Jouluinen sisustuskriisi

Huh – olipa haipakka viikko takana. Siihen mahtui kampaajaa, kiky-iltapäivää, pikkujouluja ja töitä. Nyt starttasi sitten joulukuukin, ja saa alkaa ihan tosissaan miettimään kaikkia joulujuttuja.

Tänään laitoimme kuusen paikoilleen. Mitään muuta sitten ei oikeastaan laitettukaan, sillä minut valtasi hienoinen sisustuskriisi… Olen ihan hukassa miten haluan kotia jouluksi koristaa. Esimerkiksi vanhat paperitähtivalomme on hankittu tänne muuttaessamme, ja ovat väritykseltään ihan erilaisia, kuin mitä haluan kotimme nykyiseen fiilikseen.

Alkuvuodesta 2015 (miten siitäkin on jo niin kauan!) maalasimme kotimme sisäseinät, ja koko huushollin väritys muuttui. Tykkään harmaa-ruskea-musta-valkoinen värityksestä, mutta entiset keltaiset paperitähdet eivät siihen yhtälöön sovi. Enkä muutenkaan haluaisi kovin krumeluurista valohässäkkää ikkunaan.

Hakusessa on siis jotain suurta, selkeää, yksinkertaista. Tummaa? Pienten piperrysten aika on ohi. Kuusi sen sijaan olkoon tuollainen suloinen sekahässäkkä, jossa on meidän tuomiamme matkamuistoja reissuiltamme, viimeksi Riiasta tuo ylläoleva koriste.

Koska en ole aikoihin tutkinut sisustussivuja, Pinterestiä tai Instan vinkkejä, pitää kai ottaa hiiri kauniiseen käteen ja miettiä mitä sitä haluaa. En ollenkaan lähde hommaan siihen tyyliin, että nyt kaikki täksi jouluksi valmiiksi, vaan ehkä joitain tänä vuonna meidän makkariin ja yläkerran aulaan. Talon yläkerran länsipäädyn ikkunoita koristavat Usko, Toivo ja Rakkaus, ja ne saavat ollakin niin. Tai sitten, jos käykin niin, että löydän jotain tosi kivaa alakerran ikkunoihin, aloitan sieltä.

Olen miettinyt onko ylipäätään tärkeää, että joulutähti ikkunassa natsaa muuhun sisustukseen… Eikö tässä ole muutakin mietittävää. Mutta kun on visualisti, niin on. Ympäristö on minulle äärettömän tärkeä. Rakastan harmoniaa ja rauhaa, ja näköaisti on minulle tärkein aistini, niin kuulolla kun pelaankin päivät pitkät.

Olen aina tykännyt yhteensointuvista asioista, ja jo tyttönä sain laittaa oman huoneeni oman makuni mukaan. Minulla ei ollut bändijulisteita tai muuta, vaan vanha isovanhempieni radio, suuret tylliverhot ja isän nikkaroima hyllykkö, johon kokosin ystäviltä saatuja pikkutavaroita. Roosa päiväpeittoni oli isoäidin virkkaama. Elän ja hengitän kauniita asioita ympärilläni. Joten kyllä, joulutähden värillä on väliä.

Ensi viikko on vajaa, ja se on kyllä tervetullut breikki tähän kaikkeen hässäkkään. Aion ostaa veljen lasten ja kummitytön joululahjat, ja sitten olisi kiva vähän siivoskella paremmin. Meille tulee tänä vuonna todella yksinkertainen joulu, mutta siitä kirjoittelen sitten omassa postauksessaan enemmän.

Jos teillä on antaa vinkkejä kauniista joulutähdistä ja muusta sellaisesta, otetaan mielellään vastaan!

Ihanaa joulukuun ensimmäisen päivän iltaa!

Ps. Pentik jakoi Instagramissaan joulustailaukseni Sylvia-kankaasta ja muista Pentikin uutuuksista – kuvista on tähän mennessä tykätty yli 2000 kertaa! Käy tykkäämässä täältä.

Share:

8 Comments

 1. Anonyymi
  01/12/2018 / 8:15 pm

  Kauniisti pyydän, saisiko vihdoin tänä vuonna nähdä kokokuvia kuusestanne?? Olet näyttänyt vain pieniä lähikuvia oksista monena jouluna, ja niiden perusteella olisi niin kovin kivaa nähdä laadukkaalta vaikuttava kuusi komeudessaan. 🙂

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  01/12/2018 / 8:46 pm

  Hih, niinpä olet tainnut pyytää ; ) Kyllä voin sen näyttää, mutta vähän pitää vielä fiksata olkkarin juttuja… Meidän kuusi ei ole koristukseltaan tosiaan mikään pinterest-kuusi, vaan hässäkkä kaikkea hauskaa!

 3. Anonyymi
  01/12/2018 / 9:03 pm

  Semmoinenhan on paras! 🙂 Kun edelleen vaapun tekokuusen hankinnan vs. aidon välillä.. Pitäisi nähdä livenä noita hienoimpia tekoversioita. Se sivusto huonolaatuisine kuvineen kun on aikamoinen kyhäelmä, näinä nettikauppojen kulta-aikoina! :/ Kuinka nopeasti teidän kuusi tilauksen jälkeen saapui?

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  01/12/2018 / 10:05 pm

  Voi kun muistaisi… Ostimme sen jouluksi -11. Kuriirilla se tuli, joten ei varmaan viikkoa pidempää.

 5. Anonyymi
  02/12/2018 / 12:24 pm

  Ikkunassa olen aina pitänyt lasisista koristetähdistä. Niitä löytyy monen värisenä. Myös ledvalotähdet ovat kauniita, mutta niissäkin yksinkertainen toimii parhaiten. Kaunis tuo sinun joulukoristeesi. Itsekin olen sitä mieltä, että liian stailatulta koti ei saa näyttää, se on kuitenkin ensisijaisesti koti ja lepopaikka.

 6. Teija Hakula
  02/12/2018 / 2:43 pm

  Entäpä jos laittaisit paperitähtien sijaan ikkunoihin kauniit viherkranssit? Jos ennätät, käy kurkkaamassa blogistani millaiset kranssit meidän olkkariin virittelin.

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  02/12/2018 / 3:45 pm

  Mistähän sellaisia voisi löytää? Mistä sä olet hankkinut omasi? Yksinkertaisuus on kaunista. Meillä on ledkranssi nyt olkkarissa, mutta se on vähän liian kirkas, jouluksi saa olla pehmeämpää valoa!Kiitos, aika monta palloa ollaan jo kerätty: Garda, Toscana, Wien, Riika, Algarven rannikko, Pariisi, Dubrovik, München, Barcelona, Gran Canaria… Sekalainen, mutta hauska seurakunta!

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  02/12/2018 / 3:46 pm

  Wautsi, todella hienot kranssit! Menen heti huomenna töiden jälkeen Ikeaan katsomaan kransseja livenä, siellä näkyi olevan monenlaisia.

Vastaa