Kaipuu aurinkoon ja pois rutiineista

Pari viime viikkoa ovat olleet jotenkin raskaita. Ja nyt vielä tämä kurja köhä ja nuha. Onneksi on asukuvia varastossa lomalta. 

Nyt on ensi kerran tänä talvena jonkinlainen uuvahdus ja väsähtäminen. En olen helposti lannistuvaa sorttia, mutta nyt tekisi mieli irtiottoa johonkin lämpimään. Enkä ensi vuonna kevättalvella suuntaamme pitkästä aikaa Kanarian lämpöön. Emme ole olleet ulkomalla talvilomalla vuosikausiin, viimeksi 2014.

Jos nyt voisin, tekisin totaali-irtioton Suomeen ja omiin rutiineihini.

Aurinkoon tekisi mieli.

Pitkät lentomatkat eivät ole minua varten, jaksan juuri ja juuri sen kuusi tuntia koneessa, minkä Kanarialle vie. Nyt riittäisi just vain se, että olisi päässyt Gran Canarialle, saanut auton alleen ja kääntänyt autonnokan kohti saaren eteläosaa. Kyltissä lukee Sur – etelä. Ihana tunne.

Dubai ei kiinnosta ollenkaan, vaikka sää olisikin hyvä. Ei vain miellytä ajatus siitä miten se on rakennettu, mikä siellä on naisten asema, ja minne sen rahoja suunnataan. En ala saarnaamaan, muut toki voivat matkustaa sinne, jos haluavat, mutta minä menen mieluummin muualle.

Paitsi että tekee mieli aurinkoon, on myös kaipuu johonkin uuteen. Kaipuu on outo mielentila. Jonnekin, jotakin. En tiedä helpottaisiko matka levottomuutta, vai onko se vain yleinen väsyminen loputtomalta tuntuvaan talveen ja rutiineihin. Suomalaisparka kun tarttuu maaliskuussa epätoivoisesti ensimmäisiin valonsäteisiin ja iloitsee keväästä jokaisen vesitipan ja linnunlaulun myötä. Voi meitä Pohjolaan syntyneitä.

Olen monesti miettinyt olisiko meillä asiat niin hyvin ja järjestäytyneet, kuin jos olisimme lämpimässä maassa asuva kansa. Täällä on ollut pakko huolehtia siitä, että on talviasuttava asunto, infrastruktuuri pelaa, ylipäätään kaikki pelaa, jos täällä mielii asua. Viime kesä oli siitä niin erilainen, kun oli hellettä helteen perään, että suomalaisistakin näki sen toisen puolen, avoimen, iloisen ja ulkona viihtyvän. Kesä tuntui tankkaavan omat lämpövarastoni pitkälle talveen. Vaan nyt ne ovat tyhjät.

Jotakin uutta, josta innostuisi tosissaan, se olisi nyt poikaa. Täällä kotona maatessa sitä on aikaa miettiä, vähän liikaakin. Olen miettinyt, että olen aika hitsin tunnollinen ja ahkera ihminen. Puurran kiltisti omaa sarkaani, teen vaaditut tehtävät ja olen kaikin puolin kiltti joka suuntaan. Annan itsestäni parhaat puolet kaikille, koska niin kuuluu tehdä.

Tiedättekö, mitä tekisin nyt, jos voisin. Pakkaisin kitaran ja iPadini ja vuokraisin asunnon kattoterasseineen jostain lämpimästä. Vaikka sieltä Kanarialta. Tekisin siellä biisejä ja hölkkäisin pitkin vuorenrinteitä ylös alas. Illalla istuisin kattoterassilla ja kuuntelisin merta.

Luova minä tuntuu välillä tallautuvan arkipäivän velvollisuuksien alle. Tai välillä ja välillä, se hautautuu, ja tosiasia on, että kaikkea ei ehdi eikä jaksa. Esimerkiksi just biisien tekeminen on jäänyt täysin. Kun niitä alkaa tehdä, ne jäävät soimaan päähän koko päiväksi. Sitä en jaksa, kun ensin olen opettanut musiikkia koko päivän.

