Marraskuun ensimmäisen päivän asu

Niin päästiin marraskuuhun tätä vuotta, enkä tajua, miten aika menee niin nopeasti. Vastahan tässä oltiin kaikkien aikojen hellekesässä! Marraskuu on toisaalta aika ihana kuukausi, toisaalta yksi vuoden kiireisimmistä.

Yhtäkkiset lämpimät säät ovat saaneet minun kaivamaan esiin jo säilömäni Riiasta ostetun takin. Se oli hätävaraostos, kun kohteessa oli tosi lämmin, ja meinasin sulaa villakangastakissani. Reservedin takki on ei ole villaa, mutta tosi hyvä takki tällaisiin välisäihin. Tykkään kovasti sen väljästä leikkauksesta. Asusteet ovat Balmuirin.Tuleva viikonloppu otetaan ilolla taas vastaan. Kaltaiselleni aamun torkulle kellojen siirtäminen taaksepäin sopi, olen aamuisin ollut paljon pirteämpi ja jopa herännyt omia aikojani ennen kellon soittoa. En osaa sanoa kumpi aika olisi parempi, kesä vai talviaika, mutta hyvä olisi, että kellojen siirtelystä luovuttaisiin. Mitä mieltä olette, olisiko yksi aika parempi? Mutta kumpi?

Olen muuten ottanut varmaan sadoittain asukuvia tuo peltomaisema taustanani. Vaikka se on aina se sama pelto, näkymä muuttuu lähes viikoittain. Valo leikkii muuttuvalla maankamaralla mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Musta, kynnetty maa ei juuri valoa heijasta, kun taas elokuiset viljapellot sävyttävät kuvia keltaisiksi. Vaikka maisema on nyt karu, se on minusta hurjan kaunis, ja valo mitä parhain. Ja talvella, jos on kunnolla lunta, ihailen pastellisävyjä taivaanrannassa. Näitä kuvia ottaessa valo oli täydellinen, mistään ei tullut varjoja, ja jos käänsi kasvot kohti laskevaa aurinkoa, sai nätin filtterin kasvoille.

takki Reserved

bootsit Gabor (saatu SHE:stä)

huivi, ja baskeri Balmuir*

käsineet Balmuir

housut Five Units

Hain juuri muutaman muhkean kassillisen kuvauslainoja, ja lauantaina tulee olemaan hauska päivä, kun rakennan joulua meille… Täytyy sanoa, että oli valinnan vaikeus, koska niin ihania joulujuttuja on jo tarjolla. Teemaväri tulee olemaan perinteinen joulunpunainen, sillä aika vähän näkyy ihan punaista blogien joulusisustuksessa. Jännää!

Ja huomenna menen onnittelemaan ihania Nectarinen naisia kolmenkymmenen vuoden taipaleesta! Vitsi, mikä saavutus! Nähdään siellä noin puoli neljä, tule nykäisemään hihasta, jos olet paikalla.

Mukavaa marraskuun ensimmäisen päivän iltaa!

*mainoslinkkejä

Share:

10 Comments

 1. Anonyymi
  01/11/2018 / 4:00 pm

  Ennen luettuani tekstiäsi loppuun mietin, että on sinulla kaunis kuvausmaisema. Kaunista ja rauhallista. Ja juu, minä en ole huomannut mitään kellojen siirtoa. Tai sitten olen, mutta en tajua tuntojani. Minusta kellojen veivaamisen voi lopettaa. Toivottavasti siis näin tapahtuu. Olen aamuisin ping ylhäällä joko kellon kanssa tai ilman – ja sitten toimeksi:)T. Maija

 2. Anonyymi
  01/11/2018 / 4:17 pm

  Just ihailin tuota upeaa, upeaa peltomaisemaa <3 Kauniisti näkyy kauempana kumpuileva mäkinen uusmaalainen maisema ja hieno monivärinen, rauhallinen syysluonto. Tykkään myös siitä, että kuvaat rehellisesti tuossa maisemassa ilman lavastuksia. Näissäkin kuvissa niin kauniit, syksyiset värit ja ihana tunnelma :)Mulle sopii pysyvä talviaika oikein hyvin. Mä olen myös heränny ennen kelloa — otan sen merkkinä siitä että tämä on elimistölle se oikea aika :DMukavaa alkavaa viikonloppua!t. Vakilukija(Ihana että et lopettanu blogia!! <3

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  01/11/2018 / 4:36 pm

  Juu, sä olet aamuihminen, voi sua onnellista, maailma pyörii aamuihmisten tahtiin. Mulla on ollu suorastaan loistoviikko, kun kelloja siirrettiin taaksepäin, iltaihmisen rytmi sai tunnin armonaikaa!

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  01/11/2018 / 4:38 pm

  Kiitos kauniista sanoistasi. Mulla on joskus siitä huono fiilis, että kuvaan samoissa maisemissa, olisi niin viileetä kuvata kaupungissa kauniiden rakennusten ympäröimänä. Mut ei, tää on mun koti ja sielunmaisema, joten kuvatkin täältä maalta. Ja hyvä niin, näillä mennään.En lopettanut, lähellä oli. Vaikka mies sanoi, että tiesi, etten lopeta ; ) Kiitti sullekin mukavaa viikkistä!

 5. Anonyymi
  01/11/2018 / 6:43 pm

  Voi parahdus, ei ikinä pelkkää talviaikaa, kuka sellaista voi haluta??! Yhtäkkiä kättelyssä kadonnut valo alkuilloista on jotain mitä en voi käsittää kenenkään täällä muutoinkin tarpeeksi pimeässä maassa ihannoivan 🙁 Minulle se on vuosi vuodelta kauheampaa, aamut ovat pimeitä joka tapauksessa kun kahdeksaksi työhön kiirehtää. Siksi olisi ihanaa edes vähän pidemmälle loppuvuodesta saada nauttia iltapäivän valosta, vaikka juuri tuollaisesta kuin kauniissa kuvissasi 🙂

 6. Anonyymi
  03/11/2018 / 8:49 am

  Ihana tuo tweedtakki, voi että mä rakastan tweediä!! Loistoheräteostos! Loppusyksyyn on mahtunut tosi kauniitakin päiviä, tulee jotenkin ihana valo ja salaperäinen tunnelma, kun aurinko paistaa matalalta… mulle kyllä sopii kellon veivauksen lopettaminen ja talviaika pysyvästi, se kun on se "oikea" aika, toivoo konservatiivinen Ansu 😉

 7. Anonyymi
  03/11/2018 / 2:18 pm

  Kannatan kesäaikaa ja valoisampia iltoja.Toivottavasti et pahastu, mutta minusta tuonkaltainen pitkä takki ja todella iso ja leveä huivi peittävät siron vartalosi alleen kokonaan. Baskeri ja hanskat ovat kauniin väriset.T: lukija55

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  03/11/2018 / 3:49 pm

  Mä en oikeastaan välitä kummassa ajassa ollaan… Talvella on kuitenkin pimeää. Kyllä se on välillä vähän raskasta, mutta niin kauan kun terveenä ollaan, en suuremmin välitä. Kiitti, valo oli todella hyvä kuvata!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  04/11/2018 / 5:55 pm

  Niin on, ja näihin lämpöisiin tosi passeli. En mäkään moiti "oikeaa" aikaa, nyt on talvi ja pimeää kuitenkin… ; )

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  04/11/2018 / 5:56 pm

  En tietenkään, ymmärrän kantasi hyvin. Minusta on vaan ihana joskus hautautua isojen linjojen alle. Eikö ookin ihanat, kuin kypsä marja noiden asusteiden väri.

Vastaa