Talvinen petaus Familonin viininpunaisin perkaalilakanoin ja omat hyvän unen niksini

Kaupallinen yhteistyö FamilonTalvi-iltoina on ihana käydä nukkumaan. On hiljaista ja pimeää. Makuuhuone on tuuletettu ja sänkyvaatteet pedattu kauniine lakanoineen. Jos aamua saa vielä vähän venytettyä, niin taivaallista!

Suurin osa lakanoistamme on valkoisia, joten oli tosi kiva kokeilla Familonin viininpunaisia perkaalipuuvillalakanoita. Makuuhuoneen mudanvihreitä seiniä vasten ne näyttivät kutsuvilta. Aksenttia toivat kuviolliset Nuppu-tyynyliinat. Makuuhuone sai kutsuvan pesämäisen tunnelman, joka houkuttelee hyville yöunille.
Hyvä uni ei ole ollut minulle itsestäänselvyys, enkä muistele unettomuuden aikoja hyvällä. Niistä ajoista on kuitenkin selvitty. Minulla on muutamia tapoja ja rutiineja, joilla takaan rauhallisen yöunen, ja tässä postauksessa jaan omat jaksamisvinkkini kaamoksen keskellä. Makuuhuoneen rauhallisuus ja kauneus ei ole vähäisin niistä.

Olen monesti ennenkin sanonut, että mielestäni talvelle pitää mieluummin antaa vähän periksi kuin yrittää väkisin suoriutua siitä. Minulla on muutamia rutiineja, joiden avulla jaksan meluisaa työtäni ja arkeani paremmin kaamosaikaan. Olen huomannut niiden selvän hyödyn jaksamisessani ja mielialassani. Myös terveydessäni.


1. Menen ajoissa nukkumaan.

Yritän saada vähintään kahdeksan tuntia unta, mutta se ei ihan riitä. Tässä jaksossa minulla on kolme myöhäistä aamua, jolloin voin nukkua hieman pidempään halutessani. Viikonloppuna sitten otan ilon irti, ja nukun myöhään, tosin nyt en tarvitse viikonloppuna rästiunia, koska saan nukkua tarpeeksi viikollakin.

2. Liikun paljon.

No, hyötyliikuntaa tulee päivisin harrastettua aika tavalla, mutta kaipaan kolme-neljä kertaa viikossa kunnon hikeä. En pelkään kovaakaan harjoittelua, ja nukun paljon paremmin, kun alla on kunnon treeni.


3. Lopetan työasioiden miettimisen tarpeeksi aikaisin.

Tässä on ollut nyt hieman haastetta, sillä kun työn alla ovat koulun loppuvuoden juhlat ja säpinät, työ on ollut ajatuksissa hieman liian myöhään. Esimerkiksi tämä ihana ruotsalainen Lucia-laulu sai minut niin kovaan hypeen ja toi korvamadon, että rauhoittuminen kävi työstä. Alitajunta työsti kappaletta koko illan.

Laitan illalla myös vaatteet ja laukun valmiiksi odottamaan aamua.

4. Syön kunnon iltapalan.

En osaa mennä tyhjällä vatsalla nukkumaan, ja varsinkin treenin jälkeen on hyvä syödä kunnon iltapala. Syön kaurajugurttia ja -leivän, joskus mukaan marjoja tai vähän mysliä.


5. Panostan makuuhuoneen viihtyvyyteen.

En pidä siitä, että makuuhuoneessa on liikaa tavaraa. Pidän makuuhuoneemme tummista väreistä, joita vasten valkoinen huonekalu korostuu. Tumma rauhoittaa, kätkee hellään pesäänsä nukkumaan. En loikoile sängyssä muuten vaan, toisin kuin puolisoni, joka kasaa niskansa taakse pari jättityynyä ja asettuu mukavasti lueskelemaan iPadia. Tykkään järjestellä ja tuulettaa makuuhuonetta, ja huolehdin siitä, että yöpöydillä ei ole liikaa tavaraa.

6. Panostan vuodevaattesiin ja lakanoihin.

Vaihdan lakanat joka viikko, ja vaikka se tietää ahkeraa mankelointia, se ei silti haittaa. Raikkaiden lakanoiden väliin ryömiminen väsyneenä on ihana tunne. Petaan fiiliksen mukaan, välillä valkoista, välillä vaikkapa nämä kuvien viininpunaiset lakanat.


7. En mene pahalla mielellä tai vihaisena nukkumaan. 

Miten voisinkaan, kun asun ilopillerin kanssa, joka on äärimmäisen harvoin huonolla tuulella.

Entä jos uni ei tule? 

Jos en saa unta, yksi takuuvarma konsti on käydä syömässä. Kyllä – olen yösyöppö, ja yöllä herkuttelen näkkileivällä. Toimii muuten todella hyvin. Onhan tutkittua tietoa, että hiilihydraattipitoinen iltapala auttaa unensaannissa.
Joululahjavinkkejä

Familon Ultra -perkaalilakanat tekevät petauksesta kutsuvan, ne ovat viileät ja rapeat. Rapeus kankaaseen tulee tiheään kudotuista ohuista langoista, mikä tekee lakanoista myös niin sileät ja pehmeät. Ryhdikkäissä lakanoissa on ylellistä nukkua. Puuvillaperkaalilakana ei myöskään laskeudu ihonmyötäisesti, vaan jättää ilmaa väliin, siitä miellyttävä viileyden tuntu. Niin kuin nukkuisi hotellissa, mutta kotona!

