Heleänsininen neule ja shortsit – ja onnea Nectarine 30 vuotta

Taas on viikonloppu ehtinyt sunnuntaihin. Koti on siivottu, pyykki silitetty (lakanat vielä vetämättä), huomiset tunnit valmisteltu, ja iltapäivää on vielä vaikka kuinka jäljellä! Olen ollut ihmeen pirteä ja jaksavainen, mies epäili, että ferritiinit ovat raudansyönnin myötä mahdollisesti nousseet pari yksikköä (tsoukki, tsoukki). Itse veikkaan, että kellojen siirto auttoi asiaa.

Kuvien sininen neule on saatu juttupalkkana Nectarinesta, joka vietti torstaina kolmikymppisiään! Kävin itsekin juhlahumussa, ehkä seurasitte InstaStoriesiani? Ihan mieletöntä, että liike ehtii tuohon ikään – itsekin olen Nectarinen kanssa toiminut jo parikymmentä vuotta.


Torstaina töiden jälkeen suuntasin ensin Balmuirille Merikortteliin, jossa oli esillä tulevan kevään mallisto. Balmuirille tulee uutuutena kauniita pellavavaatteita. Ihanan heleitä värejä oli kevääksi luvassa: vaaleansinistä ja -punaista, pellavissa myös helmenharmaa ja vaalea hiekkabeige.

Balmuirilta lähdin Nectarineen, tietenkin kukkakaupan kautta! Pienoinen sumusade tai tuleva pyhäinpäivä ei ainakaan ollut vaimentanut kävijämäärää, päin vastoin! Vaatepuolen liikkeessä oli kova säpinä, ja porukkaa oli tulvinut avaamisesta saakka! Onnelliset omistajat Päivi ja Tuija häärivät kaiken keskellä palvellen asiakkaitaan ja vastaanottaen onnitteluita. Tarjolla oli kylmää skumppaa ja pieniä herkkuja, mm. minikokoisia Brooklyn Bakeryn kuppikakkuja.

Isot onnittelut vielä Nectarinen upeille naisille! On uskomaton saavutus pyörittää bisnestä noin kauan – se kertoo paitsi oman linjan varmuudesta, myös meistä uskollisista asiakkaista. Kaikki eivät halua nykypäivänä edelleenkään ostaa netistä, vaan käyvät uskollisesti kivijaloissa etsimässä ja sovittelemassa.

Itse löysin liikkeen 1994, kun olin Sibiksen opiskelija ja muutin Helsinkiin. Varsinaiseksi ostavaksi asiakkaaksi siirryin 2000-luvun alussa, ja silloin ostin ensimmäiset Repeatin neuleni. Oli todella hauskaa, kun aloimme sitten tekemään blogin myötä yhteistyötä. Olen jo vuosia kirjoittanut ajankohtaiset kuvaukset liikkeiden uusista mallistoista, ja syyskauden avaa aina fiilisjuttu vaate- ja kenkäpuolen uutuuksista.

Kivijalkaliikkeen pitäminen nykyään on haastavaa, sillä nettiostaminen on vahvaa. Myönnän, itsekin ostan netistä. Monella kivijalkaliikkeellä on nettikauppa, tosin nettikaupan pitäminen liikkeen ohella ei ole ihan yksinkertaista, eikä myöskään halpaa. Kuitenkaan mikään nettishoppailu ei voita koskemista, hypistelyä, mallaamista, sovittelua ja sitä vuorovaikutusta, mikä putiikeissa ostamisessa on kivaa.

Vaikka vuosikymmenet ovat kuluneet, koen edelleen Nectarinen tyylin omakseni: ihanat, pehmoiset neuleet, rennontyylikkäät vaatteet, laadukkaat kengät. Klassikkojen ohessa Nectarinessa on myös uskallettu kokeilla – nytkin ihan mielettömät Mos Moshin kuosihousut saivat veden kielelle.

Paitsi tuotevalikoima, liike on myös kaunis ja selkeä. Siellä on aina hyvä tunnelma, ja asiakkaan ostokokemuksesta halutaan tehdä hyvä. Muistan muuten erään kerran, se oli kevät 2011, juuri ennen meidän Pariisin-matkaa. Blogia olin pitänyt vajaat kaksi kuukautta. Kävin ostamassa matkakampetta, ja Päivi juoksi sovituskopin ja tankojen välillä taukoamatta, jotta saisin mieleiseni asukokonaisuuden. Olin todella otettu, ja silloin ajattelin muistaakseni, että tohdinkohan kirjoittaa Nectarinesta blogiin! Siitä se sitten lähti.

