Pulla on vain ainesosa, ja muita epäsuosittuja mielipiteitä

Tämä mainio haaste on kiertänyt jo vuosia blogeissa, ja taidan minäkin uskaltaa tarttua siihen. Kiitos vain, Tuulanneli, inspiraatiosta! Muistathan, että tämä on kieli poskessa kirjoitettu juttu ihan omista omituisuuksista, eikä tätä tarvitse ottaa vakavasti. Meillä jokaisella taitaa olla ne epäsuositut mielipiteemme, vai mitä!

Pirtelö ei ole ateria, pikemminkin jälkiruoka.

Ehkä joillekin pirtelö riittää ateriaksi asti, mutta minua ei se täytä. Hedelmäpirtelö on vähän sellainen mukaruoka – hurjasti energiaa, mutta ei tee kylläiseksi. Viherpirtelöt taas ovat välipala. Jos joisin aamupalaksi vain pirtelön, olisin jo puolen tunnin päästä nälkäinen.

Smoothie, blenderi, dinneri, brekkari, lobsteri…

Suomi on kaunis kieli, miksi siitä pitää väkisin vääntää finglishiä? Korostaako se sanomaa jotenkin enemmän? Pirtelö, tehosekoitin, illallinen, aamiainen ja hummeri ovat suomea. Yritän kaikin voimin pitää itseni finglishistä erossa, sillä korva poimii herkästi noita sanoja. Käytän kyllä itsekin englantia aika ajoin puheessani, esimerkiksi darling, damn, shoot ja monet muut sanat lipsahtavat helposti englanniksi. Haluan skarpata tässä asiassa.

Suomalaiset viihdeohjelmat eivät ole kiinnostavia.

Putous ja muut, en ole koskaan katsonut jaksoakaan. Ne eivät vain kertakaikkiaan kiinnosta, eivätkä niiden vitsit naurata. Suomalaisista viihdeohjelmista olen aikoinaan katsonut Velipuolikuuta, sen jälkeen en mitään. En myöskään tiedä mitä tapahtuu Voice of Finlandissa tai suomalaisissa dekkarisarjoissa.

Miksi hienoissa ravintoloissa on superpienet annokset?

Mitä hienompi ravintola, sitä pienempi annos. Tätä en kertakaikkiaan ymmärrä! Ruokaa pitää olla riittävästi, ettei jää nälkä! Jos ruoka on kerran niin hyvää, miksi sitä pitää pihistellä? Jos olisin ravintoloitsija, minusta olisi noloa maksattaa paljon rahaa annoksesta, joka käy normaalilla ruokahalulla varustetulla ihmisellä alkuruuasta.

Välillä kauneus saa mennä mukavuuden edelle.

Suomalainen on maailman mukavuudenhaluisin pukeutuja. Syyllistyn tähän itsekin jo työnikin puolesta, mutta kyllä laitan usein nätimmät, korolliset kengät jalkaan ihan vaan siitä syystä, että ne ovat kauniimmat. Varsinkin kesällä voisi unohtaa ne terveyssandaalit, kun on niin sievät kesäkenkiäkin tarjolla. Myös miehet: kauniita kesäkenkiä on olemassa, unohda ne kamalat tarranauhamerrelit!

Pulla ei ole herkku.

Pulla on…pulla. Se ei maistu millekään. Poikkeuksena on laskiaispulla ja pullavanukas uunissa. Eli pulla on ainesosana parempi kuin sellaisenaan.

Suomalainen kaupallinen musiikkigenre on yksioikoinen ja tylsä.

Ja pahemmaksi vain menee. Radiossa soi sama tylsä tuuba. Mitään erilaista tai massasta poikkeavaa ei juurikaan kuule. Ei kiinnosta, ei. Seuraan jonkin verran mitä popissa tapahtuu, jotta voimme soittaa oppilaiden kanssa sitä, mutta aika nihkeää se on.

Oletko joistakin samaa mieltä, vai tippuuko pääni näiden mielipiteiden takia?

Instagram

Facebook

Bloglovin`

Blogit.fi

Share:

14 Comments

 1. Anonyymi
  08/02/2019 / 1:35 pm

  Minä en ainakaan pistä päätäsi pölkylle:) Monessa asiassa olen ihan samaa mieltä, mutta PULLA, PULLA. Se on suurta herkkua. Pitäähän siinä olla tietysti voita ja kanelia, tahi pistaasia, vaniljaa tms. täytettä. Muuten se ei ole pullaa, vaan kahvileipää. Suomalaisia viihdeohjelmia ei ole tullut seurattua. Näin äkkiseltään tulee mieleeni ainoa hauska ja se on Kontio ja Parmas. Mukavaa viikonloppua näidenkin mielipiteiden kera 🙂 Pohojanmaan Marianne

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  08/02/2019 / 1:48 pm

  Hahhah! No sen verran pyörrän pulla-asiaa, että kahvila Succesin pullat Korkeavuorenkadulla ovat mahtavia, mutta niissä onkin hurjasti täytettä. Ihanaa viikonloppua sullekin!

 3. paula
  08/02/2019 / 4:10 pm

  Putouksesta samaa mieltä, jaksoakaan en ole katsonut enkä ikinä tule katsomaan. Mutta Voicesta olen varmaan nähnyt joka kauden joka jakson! 🙂 Enkä todellakaan ymmärrä miksi pirtelöt muuttuivat jossain vaiheessa smoothieiksi.

 4. Anonyymi
  08/02/2019 / 7:30 pm

  Nyt tuli hyvä postaus. Olen liki kaikista samaa mieltä. Ärsyttää monen nuoren bloggarin käyttämä dinneri. Pirtelö on oikea ja opittu sana tämmöiselle yli 5-kymppiselle. Kotimaisia elokuvia, viihdeohjelmia, enkä telkkariohjelmia katso. Myöskään kotimainen musiikki ei kiinnosta. Olen ihan ulalla kun puhutaan näistä suomiloveista, putouksista ja voiceista.Suomalaiset saisivat tosiaan panostaa kauniimpaan pukeutumiseen. Laittautunutta naista katsotaan kieroon.Pullaa en juurikaan syö, mutta hyvää se on silloin kun sitä syön. Laskiaispullia hillolla olen ostanut talven aikaan muutaman kerran.Terv. Lukija

 5. Kukkaiselämää
  08/02/2019 / 7:51 pm

  Samaa mieltä. Nooh, pulla on kyllä aika hyvää..

 6. Anonyymi
  09/02/2019 / 8:05 am

  Olen aina mieltänyt pirtelön makeahkoksi, jossa usein jäätelöä. Se on siis sellainen sokeriherkku. Smoothiet ovat minulle välipaloja ja tehty hapanmaito-tai mehupohjaan. Tiina

 7. Anonyymi
  09/02/2019 / 8:23 am

  Pakko kysyä että jos et ole katsonut viihdeohjelmista ”jaksoakaan” niin miten silti voit tietää että niiden ”vitsit eivät naurata”? Velipuolikuu meni joskus kasarilla, voi olla hyvä välillä katsastaa se mitä kansa katsoo, ihan vaan yleissivistyksenkin takia.Ja toinen kysymys vielä- miksi sanot että pukeudut mukavuudenhaluisesti ”jo työnikin puolesta”, etkö ole opettaja? Oma äitini oli ja hänellä aina töissä korkkarit ja aika sellaiset ”vetävät” vaatteet päällä.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  09/02/2019 / 9:34 am

  Sitten ollaan samoilla linjoilla. Makuasioita ei van voi selittää, eikä itseään voi pakottaa tykkäämään joistain asioista, jos ei vain kiinnosta! Laskiaispulla on tosiaan luku erikseen, se on ihan huippuhyvää!!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  09/02/2019 / 9:34 am

  Hih! Juu – laskiaispulla!!

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  09/02/2019 / 9:36 am

  Areena on hyvä, hyviä puheohjelmia tulee myös iltapäivisin Yleltä, kuuntelen joskus haastatteluita, kun ajelen autoa. Areenasta löytyy muutakin hauskaa, minusta on kiva katsoa joskus joitain vanhoja ohjelmia. : )

 11. Marjukka / Fab Forty Something
  09/02/2019 / 9:43 am

  Oho, oho, nyt taisi osua ja upota. Et taida seurata blogiani, kun et selvästikään tunne työpukeutumistani. Korot mulla on välillä töissä nilkkureissa. Jos sulla on parikymmentä seitsen-, kahdeksan- tai yhdeksänvuotiasta ympärillä, siinä ei viitsi korkkareissa keekoilla, välillä istutaan lattialla, ylipäätään liikun paljon lasten kanssa, joten vaatteet pitää olla sen mukaiset. Ja olen siis musiikinopettaja, en luokan-.Suomi-viihde ei ole muuttunut 30 vuodessa. Edelleen överejä hahmoja puhumassa outoja. Sivukorvalla olen kuunnellut Putouksen juttuja, kun mies seuraa niitä hahmoja. Munamies nauratti mua kovasti, samoin se angstinen teini, joka hoki "antakaa mun syrjytyä rauhassa". Mutta kuten tuossa ylemmässä kommentissa totesin, että jos ei lähtökohtaisesti kiinnosta, niin ei kiinnosta, aikaa voi käyttää sitten muuhun kiinnostavamaan. Eiks vaan.

 12. Marjukka / Fab Forty Something
  09/02/2019 / 11:08 am

  Mäkin miellän smoothien enemmän terveelliseksi, pirtelöstä tulee mieleen Mäkkärin maitopirtelöt. Voicessa on nyt kuulemma kova taso. Olen muutaman yksittäisen kilpailijan katsonut, ja ollut yllättynyt. Musiikkia kun opettaa työkseen, haluaa huilauttaa korviaan, siksi en juurikaan jaksa katsoa musiikkiohjelmia. Paitsi dokkareita, niitä katson kyllä. Viimeksi Netflixilta Taylor Swiftin konsertin.

 13. Anonyymi
  09/02/2019 / 3:11 pm

  Oi niin samaa mieltä kaikista paitsi suomalaisista dekkarisarjoista! N38

 14. paula
  09/02/2019 / 5:10 pm

  Minäkään en ole katsonut esim Putousta jaksoakaan mutta aika vaikea välttyä niiden "hauskojen " hahmojen näkemiseltä esim ohjelmaa mainostavissa pätkissä jos ylipäätään katsoo telkkaria. Samoin voin sanoa aika monestakin tv-ohjelmasta mistä en ole jaksoakaan nähnyt että en katsoisi mistään hinnasta. Temptation Island ym, mutta kaipa niilläkin on yleisönsä.

Vastaa