Vaaleanpunainen pörröneuleule, saappaat ja alkuviikon jutteluita

              sisältää mainoslinkkejä
Huhhei, vuosi on alkanut mukavasti, ja sähköposti laulaa kivoja juttuja alkuvuoteen! Tykkään siitä kutkuttavasta tunteesta, mikä tulee aina sähköpostia avatessa – mitähän kivaa sieltä taas löytyy! Vaikka olen intohimoinen kotoilija ja tykkään tasaisesta elämästä, niin pitkästyn, jos ei ole mitään puuhattavaa ja tapahtumaa. Näin alkuvuodesta virtaa tuntuu riittävän taas vaikka kuinka, mutta pitää silti muistaa myös lepo ja rentoutuminen.

Tänään kuvissa on todellakin työpäiväni asu. Huomasin aamulla, että yön aikana oli tullut aika paljon lunta. Siksipä oli mukava vetää villaa ylle ja laittaa karvavuoriset saappaat jalkaan. Vaaleanpunainen pörröneule on lämmin ja niin kauniin värinen.

Työviikko alkoi vauhdilla, ja kuten tavallista, täydellä höyryllä. Iltapäivällä tuntui jo siltä, että tässähän ollaan ihan hyvin imussa mukana. Tänään mentiin jo rutiinilla.

Töiden jälkeen menin ruokakauppaan, ja päätin kurkata lehtihyllylle, olisiko siellä jo uusin Eeva. Ja olihan siellä! Eevassa on nimittäin aivan superihana juttu Leo-koirasta Piasta ja hänen kauniista, modernista kodistaan! Ja olihan lehdessä muitakin hyviä haastatteluita, kuten Eevassa aina on. Kurkkaapa myös Pian Insta-tili, hän on superahkera storiesin tekijä. Ihan hurjaa muuten, että kohta olen blogannut kahdeksan vuotta, ja Pian kanssa tunnettu lähes yhtä kauan. Niin meillä vaan heti kolahti, ja onneksi myös meidän miehet tulevat hyvin juttuun. Olenkin kertonut, että kun me ollaan neljästään, on poskilihakset kipeinä nauramisesta.


Mutta sananen asusta. Ette usko, mutta taitaa olla ensimmäinen talvi ikinä, että haikailen pikku pakkasia ja kunnolla lunta! Viime kesän polttavat helteet ovat edelleen mielessä, enkä haikaile minnekään lämpöön tai matkalle.

Itse asiassa en haikaile ollenkaan matkalle, vaikka esimerkiksi työkaverit ovat lomallaan olleet kirjaimellisesti ympäri maailmaa. Minusta on vaan niin ihanaa olla kotona. Yhden työkaverin kanssa siitä just tänään juteltiin, ja tuumattiin, että onko se ikäkysymys. Voi olla. Joten hyvillä mielin ja onnellisena kotoilen läpi tämän talven, ja katsotaan sitten kesällä jos kävisimme vaikka siellä Liettuassa.

Tuntuu jopa vähän nololta olla haluamatta mihinkään vain sen takia, että ei halua. Vai onko se…?


Tässä täytyy myös lähettää terveisiä Melenderin Annelle, joka kirjoitti viimeisimmässä postauksessaan näin:

”Mitä tulee blogin sisältöön, se tuskin tulee muuttumaan juurikaan. Olen kirjoittanut aina oman intuition mukaan, enkä ole pahemmin vallalla olevista blogiahdistuksista ottanut onkeeni. Minusta blogin päätarkoitus on edelleen sama kuin kymmenisen vuotta sitten – kirjoitella itseä kiinnostavista asioista ja inspiraatioista toisille samoista asioista innostuneille, tyylillä kuin juttelisi omille ystävilleen. 

Nythän keskustelu käy kuumana blogien sisältöjen suhteen, pitääkö laadun korvata määrä, täytyykö postata vain jos on oikeasti jotain sanottavaa tai miten korkealle rima täytyy asettaa. Itse sanoisin että ole oma itsesi ja tee miten sinulle sopii, jokainen meistä on omanlaisensa ja meillä on kaikilla uniikit tavat tuoda ajatuksiamme ja inspiraatioitamme esille. Olisi tylsää jos kaikki olisivat samasta muotista. Varmasti blogikenttään mahtuu kaiken tyylistä sisältöä, lukijoitakin vaihtelu varmasti virkistää. Niinpä pidän kiinni omasta tyylistäni.”

Hyvä Anne! Tuo on niin sitä, mitä olen itsekin miettinyt. Jos blogista poistaa sen punaisen langan minkä takia sitä on alkanut alunperin kirjoittaakin, niin kirjoittamisesta katoaa ilo. Enkä edes osaa tätä hommaa kaupallistaa niin hyvin, että bloggaisin pelkästään bisnes edellä.

Itselleni olisi tosi vierasta alkaa tuottamaan pelkästään ”artikkeleita”, ja jättää nämä löpinät ja tajunnanvirtajutut kokonaan pois. Olkoon se sitten vaikka sitä kotikutoisuutta, jota nyt jopa itse bloggaajat peräänkuuluttavat omissa blogeissaan. Olen hyvillä mielin tällainen old school-tyyppi, joka tykkää lukea myös vanhanaikaisesti kuulumisia… Blogeja maailmaan mahtuu, ja oma linjahan on se bloggaajan tärkein juttu.

