Sunnuntain vietoista, sekä villapusero ja käärmekuosinen hame

Olen ennenkin kirjoittanut siitä, että minun sunnuntaini ovat aika työntäyteisiä. Se johtuu siitä, että olen monesti lauantaisin tosi poikki. Lauantait menevät monesti ihan chillailuun, ja sunnuntaina olen sitten jo täynnä virtaa.

Vaan tekisi mieli joskus viettää sunnuntaitkin, kuten normaalit ihmiset tekevät, ulkoillen ja ollen vain. Näillä kuvioilla se on kuitenkin mahdotonta. Viikolla en jaksa töiden jälkeen hirveästi enää suunnitella tai kirjoittaa, joten ne työt kasautuvat sunnuntaille. Muutenkin ihmisten työaika on nykyään hyvin vaihtelevaa, varsinkin, jos et tee perinteistä yhdeksästä viiteen-työtä.

Tänään on taas puuhattu koko päivä. Ihmettelin miehelle mitä me tekisimme kaikella sillä ajalla, joka jäisi talon töiltä, jos emme asuisi talossa. Varmaan kävisimme niissä museoissa. Sunnuntai on useinmiten se päivä, kun meillä esimerkiksi siivotaan, johtuen just siitä, että lauantaina ei jaksa.

Poden myös jonkinlaista sunnuntaiahdistusta. Viikonloppu menee niin äkkiä! Ja koska kohta on maanantai, sen sunnuntain voi sitten hyvin käyttää viikkoon valmistautumiseen. Ihan oikeasti maanantaissa ei ole mitään vikaa. Ehkä se siirtymä oman kodin hiljaisuudesta koulumaailman hälinään välillä ahdistaa, mutta se unohtuu samalla, kun työt alkavat. Tunnit menevät todella nopeasti. Maanantai on viikon yksi pisimmistä opetuspäivistä.

Tässä olisi meitsillä oikeasti pieni ajatusmallin muuttamisen paikka. Maanantai ei ole kurja päivä, vaan mukavan viikon alku täynnä uusia mahdollisuuksia.

villapusero &Other Stories

hame Mango

buutsit Strafford

laukku Proenza Schouler

korvikset Syster P

Jotta viikko alkaisi mukavasti, olen valikoinut taas tulevan viikon vaatteet valmiiksi. Tiistaina laitan hameen ja villapuseron, kombon, jonka kontrasteista olen kovasti viehättynyt. Lähestyvänä keväänä ovat kaikenlaiset eläinkuosit tosi in. Itsekin niitä tovin katselleena olen tykästynyt, tosin hyvännäköisen printin löytäminen on aika vaikeaa. Nyt on itsellä etsinnässä nilkkurit joko leo- tai käärmekuosissa.

Satiinikiiltoinen hame on kiva yhdistää muhkeaan villapaitaan. Kun on lyhyt, liian pitkä paita näyttää levenevän hameen kanssa aika raskaalta, joten lyhyempi tai tyköistuvampi villis on kiva vaihtoehto. Ja omasta kaapista löytyi myös laukku, muutaman vuoden vanha Proenza Schoulerin PS1, joka on ajaton ja kaunis, värikin tosi ajankohtainen taas keväällä.

Millä asenteella sinä aloitat viikon? Teetkö sunnuntaisin töitä?

Instagram

Facebook

Bloglovin`

Blogit.fi

Share:

9 Comments

 1. Anonyymi
  04/02/2019 / 9:53 am

  Hei, millanen vuoritus tuossa hameessa on, voitko ottaa kuvan?- Mari –

 2. Ei-Leen / Hempeät hepeneet
  04/02/2019 / 3:34 pm

  Tutulta kuulostaa. Opettajilla pitäisi olla nelipäiväinen opetusviikko (ja tuntimäärä sen mukainen) ja sen lisäksi yksi päivä viikossa suunnitteluun. Iltaisin opetuksen jälkeen on niin väsynyt, että seuraavan päivän suunnittelu vie varmaan moninkertaisen ajan, kuin jos sen tekisi virkeänä. Joskus luin, että kannattaisi tulla töihin kuudeksi ja valmistella tunnit silloin, mutten uskalla ottaa riskiä, etten ennättäisi saada kaikkea ajoissa valmiiksi. Jopa perjantaisin istun aina pitkää iltaa töissä, sillä mieluummin valmistelen tunnit silloin kuin sunnuntaina. Tosin monesti sunnuntaille jää kokeiden korjaamista ym.Ja kyllä – minäkin vihaan maanantaita ja jopa sunnuntaita, koska silloin alan jo henkisesti valmistautua alkavaan viikkoon. Lisäksi I hate Mondays -fiilis näkyy myös usein oppilaissakin, mikä lisää työpäivän raskautta huomattavasti.

