Toivepostaus: Tekokuusemme lattiasta kattoon

Paljon olen saanut pyyntöjä näyttää tekokuusemme kokonaan. Tässä se nyt tulee, ja sen tarina lyhykäisyydessään vielä kerran. Kuusi on tilattu 2011 nettikaupasta nimeltä muovikuusi.nl. Sottaisista sivuistaan huolimatta tilaus toimi hyvin, ja kuusi, mallia Iowa Deluxe, 240cm, tuli komeasti kuriirilla kotiovelle. Hyvä niin, sillä se on kahdessa suuressa laatikossa. Kaikenkaikkiaan kuusi menee viiteen osaan.

Olemme olleet tyytyväisiä kuusemme, ja uskon, että se viettää joulut meillä niin kauan kuin tässä talossa asumme.

Seitsemän vuotta sitten tekokuusi ei ollut vielä niin yleinen kuin mitä se nyt on. Sainkin silloin aluksi aika paljon negatiivisia kommentteja sekä itse muovikuusesta että siitä, milloin sen kuusen saa ”oikeasti” laittaa.

Onneksi aika on muuttunut tällaistenkin asioiden kohdalla. Nyt puhutaan hyvin avoimesti siitä että jouluja on monenlaisia, eikä kaikille tule kovin mukavaa joulua syystä tai toisesta.

Ymmärretään myös, että joulun saa laittaa tasan tarkkaan sellaiseksi kuin itse haluaa. Idyllit koko suvun kesken alkavat olemaan aika harvinaisia, ja joulu voi tulla pieneen kerrostalokotiin yhtä lailla kuin suureen hirsitaloon metsien keskelle. Joulua voi viettää vaikka havunoksan ja puurokattilan kanssa. Ruuan ei tarvitse olla itse tehtyä, ei välttämättä edes jouluruokaa. Tunnelmaan ja joulurauhaan ei tarvita tiettyjä elementtejä, eikä mikään ulkoinen tekijä voi määrittää jouluasi, mikä on oikein ja väärin. Niin monta kuin on perhekuntaa, niin monia tapoja on myös viettää joulua.

tekokuusi, muovikuusi, muovikuusi.nl,Iowa Deluxe
tekokuusi, muovikuusi, muovikuusi.nl,Iowa Deluxe

No, mutta kuusesta sitten vielä sananen. Meille ei aito kuusi allergiani takia tulisi kysymykseenkään, sillä en halua viettää joulua aivastellen ja astmalääkkeen kanssa. Lisäksi suuren kuusen kanssa oli aikamoinen järkkääminen: sahaaminen kuusenjalkaan, juottaminen… Ja se roskan määrä, mikä aidosta kuusesta tuli, kun se asetettiin jalkaan. Ja vaikka kuinka sitä juotti, oli se aina kuiva jouluun mennessä. Kun se sitten kannettiin ulos, se varisti joka ainoan havun, ja niitä löytyi vielä kesälläkin mitä ihmeellisimmistä paikoista. Mies kyllästyi kuusenjalan säätämiseen, minä roskan määrään… Ja niin päädyimme etsiskelemään tekokuusta, joka olisi mahdollisimman aidon näköinen.

Nythän saa todella hyvännäköisiä kuusia kaupoistakin, mutta ei vielä vajaa kymmenen vuotta sitten. Onneksi nettikauppa muovikuusi.nl oli jo olemassa.

Meidän kuusemme on mallia Iowa Deluxe, 240cm, ja se on tällä hetkellä nettikaupasta loppu. Samanlainen näyttää olevan Delawere Deluxe 240cm. Meidän kuusessamme ei ole valoja valmiina, mutta nyt varmaan tilaisin sellaisen mallin. Muovikuusi-kaupassa on myös upeita, nyt kovin muodikkaita ”lumisia” kuusia kaiken kokoisia.

Onhan tuossakin kuusessa vähän töitä. Sen oksia pitää avata, sillä laatikoissa se on pakko rutistaa ihan kasaan. Nyt näitä kuvia katsellessa huomasin, että olisihan sitä voinut pörhentää vähän enemmän ja tasaisemmin, latvatähden laittaja on taittanut huippuoksan tieltä varsin luovasti… No, ehkä sitten ensi jouluna säädetään enemmän.

Olen myös alusta asti miettinyt miten kuusenjalan saisi piilotettua kauniisti. Hmm, taidan siirtää mietintää vuodella eteenpäin…

tekokuusi, muovikuusi, muovikuusi.nl,Iowa Deluxe
tekokuusi, muovikuusi, muovikuusi.nl,Iowa Deluxe

Itsenäisyyspäivä alkaa pikku hiljaa kääntyä pimeän puolelle. Tykkään tunnelmoida pimeässä, sytytellä kynttilöitä ja olla ihan hiljaa. Edes musiikkia ei tarvita. Kuusi seisoo komeasti paikoillaan, ja valot tuikkivat kauniisti.


Joko sinulla on kuusi laitettuna? Rauhallista itsenäisyyspäivän iltaa sinulle!

Seuraa kanavissani:

Instagram

Facebook

Bloglovin`

Blogit.fi

Share:

11 Comments

 1. Sanna InspiredByLove
  06/12/2018 / 3:22 pm

  Todella kaunis kuusi! Mekin hankimme keinokuusen tänä vuonna. Itselläni oli 10 vuotta sitten muovikuusi, mutta se meni toiseen kotiin, kun kyllästyin siihen silloin ja halusin aidon, pienen kaukaasianpihdan (olen myös tavalliselle kuuselle allerginen). Nyt olen todella ihastunut tähän muoviseen, lumihuurteiseen! 🙂

  • Marjukka / Fab Forty Something
   06/12/2018 / 3:42 pm

   Kiitti Sanna! Me haluttiin korkea, mutta kapea kuusi, ja onneksi sellainen löytyi. Kaukasianpihtahan ei tosiaan allergisoi sillä tavoin kuin metsäkuusi. Lumihuurteinen on ihana, voisi olla, että itsekin sellaisen nyt hankkisin, jos se olisi ajankohtaista.Ihana, kun kommentoit, Sanna!

 2. Anonyymi
  06/12/2018 / 4:03 pm

  Kylläpä on kaunis kuusi ja niin harmoninen koristelu. Joskus ammoin muovikuusi oli aika karsea; harvakseltaan todella muovisen näköistä "havua". Meillä ei ole allergioita, joten aito kuusi on kaadettu metsästä tai haettu torilta. Yhtenä jouluna haettiin isohkosta ketjukaupasta. Yöllä sitten heräsin, kun koristeet tippuivat kuusesta ja neulaset luonnollisesti lattialla….Joulu on ihanaa aikaa ja kukin tosiaan viettäköön haluamallaan tavalla. Juhlawaa Itsenäisyyspäivää toivottelee Pohojanmaan Marianne

  • Marjukka / Fab Forty Something
   06/12/2018 / 7:54 pm

   Hahha, mä olen myös herännyt tippuvien kuusenkoristeiden ääneen…ja kuusi nimenomaan ketjukaupasta. Oli varmaan jo raukka ihan kuiva. Kyllä aito kuusi tuoksuu hyvälle, oikealle joulukuuselle.Just näin, jokainen viettäköön miten haluaa, pääasia, että tulee omannäköinen joulu. Mukavaa illanjatkoa Pohojammaalle!

 3. Sara
  06/12/2018 / 4:12 pm

  Meillä on ollut aiempina vuosina kaukasianpihta, joka näyttää upealta eikä varista saman tavoin kuin ”tavallinen” kuusi. Itse olen aina tykännyt juuri aidosta kuusesta. Nyt ei kuusen laittaminen käy päinsä, sillä pelkään kahden 1,5-vuotiaan kissamme vähintäänkin metsästävän ja rikkovan kaikki koristeet, ehkä jopa kaatavan kuusen. Kuusi olisi kyllä ihana, mutta ehkä sellainen taas hankitaan, kun nuo kissat ovat vähän vanhempia. Olen samaa mieltä siitä, että joulua ”saa” nykyään sekä viettää että odottaa aika lailla vapaasti. Kaikki asiat eivät sovi kaikille. Oikein ihanaa joulun odotusta ja hyvää itsenäisyyspäivää!

