Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kirjasuositus hyvien lukuromaanien ystäville

Minun kiinnostukseni takuuvarmasti herättää kirja (tai elokuva), jos se sijoittuu ensimmäiseen tai toiseen maailmansotaan. Plussaa siitä, jos päähenkilö on nainen. Ja ihan ehdoton huippu on, jos elokuva kertoo vastarintaliikkeestä. 

Toisen maailmansodan vastarintaliikkeestä kertovia leffa- tai kirjahelmiä löytää silloin tällöin. Yksi todella hyvä elokuva on The Black Book, joka löytyi ainakin jossain vaiheessa Viaplaylta. Leffaksikin tehty Charlotte Gray, pääosassa Kate Blanchet, on myös yksi suositeltavan arvoinen kirja.

Sain Harpers & Collins Nordicilta luettavaksi uuden Kate Quinnin romaanin Koodinimi Alice. Tässä on kaikki ne kolme elementtiä, joista olen kiinnostunut. Ja hups – se kyllä nappasi heti mukaansa.

Kate Quinn on yhdysvaltalainen kirjailija, ja minulle uusi tuttavuus. Googlasin hänet, ja kas, hänellä on maisterin tutkinto klassisesta laulusta!

Koodinimi Alice on historiallinen jännäri.

On vuosi 1947. Yhdysvaltalainen matematiikanopiskelija Charlie St. Clair on raskaana ja naimaton. Vanhemmat lähettävät hänet Eurooppaan, jossa hänelle on varattu ”tapaaminen” Sveitsissä perheen maineen säilyttämiseksi. Charlie elättelee toivoa, että hänen rakas serkkunsa, natsimiehityksessä kadonnut Rose, olisi yhä elossa. Charlie karkaa ja päättää selvittää serkkunsa kohtalon.

Vuosi 1915. Ensimmäinen maailmansota on riehunut Euroopassa vuoden, ja Eve Gardiner palaa halusta taistella saksalaisia vastaan. Yllättäen hänelle tarjoutuu tilaisuus työskennellä vakoojana. Hänet lähetetään miehitettyyn Ranskaan, jossa hänet kouluttaa Lili, ”vakoojien kuningatar”. Lili luo laajan naisvakoojien verkoston suoraan vihollisten silmien alle.

Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Eve viettää päivää juopuneena ja erakoitunena lontoolaisessa asunnossaan. Häntä vainoaa petos, joka mursi koko Alice-verkoston. Charlien yllättävä tunkeutuminen Even elämään käynnistää uuden tapahtumasarjan, kun hän kuulee nimen, jota ei ole kuullut vuosikymmeniin. Eve ja Charlie päättävät selvittää totuuden – oli lopputulos mikä tahansa.

No hui!! Ihan mahtava juoni. Tein sen virheen, että aloitin tätä kirjaa aikomuksena lukea ihan vähän. Ja nyt en malttaisi laskea kirjaa käsistäni. Yritän säästää sen syyslomalle vaikkapa junamatkalle.

Koodinimi Alice on saanut hyvät arviot, ja veikkaan, että jos olet Kate Mortonin kirjojen ystävä, pidät tästäkin!

Jännittävä ja sydäntä riipaiseva kertous kahden rohkean naisen unohtumattomasta matkasta, sota-ajan kunniasta ja uhrauksista. Quinn lyö itsensä toden teolla läpi tällä vaikuttavalla teoksella.”  Stephanie Dray

”Kiehtova sekoitus historiallista romaania, dekkaria ja naisten historiaa. Quinnin monimuotoinen kerronta ja eläväiset henkilöhahmot puhuttelevat varmasti lukijoita.”
Library Journal

Olenkin kaivannut pitkästä aikaa hyvää lukuromaania, sellaista, että tulee tyhjä olo, kun se loppuu. Mitenkäs sinä, oletko löytänyt viime aikoina hyviä kirjoja?

Mukavaa tiistaita!

Share:

11 Comments

 1. Minnea Muru
  09/10/2018 / 3:51 pm

  Riikka Pulkkisen Lasten planeetta on nyt yöpöydällä. Se on loistava!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   09/10/2018 / 5:29 pm

   Pulkkista olen lukenutkin, ja hyllystä taitaa löytyä esikoisteos!

 2. Anonyymi
  09/10/2018 / 4:56 pm

  hei! ikivanha kirja , joka jäänyt mielen syövereihin on Regine Deforgesin Sininen polkupyörä.Luin tämän kirjan silloin tuhat vuotta sitten melkein samalta istumalta.. kovasti koukutti kyllä. Googlailin nyt sen verran, että kirjasta on tullut myös sellainen painos missä kolme kirjaa yhdessä; sininen polkupyörä, viettelysten paratiisi ja rakkauden riemukaari. En kylläkään tykkää lukea kirjoja näin yhteen niitattuna. Alkuperäisen kirjan kannessa nainen polkupyörän kanssa, sotakone taivaalla.Luulen kyllä että olet jo lukenut tämän :)Itsellä lukeminen jäänyt viime aikoina vähiin, harmittaa ihan!Nuorena olin kirjastossa töissäkin, silloin oli useasti jopa kolme kirjaa yhtäaikaa luettavana. En uskonut ennenkuin kokeilin, kyllä se on ihan mahdollista:) silloin tuli oikein ahmittua kirjoja.Tiina

  • Marjukka / Fab Forty Something
   09/10/2018 / 5:31 pm

   Haa – se löytyy omasta hyllystä! En kuitenkaan hirveästi tykännyt, sillä siinä oli vähän liikaa kopioitu Tuulen viemää-kirjaa. Jostain luinkin, että se oli kirjailijan esikuva.No niinpä, nuorena sitä luki koko ajan, tuntikausia… Voi niitä aikoja, ei ollut nettiä!

 3. Anonyymi
  10/10/2018 / 3:39 am

  Kiitti vinkistä! Minä olen kausilukija ja "erikoistunut" dekkareihin. Mm. Nesbon koko tuotanto taitaa olla luettu puhumattakaan Christiestä ja Mankellista. Oletkos muuten kokeillut äänikirjoja? Harkinnassa on ainakin testata!Terkuin Pohojanmaan Marianne

  • Marjukka / Fab Forty Something
   14/10/2018 / 7:57 am

   Dekkarit ovat mulla jääneet vähemmälle, toki Christietä olen lukenut. Äänikirjat eivät oikein napanneet, olen kyllä yrittänyt…

 4. Mia / Beauty Highlights
  10/10/2018 / 7:51 am

  Hei kiitos, tämä menee mulla ehdottomasti lukulistalle! <3

  • Marjukka / Fab Forty Something
   14/10/2018 / 7:59 am

   Suosittelen hyvie, realististen tarinoiden ystäville!

 5. Ei-Leen / Hempeät hepeneet
  11/10/2018 / 7:10 pm

  Jaksan lukea ainoastaan dekkareita ja tällä hetkellä luen Marianne Cedervallia. Ihanan Gotlannin lumoa feelgooddekkarina. Osa löytyy myös suomeksi.

  • Marjukka / Fab Forty Something
   14/10/2018 / 7:59 am

   Kuulostaa hyvältä. Miten nuo ruotsalaiset osaavatkin tehdä niin menestyviä dekkareita…

 6. Anonyymi
  16/10/2018 / 5:40 pm

  Judith Lennoxin tuotanto voisi olla mieleesi, kun kerroit mitä luet.Kirjastosta löytyy, kirjakaupoista ei enää, ku ovat vanhempaa tuotantoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *