Crazy candle lady

Luinpa taannoin, että kynttilät tuottavat huonoa huoneilmaa pienhiukkasten takia. Kuulkaa, viekää vaan kaikki valo ja kaatakaa pimeys niskaan, mutta kynttilänvaloa ette vie! Antakaa minun edes polttaa kynttilöitä ilman huonoa omaatuntoa.

Nyt on sysipimeää, mutta kuvausta varten laittelin lyhtyihin valoa. Meillä on muutama uusi lyhty, olkkarin pöydällä on suurempi lyhty kuin ennen. Nyt minusta pöydän tavaroissa on hyvät mittasuhteet. Pidän suurista esineistä, joissa on rotia.

Meillä ei koskaan pala tulta kahdessa kerroksessa yhtä aikaa, vaan yleensä siellä, missä oleskellaan, palaa kynttilä. Olen niin paloturvallisuuden suhteen supervauhko, koskaan edes kahdessa vierekkäisessä huoneessa ei ole kynttilöissä valoa. Mainioita valonlähteitä ovat muuten led-kynttilät, joita olen muutama vuosi sitten ostanut Tarjoustalosta. Ajattelin viedä niitä luokkaanikin aamujen iloksi.

Olkkarin pöydällä koreilee calluna, johon olen tosi ihastunut: konstailematon, kauniin värinen ja näyttävä kasvi. Ja helppo, siinä se nököttää, pitää muistaa vain kastella sitä. Ruokapöydälle sen sijaan kävin napsimassa pihalta muutamia kuusenhavuja. Kovin ovat nekin mieleeni. Aalto-vaasi on meidän häälahja, jonka saimme mieheni kummivanhemmilta.

Tänään oli vähän järjestelymeininki. Kävin kaikki lehteni läpi, ja säästin vain muutaman, joihin olen palannut myöhemminkin. Vaikka olen jättänyt kokonaan ulkomaisien muotilehtien ostamisen, lehtiä tulee silti ostettua liikaa. Kotiin kannettuna tulee vain Elle, luen myös Trendiä ja Gloriaa. Avotakka on petrannut kovasti, samoin Glorian Koti on kiva lehti, ja se tulee ostettua usein. Ulkomaisista lehdistä ostan vain Vakre Hjem & Interiöriä. Tällä hetkellä sisustusjutut puhuttelevat muotia enemmän.

Myös kirjahyllyä pitäisi käydä läpi. Tällä kertaa taidan laittaa kiertoon muutaman jo aikansa eläneen sisustuskirjan. Nuotteja harvensin jo muutama vuosi sitten.


Aulan tasolla on tällä hetkellä taas ”vaihtuva näyttely”.Nyt pistän treenikamppeet päälle ja hyppään TRX-nauhojeni kimppuun. Pitäisi siitäkin kirjoittaa, sillä olen niihin totaalihurahtanut!

Tunnelmallista illanjatkoa kaikille!

Share:

6 Comments

 1. Milla Sukhilta
  03/11/2018 / 7:47 pm

  Kyllä ihmiselle pitää kynttilät jättää! Ihan kaikesta ei kyllä voi syyllistää, ja kynttilät olkoot kyllä sellainen asia joita saa polttaa – etenkin näin pimeänä aikana. Rentouttavaa viikonloppua!

 2. Mari / Marin Silmin
  04/11/2018 / 9:38 am

  Täällä toinen kynttilähullu moi! Minä poltan kanssa paljon kynttilöitä näin loppuvuodesta syys-joulukuun aikana. Tammikuussa alan elämään sitten jo niin kevättä, ja keväisin ei voi polttaa kynttilöitä (syysjuttuja mielestäni 😀 ). Innostuin vielä tekemään itse mehiläisvahakynttilöitä, joita on aina vähintään 4 kpl yhtä aikaa palamassa ja sitten tuikkuja aina se kymmenkunta yhtä aikaa. Kynttilänvalo pimeässä on vaan niiiiiin kaunista.Tosin, nykyään kynttilät on vähän "erikoissa" paikoissa, kun Kyllikki on melkoinen villikko ja heittelee lelujaan sinne tänne ja hyppii pöydille, joten kynttilät täytyy nostaa vähän korkeammalle.Ihanaa sunnuntaita Marjukka.

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  04/11/2018 / 5:53 pm

  Kiitos, kynttilät tosiaan pitää jättää, muuten ei selviä pimeän yli. Mukavaa viikon alkua sulle, Milla!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  04/11/2018 / 5:54 pm

  Mulla ihan sama, tammikuussa ei huvita enää polttaa niitä, koska kynttilät liittyvät jotenkin pimentyvään aikaan. Kiitti samoin sulle, Mari!

 5. Susanna van V
  05/11/2018 / 3:01 am

  Heippa Marjukka pitkästä aikaa:) Käyn kyllä lukemassa blogia mutta eipä ole tullut kommentoitua pitkiin aikoihin. Kaikki kynttilät eivät ole huonoja huoneilmalle ja itse olen jo parin vuoden ajan suosinut mehiläisenvahakynttilöitä. Niitä saa nykyään ihan kaikenvärisinä valkoisesta tummanpunaiseen ja mustaan sekä myös monen kokoisina ja muotoisina mutta en siltikään voisi syyllistää ketään joka haluaa ihan mitä tahansa kynttilöitä polttaa pimeään vuodenaikaan. Mukavaa marraskuun alkua sinulle!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  06/11/2018 / 7:43 am

  Kiitti Susanna viestistä! Mehiläsivahakynttilät tuoksuvat tosi hyvälle. Muistan muuten, kun alakoulussa tehtiin itse kynttilöitä ja ihan värjättiin niitä. Se oli tosii hauskaa puuhaa. Mukavaa viikkoa sinulle!

Vastaa