Kausivalot, kynttilät ja kuulumiset

Lokakuu lähenee loppuaan. Minulle se tarkoittaa häviämistä kaamoksen hämärään syliin. Petaan sängyn muhkeammaksi, vaihdan untuvapeitot, otan esille viltit. Haen syksyisiä kukkia, kasaan lehtipinoja sinne tänne. Soittolistoilla on pehmeä jazz tai rauhallinen bluegrass.

Miksi taistella pimeyttä vastaan, kun voi antautua sen vietäväksi. Tehdä pesä sohvannurkkaan ja ottaa hyvä kirja käteen. Katsoa lempisarjaa useampi jakso kerralla. Mennä nukkumaan vähän aikaisemmin hiljaisessa talossa.

Myös valokranssit pääsivät jo esille. Syksy on ihan mukavaa aikaa.

Olen viime viikonlopusta tosi voimaantunut. Oli ihana olla kotona viikon liesuamisen jälkeen ja heräillä rauhassa. Lauantai meni SHE:n kuvauksissa. Sunnuntaina sitten heilutin pölyrättiä urakalla, sillä olen viimeksi viikkosiivonnut varmaan joskus syyskuun alussa. Mies naureskeli, ettei varmaan kukaan ole niin HC siivouksen kanssa kuin minä, joka pukeutuu jumppatrikoisiin sitä varten. Kävi muuten treenistä.

Hain myös valokranssit varastosta. Olkkarin erkkeri on nyt tosi kutsuva taljoineen. Toin muhkean callunankin sisälle, en tosin tiedä miten se menestyy sisätiloissa, mutta kokeillaan. Sehän on lempiväriäni, tietenkin.

Sitten sananmukaisesti iso juttu: meille tuli uusi telkkari! Vanha oli jo yhdeksänvuotias, ja pari kolme vuotta olemme tuijottaneet ohjelmien lisäksi seitsemää pystyraitaa kuvaruudussa  – niin ärsyttävää! Mutta kun mies ostaa telkkarin, se ei käy ihan tuosta noin vaan. Niitä pitää etsiä ja vertailla, katsoa Youtube-videoita, vertailla kaikkia ominaisuuksia keskenään ja ties mitä. Kannatti kyllä himmata ostamista, sillä saimme uuden telkkarin tosi hyvällä alennuksella. Ja juu, se on 70″. Aluksi olimme, että onpas suuri, mutta silmä tottui äkkiä, ja nyt se tuntuu siltä kuin olisi aina ollut tuossa yläaulassa.

Liikuntaputki on vihdoin viimein alkanut kunnolla, ja muutaman kerran olen jumpannut TRX-nauhojen kanssa. Sain ne vanhemmiltani toivomikseni synttärilahjoiksi. Instagramista ja Youtubesta löytää aika hyviä treenivinkkejä, ja nauhojen mukana tuli ladattava video. Olen ihan intona nauhoista, jos jaksaa parikymentäkin minuuttia, niin hiki virtaa ihan hulluna. TRX-nauhoissa pitää keskivartalo pitää tosi tiukkana, ja se kehittää myös tasapainoa. Kroppa oli ensimmäisen treenin jälkeen niin kipeä, että en uskonut sellaisia lihaksia omistavanikaan… Olen ihan fiiliksissä niistä.

Olen ihan tietentahtoen pitänyt hiljaiseloa työympyröiden ulkopuolella. En ole jaksanut lähteä mihinkään blogitapahtumiin tai pressipäiviin. Ensi viikolla aion tosin käydä katsomassa Balmuirin kevään. Perjantaina on myös kolmikymppiset, eli Nectarine täyttää pyöreitä! Sinne aion ehdottomasti mennä käymään ja onnittelemaan! Olen siellä noin kolmen jälkeen, joten tulkaahan vetämään hihasta, jos satutaan yhtä aikaa paikalle!

Ensi viikonloppuna teen myös blogiluonnoksiin ensimmäiset joulujutut! Haen kassikaupalla kuvauslainoja, ja somistan meidän keittiön ja aulan. Myös makkari saa hieman erilaisen värityksen. Olen tosi innoissani molemmista keikoista. Nyt on muodissa kulta, hopea, harmaa, musta ja valkoinen jouluväritys, mutta minä teen punaisen stailauksen. Katsotaan, mitä tykkäätte!

Ferritiiniasia edistyy, menen ensi viikolla labroihin. Kaikenlaisia kokeita otetaan, nyt suljetaan pois esimerkiksi helikobakteeri, joka voi estää raudan imeytymisen. Kun kokeiden tulokset näkyvät Omakannassa, soitan lääkärilleni ja juttelemme jatkosta. Olen aika positiivisella mielellä raudan imeytymisen suhteen, sillä olen aikaisemmin nostanut D-vitamiiniarvot alle neljästäkymmenestä sataan.

Otan nyt rautaa 200 mg päivässä, ja vatsa kestää sen hyvin. Hitsin kallista rautavalmiste vain on, mutta ihan sama, olkoon. Vitsailin miehelleni, että kun olen muutenkin suht aikaansaava ja ahkera, vaikka rautavarastot ovat lähes tyhjät, millainenhan duracel-pupu minusta tulee ”tankattuna”? Nähtäväksi jää.

Rakastan hiippailla kotona, kun on ihan hiljaista, ja ulkona lähes pimeää. Päikkärit tekivät hyvää, ja nyt alan taas töille. Tämä syksy on ollut jotenkin erilainen. Töissä on ollut tosi mukavaa, sillä siellä tapahtuneet fyysiset muutokset (eli luokkatilan vaihto) ovat kääntyneet pelkästään positiiviseksi. Se on antanut kovasti virtaa. Myös tämä jonkinlainen downshiftaaminen menemisessä on ollut hyvä juttu. Ihan erakoksi en kuitenkaan ala, sillä muutamia mukavia juttuja olen kalenteriin mahduttanut.

Muistuttelen muuten vielä Marli Shot-arvonnasta, joka on käynnissä vielä hyvän aikaa, 11.11. saakka. Ja toivottelen teille mukavaa ja kotoista iltaa!

Share:

5 Comments

 1. Anonyymi
  30/10/2018 / 2:50 pm

  Heissan, olen niin koukussa TRX nauhoihin. Niillä saa jos jonkinlaista treeniä aikaiseksi. Otahan ne joskus mukaan ulos ja laita johonkin puuhun kiinni. Tulee ulkona ihan eri fiilis.Mukavaa iltaa sinne sohvannurkkaan :)Terkuin Maarit

 2. Anonyymi
  30/10/2018 / 5:00 pm

  Mikä rautavalmiste käytössäsi on? Lääkäri suositteli minulle Obsidania, mutta kun tiedän ettei se vatsalleni sovi, niin aloitin nyt Maltoferin. Otan sen c-poretabletin tai tuoremehun kera, että imeytyisi paremmin.

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  30/10/2018 / 6:42 pm

  En ihmettele, jos koukuttuu! Ihan en niitä käsinseisontajuttuja niillä osaa (vielä!), mutta tehokasta meininkiä on!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  30/10/2018 / 6:42 pm

  Voi kiitos! Itse kun olen syksyn ihminen, niin kyllä tykkään. Voi ainakin tunnelmoida sydämensä pohjasta!

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  30/10/2018 / 6:43 pm

  Maltofer on mullakin, ja sopii hyvin, mites sulle? Mäkin otan mehua sen kanssa, niin lääkäri neuvoi. Toivotaan, että Maltofer tepsii meihin molempiin!

Vastaa