Toivepostaus: suosikkisukkahousuni arkeen ja juhlaan

Sain muutama viikko sitten viestin, jossa toivottiin postausta sukkahousuista. Toive tuli oikeaan osoitteeseen, sillä olen ehdottomasti sukkahousujen ystävä. Niissäkin olen vuosien mittaan löytänyt itselleni mieluisimmat merkit. Olen myös laiska ostaja, joten kun hyvät on löytänyt, niissä on helppo pysyä. 

Lämmin marraskuu tekee sen, että hametta on kiva pitää, ja lämpimien sukkisten kanssa ei palele! Ostin alkusyksystä Oasiksen mustan puolihameen, jonka naisellinen leikkaus on omalle kropalleni täydellinen. Kaapissa on pari muutakin kynähametta, mutta ne ovat jääneet vähälle käytölle suoremman leikkauksensa takia. 

On monta hyvää syytä, miksi tykkään käyttää sukkahousuja. Ne napakoittavat oloa ja auttavat vaatetta laskeutumaan paremmin. Ne siloittavat ihoa – ainakaan tämän aikuisen leidin jalat eivät ole enää ihan siinä kunnossa kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten, joten kyllä kiitos, sukkahousut jalkaan. Ja kyllähän sukkahousut myös kaventavat siluettia, ja tasoittavat muhkuroita, siksi suosin control top – malleja. Ja juu, lämmittävät myös kylmillä ilmoilla.

Olen nykyään merkkiuskollinen, omat suosikkini ostan aina samoilta brändeiltä, osaksi hyvän käyttäjäkokemuksen takia, osaksi silkasta laiskuudesta. Nimittäin sukkahousujen ostaminen tavaratalossa ilman asiantuntevaa myyjää on lähes yhtä tuskallista kuin uimapuvun sovittaminen. Kaikki ne hyllyrivit ja nailoninkappaleet pikku henkareissaan – eihän niitä jaksa lähteä arpomaan.

Suorien housujen, ohuiden mekkojen ja juhla-asujen alle valitsen aina control top-mallin. Control top antaa tukea ja ryhtiä reisille ja pepulle, esimerkiksi suorien housujen alle ne ovat ihan voittamattomat.

Muutenkin liputan istuvien ja tukevien alusasujen puolesta. Hameen tai mekon alla minulla on aina, aina alushame, ellei vaatteessa itsessään sitä ole. Se takaa kankaan laskeutuvuuden, eikä hameen helma takerru jalkojen ympärille, mikä ei näytä ollenkaan hyvältä. Alushameita löytyy sekä tumma että nude, ja molemmat on ostettu muistaakseni Lindexiltä.

Arkena, syksyn tullessa, käytän hameen kanssa aina paksuja, mustia sukkahousuja, vähintään 100 denieriä. Control top on näissäkin oltava. Hyvä control top-sukkahousu ei purista vyötäröä yhdeltä kohtaa, vaan tukee koko vyötärönseudun matkalta. Hyvät, napakoittavat ja paksut sukkikset löytyvät H&M:n valikoimista, nämä (ei mainoslinkki). Kylmiin hamepäiviin H&M:llä on myös 200 denierin control top-sukkiksia, ja ne ovatkin sitten todella lämpimät! Eikä hinta pure, yksi pari maksaa kympin, eikä niitä saa rikki sitten millään.

Luin jostain, että paksuja, mustia sukkahousuja ei tulisi käyttää toukokuusta lokakuuhun. Kieltämättä toukokuulla ei paksut sukkikset houkuttele, mutta syyskuulla kyllä jo.

Housujen alle ostan lähimarketista Norlynin sukkiksia, ne olen kokenut parhaiksi hinta- ja laatusuhteeltaan. Muistaakseni viime talvena löysin Norlynin tukisukkahousumallin, 20 denieriä, joka kontrolloi koko vaatekappaleen pituudelta vyötäröltä nilkkoihin. Sen kanssa housut laskeutuivat kauniisti, tosin 20 denieriä on aika lämmin housun alla.

Sain ysärillä tarpeekseni mustista, ohuista sukkahousuista, enkä niitä enää jalkaani laittaisi, paitsi hautajaisiin. Tiedän niiden olevan nyt muodissa (kai?), mutta omiin silmiini ne näyttävät jotenkin vanhanaikaisilta. Suosin siis juhlamekkojen kanssa ohuita, ihonvärisiä sukkahousuja, jotka keventävät asua kauniisti. Suosikkimerkkini on Oroblu, jota saa paitsi tavarataloista, myös SHE:stä, josta tankkaan ”parempien” sukkahousujen varastoani. Oroblun nude on myös kaunis, täsmälleen oikeaa sävyä, eikä sääri näytä keltaiselta tai oudon ruskealta.

Olen kokeillut monia sukkahousumerkkejä, ja niinhän se on, että pitää vain etsiä itselleen sopivat ja mieluisat merkit. Olen ostanut myös Wolfordeja, mutta vaikka niitä on kehuttu laadustaan ja  kestävyydestään, en ole onnistunut löytämään sellaista mallia, joka tuntuisi päällä yhtä mukavalta kuin vaikkapa Oroblu.

Edullisetkin sukkahousut saa kestämään yllättävän pitkään, kun käsittelee niitä oikein. Sukkikset kannattaa pestä pesupussissa (käsin en jaksa). Kun niitä laittaa jalkaan, kantsii rullata koko jalkaosa käteen, ja vetää se hellästi jalkaan. Sukkahousun kiskomista tulee välttää, vaan joskus aamukiireessä sitä vetää rikki koko sukan unipöpperöissään…

Lukijani kyseli myös mitä mieltä olen värillisistä sukkahousuista. No, ihan rehellisesti en erityisemmin välitä niistä, paitsi ehkä tumman harmaista ja ruskeista, mikäli ne sopivat asuun. Punaiset, lilat ja muut värit liittyvät omassa mielessäni lukioaikaan, jolloin jalassa oli vaikka mitä väriä ja kuosia. Lisäksi useinmiten hameen kanssa pidettävä kenkä, nilkkuri tai avokas on musta, silloin musta sukkahousu jatkaa jalan linjaa kauniisti.

Hameesta sananen – ihana pitää hametta, kun se istuu hyvin! Oasiksen puolihameen vyötärö on tarpeeksi kapea, mutta lantiolla on kunnon kaarre. Malli on kuin tehty ylleni, eikä ollenkaan tunnu siltä, että olen väärän kokoinen. Minulla on pari muutakin kynähametta, mutta ne ovat malliltaan suorempia. Tunnen niissä aina oloni epämukavaksi, niin kauniita kuin ne ovatkin. Tämä puolihame on tosi tukeva ja napakka, mistä tykkään myös.
Uskollisena itselleni laitan puolihameen kaveriksi neuleen. Koroiksi sopisivat myös nilkkurit, mutta kunnon Clarksit kuuluvat myös suosikkikenkiini.

neule Uniqlo

puolihame Oasis

kengät Clarks

Heittäkääpä omia suosikkimerkkejänne kehiin! Mitkä sukkahousut kestävät köytössä?

Mukavaa tiistaita!

Ps. Toiveessa oli vielä kysymys: jos haluaa peittää mustelman, mutta pitää laittaa ohuet sukkikset, mikä avuksi? Oma vinkkini on Joe Blascon tai Vichyn Dermabledn-meikkivoide – toimii, eikä tahraa!

Share:

13 Comments

 1. Anonyymi
  06/11/2018 / 2:48 pm

  Äh, sukkahousut ovat inhottavin ja epämukavin vaatekappale. Housujen alla pidän talvella puuvillaisia pitkiksiä. Hametta käytän vain kesällä ilman sukkahousuja. Juhlia on niin harvoin, että silloin talvella tumman mekon kanssa mustat sukkahousut, Voquet. Kesällä vaaleat. Viimeksi kesällä sukkahousuja olen käyttänyt 50- vuotispäivilläni vuonna 2013 :)T: inhovaatekappale

 2. Anonyymi
  06/11/2018 / 5:33 pm

  Hei, Luotan Lindexin ja HM:N mattapintaisiin Stayuppeihin. Juhliin Lindexin valikoimat paremmat. Denierit 15-60 ja toimii aina. Mielestäni laadukkaita ja riittävän pitkiä. Lisäksi heillä hyviä tarjouksia tyyliin osta 3 maksa 2. -Minde-

 3. Anonyymi
  06/11/2018 / 8:22 pm

  Wolfordit, Falket, Kunertit ja Oroblut suosikkejani. Tällä hetkellä käytössä kaksi ekaa merkkiä. Sukkikset kestävät erittäin hyvin, vanhimmat taitavat olla nyt kolmatta talvea käytössä. Pukeudun enimmäkseen mekkoihin syksystä kevääseen, kun voi käyttää paksuja sukkahousuja – maailman helpoin asu. Värikkäitä sukkiksia en minäkään osaisi käyttää, taidan olla liian vanha… 🙂 Ja samoin kuin sinä, juhliin laitan aina ohuet ihonväriset sukkahousut.Pakko muuten kysyä; miksi "puolihame", miksi ei ihan vain "hame"?Mukavaa marraskuuta!t. Rouva46

 4. Anonyymi
  07/11/2018 / 2:45 pm

  Värikkäät sukkahousut ovat tyylittömät. En ole käyttänyt edes kasariysäriaikaan. Ja muutenkin tästä postauksessa ihan samaa mieltä. Minä suosin Vogueta (joskus myös Norlyn). Ja kun niitä paksuja tarvitsee niin myös HM. Pesen sukkikset/sukat aina käytön jälkeen käsin. Kuulin, että pakastus vahvistaisi sukkiksia…. Jaa-a. No, olen kaksi pakettia pakastanut. Eivät ole vielä päässeet käyttöön ja testiin. Käytän aina tukisukkiksia; ovat kestäviä, tukevia, mukavat päällä, eivät valu ja himmeäkiiltoiset toimivat myös alusvaatteena.T. Maija

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  07/11/2018 / 4:42 pm

  Voi, me ollaan sit ihan eri leireissä! Mutta sukkahousut taitavat olla vähän sellainen joko/tai-juttu. Joko tykkäät tai et. <3

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  07/11/2018 / 4:43 pm

  Lindexin sukkia en olekaan kokeillut, mutta H&M:n laatu on ihmeen hyvää! Juu ja tarjoukset kannattaa käyttää aina.

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  07/11/2018 / 4:44 pm

  Falke on tosi hyvä merkki myös. Mekot ja paksut sukkikset ovat kyllä todella helppo yhdistelmä, ja aina kivan näköinen.Puolihame siksi kai, että se kuvaa hameen helman pituutta. Hame yleensä voi olla pitempi, midi tai maksi. Eläköön suomen kielen moninaisuus!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  07/11/2018 / 4:47 pm

  En mäkään enää laittaisi värikkäitä sukkahousuja, mutta taidelukiolaisena ne olivat ihan must! Lainasin luokkakaverin moniväristä mekkoa, jonka hän oli tuonut Saksan-matkaltaan, ja yhdistin siihen pinkit sukkikset! Ja kyllähän ne 16-vuotiaalla toimivat! Sen jälkeen en ole tainnut pitää värikkäitä sukkahousuja. Luokkakaveri muisteli muuten pari kesää sitten luokkakokouksessa, miten sitä mekkoa häneltä lainattiin ahkeraan…Tukisukkahousut kuulostavat sanana kauhealta, mutta ovat päällä todellakin mitä mukavimmat ja just alusvaatteeksi ihan ehdottomat!

 9. Anonyymi
  12/11/2018 / 7:24 am

  Ihanat sukkahousut. Itse suosin ohuita ihonvärisiä sukkahousuja ja ballerinoja syksyn juhlissa ja arki käytössä. :)Onko jotain sukkahousut merkkiä mitä voit suositella.

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  12/11/2018 / 11:28 am

  No vaikka yllämainittuja, Norlyn, Oroblu,H&M!

 11. Mari
  25/11/2018 / 10:34 pm

  Mielenkiintoista…oroblu on minulle ihan vieras merkki. Falke ja Kunert nimeltä tuttu. Minulla on aika monet wolfordit käytössä ja ne on ihanat ja kestävät. Mutta aika hyviä olen ostanut myös Lidlistä. Thermosukkahousuja nyt ainakin. Ostin kerran kesäalesta 5 e pari villasukkahousuja ja jo kuudetta talvea menen niillä. Mistähän löytäisin niille seuraajan. Olen siis mahdoton vilukissa ja silti täysin hame ja mekkotyttö.

 12. Anonyymi
  18/12/2018 / 6:33 pm

  Juu no täällä toinen sukkahousujen ystävä. Nytkin jalassa juuri tuollaiset paksut mustat sukkahousut, kun on hamepäivä. Tuosta H&M:n sukkahousujen väliltä eli 150den. Taatusti jo peittävän paksuiset sukkahousut, ja tuntuvat mukavalta jalassa. Prisman House-merkkiä. Kolmas talvi näille sukkahousuille jo. Samanmerkkisiä sukkahousuja olen käyttänyt aina 20 denieristä neule- ja thermosukkahousuihin asti. Ihan tyytyväinen olen ollut. Varmaan yli 30 eri sukkahousumerkkiä olen kokeillut, myös kaikki tässä mainitut. Itse käytän näiden House-sukkahousujen ohella mm. Falkea ja Kunertia. Istuvat hyvin ja tuntuvat niin ihanalta päällä. Voguen sukkahousuja myös aika usein eri paksuisina.Värillisiä ja kuviollisia sukkahousujakin olen oppinut käyttämään, kun olen jo vähän kyllästynyt mustaan. Viininpunainen, mariininsininen, tumma lila tai ruskea. Mm. näitä värejä. Eli ei kovin räikeitä sävyjä, vaikka kirkkaanpunaiset sukkahousutkin joskus jalassa. Halpisketjujen hyllyiltä olen löytänyt, mm. juuri HM:ltä. Mustat sukkahousut kuitenkin aina sellainen varma valinta. Ihonvärisiä sukkahousuja suosin lähinnä kesällä ballerinojen kanssa, kuten edellä joku kirjoittaa. Keskikesälläkin mieluummin ohuet sukkahousut tasoittamassa ihon epätasaisuuksia kuin ihan sääret paljaana.Yhtä suosikkimerkkiä ei ole. Nytkin on laatikoissa avaamattomia sukkahousupaketteja useamman merkkistä. Paksummat olen yleensä löytänyt halpisliikkeistä ja ohuemmat ovat sitten niitä vähän parempia merkkejä, myös Vogue ja Norlyn. Seuraavaksi haluttaisi löytää paksuja, värillisiä neulesukkahousuja, joissa joku kuvio. Esim. palmikko tai rib-kuvioituja. Vähän piristystä talveen. Nyt vaan oikein Hyvää Joulua kaikille!

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  19/12/2018 / 1:04 pm

  Falke on tuttu merkki! Hehe, Lidlistä tekee välillä aika uskomattomia löytöjä.

Vastaa