Kauramaitorinki, räjähtänyt kukkakimppu ja ihana valo – torstain kuulumiset

 

Huikea auringonpaiste ja neljäntoista asteen lämpö on hellinyt ainakin etelää tänään, mitenkäs muualla Suomea? Päivä on ollut kiireinen, ja huomenna alkaa varsin haipakka viikonloppu. No mutta kuulumisia tältä päivältä ja suunnitelmia viikonlopulle on luvassa tässä postauksessa.

Ihana valo, olet sinä aurinko! Ja paljastat todella likaiset ikkunat. Ne näyttävät olevan likaisemmat kuin vuosi sitten keväällä.

Huomasin eilen, että pelto on käännetty, todella hyvissä ajoin. Olkkari kylpi auringossa, ja tulppaanit vetelevät maljakossa viimeisiään. Kuulin muuten kemian kollegalta, että jos tulppaanimaljakkoon laittaa pari viisisenttistä, kukat pysyvät suorina loppuun asti. Oletteko kuulleet moista? Toistaalta kyllä tykkään tuollaisista vähän ylikasvaneista, roikkuvista kukista.Tänään postilaatikossa odotti myös uusi Glorian Ruoka & Viini, ihana kevätnumero, jota luin kuola suupielessä. Olisi kiva leipoa pääsiäisenä jotain herkkua, vaikka juustokakkua. Taisin löytää myös parsareseptin lehdestä, vai olikohan se Pirkan ruokanumero.

Olen alkanut juomaan taas töissä lounaskahvit, ja liityin kauramaitorinkiin. Pohjalaisena vedän tietysti kotiinpäin, ja vien huomenna Juustoportin kauramaitoa, ”baristan valinta”. Kyllä se kahvikupponen vaan piristää.

Toinenkin kiva kahviasia on vireillä, eli aloitan testaamaan Slurp-palvelua kaupallisen yhteistyön merkeissä, siitä toukokuulla enemmän. Saan pientuottajien kahveja testattaviksi, kaikki tietenkin paahdoista parasta, eli tummaa paahtoa.

Olen ihan innoissani tästä, sillä rakastan aamukahveja enemmän kuin mitään muuta. Monesti illalla huokaan miehelleni, että olisipa jo aamu, että saisin aamukahvit ja paahtoleivän… Päiväkahvi on myös kiva, mutta aamukahvi se vaan on jotain.

Nyt on tennarikelit parhaimillaan, ja huomenna aloitan myös trenssikauden, ihanaa! Viikonloppuna pitäisi ehtiä pakkaamaan paksuimmat pompat pois kaapista. Aika pitkään elin viime kevään helteillä, koko talven kevyesti valittamatta, mutta nyt on kieltämättä mukavaa vähän keventää vaatetta.

Jos tennarit ovat käytössä, niin on myöskin lippis. Pitäisikin laittaa siitä asukuvia vielä tällä viikolla.

Jos on tennari- ja lippiskausi, niin on taatusti myös aurinkolasikausi. Sain Part Twolta ihanan päheet lasit, ja kultareunaiset ovat RayBanit. Olen keräillyt RayBaneja, ja vaihtelen niitä nenällä säännöllisesti, mutta nyt nuo Part Twot ovat keikkuneet silmillä ja otsalla viime päivinä.

Viikonloppu onkin täynnä säpinää. Huomenna meille tulee uusi umpisäiliö rikoutuneen tilalle – haja-asumisen iloja! Käyn myös hankkimassa kummitytölle lahjan töiden jälkeen, ja teen viikkosiivouksen. Lauantaina menemme kuvailemaan SHE:n kenkäuutuuksia, ja sieltä juhlimaan miehen synttäreitä Pian ja hänen miehensä kanssa. Sunnuntaina sitten mennään kummitytön kymppijuhliin, ja vähän kamppiskuvauksiakin pitäisi viikonloppuun mahduttaa.

Nyt menen iltapalalle, ja sitten ehkä ehdin vielä katsoa telkkaria. Aamulla on aikainen nousu…

6 Comments

 1. Marianne
  05/04/2019 / 11:16 am

  Saas nähdä, koittaako meille Pohojanmaalle trenssi- ja tennarikausi tulevana viikonloppuna. Eilen tuli taivaalta tavaraa joka olomuodossa, tänään muuten vain harmaata ja koleaa. Kyllä se on niin, ettei ole aamukahvin voittanutta! Se on lisäksi saatava nauttia kaikessa rauhassa. Joskus muuten keitän kaurapuuron kauramaitoon. Onkin aika kivan makuista ja mukavaa vaihtelua tavispuuroon.
  Niin, kulahtaneisiin leikkokukkiin kaadan kivennäisvettä. Tällä konstilla saa hieman elvytettyä.

  Vauhdikasta viikonloppua!

 2. T.Rva46
  06/04/2019 / 9:49 pm

  Hei,
  mitä ajattelet Balmuirin Intian alihankkijatehtaan hätkähdyttävän kurjista työolosuhteista? Balmuir ei kai oikein voi ohittaa tätä kun on vastuullisuudesta puhunut. Siihen taitaa kuulua velvollisuus selvittää voiko siitä puhua aidosti.
  Hieno asia silti kaikkineen että nämä nostetaan päivänvaloon, se on ainoa keino asioiden muutokseen. <3

 3. marjukkap
  Kirjoittaja
  06/04/2019 / 10:48 pm

  Kyseessä on siis nahkatuotteiden metalliosien tuotannosta, eli alihankkijan alihankkija oli kyseessä. Balmuir ottaa asian vakavasti, lisää seurantaa ja auditointeja. Omaan suhteeseeni asia ei vaikuta, jatkan brändilähettiläänä edelleen, kuten viimeiset viisi vuotta.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  06/04/2019 / 10:51 pm

  Hei kiitos kivennäisvesivinkistä, aivan loistava! Pitää kokeilla tuota. Joo ah, kauramaito on niin hyvää! Mä laitan mantelimaitoa, hyvää sekin.

 5. T.Rva46
  10/04/2019 / 12:01 pm

  Hei, onpa hämmentävää ja aika ikävää ettet vastausviestiäni julkaissut. Eikö arvokeskustelu ole mahdollista täällä, vai varsinkaan kun kyseessä on yhteistyökumppanisi?
  Miksi sitä ei saa sanoa että Balmuirin kuluttajahinnat tuotteissaan on niin merkittäviä että niiden tuotantoa kotimaassa kannattaisi hyvinkin harkita, silloin valvontakin olisi lastenleikkiä. Ei pääsisi käymään ”auditointierheitä”.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/04/2019 / 1:36 pm

  Kyseessä oli alihankkijan alihankkija, ja virheet tullaan korjaamaan. En näe tarpeelliseksi keskustella asiasta enempää, voit viestiä suoraan Balmuirille. Jos haluat keskustella kanssani enemmän, kirjoita omalla nimelläsi vaikka sähköpostiini.

Vastaa