Terveisiä lännen junasta

Istun nyt junassa kohti Keski-Pohjanmaata. Lännen junan yläkerrassa on rauhallinen tunnelma. Otin ensi kertaa paikan kakkoskerroksesta, ja täällä on oikein mukavaa, vaikka pikkuisen enemmän keikuttaakin kuin alakerrassa. 

Syysloma on siis pyörähtänyt käyntiin. Ensi yönä nukun vanhempieni työhuoneessa, jossa on parituhatta kirjaa ja äidin ikonimaalauspöytä. Kotoisaa, tunnelmallista ja ihanaa.

Koska tuli niin mahdottoman lämmin ilma, oli reissuasun valinta vähän vaikeaa. Pietarsaareen on huomenna luvassa +18 – siis ihan hurjaa… Muistan lokakuita, jolloin satoi ensilumi. Trenssillä lähdin matkaan. Lainasin miehen reissukassia, ihanaa Tuscany Leatherin laukkua. Olen tuon hänelle ostanut, mutta persoan sitä tasaisin väliajoin itsellenikin.

Seuraavan parin päivän ohjelmassa on tietenkin seurustelua vanhempien kanssa, aion myös tehdä heille ruokaa, ja ehkä juomme synttärikahvitkin. Otin myös liikuntavaatteet mukaan, sekä minikuminauhat, jotka ovat muuten todella mahtavat jumppavälineet! Kirjaa sen sijaan en saanut mahtumaan laukkuun, mutta tiedän, että vanhemmillani on parikin kirjaa, jotka haluaisin lukea seuraavaksi. Pauliina Rauhalan toinen teos kiinnostaa kovasti, oletteko lukeneet?

Mielessä on pyörinyt vaikka mitä postausaiheita, vaan niiden muotoilu sanoiksi on vaikeaa. Yksi niistä on oma hiilijalanjälkitesti, jonka testasin Sitran sivuilla. On muuten mielenkiintoinen, napsuttelepa sinäkin tuo läpi. Ilmastonmuutosasiat ovat yksilötasolla vaikeita, ja vaikka haluaisin ottaa kantaa ja sanoa oman mielipiteeni, samalla pelkään, etten tule ymmärretyksi. Mielipiteitä on  hirmu vaikea pukea sanoiksi, vaikka niistäkin on hyvä silloin tällöin keskustella.

Olen mielenkiinnolla seurannut blogeissa käytävää keskustelua asiasta, ja komppaan kyllä Stellaa, joka kirjoitti ehkä koskettavimman kirjoituksen asiasta. Stella osasi hienosti pukea sanoiksi sen mitä olen itsekin mietiskellyt. Teet niin tai näin, et voi olla varma teetkö oikein…

neule Balmuir

kello Mockberg

rannekoru Mulberry

laukku Tuscany Leather

Matkaa on tehty nyt reilu tunti. Lännen juna se jatkaa matkaansa kohti pohjoista. Ajattelin vielä naputella tunnin verran, ja käydä sitten ravintolavaunussa haukkaamassa jotain. Kakkoskerroksessa on hiljaista – ”matkustajat, miehet, naiset, kaikki torkkuvat”, kuten Meksikon pikajuna-laulussa sanotaan.

Leppoista lauantai-iltaa kaikille!

*mainoslinkki
*FAFORTY20-alekoodi voimassa vielä 15.10. asti!

Share:

4 Comments

 1. Anonyymi
  13/10/2018 / 10:38 pm

  Ikävä kyllä Pauliina Rauhalan toinen kirja oli kamala pettymys :/ Tykkäsin Taivaslaulusta aivan älyttömästi, mutta Synninkantajat oli liian sekava ja omituinen. Odotan kolmatta kirjaa, jospa se olis taas Taivaslaulun kaltainen :)Kivaa syyslomaa!Toivoo Vakilukija

 2. Anonyymi
  14/10/2018 / 4:21 am

  Lännen pikajunaa tulee käytettyä aina silloin tällöin. Yläkerrassa on yleensä rauhallisempi fiilis, mutta tosiaan keinuu enemmän.Ihastelin tuota matkakassia(si) ja rannekoruasi. Mistä olet ostanut? Kassi näyttää niin passelin kokoiselta pikkureissuun. Mukavaa syyslomaa! Terkuin Pohojanmaan Marianne

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  14/10/2018 / 7:51 am

  Mäkin tykkäsin Taivaslaulusta. Luin jostain haastattelusta, että Rauhala haluaisi nyt jättää lestadiolaisaiheet, mutta saa nähdä, hän kirjoittaa siitä hyvin.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  14/10/2018 / 7:53 am

  Junamatka meni mukavasti! Kiitti, kassi on tuscanyleather.it:stä, ranneke taas muistaakseni 2011 tai -12 Mulberryn nettikaupasta. Kassi on ihana, ja vetää tavaraa paljon. Onneksi saan lainata sitä, hihhih…

Vastaa