  • Marjukka / Fab Forty Something
   06/12/2018 / 7:56 pm

   Kissat ovat kyllä aika otuksia. Yksi Fb-kaverini just postasi kissastaan, joka muina mirreinä istui katkenneen amarylliksen vieressä. Mikä lie kannanotto kissalta ollut kukkaa kohtaan! Se voi olla, että kissat käyttäisivät puuta kiipeilytelineenään!On kiva, että voi tehdä omannäköisensä joulun, niin kuin itse haluaa. Onneksi nykyään ymmärretään se puoli paremmin. Ihanaa joulun odotusta sinullekin, Sara!

 4. Anonyymi
  06/12/2018 / 7:14 pm

  Meillä (lapseton keski-ikäinen pari) aito kuusi tuodaan sisään 23.12. ja koristellaan aattoaamuna. Pidän lapsuudenkodin perinteestä kiinni.Anteeksi, mutta en ymmärrä nykyistä hyvin aikaista kuusen esillelaittoa, mitä monissa blogeissakin näyttää olevan.Viehätys voi olla jouluna jo ohi.T. Rouva55

  • Marjukka / Fab Forty Something
   06/12/2018 / 7:59 pm

   Sulla on omat perinteet, ja se on hyvä niin! Mä taas olen tuuletellut lapsuudenkodin perintöjä aika tavalla. Meillä tuotiin kuusi ja laitettiin koristeet myös vasta puts plank suursiivottuun taloon aatonaattona, ei ennemmin. Mä olisin halunnut tunnelmoida jo kauan etukäteen, mutta äiti ei halunnut koristella kotia ennen suursiivousta. No, nytpä voin ; ) Mä rakastan istua kuusen ja valojen äärellä jo ennen joulua, se rauhoittaa tätä hektistä loppuvuotta. Ihanaa joulunodotusta sulle, Rouva 55!

  • Lady of The Mess
   06/12/2018 / 9:35 pm

   Kaunis kuusi – ja kauniisti koristeltu!Meillä on yläkerran parvekkeella iso kuusi ja alakertaan tulee vielä pikkuinen muovikuusi Micu-kisulille leikkikaluksi – ja juuri kissojen takia meillä ei sisällä ole ollut enää vuosiin koristeltua kuusta, sillä se olisi kissalle liian iso houkutus – niin oli edesmenneelle Viirulle kuin nyt tyttären Miculle;)Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa, Marjukka <3

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  06/12/2018 / 7:52 pm

  Hehheh, ei kestä. Ihmeen kauan nikottelin sen kuvaamista. Voi, kun voisikin laittaa hyasintteja, mutta ei, tuoksu menee nenään… Muovikuusi-kaupassa on kyllä huikee valikoima upeita kuusia!Kiitos, mukavaa loppuiltaa sinullekin, ja kiva, jos oli apua.

 6. Emmi
  07/12/2018 / 4:25 pm

  Kaunis kuusi!Meillä on lapsuudestani saakka ollut kotona muovikuusi äitini allergian vuoksi. Myös mummoni on luottanut muovikuuseen käsittääkseni jopa 70-luvulta saakka. Minulle joulu ei siis koskaan ole ollut kiinni aidosta kuusesta; muovikuuset sitä paitsi ovat tasaisen symmetrisiä.Lapsuudessani kuusi otettiin esiin jouluviikolla, mutta nyt aikuisena olen laittanut sen vuosi vuodelta aiemmin. Tänä vuonna koristelimme kuusen joulukuun ensimmäisenä päivänä, sillä silloin siitä ehtii kunnolla nauttia ennen joulua. Heti tapaninpäivän jälkeen kuusen taika nimittäin minusta häviää. Meidän kuusemme on Lidlistä. Joka vuosi mietimme, pitäisikö ostaa alesta kuusi, jossa on valot valmiina. Koska kuusessamme ei kuitenkaan ole mitään vikaa, olemme toistaiseksi päättäneet mennä tällä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *