Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kymmenen kysymystä joulusta

Jippii – alkoi loma! Oli todella kiva lähteä lomille aivan mahtavan joulujuhlan jälkeen, vanhojen oppilaiden näkemisen, pikkuoppilaiden ja työkavereiden halailun myötä. Pääsin kotiin, ja aloitin heti siivoilemaan. Huhkin muutaman tunnin, huomiselle jäi normaali viikkosiivous, kauluspaitojen silitys ja lakanoiden veto. Tänä vuonna meille tulee joulu myös kaappeihin (sori, martat), sillä koska terve, olen jaksanut siivoilla vähän perusteellisemmin. Aika paljon kaikenlaista roinaa sain kerättyä pari jätesäkillistä. Keittiö keventyi myös vanhoiksi menneistä mausteista sun muista.

Tänään hain vielä tilaamani joululahjan postista, vastaanotin yhden yllärilahjan, söin joulutortun ja aika monta konvehtia, kirjoitin kiitosmeilejä, vastasin ystäväni viestiin, jossa tuli hänen lapsenlapsensa kuva, kuuntelin itkien noin sata kertaa Jipun tämän laulun, puhuin puhelimessa äidin ja veljen kanssa, ihastelin veljenlasten todistuksia, tunsin onnellisuutta pitkin päivää ja iloitsin lumesta, jota saatiin vielä lisää.

Kiitos Marjalle inspiraatiosta, eli nyt kysymysten pariin!

Missä vietät mieluiten joulusi?

Itse asiassa missä vain, fiiliksen mukaan mennään! Olen monta joulua viettänyt vanhempien kanssa, anoppilassa, ulkomailla, kotona miehen kanssa. Viime vuonna oltiin porukalla vanhemmillani, ja se oli todella ihanaa. Tänä jouluna halusimme olla kotona kaksin, ihan vain me, toivottavasti paljon kainalokkain, hyvää ruokaa nauttien, ehkä sarjoja katsoen. Kuitenkin hiljentyen ja rauhoittuen.

11


Mikä on tärkein jouluperinteesi?

En osaa nimetä tärkeintä, mutta yksi kiva on se, kun tuomme kuusen sisään ja koristelemme sen. Sen aikana soi aina tietty levy, jonka olen saanut työkaveriltani, ja joka alotti minulla irkkujoulumusan kuuntelemisen.

Millaista on suosikkijoulumusiikkisi, – laulusi tai -kappaleesi?

Tein tästä muutama vuosi sitten oman postauksenkin! Pidän varmaan sadoista lauluista, ja ihan jo lapsuudenkodin perintönä ja klassisen laulun koulutuksen omaavana osaan valtavat määrät suomalaisia perinteisiä lauluja. Etsin silti aina uusia, ja tämän joulun löytöjä on Så mörk är natten i midvintertid, jonka meidän ysin tytöt lauloivat Lucia-juhlassamme. Karsastan hieman nykyjoululauluja, mutta itse asiassa eilen löysin Jipun Rakkauden joulu-levyn, ja sen avausraita Kun rakkaus tänä yönä vallan saa sai minut kyynelehtimään kuin putous.

Perinteisistä joululauluista rakastan Arkihuolesi kaikki heitä-laulua. Siinä on niin toiveikkaat sanat ja positiivinen ote: ”Kylmä voisko nyt olla kellä / talven säästä kun tuoksahtaa / lämmin, leuto ja henkäys hellä / rinnan jäitä mi liuottaa.”

Tänään eräs entinen oppilaani kertoi, että heidän lukiossaan oli soitettu minun tekemääni joululaulua, ei muistanut mitä, mutta kaksi niistä on oppikirjoissa. Olen siis tehnyt kolme joululaulua… ; )

Mitä haluat syödä jouluna?

En oikeastaan mitään erityistä. Makeaa olen vetänyt jo niin paljon, että se kiintiö on oikeastaan jo täynnä. Kalkkunaa, laatikoita, hedelmiä. En ole erityisesti jouluruuan perään, ja ruoka on itseasiassa se vähiten tärkeä elementti jouluna. Tunnelma ja tietty musiikki ovat ennen ruokaa.

Mitä lapsuuden joulun traditioista olet ottanut mukaasi omaan jouluusi?

Olen tehnyt aika monta asiaa eri tavalla kuin lapsuudenkotona. Meillä kuusi laitetaan joulukuun alussa, lahjat avataan aamulla, syödään aika vaatimattomasti, eikä käydä aattona kirkossakaan joka joulu. Emme kuuntele klassista musiikkia eikä varsinkaan perinteisiä joululauluja, koska opetan niitä joulukuun koulussa. En tee laatikoita, en rosollia, en pipareita. Katsomme joulurauhan julistuksen, jos viitsimme. Olen ollut monena jouluna kipeenä tai toipilaana, ja se on verottanut jaksamista.

Nautin tunnelmasta ja kuusesta, ja just ja just jaksan pukeutua aattona. Jos ollaan kyläilemässä jouluna, sitten tietysti mennään talon tapojen mukaan.

Yksi perinne kuitenkin kulkee mukana, ja se on Usko, toivo, rakkaus-valot. Ne kuuluvat ehdottomasti jouluuni.

Nautin lapsuuden jouluissa kovasti koulun joulujuhlista, ja niin teen edelleen, nyt vain opeosapuolena, en stagella.

Millainen on kotisi tämän vuoden joulusisustus? Onko sinulla tapana uusia joulukoristeita?

Koristelu on aika vaatimaton: muutamat vakikoristeet löytyy. Kynttilät, kukat ja kuusi, siinäpä se. Uusia koristeita ostan joskus, reissuilta se kuusenkoriste, ja tänä vuonna yksi uusi ikkunatähti.

Oikea vai muovikuusi?

Tekokuusi, josta löytyy juttua ja kuvia linkin takaa.

Mikä tai mitkä ovat joulun värit?

Keittiössä pitää olla ripaus punaista! Muuten valkoinen ja kulta.

Mitä toivot joululahjaksi?

En ole toivonut mitään, sillä pyysimme vanhempia laittamaan lahjarahamme Jemenin lasten hyväksi. Yleensä olen toivonut kirjoja, ja Michelle Obaman elämänkerran taidan ostaa ehkä itse jossain vaiheessa. Olen pitkään toivonut aktiiviranneketta, mutta se on sellainen, jonka ostan mieluummin itse kuin pyydän lahjaksi.

Rakastan joululahjojen antamista, ja tänäkin jouluna ne on mietitty huolellisesti!

Mikä joulussa on parasta?

Kiireettömys, rauha, hiljaisuus, joulukuusi ja Celtic Christmas-levy. Joulupuuro.

takki Mango

housut Second Female

bootsit Gabor

pipo ja huivi Balmuir

Ah, huomenna saa nukkua niin pitkään kuin huvittaa, ja laskeutuminen jouluun voi alkaa. Joko teillä on jouluvalmistelut loppusuoralla?

Seuraa kanavissani:

Instagram

Facebook

Bloglovin`

Blogit.fi

Share:

4 Comments

 1. tuulanneli
  22/12/2018 / 7:29 pm

  Hei Marjukka :)Aivan ihastuttavan joulupostaus ja niin kivoja vastauksia. Taidanpa napata tämän tästä omaan blogiini. Rauhallista ja kaunista joulua Marjukka 🙂

  • Marjukka / Fab Forty Something
   23/12/2018 / 6:59 pm

   Nappaa ihmeessä! Ihanaa joulua sinullekin, Tuula!

 2. Life with Satu
  23/12/2018 / 8:52 am

  Olipas kiva postaus.Rauhallista joulua!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   23/12/2018 / 6:59 pm

   Kiitos! Onnellista joulunaikaa sinulle ja perheellesi, Satu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *