Kahvihifistelijän unelmapalvelu – Slurp

 

Kaupallinen yhteistyö Slurp

 

Rakastan hyviä tarinoita. Aina parempi, jos ne ovat tosia ja itseäkin innoittavia. Hyviin tarinahetkiin, fiilistelyyn ja nauttimiseen kuuluu kuppi kahvia, on mukana sitten hyvä ystävä, kirja tai lehti.

Tämä tarina kertoo kahvista itsestään, ja kolmesta kaverista, joille hyvä kahvi on intohimo. Pienpaahtimoiden ekologiset ja persoonalliset artesaanikahvit ovat yhä suositumpia, ja Slurp on palvelu, joka vastaa kysyntään.

Tarina alkaa näin: olipa kerran kolme kaverusta: Manuel, Rafael ja Tero.

Slurp perustettiin kesällä 2014, mutta sitä edelsi perusteellinen perehtyminen kahvien maailmaan. Kaverukset huomasivat, että huippulaadukasta kahvia kyllä löytyi Suomesta, mutta sen hankkiminen oli vaikeaa. Oivallus Slurpin takana oli tämä:

Kuka tahansa kahvinjuoja rakastuisi huippulaatuisten kahvien makuihin, jos vain pääsisi maistamaan niitä.

Slurpille maku on prioriteetti numero yksi. Alkoi etsintä: paahtimo paahtimolta, kuppi kupilta, papu pavulta päästiin lähemmäs täydellisyyttä. Mielikuvat eivät saisi viedä tilaa siltä, mikä kahvissa on tärkeintä.

Slurp, artesaanikahvit, pienpaahtimot

Tässä kohdassa tarinaa hyppään minä tarinaan mukaan, kevättalvella 2019. Sain sähköpostia, jossa kysyttiin kiinnostustani testata Slurpin kahveja ja palvelua. No kyllä kiinnosti!

Kahvin rakastajana oli kutkuttavan jännittävää päästä valikoimaan kahveja. Odotukset olivat kyllä korkealla. Slurpilla on listoillaan 19 pienpaahtimoa, joiden ekologisesta ja korkeatasoisesta tuotannosta valita mieleisensä kahvityypin.

Slurp tuo suomalaisten artesaanipaahtajien parhaimmat kahvit suoraan kotiin.

Ensin tietenkin luodaan makuprofiili: pidän tummasta (voit valita myös tummaa ja vaaleaa paahtoa vuorotellen), keitän mokkapannulla, ja kiitos, jauhettuna haluan.

Makuprofiilien miettiminen oli mukavaa puuhaa: mausteinen ja maanläheinen, hedelmäinen ja makea, paahteinen ja savuinen, sitruksinen ja kevyt, suklainen ja pähkinäinen… Kyllä, suklainen ja pähkinäinen kuulostaa hyvältä.

Voit tilata kahvin kertatilauksena, tai halutessasi kahvitilauksesta voi tehdä myös määräaikaisen. Oma kahvini tulee kotiini puolen vuoden ajan, kahden viikon välein 200g pakkauksessa.  Kun tilaus on valamis, ensimmäinen kahvilähetys jauhetaan ja pakkaus lähetetään tilaajalle, eli minulle, tuoreena.

Tilaus ei sido mihinkään, ja sitä voi muutta milloin vain.

Tähän mennessä olen saanut kolme kahvilähetystä, ja kerronpa hieman millaisia kahveja minulle on tullut.  Holmen Coffeen Havana tulee, kuten nimestä voi päätellä Kuubasta. Kahvi on tummapaahtoinen, ja siitä löytyy suklaan ja aromikkaan tupakkakasvin vivahteita. Tämä on erinomainen aamukahvi, ja se on myös vähähapokas. Holmen Coffee on helsinkiläinen paahtimo.

Inka Paahtimon Brazil Pau on klassinen brasilialaiskahvi, josta löytyy suklaan kirsikan ja mantelin makuja. No, kaikki, mistä löytyy suklaan vivahdetta, uppoaa minuun! Kirsikka on muuten nouseva trendi Suomessa, kertoi Glorian Koti ja Viini.

Kahvi tulee Rio Brillhante Cafe -tilalta, jonka omistaja on nimeltään Inacio Carlos Urban. Kahvin voi jäljittää tuottajaan QR-koodin avulla. Inka Paahtimo sijaitsee Voikkaalla.

13

Café Nazcan Nigaragua Perro tulee Nicaraguasta. Kahviosuuskunta on nimeltään UCA San Jose del Rio Coco-nimiseltä osuuskunnalta, jossa on mukana 370 pientilallista – heistä 80 on naisia. Osuuskunta on keskittynyt korkealaatuiseenluomukahvin viljelyyn. Tämä tummapaahtoinen kahvi antaa suklaan, pähkinän ja mausteiden aromeja. Café Nazca on helsinkiläinen paahtimo.

Slurpin kahvit tulevat muovipakkauksissa, koska ne ovat kahvin säilytyksen kannalta parhaat, ja hiilijalanjäljiltään pienimmät maissa, joissa toimitaan. Voit lukea asiasta tarkemmin täältä. Pakkauksessa on mainio mekanismi, joten kahvia ei tarvitse laittaa mihinkään toiseen astiaan, vaan sen aromit ja maut säilyvät hyvänä omassa pakkauksessaan. Kahvi tulee pakattuna pahvikuoreen kätevästi suoraan postilaatikkoon.

Slurp kertoo näin: Tänä päivänä olemme ylpeitä siitä, että saamme palvella useita satoja hyvän kahvin ystäviä Suomessa ja muualla maailmassa. Terveet suhteet paahtajiin, median kiinnostus ja ennen kaikkea erittäin tyytyväiset asiakkaat suosituksineen vievät meitä eteenpäin huimaa vauhtia.

On mahtavaa vallata alaa konservatiivisilla kahvimarkkinoilla kahveilla, jotka ovat merkittävästi laadukkaampia ja ekologisempia kuin markettikahvit – yhdistettynä palveluun, joka tekee huippulaatuisten kahvien nauttimisen niin helpoksi kuin mahdollista!

Vaikka tässä keskityinkin nyt kahvijuttuihin, Slurpilla on myös mittava teevalikoima. Kahvin ja teen ystävät löytävät nettisivuilta myös erilaisia laitteita ja lahjoja. Yrityksille on myös omaa, räätälöityä ohjelmaa, jos kiinnostaa, niin täältä löytyy lisätietoa. Hauska juttu on muuten, että mieheni työpaikka tilaa kahvinsa Slurpilta!

Ai niin, unohdin kertoa mitä pidin kahveista! No, sanotaan lyhyesti näin, että odotan aamukahvejani todella innokkaasti. Tarina taitaa olla enemmänkin jatkokertomus, sillä hyvälle kahville ei halua sanoa:”Sen pituinen se”.

Ja hei, jos haluat tutustua Slurpiin, koodilla fabforty30 saat jatkuvan kahvielämyksen ensimmäisen kahvin ilman postikuluja ja 30% alennuksella.

6 Comments

 1. Kahvin ystävä
  11/05/2019 / 3:57 pm

  Asun Briteissä. Ostan kahvin papuina kilon pussissa hintaan 12 puntaa. On kunnon vahvaa italialaista kahvia ja monta muutakin vaihtoehtoa olisi. Eli ei voi kun taas ihmetellä näitä Suomen hintoja. Miten se nyt menee, ei se ole hullu, joka pyytää vaan se joka maksaa.

  Ei ole tarkoitus olla epäkohtelias eikä tarkoitta, että sinä olisit hullu mutta miksi suomalaiset suostuvat maksamaan kaikesta niin paljon? Saisikohan vaikka suoraan Italiasta tilaamalla edullisemmin? Kyllä luulisi. Kaikillehan ei tietysti ole hinnalla väliä mutta kyllä lähemmäs viidenkympin kilohinnassa joku mättää.

  Ja vielä se, on paras ostaa papuja ja itse jauhaa kuppi kerrallaan. Niin kahvi on aina kaikkein tuoreinta.

  Iloisia kahvihetkiä!

 2. "Kysy Marjukalta"
  11/05/2019 / 5:07 pm

  Anteeksi, mutta miksi et julkaissut mielestäni ystävällisen asiallista ja aiheellista kysymystä kaupallisuuden lisääntymisestä?
  Nopeimmin uuden (?) linjan ehkä huomaa instafeedistäsi. Ilman mainosta olevaa kuvaa joutuu etsimään.

 3. marjukkap
  Kirjoittaja
  11/05/2019 / 6:21 pm

  Hei, kiitos viestistäsi. Kysyit miksi minulla on tällä hetkellä niin paljon kaupallisia postauksia.

  Nyt on tosiaan ollut kaksi juttua päällekäin: iso, iso kiirus päivätöissä, ja suuri kysyntä kaupallisissa postauksissa. Ja koska mulla on kuitenkin toiminimi ja tää on mulle myös työ, niin olen kyllä hyväksynyt mieluisat kaupalliset. Olen pahoillani, kun en ole ehtinyt kirjoittaa enemmän ns. tavallisia juttujani. Kevät ja joulunalus ovat muuten sesonkiaikoja näin pienyrittäjän näkökulmasta. Olen aika iloinen ja yllättynyt siitä, että viiskymppinen, hyvinkin marginaalia blogia pitävä on kysytty yhteistyökumppani. Nuoria on pilvin pimein, mutta meitä varttuneita vähemmän, joten on ollut kiva huomata, että kelpaa ja pyydetään. Yhteistyöt pitävät myös tasoa yllä blogissa: panostan niihin ja haluan antaa parastani. Uskon, että tilanne on win-win, sekä asiakkaani, minä ja lukijani hyötyvät laadukkaasta, kohderyhmääni koskevasta postauksesta.

  Mä jatkan omalla linjallani blogissa muodin ja kauneuden parissa, kuten tähänkin asti. Se, että annan tilaa esim vaatenäkyvyydellä, hyödyttää todella kovasti töitä tekeviä pienyrittäjiä. Kivijalkaliikkeillä on aika kuumottavat ajat tällä hetkellä, sen on voinut todeta kulyneen talven aikana, kun moni yritys on pistänyt lapun luukulle.

  Yritän jaksaa ehtiä kirjoitella myös muuta. Mutta jos en aina ehdi tai jaksa, niin sitten täytyy vain valitettavasti pahoitella. Kesällä on aina hiljaisempaa kaupallisten kanssa, joten silloin kirjoittelen enemmän koti- ja muita juttuja. Insta taas, yleensä laitan kuvat viimeisimmästä postauksesta.

  Mukavaa kevättä sinulle, ja seuraavalla kerralla viestisitkö nimelläsi. En jatkossa julkaise viestejä, joiden lähettäjän sähköposti on tekaistu.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  11/05/2019 / 6:26 pm

  Niin, hulluutta on monenlaista! Mikä on toiselle tärkeää, ei ole toiselle. Joku haluaa hifistellä kahvilla, joku moottoripyörällä, veneellä tai jollain muulla.

  Mulla on myös pieni, vanha kahvimylly, jota pyöriretään, ja sillä on kiva jauhaa papuja.

  Mä pidän kovasti Slurpin ideasta. Näin suomalaiset pienpaahtimot saavat näkyvyyttä ja työ jatkuu, myös tuotanto vastuullista, ja kahvin alkuperä on tiedossa, eettistä ja luonnomukaista.

 5. Kahvin ystävä
  11/05/2019 / 9:45 pm

  Niin, kahvi on minullekin tärkeää, ilman sitä en tulisi toimeen ja kuppi hyvää kahvia on yksi elämän pieniä suuria iloja. Tämän ei mielestäni kuitenkaan tarvitse merkitä sitä, että siitä ilosta pitää maksaa ylihintaa, Muualla kahvi on ihan perustuote, Suomessa siitä yritetään tehdä yhtäkkiä joku luksustuote ja sillä snobbaillaan. Ei hyvä minusta.

  Minusta vahva kunnon italialainen kahvi on parasta. Minusta hyvä kahvi ei tarvitse mitään ihme virityksiä. En ole koskaan saanut huonoa kahvia Italiassa tai muissakaan etelä Euroopan maissa. En usko, että moni maksaisi lähes viidenkympin kilohintaa muualla. Nauraisivat moiselle.

  Ymmärrän, että kaupallisen yhteistyön merkeissä sinun pitää kehua tuotetta. Ymmärrän, että yrittäjät, varsinkin pienyrittäjät, kokevat blogit hyvänä keinoja saavuttaa uusia kuluttajia. Silti kuitenkin Suomessa on jotain pahasti pielessä, että kaikki maksaa niin järkyttävän paljon. Amen

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  11/05/2019 / 10:19 pm

  Kehun tuotetta, koska pidän siitä ja brändin ideasta, olen valinnut Slurpin yhteistyökumppanikseni. Suomalaisethan muuten juovat eniten kahvia maailmassa, ei ihme, että täällä hifistellään kahvista! Eiköhän jokainen saa hifistellä sitä, mistä tykkää, on se sitten ruoka, viinit, matkat tai muuta. Mukavia kahvihetkiä sinulle!

Vastaa