Familon Nuppu – puuvillalakanoiden tyynyillä toin ripauksen romantiikkaa petaukseen. Nuppu-kuosia on helppo yhdistää juurikin viininpunaisen ja valkoisen kanssa.

Mieheni suosikki on Familon Ultra muotoonommeltu aluslakana, perkaalipuuvillasta. Muita aluslakanoita emme enää käytäkään, sillä tämähän pysyy muodossaan ja on ihanan sileä.

Oma suosikkini ja joululahjavinkkini on Familon Ultra jättityyny! Näitä majailee sängyllämme peräti neljä kappaletta. Petaus pääsi uusiin ulottuvuuksiin niiden myötä. Puen niille useinmiten valkoiset pellavatyynynpäälliset, jotka toimivat kauniisti myös puuvillan kanssa.

Familonin joululahjaideat löytyvät linkin takaa..

Kaunista päivää, nukutaanpa makeasti!

Seuraa kanavissani:

Instagram

Facebook

Bloglovin`

Blogit.fi

*bloggaaja ei hyödy linkeistä rahallisesti

Share:

5 Comments

 1. Anonyymi
  29/11/2018 / 5:57 am

  Aivan ihana on petauksesi ja koko makuuhuoneesi tunnelma! "Nuput" sopivat loistavasti viininpunaisiin lakanoihin. Minustakin puhtaiden lakanoiden väliin kellahtaminen on maailman ihanin tunne 🙂 Tänä iltana se on juurikin edessä, siivoan makkarin, tuuletan vuodevaatteet ja vaihdan lakanat helmalakanaa myöten. Mulla on kautta pienen asuntoni ripoteltuna itämaisuutta, makkarissa on sängynpäätynä tummaa puuta oleva sermi, päiväpeitto on tummaa harmahtavanruskeaa tikattua samettia, sen päällä silkkiset koristetyynyt ja jalkopäässä torkkupeittona luonnonvaalea marokkolainen vintage-handira. Joku vieras multa joskus kysyi, että miten raaskit mennä tuonne nukkumaan 😀 Vuodevaatteina suosin pellavaa, toinen hyvä on tuo puuvillaperkaali. Kyllä sunkin kelpaa tuolla nukkua, kauniita ja virkistäviä unia! T: Ansu

 2. Anonyymi
  29/11/2018 / 4:56 pm

  Voi tuo Lucia-laulu on ihana. Täällä länsirannikolla lauletaan Lucia -juhlissa tuota. Tämä sinun versio toki oli niekkuineen monimutkaisempi sävelmä, mitä olen tottunut lasten koululla kuulemaan:) Hieno esitys. Luciajuhlaan liittyy niin paljon ihania lauluja, paljon muutakin kuin se perinteinen Sankta Lucia…Täällä lauletaan mm.Jag hälsar er alla, med sången och julspel…(en edes tiedä laulun nimeä), Staffan var en stalledräng, Vi kommer från pepparkakeland ja mitä niitä muita edes onkaan…kulkueeseenhan kuuluu myös piparkakut ja tontut, tähtipojat ja tytöt ja kaikilla on lauluosuuksia. Luciajuhla on ihana, olen kotoisin itse Tampereen seudulta, jossa ei Luciaa juurikaan kouluilla juhlittu. Onko teillä tapana viettää koululla Lucianpäivää?

 3. Marjukka / Fab Forty Something
  01/12/2018 / 8:48 pm

  Oi, kuulostaa ihanalta sun makkari, todella kutsuvalta ja kotoiselta. Minusta on kiva, ettei kaikilla ole valkoinen, minimalistinen tyyli, vaan aina välillä kuulee tällaisista toisenlaisistakin sisustuksista. Puuvillaperkaali on vallan mainio materiaali! Kiitos, viime yö jäi pikkujoulujen takia lyhyeksi, mutta ensi yönä otan takaisin.

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  01/12/2018 / 8:51 pm

  Juu, tää Sofia Karlssonin laulutapa on tosiaan erilainen kuin lasten. Tykkään ihan hirmusti tuosta laulusta. Ja suurkiitos lauluvinkeistä!! Staffan-laulu on ennestään mulle tuttu.Meillä on koulussa tapana viettää Lucian-päivää. Silloinen ruotsinope aloitti tämän perinteen, ja meidän ysien tytöt ovat Lucia-neitoja. He ovat aina ihan huippuinnoissaan tästä roolistaan. Luciaksi haluavia on yleensä useita, ja arpa ratkaisee. Mä näin 6- tai 7-vuotiaana ensimmäisen Lucia-kulkueen, olimme mummilla Pietarsaaressa ja kävimme katsomassa kulkuetta.

 5. Anonyymi
  02/12/2018 / 4:32 pm

  Piti vielä lisätä listaan lasten suosikkilaulu: Lucia är en flicka med stjärnor i sitt hår…T.sama

Vastaa