 3. Sara S.
  04/02/2019 / 4:51 pm

  Kiva asu ! Olen myös katsellut käärmekuosisia hameita ja mekkoja, mutta en vielä ostanut, sillä inhoan käärmeitä 🙂 Toisaalta kaapista löytyy kyllä yhdet käärmekuosiset avokkaat, joten vois kai sen vaatteenkin ostaa. Tänään ostoksilla käydessä katselin pliseerattua leokuosista hametta, jätin kauppaan, kun pari vuotta sitten myin avokkaat leokuosilla ja päätin ettei enää sitä kuosia minulle. Mutta nainenhan saa muuttaa mielipiteensä-eikö vain ;)Minulla on nykysin sunnuntai ahdistus ihan milloin vaan, vaihdoin työpaikkaa ja teen nyt töitä myös viikonloppuisin, joten vapaat saattavat olla viikollakin. Eli ei se ahdistus katoa, siirtyy vaan toiseen päivään. Ehkä se on sitä oman tilan ja ajan kaipuuta, sitä ei tunnu nykysin olevan riittävästi. Vai onko ahdistus sittenkin meidän luovien ihmisten juttu, kun olisi tarve tehdä töitä oman aikataulun mukaan ? Kuntosalilla töissä ollessani en koskaan tuntenut ahdistusta ennen työpäivää, sillä työ oli niin ihanaa. Auringollakin saattoi olla osansa asiassa ;)Kivaa viikkoa sinulle Marjukka !

 4. Suvi - Kotonainen
  04/02/2019 / 5:23 pm

  Itse työstän tuota samaa asiaa, jota sinäkin pohdit. Miksi sunnuntaiahdistus aina iskee, vaikka maanantai on ihan kiva työpäivä? Olen itsekin opettaja, ja viikko toisensa jälkeen maanantai osoittaa olevansa mukava. Tunnit menevät nopeasti jne. Pari kertaa olenkin jo onnistunut asennoitumaan sunnuntaihin positiivisin mielin :)Vielä vinkki eläinkuosisista nilkkureista: kävin tänään Urban A:ssa hakemassa itselleni leopradikuvioisen mekon. Siellä silmiini osuivat ihanat, käärmekuvioiset nilkkurit. Kannattaa poiketa!Mukavaa alkanutta viikkoa!

 5. Life with Satu
  05/02/2019 / 7:13 am

  En tee töitä sunnuntaina, palkallisia ainakaan. Mutta suunnittelen koko viikon, ruuat perheelle, käyn seuraavan viikon kalenterin läpi jne. Teen kaiken mahdollisen valmiiksi viikolle. Koetan tosin myös pitää huolen siitä että olen perheen kanssa ja vietän aikaa heidän kanssaan. Mulla oli taannoin esimies jonka mielestä maanantai on viikon paras päivä. Sen asenteen opettelu oli aikanaan todella kiven takana ja rakoilee edelleen joskus mutta pääosin se on. Uusi viikko, uusi startti. Upeaa viikon jatkoa!

 6. Marjukka / Fab Forty Something
  06/02/2019 / 4:59 pm

  Hei Mari, vuorta ei ole. Pidän alla alushametta.

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  06/02/2019 / 5:01 pm

  Mulla on myös just tämä, en jaksa suunnitella illalla enää, pään on pakko antaa huilata. Siksi se sunnuntai, kun on virkeä. Olisi kyllä mahtavaa, jos voisi yhden päivän käyttää suunnitteluun ja materiaalien valmisteluun. Juu, ei sille I hate Mondays-fiilikselle välillä vaan mitään voi. Pikkuoppilaissa ei kyllä huonot fiilarit näy.

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  06/02/2019 / 5:03 pm

  No niinpä! Ei se sunnuntai niin paha olisikaan, jos ei olisi sitä työmäärää… Maanantai ON oikeasti ihan jees päivä, on virkeä ja kaikkea.Mä en ole poikennut Urban A:ssa vielä ollenkaan! On liian lähellä Brooklyn Bakeryä ; ) Vautsi, varmaan ihana mekko!! Samsoe& Samsoen valikoimissa oli ihanat käärmekuosiset nilkkurit, olisivatkohan samat…

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  06/02/2019 / 5:05 pm

  Ihana asenne esimiehelläsi! Niin sen pitäisi viikon alkaa.Hyvä juttu tuo, että suunnittelee, säästää aikaa ja hermoja turhalta säätämiseltä, ja tokihan pikku tyttösikin sinua tarvitsee. Mä suunnittelen tulevan viikon ruuat, ja kaupasta haetaan kerralla viikon sapuskat. Kivaa viikkoa sullekin!

Vastaa