Tammikuinen koti ja selkeys

Tammikuun alussa oli ihana riisua joulukoristeet pois ja tehdä tilaa uudelle vuodelle. Kävinkin silloin laatikot ja kaapit reilulla kädellä läpi. Selkeys tuntui melkein kaappien läpi! Muuten meillä näyttää lähes aina samalta. En muuttele tekstiilejä, huonekalut pysyvät paikoillaan. Kuvissa vilahtelee meidän kirjastokin, jonka sohvalla luen tai otan nokosia.

Yläkerran tv-aulaan tulee valo suurista ikkunoista, joissa on kaihtimet. Tiesittekö, että kaihtimet laskemalla saat ikkunaan yhden lasin lisää? Se eristää tehokkaasti. Meillä siis kovilla pakkasilla, varsinkin öisin, ovat kaikki talon kaihtimet kiinni, ja vielä ”myötäkarvaan”, kesällä lämpimillä ne ovat ”vastakarvaan”. Eron huomaa selvästi, sillä kyllähän isot ikkunat hohkaavat kylmää.

Isolla sohvalla majailevat edelleen Balmuirin alpakkatyynyt ja Ikean viltit, jotka olivat jo ensimmäisessä kodissamme kaksiossamme.

Ostin ensimmäiset kotimaiset tulppaanitkin, kahdesta muhkeasta kimpusta riitti sekä ala- että yläkertaan kaunistusta.

Meidän työhuoneessamme on mitä suloisin Boknäsin alesta löydetty pieni tuoli. Sen yläpuolella roikkuu lahja ystävältäni, timantin muotoinen kynttilälyhty. Timantti siksi, että ystäväni on jalokivialalla. Taulut ovat muistaakseni Madridin-muistoja.

Ala-aulan peilipöytä se elää omaa elämäänsä näyttäen nyt tältä.

Viime viikolla, kun mies tuli töistä, hän hämmästyi suunnattomasti takassa palavaa tulta! Näin siksi, että olemme molemmat todella onnettomia takan sytyttäjiä. En tiedä miten onnistuin taikomaan täydellisen puukasan, ja sytytin tulen ihan pahvinpalasilla. Puut olivat ilmeisesti todella kuivia, ja ilma suotuisa tulentekoon. Monena vuonna vietimme pakkasiltoja takan edessä pelaten sanapelejä, Upwordsia ja Scrabblea, ja pitäisi todella elvyttää se perinne!

Kuvissa näkyy Chhatwal & Jonssonin tyynyjä. Niitä hypetettiin blogeissa valtavasti, ja sen hypen jälkeen taisikin tulla sametti. Ihastuin niihin hurjasti. En ole sen jälkeen tyynyt hankittuani kaivannut mitään muita, päinvastoin haluaisin vielä muutaman erkkerin sohville.


Viikon päästä pääsen taas laittelemaan vieraille ruokaa, tulossa on blini-ilta Pian ja hänen miehensä kanssa. Tykkään niin hemmotella vieraitani.

Erkkerin sohvien tyynyt pääsevät ensi yöksi ulos tuulettumaan. Kannattaa käyttää pakkasyöt tällä tavoin hyväksi.


Olen sitä mieltä, että vuorokauteen tarvittaisiin muutama tunti lisää, jotta ehtisi kaiken, mitä haluaisi tehdä. Joululomalla ostetut kirjat ovat vielä ihan vaiheessa.


Ruokapöydän tuolit kaipaisivat myös vahakerroksen päälleen. Milloinhan saisin sen aikaiseksi? Talvilomalla ehkä?


Ehdin ottaa jo iltapäiväunetkin, sinne hujahti puolitoista tuntia noin vain. Onkin mennyt koko lukuvuosi tähän asti, että en ole tarvinnut päikkäreitä, mutta nyt oli pakko. Viime viikko oli aika haipakka, ja ensi viikosta on tulossa myös. Nyt kuitenkin orientoidun pikku jumpalle, mies meni kolaamaan pihaan, ja illalla aiomme katsoa Netflixiä – Scandal jäi aika jännittävään käänteeseen!

Instagram

Facebook

Bloglovin`

Blogit.fi

Share:

7 Comments

 1. Business Woman
  26/01/2019 / 5:20 pm

  Hyvä muistutus, että nyt kannattaa tuulettaa, kun on kerrankin pakkasta luvassa! Samoin pakastimen pesun voisi tehdä (öhöm, ensimmäistä kertaa).. Ja ensi lauantaina tosiaan nähdään, tuskin maltan odottaa <3

 2. Vilma
  26/01/2019 / 6:36 pm

  Teillä on niin kaunis ja tunnelmallinen koti <3 vaikutat ihanan sydämelliseltä ihmiseltä. Kiitos inspiroivasta ja kauniista blogista, joka tuo paljon hyvää mieltä päiviini. Elämässä on todella oikeus nauttia estetiikasta ja arjen pienistä sekä isoista iloista. Sinusta välittyy elämästä nauttiminen ja myös rentous, teet niitä asioita joista sinä saat voimaa.

 3. Anonyymi
  26/01/2019 / 6:57 pm

  Teillä on viihtyisä ja kodikas koti, todella kaunista! Mukavia pakkaspäiviä ja kiitos inspiroivista postauksistasi!-Rouva H-

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  27/01/2019 / 1:27 pm

  Harmaata rakastan minäkin, ja kaikkia sen lämpimiä sävyjä. Kiitos kauniista ylisanoistasi, hehheh, mutta ihan rehellisesti sanottuna rakastan kyllä kotiani ja sen lämpöä ja kodikkuutta. Seinien harmaa väri oli aikanaan hartaasti valittu, ja täytyy kyllä sanoa, että nappiin meni. Työhuoneessa ja makkarissa meillä on tummat seinät, ja niihin se sopii hyvin. Kannustan maalaamaan seinät, vaikka ihan reippaasti tummemmallakin, vaaleat huonekalut tulevat seinistä kauniisti esille. Ja onhan seinä sitten helppo maalata piiloonkin.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  27/01/2019 / 1:28 pm

  Uh, pakastimen pesu on niin tylsää hommaa, mutta näillä pakkasilla kyllä mainio askare tehdä alta pois!Jee, lauantaita odotan minäkin, niin kiva nähdä teitä! Tulkaa nälkäisinä!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  27/01/2019 / 1:29 pm

  Kiitos, Vilma! Kiva kuulla, että blogini on inspiraatioksi. Elämässä pitää parhaansa mukaan nauttia estetiikasta ja arjen pienistä asioista. Tuo on ihan totta, teen sitä mikä voimaannuttaa, aika hektisen työn ihanaksi vastapainoksi.

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  27/01/2019 / 1:29 pm

  Kiva kuulla, kiitos! Kaunista tammikuun loppua sinullekin!

Vastaa