Mutta koska olen aito sukupolveni edustaja, teen toki pakollisen sarkani kiltisti loppuun, ja mietin kesän alussa sitten mahdollista lomamatkaa. Ja se on ihan ok. Arkipäivän hetkittäisen tylsyyden sieto on taitolaji, johon on itse asiassa etuoikeus, koska silloin on työtä ja velvollisuuksia. Ja se on loppupeleissä aika ihanaa ja mahtavaa. Tietosiitä, että seuraava palkka tulee, on ihmeen rauhoittava asia.

Luultavasti jo muutaman viikon päästä tulisin ilomielin sieltä Kanarialta kotiin kitaroineni ja kampsuineni, ja olisin tyytyväinen kaikkiin rutiineihini ja velvollisuuksiini.

neule ja korvikset &Other Stories

leggingsit Sand

bootsit Massimo Dutti

aurinkolasit RayBan

kello Triwa

Päivä kuluu makoillessa ja niistäessä. Eipä tässä muutakaan oikein voi kuin odotella vaan parempaa oloa. Mutta mistäs sinä haaveilet tällä hetkellä, jos voisit tehdä ihan mitä vain?

Instagram

Facebook

Bloglovin`

Blogit.fi

Share:

28 Comments

 1. Teija Hakula
  04/03/2019 / 4:54 pm

  Ihana kuulla, että sinäkin lomailisit mieluusti Kanarialla. Palasin itse viikko sitten Costa Melonerasista, lempikohteestani. Minua on aina harmittanut miten jotkut ihmiset ylenkatsovat matkailua Kanariansaarille. Ja samanaikaisesti ylistävät Thaimaata kuin se olisi joku paratiisi. Sinne en ihmisoikeuskysymysten vuoksi matkustaisi ainakaan lasten kanssa. Kanarialla on ihanteellinen sää näin talviaikaan, viime viikolla aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta joka päivä ja lämpömittari näytti 22-25 astetta. Just passeli lomailusää! Ja ihmiset ovat ystävällisiä, nähtävää ja koettavaa riittää aktiviteetteja kaipaavalle. Minulle parasta lomalla on pitkät kävelylenkit rantabulevardeilla ja dyyneillä, tunnelmalliset iltahetket rantaravintoloissa, elämykselliset illalliset ja tietysti lekottelu uima-altaan äärellä. Aina vuokraamme myös auton osaksi viikkoa ja suuntaamme Las Palmasiin ostoksille. Oih ja voih! Kunpa pääsisin pian takaisin Kanarian auringon alle☀️

 2. Marjukka / Fab Forty Something
  04/03/2019 / 5:29 pm

  Hetkinen! Kirjoitinko minä tämän kommentin vai sinä? Näin mäkin tykkään siellä lomailla. GC on ihana saari. Me ollaan autoiltu myös saaren pohjois- ja sisäosissa. Las Palmasissakin on kivoja nähtävyyksiä, katedraali, Santa Catalina-hotelli, vierasvenesataman alue ravintoloineen, kanarialainen museoalue Santa Catalinan vieressä jne. En ole Thaimaassa käynyt, mutta ei erityisemmin kiinnostakaan. Meloneras on meidänkin lempipaikka GC:lla. Kahdeksasta kerrasta viidesti ollaan oltu siellä, kahdesti myös Puerto de Mogánissa ja kerran Las Palmasissa. Meillä on yleensä auto alla koko viikon. Kiva shoppailupaikka on Siete Palmasin ostari Las Palmasin lähellä.Viimeksi olimme tosiaan viisi vuotta sitten, H10 -hotellissa. Sielläkin olemme tainneet olla kolmesti, ei mitään moitittavaa! Ihana, että teillä oli onnistunut loma!

 3. Anonyymi
  04/03/2019 / 8:03 pm

  Olen täysin samaa mieltä hypetetystä Dubaista. Naisten asema, ihmisoikeusloukkaukset, vierastyöläisten asema, ympäristövaikutukset + se, että koko kaupunki on keinotekoista, ei mitään aitoa. Ei kiitos. Maailma on täynnä ihania kohteita, joiden infrastruktuuria ei ole revitty toisten selkänahasta ja joissa naisten asema on tasavertainen miesten kanssa (tai edes lähes) + joiden arki ei kuormita ympäristöä normaalia enempää.-kata-

 4. Anonyymi
  04/03/2019 / 10:15 pm

  Lämpimät terveiset Teneriffalta. Tätäkin saarta voin lämpimästi suositella. Minna ja muu poppoo

 5. Tuula / Oman katon alla
  05/03/2019 / 7:09 am

  Olen todellakin samaa mieltä Dubaista ja muista arabimaista. Tasa-arvoiseksi itsensä mieltävän ihmisen ei pitäisi matkustaa sinne. Samoin en voisi kuvitella meneväni Turkkiin lomalle, vaikka siellä olisikin hieman halvempaa kuin muissa Välimeren maissa. Tämän olisikin voinut kirjoittaa taannoiseen Epäsuositut mielipiteeni -postaukseen. Eniten risoo, jos itsensä feministiksi julistanut nainen lähtee reissaamaan maihin, joissa on selkeitä ihmisoikeusepäkohtia ja/tai naisen asema on huono. Silloin se oma arvomaailma ei kyllä ole kovin vahvalla pohjalla, jos muutaman satasen tai elämyksen takia on valmis hyväksymään nuo epäkohdat… Harmillista. Muuten toivottelen kivaa viikkoa! <3

 6. Anonyymi
  05/03/2019 / 7:52 am

  Pitää olla onnellinen, että olen tyyppi, joka on täydellisesti sopeutunut tämän maan ilmastoon. Rakastan syksyn pimeitä ja talvesta tykkään myös. Kevät on ihanaa aikaa, mutta kesä ei ole minun juttuni. Ei ainakaan viime kesän kaltainen hellekesä.Tässähän jopa säästää selvää rahaa, kun etelänmatkat on nou nou 🙂

 7. Marjukka / Fab Forty Something
  05/03/2019 / 10:29 am

  Kanssasi samaa mieltä. Naisten asema varsinkin kuohuttaa ja ärsyttää, ja sen takia inhoan myös rap-musiikkia, siinä nainen on vain aivoton esine. Jos on feministi, ei voi kuunnella rapia, jossa nainen on vain "ho" ja "ass".

 8. Marjukka / Fab Forty Something
  05/03/2019 / 10:30 am

  Voi, oletteko te nyt siellä!! Ihanaa lomaa ja terkut koko porukalle!

 9. Marjukka / Fab Forty Something
  05/03/2019 / 10:33 am

  Muoviroskakasat ovat kyllä järkyttäviä. Olen kuullut, että esim. Malediiveilla on yksi saari ns. jätesaari, johon kärrätään kaikki roska. Mut joo, en tunne erityisemmin vetoa em. maita kohtaan.Mä olen aika pessimisinen tämän maapallon tulevaisuuden suhteen. Etelä-Amerikka, Intia, Kiina… Siinä yksi suomalainen on aika mitätön tuon kokonaisuuden edessä.

 10. Marjukka / Fab Forty Something
  05/03/2019 / 10:41 am

  Tunnet varmaan tuossa viimeisessä kappaleessa samoin kuin minä rap-musasta. Jos ajaa naisten asemaa, ei pitäisi kuunnella rapia, eikä ainakaan gangstaa. Mut toisaalta, enpä tiedä ketään ikätoveria, joka kuuntelisikaan, haha.Mä olen kamalan vaatimaton tavis mitä tulee lomailuun. GC riittää ihan hyvin!

 11. Pauska
  05/03/2019 / 1:14 pm

  Meistäkin tuli Gran Canaria faneja joulureissulla, varasin jo syyslomalle matkan. Saattaa olla, että käymme siellå useamminkin, koska haluan, että mies pääsee pyöräilemään sen kolme kertaa vuodessa silloin, kun se Suomessa ei ole mahollista. Zwift on toki kiva, muttei se ulkoilmaa korvaa. Kanarian sisäosat ovat aivan huikean hienot ja koko saari oli paljon monipuolisempi kuin Teneriffa. Tulimme just Costa Blancalta eikä sekään tehnyt samanlaista vaikutusta kuin GC. Tällä hetkellä kaikki on niin hyvin kuin vain voi olla, terveyskin todettiin vuosikokeissa sylövän osalta normaaliksi, kop kop, joten en sen suuremmin osaa haaveilla muusta kuin Kaisa Mäkäräisen mitalista ampumahiihon mm-kisoissa 😀 ja hyvästä pihviannoksesta El Torossa. Kisoihin olisin halunnut mennä, mutta ohjelma on sen verran tyhmästi tehty, että ilman virkavapaata olisi nähnyt yhden ainoan kisan, joten katellaan sit kotisohvalta.Koitahan parantua pian, flunssassa ei oo mukavaa.

 12. Anonyymi
  05/03/2019 / 2:54 pm

  Vau — ihana kuulla, että on muitakin jotka eivät missään nimessä halua matkustaa Dubaihin tai Thaimaahan! Olen luullut olevani ainoa. Dubai on minusta aivan räikeä esimerkki sekä kaikenlaisten luonnonvarojen tuhlaamisesta että kerskakulutuksesta, puhumattakaan naisten asemasta. Ihan kuvottaa. Ja Thaimaa – niin kauan kun siellä kukoistaa lapsiseksiturismi, en voi kuvitella miten joku sinne haluaa. Länsimaiset turistit asuvat aidatuilla alueilla, jottei tarvitse nähdä mitään mikä mahdollisesti järkyttäisi mieltä.Minä lomailen mieluiten Euroopan kaupungeissa ja kun lämpöä kaipaan, on Kreikka mieluisin kohde.

 13. Minna
  05/03/2019 / 8:24 pm

  Kiina on itseasiassa parantanut tilannettaan esim ilmansaasteiden osalta. Ovat myös istuttaneet paljon uutta metsää. Ovat tiedostaneet ongelmat ja tekevät töitä sen eteen.

 14. Anonyymi
  06/03/2019 / 6:29 am

  Ensimmäistä kertaa olimme Gran Canarialla viime keväänä, ja jäi kyllä viimeiseksi kerraksi. Siinä saaressa ei vaan mikään sykähdyttänyt meitä (okei dyynit olivat kauniita ja Arucasin kaupunki). Hotellimme oli Maspalomasissa (tai melkeinpä Melorenasissa). Likaista, vanhaa tyhjillään olevaa tonttia/rakennusta ja etenkin Ingles oli jotain aivan järkyttävää. Fuerteventura oli ok, sinne voisin ehkä mennäkin uudelleen.Ihmettelen aina kovasti tuota Dubain herjaamista (ja yleensä se tulee aina ihmisiltä, jotka eivät siellä ole käyneet). Viime vuonna olimme Abu Dhabissa, aivan ihana paikka (ja erilainen kuin Dubai). Juttelimme monen taksikuskin kanssa. Tykkäsivät työstään. Ovat parin vuoden siellä töissä ja sitten palaavat kotimaahansa. Tienaavat siellä sen verran hyvin, että kannattaa. Kohta lähdemme Dubaihin, odotan innolla. Takuuvarma aurinko, ei kännisiä örveltäjiä (joita Kanarialta löytyy. Minulle ei ole ongelma olla viikkoa ilman alkoholia), turvallista (ei pelkoa taskuvarkaista)ja kohtuullinen lentomatka.Jos rupeaa miettimään, niin kaikissa maissa on ongelmansa (just oli uutisissa, että täällä armaassa kotimaassa hoitajat otetaan Filipiineiltä, kun ovat halvempia. Ja joka kesä saa lukea ulkomaisten marjanpoimijoiden huonoista olosuhteista). Että näin.Mutta kuten Marjukka sanoit, jokainen saa tehdä niin kuin haluaa, ja reissata sinne minne haluaa, turha muiden on niistä valittaa. Mutta jos ei ole jossain käynyt itse, niin turha on valittaa ja parjata (kun ei tiedä totuutta).

 15. Tuula / Oman katon alla
  06/03/2019 / 8:58 am

  Joo, eipä tuo rap hirveästi iske, enkä ikinä ole ymmärtänyt sitä meininkiä. Naiset kelpaavat videoille ketkuttamaan (puolialastonta) ahteria ja sitten ne äijät keekoilevat siinä kuin mitkäkin kukkulan kuninkaat 😀 Lattareista tykkään, vaikka joskus niissäkin tuntuu olevan sellaista machoilua, että oksat pois…

 16. ReetaJohanna
  06/03/2019 / 11:17 am

  En ymmärrä minäkään Dubaihin tai muihin arabimaihin matkailua. Dubai – hiekkaaavikolle väkisin orjatyövoimalla pykätty kohde, missä ei ole naisilla eikä vähemmistöillä mitään arvoa. Ja onneksi ei Turkki ja mitkään aasianmaat minua kiinnosta. Reissannut olen ihan tarpeeksi ja asunutkin ulkomailla. Nykyään "riittää" eurooppa ja kotimaa. Ulkomaan reissut ovat harvenneet todella paljon, inhoan lentämistä. Ja kyllä, paljon parjatuilta Kanarian Saarilta löytyy vaikka kuinka ihania paikkoja kaikkeen lähtöön, menevämpää ja rauhallisempaa.Sen olen huomannut, että ihmiset jotka matkustavat esim.Dubaihin, puolustelevat sitä vimmatusti. Luulisi, että ei ole tarvetta puolustella, jos omasta mielestä kohteessa ei ole mitään puolusteltavaa…

 17. Reetta Niemi
  06/03/2019 / 2:33 pm

  Tiedätkö, minulle oli tosi rankkaa tämä talvi. Tammikuussa se iski, valtava kaamosmasennus, mutta nyt se on jo selätetty. Päätin, että ensi talvena lähden kauas kauas lämpimään. Olenhan saanut nauttia yli 10 talvea edellisessä lentotyössäni auringosta läpi vuoden, nyt pari viimeistä olen tajunnut, mistä kaikki puhuu, kun puhutaan pimeästä talvesta , hih.Tsemppiä <3

 18. Anonyymi
  06/03/2019 / 4:10 pm

  Pst. Ano 8.29.00Vinkkinä vastaisuuteen: Ihmisoikeusloukkaukset ym.räikeät epäkohdat em.maissa eivät ole mielipide-, maku- tai kokemuskysymyksiä vaan faktoja.Myöskään alkoholin saatavuus tuskin on faktori tällaiseen keskusteluun osallistuville..Kommentti taisi olla surullinen esimerkki siitä kuinka Suomessakin jostain oudosta syystä alettu kuvitella että mutu = tutkittu tieto. Eipä ole, ei.

 19. Marjukka / Fab Forty Something
  06/03/2019 / 5:47 pm

  Se on kyllä hyvä juttu. En silti ole kovin positiivinen Kiinan suhteen…

 20. Marjukka / Fab Forty Something
  06/03/2019 / 5:50 pm

  Lattarit ovat eri. Tokin siinä ollaan machomaailmassa, mutta lattarinaiset ovat niin sinut itsensä ja kroppansa kanssa, ja naiseus tulee jotenkin itsestä ja ilosta olla nainen. Äh, en osaa selittää sitä miten sen näen.

 21. Marjukka / Fab Forty Something
  06/03/2019 / 5:52 pm

  En mäkään moiti talvea tai syksyä, jos ei ole kovin kipeenä. Kevät sen sijaan on vähän raskasta aikaa allergioineen. Huh joo, viime kesä oli vähän liian kuuma. Meillä kun ei hellettä päässyt pakoon ollenkaan, kun ei ole ilmalämpöpumppua, ja koko ajan oli tosi turvonnut olo. Kesä sinänsä on ihana valoisine iltoineen,tuoksuineen ja ruokineen.

 22. Marjukka / Fab Forty Something
  06/03/2019 / 5:54 pm

  GC on tosi kiva!! Ja siellä on niin erilaisia maisemia dyyneistä vuoristoon. Las Palmas on ihan oikea kanarialainen kaupunki.Terveys on aina toive ja haave numero yksi, kaikki muu on sen jälkeen. Onpa ihana, että selvisit taas kontrollista puhtain paperein! Viiskymppisenä toiveet ovat aika vaatimattomia, sitä on onnellinen terveydestä ja liikuntakyvystä.

 23. Marjukka / Fab Forty Something
  06/03/2019 / 6:07 pm

  Mulla on vähän samat mietinnät. Just samoista syistä jätän ko. maat väliin. Kreikassa olisi kiva käydä, mulla on siellä paikallisia ystäviä Unkarin ajoilta, mm. Haniassa Kreetalla asuu kreikkalainen opiskelukaverini.

 24. Marjukka / Fab Forty Something
  06/03/2019 / 6:13 pm

  Eka anonyymi: Joo, Ingles on sitä vanhan turismiaikakauden tuotosta, enkä minäkään pidä siitä. Mutta muista osista GC:lla pidän kovasti. Sisämaassa on banaaniviljelmiä ja huikeat vuoret. Las Palmas on ihan oikea espanjalainen kaupunki, ja siellä on tosi kivoja nähtävyyksiä. Palvelu on aina ollut hyvää joka paikassa, tosin olen iloinen ja kohtelias asiakaskin. Melonerasin upeat hotellit ovat ihania, ei valittamista. Mä en suinkaan valita ja parjaa Dubaita, olen vain sanonut miksi se ei kiinnosta, ja kuten alla oleva ano kommentoi, faktat ovat faktoja. Se ei muuta sitä miksikään,vaikka ajattelisin Dubaista mitä. Mutta koska olemme vapaita, suomalaisia naisia, ja meillä on onni ja vapaus mennä minne haluamme, menkäämme. Sitä vapautta ei emiraattisisarillamme valitettavasti ole.

 25. Marjukka / Fab Forty Something
  06/03/2019 / 6:16 pm

  Kanaria on nostanut profiiliaan tosi kovasti, ja jos vaikka unohtaa sen Inglesin, niin saarelta löytyy ihania mestoja. Onhan siellä toki paljon turisteja, mutta ainakin Melonerasin hotelleissa on paljon skandeja ja saksalaisia, meininki tosi siistiä. Heh, mä puolustan GC:iaa, koska osaisin kyllä näyttää siellä tosi kivoja paikkoja!Mulla on opiskeluajoilta turkkilainenkin kaveri, ja hän on pianisti. Hänet kyllä haluaisin nähdä. Perspektiivi maahan olisi toki ihan toinen.

 26. Marjukka / Fab Forty Something
  06/03/2019 / 6:18 pm

  No niinpä! Kaamosmasennus on varmasti kurjaa! I feel yoy – hyvä ystäväni lensi Finskillä 17 vuotta, ja hänkin mannertenvälisiä kun paljon lensi, tankkasi aina aurinkoenergiaa matkoillaan. Nyt just olisi ihana lähteä aurinkoon, en pistäisi vastaan. Kiitti Reetta-ihanainen.

 27. Pauska
  06/03/2019 / 9:16 pm

  Kiitos :). Munuaissyöpä voi uusia 30 vuodenkin päästä, mutta sitä ei kannata jäähä murehtimaan. Päivä ja vuosi kerrallaan. Me olimme parjatussa Inglesissä Riun hotellissa ja tykkäsimme kovasti, pyörävuokraamo oli lähellä ja pääsimme baaripähkinävisaankin. Seuraavaksi Riun hotelliin dyynien luo ja ehkä sit Meloranekseen. Ilmalämpöpumppua voin kyllä suositella, se on sekä lämmittämiseen että viilentämiseen aivan loistava ja haukkuu hintansakin muutamassa vuodessa.

 28. Anonyymi
  09/03/2019 / 9:26 am

  Teneriffalla on kyllä todella paljon nähtävää! Itse pidän eniten pitkästä rantapromenadista, mutta vuoristossa järjestetään nykyään vaelluksia, luonto on siellä todella upeaa, viinitiloilla on mahdollista käydä. Rannikolla on paljon kiinnostavia pieniä kaupunkeja, helminä Santa Cruz upeine konserttitaloineen sekä Laguna. Orotavan laakson luonto on hienoa, Mascan laakso suorastaan henkeäsalpaava. Ja julkisella liikenteellä pääsee melkein joka puolelle, jos ei halua ajaa. Tarvittaessa loppumatkalle voi ottaa edullisen taksin. Santa Cruzissa saa pienistä perheravintoloista aivan loistavaa ruokaa. Tämä luettelo nyt vain aluksi.

Vastaa