Näinä blogivuosina, kun olen saanut läheltä seurata vaateyrittäjän arkea sekä agenttien että yrittäjän kannalta, olen oppinut valtavasti. En olisi kylmiltään arvannut, mitä kaikkea vaateyrittäjän työ vaatii. On ylipäätään arvartavaa katsoa boksinsa ulkopuolelle mitä muualla tapahtuu. Arvostan ihan hurjasti sitä työtä, mitä he tekevät.

Kolmekymmentä vuotta on takana, ja toivottavasti vielä lukuisia edessä!

neule Repeat

kauluspaita Massimo Dutti

shortsit Day Birger & Mikkelsen

kengät Clarks

Käytkö sinä kivijalkaliikkeissä vai ostatko mieluummin netistä?

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Share:

8 Comments

 1. Anonyymi
  04/11/2018 / 10:05 pm

  Suodin kivijalkaliikkeitä! Haluan sovittaa, fiilistellä, katsella värejä aidossa valossa… Vain jos en löydä jotain kaupasta, tilaan netistä. Kivaa viikon alkua 🙂

  • Marjukka / Fab Forty Something
   06/11/2018 / 7:44 am

   Ja hih, liikkeissä kierrellessä tulee askelia kuin huomaamatta, hyvää kuntoilua myös! ; )

 2. Anonyymi
  05/11/2018 / 1:00 pm

  Heippa!Minä en osta mitään netistä. Minulle ostaminen on muutakin kuin vain napin painallus. Haluan kosketella ja kokeilla vaatetta ylläni, miltä se tuntuu, miltä se näyttää päälläni ja miten helppo tai vaikea sitä on ylipäätään pukea tai riisua. Myös se, onko kaula-aukko umpi kireä, jolloin koko pää sekaisin hiuksia myöden vai onko se kenties lörppö.Miten hihat istuvat itselleni ja ovatko ne esim. liian pitkät tms.Kengissä haluan tuntea tai olla siis oikeasti tuntematta saumoja ja vetoketjua, miten korko asettuu jalkaani jne. tässä muutamia syitä, miksi minä ostan ainoastaan ihka oikeasta kaupasta vaatteeni ja kenkäni, arvostan myös palvelua kaupassa erittäin paljon. Itsepalvelu sopii mielestäni ainoastaan ruokakauppaan.Hyvää marraskuuta sinullehanna

  • Marjukka / Fab Forty Something
   06/11/2018 / 7:45 am

   Kyllä, minusta palvelu on ihana asia, ja sepä juuri on kivijalkaliikkeissä niin mukavaa. Vuorovaikutus tekee aina hyvää ihmiselle! Mukavaa marrakuun jatkoa sinullekin!

 3. Anonyymi
  05/11/2018 / 1:54 pm

  Minä en osta mitään netistä, vain kaupoista. Vanhan liiton nainen olen 🙂 Haluan hypistellä ja sovittaa, sekä ostokseni heti mukaan.T. Palvelua arvostava

  • Marjukka / Fab Forty Something
   06/11/2018 / 7:46 am

   Vanhan liiton naisena on hyvä! ; )

 4. Ei-Leen / Hempeät hepeneet
  06/11/2018 / 7:43 pm

  Ostan molemmista, mutta mieluummin kivijalasta tai tavaratalosta (silloin kun aikaa on). Minäkin rakastan hypistelyä, lisäksi mukaan juttuun kuuluu rauhallinen kahvihetki. Liian harvoin on aikaa tällaiseen luksukseen.Minäkin muistan Nectarinen uutena, muutin Helsinkiin vuonna -93 ja joskus silloin se ilmestyi nykyiseen sijaintiinsa. Ja samoin minulla on sieltä Repeatin pashmina vuodelta 2001.

  • Marjukka / Fab Forty Something
   17/11/2018 / 4:11 pm

   No näin on. Milloinhan viimeksi olen viettänyt aikaa kierrellen ja hypistellen…? Ehkä kesällä, jos oikein muistan. Ihanaa, sä olet ollut Nectarinen asiakas yhtä kauan kuin minäkin! Me ollaan uskollisia asiakkaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *