Jos pidät vahvoista naispääosista, voit koukuttua tähän sarjaan!

Onko Arturo Pérez-Reverte tuttu kirjailija?

Olin ihan unohtanut kyseisen kirjailijan ja hänen romaaninsa Yhdeksäs portti, josta pidin ihan valtavasti. Myös kirjasta tehty leffa oli katsomisen arvoinen, pääosassa Johny Depp.

Netflixiin on tullut nyt kaksi kautta Etelän kuningatar-sarjaa, josta on nyt jo neljäs sesonki tekeillä. Jos sinua kiinnostaa vahvat naiset, jännitys laatudraama, voit pitää tästä sarjasta. Minä jäin kerrasta koukkuun. Aion myös lukea kirjan, ja palata muihinkin Pérez-Reverten kirjoihin.

Etelän kuningatar-sarja sijoittuu Meksikoon ja Yhdysvaltain Teksasiin, Dallasiin. Kolmikymppinen, köyhä, rahanvaihtajana toimiva Teresa Mendoza rakastuu nuoreen mieheen, joka työskentelee meksikolaiselle huumekartellille. Mies myy kokaiinia omaan piikkinsäkin, ja saa surmansa, kun petos paljastuu pomolle. Teresan henki on vaarassa, ja hän ottaa yhteyttä kartellin pomolle hallussaan poikaystävältään saatu vihko, jossa on salaisia tietoja huumepomo Epifanion bisneksestä (mitä, sitä ei ole vielä kerrottu!). Vihon piti olla Teresan henkivakuutus.

Asiat menevät todella pieleen, ja Teresa päätyy Teksasiin huumepomon vaimon jakelureitille, ja sitä kautta kartellipomo Epifanion vaimon, Camila Vargasin, bisneksien pariin. Teresa ottaa riskejä ensin  kuriirina, sitten pikku hiljaa edeten muihin tehtäviin. Hyytävä Camila mieltyy Teresaan, joka lunastaa jakso jaksolta paikkaansa Camilan joukoissa. Teresa on päättänyt selviytyä, vaikka pettymys toisensa jälkeen kovassa maailmassa on välillä musertaa hänet.

Tähän asti olemme katsoneet, enkä halua tietää juonikuvioista enempää…

Katsoin aikoinaan Narcos-sarjan ensimmäisen kauden, ja sen teki jännäksi se, että se pohjautui tositapahtumiin. En yleensä pidä leffoista tai sarjoista, joissa on huumebisneksiä ja mafioita, mutta Etelän kuningatar on poikkeus.

Päähenkilöt ovat naisia: Teresa, joka epävarmasta nuoresta naisesta etenee huumebisneksen pomoksi, vähän höntti ja impulsiivinen ystävätär Brenda, joka niinikään pakenee Amerikkaan poikansa kanssa, sekä kartellin aivot, tyyni ja jäätävä Camila, jonka päämäärä on kukistaa miehensä omien bisneksiensä tieltä.

Teresaa näyttelee brasilialaissyntyinen Alice Braga. Pojot hänelle, mutta Veronica Falcón Camilan roolissa vie pisteet kotiin.

Luin vanhoja arvosteluita kirjasta, ja ne olivat todella ylistäviä. En tosin muuta tältä kirjailijalta olisi odottanutkaan!

Mitäs tuumaat, voisiko olla sarja sinun mieleesi?

Share:

11 Comments

 1. Pauska
  07/11/2018 / 3:34 pm

  En katso Netflixiä, mutta annan oman suositukseni tänään alkavasta espanjalaisesta supersuositusta sarjasta La otra mirada Yle teema & Fem -kanavalla, johon saa tekstin myös espanajaksi. Sarja valmistui tänä keväänä ja kertoo 1920-luvun tyttökoulusta. Sarjaa on kuvattu mystiseksi, jännittäväksi, tunnelmalliseksi ja tarinaa samaistuttavaksi. Pistin jo kestoäänityksen päälle, kun se menee baarivisan kanssa päällekkäin :D.Mukavaa iltaa Netflixin parissa :).

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  07/11/2018 / 4:41 pm

  Kiitos vinkistä! Seurasimme joskus espanjalaissarjaa Gran Hotel Yleltä, ja sen jälkeen espanjalaissarjat ovat kiinnostaneet enemmän. Hyvää baarivisaputkea!

  • Pauska
   08/11/2018 / 3:26 pm

   Kiitos, palkinto tuli :). Huomasin just, että sarjaa esitetään kolmesti viikossa, joten ajattelin vielä mainita senkin. Eka jakso oli ihan hyvä. Viikonloppuna voi katsoa kaikki viikon jaksot putkeen.

 3. Anonyymi
  08/11/2018 / 6:52 am

  Vinkki: 19.11. alkaa Elena Ferranten Napoli -kirjoihin pohjautuva sarja. Mä niin katson sen!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   09/11/2018 / 2:13 pm

   Alkaako se Netflixillä? Olen kuullut paljon hyvää kirjoista, joten se pitää ehdottomasti katsoa! Kiitos vinkistä.

 4. Anonyymi
  08/11/2018 / 7:21 pm

  Netflixissä Meren kadedraali on myös hyvä.

  • Marjukka / Fab Forty Something
   09/11/2018 / 2:14 pm

   Pitääpä tsekata mikä se on!

 5. Anonyymi
  11/11/2018 / 1:08 pm

  Millä nimellä tämä sarja löytyy?

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  11/11/2018 / 2:00 pm

  Etelän kuningatar tai Queen of the south.

 7. Minnea Muru
  11/11/2018 / 7:43 pm

  Hei, kiitti vinkistä! Tämä kuullostaa juuri sellaiselta sarjalta, josta saattaisin tykätä 🙂

 8. Tanja
  29/09/2019 / 7:40 pm

  Paras näkemäni kuva…millonkohan kolmas tulee olen katsonut jo kummanki sarjannloppuun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *