Pääsiäislomalla

 

Tervehdys pääsiäislomalta! Jos Instaa seurasitte, huomasitte, että vietimme pääsiäislomaa Pohjois-Savossa. Pieni breikki teki hyvää, olkoonkin, että tein lauantain töitä. Tänään ollaan sitten jo aherrettu kotitöitä, ja valmistauduttu tulevaan viikkoon.

Lähdimme matkaan heti töiden jälkeen torstaina. Perinteisesti söimme illallista Mikkelin Rossossa. Seuraava stoppi on aina Warkauden Portti, ja sen Kirjapörssi. Siellä olikin mahtavat tarjoukset: hintalapun hinnasta vielä puolet pois. Ostin muutaman keittokirjan, joita luin vesi kielellä loppumatkan.


Perjantai menikin sitten ihan levätessä. Olin aamupäivän ihan kanttuvei. Nukuin liki kahden ja puolen tunnin päikkärit. En edes muista milloin viimeksi olen nukkunut noin ahnaasti keskellä päivää. Illalla sitten maistui trx-treeni, mutta aika löysä sellainen.


Lauantai menikin tietsikan äärellä sekä koulu- että blogitöitä tehden. To do-listani oli varsin pitkä, mutta lyheni kovasti.


Eilen ajelimme kotiin. Lahdessa pysähdyimme taas perinteiseen tapaan lounaalle Renkomäen ABC:lla, jossa oli tosi hyvä pääsiäisen seisova pöytä. Suurin ilonaihe oli kuitenkin jälkiruoka: tarjolla oli reikämunkkeja (ping, isä!), ja korvapuustivanukasta. Tiedättehän, iso uunivuoka, jossa on munamaidossa kostutettua pullaa, ja nyt oli lisukkeena vielä omenakompottia. Kaiken kruunasi iso vati kermavaahtoa. Joo, santsasin. Sillä vaikka en pullaa muuten syökään, tällainen uunipulla on suurinta herkkua, ja sen kermavaahdon kanssa. Kaikki, missä on kermavaahtoa, uppoaa meikäläiseen. Tosin se vaahto taisi olla tarkoitettu kiisselin kanssa…

Renkomäen ABC:lla on myös Kirjapörssi, jonka ohi en päässyt tälläkään kertaa. Siellä oli samat alennukset, ja vitsi, miten onnellinen olin, kun sain Pauliina Rauhalan Synninkantajat ja Minna Rytisalon Rouva C.  – molempia on kehuttu. Ahmaisin Synninkantajat loppuautomatkalla, ja luin illalla kirjan loppuun. Tykkäsin kovasti, Rauhalan kieli on kovin kaunista ja maalailevaa.

Tämä päivä aloitettiin suursiivouksella. Nyt mies häärää ulkona, minä aloittelen kouluhommia. Välillä ajattelen, että tämä omakotitalon pito on on ihan hullun hommaa. Työtä on tosi paljon, mutta varsinkin keväisin. Kohta 17-vuotias talomme alkaa tarvita pieniä remppoja sinne tänne. Umpisäiliö uusittiin juuri, nyt pitää paikata nurmikko ja uusia pihavalot. Meitsin hommaa on kesäkalusteiden öljyäminen ja ikkunalautojen pesu. Uudet jääkaappi- ja pakastinkaapit pitäisi etsiä ja viedä keittiö pöytä ja tuolit kunnostettaviksi.

Marisen vähän kotitöistä itsekseni, mutta kun katson tuota ulkona hääräävää isäntää, sydän heltyy… Toinen niin innoissaan puuhaa koko päivän. Itse voisin istua kahviloissa pitkät sunnuntait, mutta tuo parempi puolisko rakastaa ulkotöitä.

Miten teidän pääsiäinen sujui? Saitteko levättyä, vai tuliko häärättyä?

Huomenna blogissa ihana muotiyhteistyö, tulkaapa kurkkaamaan!

4 Comments

 1. 22/04/2019 / 7:50 pm

  Mukava pääsiäinen sinulla ja ihanat kuvat ♥

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/04/2019 / 9:02 pm

  Kiitos, Maikku-kaima! Toivottavasti sinunkin pääsiäisesi oli mukava!

 3. 22/04/2019 / 9:18 pm

  Kuulostaa hyvältä breikiltä ja ehdottomasti sellainen tähän kevääseen tuli tarpeeseen.

  Meillä häärättiin paljon, mutta mieluisaa hääräämistä, touhuttiin paljon pienen kanssa yhdessä.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  23/04/2019 / 6:52 pm

  Kuulostaa ihanan kotoiselta teidänkin loma! Kyllä tuli todella tarpeeseen.

Vastaa