisempiä aamuja, onnistuisi minultakin. Kirkasvalolamppu ja musiikki tosin olisivat minulle vähän liikaa.

Vastaa