Kerran sain negatiivisen kommentin, jossa moitittiin sitä, että blogissani ei mikään muutu vuosien myötä. Niin, eipä niin. Sama työ, sama mies, sama koti, sama rauhallinen elämä. Onko se niin paha juttu ollenkaan, jos siinä viihtyy. Mutta ehkäpä kommentoija löysi enemmän vipinää sisältäviä blogeja jostain muualta. Mene ja tiedä.


pitkä paita SHE:stä

neule Selected Femme

housut Zara

saappaat Nectarinesta

kello Mockberg

laukku ja huivi Balmuir 

Tähän loppuun vielä kysäisen teiltä: onko postaustoiveita?

Harvoin tätä kysyn, kun ideoita on riittänyt, ja riittää edelleenkin, mutta olisihan se nastaa toteuttaa teidänkin toiveitanne!

Laitapa sähköpostia fabfortysomething@hotmail.com tai jätä toive kommenttiboksiin. Kun sitä itse pyörittää omassa päässään juttuja, joku hyvä aihe tai näkökulma ei tule mieleenkään. Olisi tosi kiva kuulla mitä haluaisitte lukea!

Niin päivä hurahti taas iltaan, ja mies kuuluu kolistelevan alakerrassa. Lunta oli satanut aikamoinen kerros, ja se on märkää…ja raskasta kolattavaa…

Seuraa kanavissani:

Instagram

Facebook

Bloglovin`

Blogit.fi

Share:

13 Comments

 1. Anonyymi
  08/01/2019 / 7:12 pm

  Hei,Meikkipostaus kuvien kera, ihonhoitorutiineistasi yleensä ja toki aina nuo päivänasut vaan jaksavat kiinnostaa.Kiitos kivasta blogista!

 2. Saara Bee
  09/01/2019 / 9:41 am

  Arkipäivien asut on aina kiva nähdä. Tee vaikka kooste viikon asuista, jos ehdit. JA sisustuspostauksia on aina kiva lukea ja etenkin katsella.

 3. Päivi
  09/01/2019 / 10:43 am

  Mielelläni lukisin työstäsi ja ajatuksistasi liittyen opettamiseen ja oppilaisiin. Ovatko nykyoppilaat niin mahdottomia kuin kukkahattutädit väittävät :). Paljon kuulee juttua siitä, että opettajat joutuvat liikaa kasvattamaan ja opetustyön joutuu jättämään vähemmälle. Vai sopiiko tällainen aihe lifestyle-blogiin lasinkaan?

 4. Marjukka / Fab Forty Something
  09/01/2019 / 12:25 pm

  Kiitos ideoista! Meikkijuttu voisikin olla kiva pitkästä aikaa.

 5. Marjukka / Fab Forty Something
  09/01/2019 / 12:25 pm

  Kiva kuulla, että linja edelleen miellyttää! Kooste voisikin olla hauska ja erilainen!

 6. Anonyymi
  09/01/2019 / 3:21 pm

  Olipa nolo tuo kukkahattutäti…kyllä oppilaiden kauniisti, hyvin kauniisti, sanottuna haastavuudesta puhuvat hämmentyneinä ihan kaikki koulujen liepeilläkin työskentelevät. Hatuilla, kukilla tai ilman. 🙁

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  09/01/2019 / 4:45 pm

  Ymmärrän, että aihe kiinnostaa. Mun linja tässä blogissa on kuitenkin se, että en tuo työtäni esille muuten kuin ihan tasolla "käyn töissä". Tää blogi on kuitenkin mun rentoutumispaikka, en halua pohtia täällä kouluasioita. Ymmärrät varmaan pointtini!

 8. Anonyymi
  10/01/2019 / 2:28 pm

  Tykkään juuri blogisi "tavanomaisuudesta" – siis positiivisessa merkityksessä. En etsi naistenlehtien artikkelien korvaajaa, vaan tavallisen, mukavan ja tyylitietoisen naisen ajatuksia. Juurikin niin, kuten ystävälle jutustelisi. Välillä voi olla painavampaakin asiaa, mutta enemmän päivän asuja ja jutustelua. Luen blogeja usein kahvikupin äärellä kotonani, ja silloin seuraksi sopii leppoisan mukava ja kepeähkö blogi, jossa maistuu normaali aikuisen naisen elämä.

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  10/01/2019 / 3:10 pm

  Voi miten nätisti sanottu, kiitos. Sillä tavalla mä haluankin kirjoitella, kuin ystävälle siinä kahvikupin ääressä. Välillä vähän syvällisempääkin asiaa, mutta me kaikki tarvitsemme myös relausta ja vähemmän sitä kelausta! ; )

 10. Anonyymi
  10/01/2019 / 9:20 pm

  Juuri tämä tyyli on hyvä, millä nyt postaat. Mä en halua lukea mitään "artikkeleita" — eihän ne sitten olisi sun aitoa omaa tekstiä eikä sitä ominta aihealuettasi. Siispä älä muuta mitään vaan jatka samalla tyylillä 🙂 t. Fani Pohjanmaalta

 11. Anonyymi
  12/01/2019 / 4:21 pm

  Tykkään kyllä blogistasi tällaisenaan!Mutta jos toivoa saapi :D, voisi olla kiva kuulla pikku pätkä musisointiasi jossain sopivassa kohtaa. Kiinnostaisi lukea myös ihonhoidosta! Ehkä ruokavaliosta ja ruokareseptejäkin näin tammikuun iloksi?

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  14/01/2019 / 2:20 pm

  Voi, kiva kuulla! Kiitos kovasti kommentista!

 13. Marjukka / Fab Forty Something
  14/01/2019 / 2:21 pm

  Heh, tuota musisointijuttua mieskin mulle yrittää tolkuttaa. Ehkäpä jotain jonain päivänä. Ihonhoitojuttua on tulossa tässä talvella ihan varmasti!

Vastaa