Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

8.12.2018

Joulu on hiipinyt maalaiskeittiöön

Viime kevättalvella toteutettu keittiön pintaremontti oli todella tervetullut, ja nyt oli tosi kiva laitella joulua freesiin keittiöön. Muutamalla pienellä jutulla tunnelma muuttui heti jouluisemmaksi. Pyhiksi tuon vielä oksia tai kukkia, mutta muuten pienet, punaiset väripilkut sopivat tunnelmantuojiksi. Sisustus elää jouluun saakka pieniä juttuja tuoden tai vaihdellen.
Suloinen Lexingtonin pyyhe on melkein liian sievä käyttöön. Eat, drink and be merry - mitä sitä muuta jouluna toivoisi. Possukynttelikössä on Pentikin pitkät kynttilät. Kynttilöitä pitää olla riittävästi, sillä niitä menee joulukuussa kiitettävät määrät.Pienet, punaiset ja harmaat kangassydämet ovat vanhoja, ja olin jo laittamassa niitä pois, mutta mies tahtoi ne näkyville. Laitoin ne siis valaisimeen, kuten aina.
Lieden ympärillä on kiva hääräillä.
Kynttilät palavat aina keittiössä ollessa.Klikkaapa itsesi Facebook-seuraajakseni, jaan siellä jouluisia leivontareseptejä blogin edellisvuosilta. Joulun alla on ihana leipoa, tosin leivonnaiset taitavat kadota jo parempiin suihin ennen pyhiä!

Mukavaa lauantaita!

Seuraa kanavissani:

8 kommenttia:

 1. Kaunista. Etenkin nuo pienet sydämet ovat mielestäni tosi viehättäviä, onhan lamppu jo itsessäänkin niin kaunis. Vastaavan vanhan lampun äkkäsimme 15 vuotta sitten Rakennusapteekista, mutteivät suostuneet myymään sitä meille, oli kuulemma heidän rekvisiittaansa. Meillä on vieläkin metsästämättä samanlainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän valaisimemme on Töölön Sähköhuollosta Mannerheimintieltä. Ostin sen, ennen kuin talomme oli valmis. Olen aina halunnut tuollaisen "öljylampun", enkä ole vieläkään kyllästynyt siihen.

   Poista
 2. Valaisin on ihana, juurikin elävän tulen mahdollisuuden vuoksi❤

  Jäin miettimään joulunvieton muutosta, alle 20 vuodessa muutos on ollut niin valtava työ- ja elämänrytmien kiivastumisen myötä että itsekin siksi olen aikaistunut koristelua ja tunnelmointia.
  Kaipaan kyllä suuresti 70-80-luvun lapsuutta jolloin kuusi tuotiin aattoaamuna, mutta silloin koko maa pysähtyi pyhiksi, ja kaikesta ehti rauhallisella tahdilla nauttia. Nyt kohina, varsinkaan kaupoissa, viihteellä yms.ei taukoa käytännössä enää hetkeksikään. Se on yksi osa amerikkalaistumista tai sen suuntaista, jota inhoan. Minusta se vaan oli jopa kyllästyneen lapsen näkökulmasta ihanaa kun juhlien tienoot todella pyhitettiin yhdessäololle ja hiljentymiselle, eikä päättymättömille aleille tai matkusteluillekaan.

  Joulusta vielä, täälläkin ärsyttää kun blogeissa tyyliin Tapanina siivotaan joulu pois, ja aletaan kohista keväästä! Itsellä ainakin varsinainen talvi alkaa vuodenvaihteesta, länneessä pysyvä lumikin kun kattaa maan vasta tammikuussa, ja saa nauttia siitä ja lisääntyvästä valosta. Onneksi niitä muka-kevätpostauksia ei tarvitse lukea😉😁

  Nimim.Horisko muistelee😂
  T.Rva46

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, täällä toinen horisko. Kyllä lapsuuden joulut olivatkin ihania, ja just tuollaisia rauhallisia ja pysähtyneitä, kuten kuvailit. Mutta ei taida niihin olla paluuta. Itse olen jättänyt kaupoissa ravaamiset täysin pois ja tilannut surutta lahjat netistä. En vain jaksa sitä ihmismäärää ja taustamusiikkia, joka on r a i v o s t u t t a v a a.

   Musta tuntuu, että blogiessa aletaan uuteen sesonkiin vain ihan sen takia, että joulusta on kirjoittanut yli kuukauden. Pitää saada uutta juttua kehiin. Mä siivoan joulun uuden vuoden jälkeen pois, sillä sitten en jaksa enää tunnelmoida. Mutta kevät alkaa tulla vasta maaliskuulla allergioiden myötä, hehe. Saas nähdä milloin saadaan lunta ja ihanat aurinkoiset hankikelit!

   Poista
 3. Ihana, lämmin ja rauhallinen tunnelma! Viisas miehesi - nuo pikkusydämet ovat todella suloiset, herkät ja ajattomat ja käyvät koristeeksi mihin vain, lamppuun, kuuseen, kaappien vetimiin - älä luovu niistä :) Ja tuo ihana, patinoitunut messinkinen kynttilänjalka - meillä oli kotona joskus muinoin tuollaisia mutta muutoissa on tullut luovuttua niin paljosta! Nyt noita näkee taas monissa postauksissa ja haluaisin jo ihan nostalgiasyistä sellaisen itsellenikin - ei muuta kuin kirppareille metsästämään... Suloista joulunodotusta toivoo Ansu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kyllä meidän uudistetusta keittiöstä kovasti. Pikkusydämet ovat paikoillaan, ja kyllähän ne ovat söpöt. Voi, kynttilänjalka on ikivanha, taitaa olla opiskeluajoilta lähtien kulkenut mukanani. Mä rakastan messinkiä, ja just tuollaiset kynttilänjalat ovat niin kauniita ja ajattomia. Kirppiksiltä niitä tosiaan voi löytääkin!

   Ihanaa joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 4. Tuollainen tunnelmallinen maalaiskeittiö muuttuu mukavan jouluisaksi pienilläkin jutuilla. Pienet sydämet ovat suloiset! Tällä vesisateella joulun lähestymisen merkit pitävät sieraimet hyvin vedenpinnan päällä - minä ainakin nautin tästä pikku hiljaa joulun synnyttämisestä kotiin :)
  Tsemppiä viimeisiin kouluviikkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hauskasti sanottu - kyllä vain, joulun laittaminen on aikamoinen pelastusrengas tällaisilla ilmoilla! Kiitos, en hirveästi kaipaa mitään turhaa keittiöön, mutta noin se on riittävän jouluinen.

   Kiitos, pari hektistä viikkoa vielä edessä, kyllä loma tulee tarpeeseen sekä isoille että pienille.

   Poista

Viestit hyvässä hengessä ovat aina tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Fab Forty Something. All rights reserved. Designed with Happy days.