Kesälukemista odottavat kirjat

 

Odotan loman alkamista kovasti, myös sen takia, että kirjaston pöydälle on kertynyt pino lukemista odottavia kirjoja. Kirjojen maailma on kiehtova, palan jo halusta hypätä uusiin tarinoihin ja tutustua uusiin henkilöihin.

Harmittaa tosissaan, että lukeminen on jäänyt niin vähälle. Joskus palaan vanhoihin kirjoihin kirjahyllyni syövereistä, rakkaisiin, monta kertaa luettuihin lemppareihin. Kirjahyllykin elää, laitan osan kirjoista eteenpäin tai pois, uusia tulee tilalle. Muutama herkku odottaa vain loman alkamista.

Menin ostamaan äidille lahjaa viime viikolla, ja kas – Kate Mortonin uutuus Kellontekijän tytär oli komeasti esillä! En malttanut jättää sitä kauppaan, vaan ostin mukaan.

Tykkään Mortonin kirjoista kovasti, minulla on ne kaikki. Aloitin lukemaan tätä, ja tuumin pian, että taidan lukea Mortonin tähänastisista kirjoista parasta. Samalla harmitti, että nyt ei ole mahdollisuutta uppoutua tuntikausiksi kirjaan – ja päätin jättää sen kesälomalle. Jotkut kirjat nyt vain pitää lukea putkessa läpi, inhoan sitä, että kirja pitää jättää kesken, kun on hyvä lukuflow päällä.

Minna Rytisalon Rouva C tulee kokemaan Mortonin kohtalon! Vaikka se on ohut kirja, haluan lukea sen kokonaisena, ilman suuria taukoja. Minna Canthista kertova kirja alkoi niin kutsuvasti, että päätin välittömästi jättää sen kesälomalle. Ah noita lämpimiä päiviä, kun lojun mahallani aurinkolaverilla, kirja terassin lattialla, ja luen, luen, luen.

Hanna Gullichsenin elämänkerta-keittokirja Hanna G kokkaa sen sijaan on sekä luettu että moneen kertaan selattu. Raaka, riisuttu, rehellinen. Sitä Hannan tyyli on, tykkäsin hirmuisesti tästä kirjasta, ja myös Hannan rohkeudesta paljastaa sielunsa ja heittäytyä. Parasta ovat keittiöväline- ja siivousvinkit, niistä luen aina mielelläni. Reseptejä pitää myös kokeilla, mm. siikatartar olisi upea kesäinen alkuruoka.

On sääli, että Hannan ja Joonaksen kustantamo No Tofu Publishing lopetti, sillä niin hyviä kirjoja sieltä on tullut, mm. lempparisalaattikirjani, Jonna Vormalan Jäävuoren huippu.

Sain myös lainaksi Ulla-Lena Lundbergin Jään. Vihdoinkin! Helmikuussa nähty ooppera oli koskettava, ja kirja varmasti erinomainen. Lundbergia löytyy kyllä hyllystä, mutta tätä odotan erityisen paljon.

Arvatkaas, mitä teen kesäloman ekat viikot? Yritän rauhoittua ja lukea. Haluan sitä. Haluan löytää sen vanhan, ihanan flow-tilan, jossa ei näe, ei kuule, on vain kirja ja minä. Kun hyvä kirja loppuu, tulee suorastaan tyhjä olo, kun niin on rakastunut henkilöihin.

Tässä on yksi syy, miksi tykkään ostaa kirjoja itselleni. Minä kun luen niitä useampaan kertaan. Lempparini olen lukenut varmaan kymmeniä kertoja. Nytkin on hyllyssä muutama, joihin haluan palata, mm. Jackie Kennedyn ja Charlie Chaplinin elämänkerrat haluaisin lukea uudestaan. Viime kesänä luin kuningatar Elisabet II:n elämänkerran, joka oli huikean hyvä.

Kirjakaupasta suosittelivat Sofia Lundbergin kirjoja, onko joku lukenut? Jokin kiva elämänkerta olisi kiva löytää. Tai ehkä sukellan fantasiaan, ja aloitan Game of Thronesit, voisimme vertailla niitä veljentytön kanssa.

Mitä kesälukusuosituksia sinulla olisi jakaa meille muille? Näitä on kiva kerätä, ja teidän kauttanne onkin löytynyt hyvää luettavaa!

15 Comments

 1. 13/05/2019 / 9:30 am

  Olipa kivoja lukuvinkkejä kesälle. Suuremmin mitään en osaa suositella kuin Michelle Obamaa joka on tällä hetkellä tisellä kesken, se imaisee kyllä hyvin mukaansa.

 2. Liisa
  13/05/2019 / 5:16 pm

  Heippa!

  Olisi tosi kiva, jos laittaisit ohjeen maukkaasta vohvelireseptistä ja suolaisesta täytteestä!
  Nuo Sinun vohvelikestit kuulostavat ihanilta!

  Sinun blogisi on yksi suosikeistani ja odotan aina innolla uusia postauksiasi eli kiitos kun jaksat kirjoitella!

  Aurinkoista kesän odotusta ja tsemppiä open loppurutistukseen!

  Terkuin Liisa

 3. Lukutoukka
  13/05/2019 / 6:04 pm

  Olet varmaankin jo lukenut aikoja sitten Elena Ferranten Napoli-sarjan? Ihan paras. Itsellä on sarjan kolmas kirja menossa ja ei millään raaskisi laskea käsistään.

  Lukuiloa!

 4. Teemummu
  13/05/2019 / 9:38 pm

  Suosikkejani ovat Kyllikki Villan matkapäiväkirjat: Vanhan rouvan lokikirja, Pakomatkalla ja Myrskyssä.
  Rauhallista matkankuvausta ja viehättävää tekstiä.

 5. Tiina
  14/05/2019 / 7:16 am

  Huomenta!
  Onpa kiva saada kirjavinkkauksia. Minäkin odotan lomalta juuri tuota mahdollisuutta keskittyä hyvään kirjaan ilman kiirettä. Satu tuossa ylempänä vinkkasi Michelle Obaman tarinaa. Komppaan! Seuravaava pöydälläni odottelee Johanna Venhon Ensimmäinen nainen, joka kertoo Sylvi Kekkosesta ja Liisa Keltikangas-Järvisen Ujot ja introvertit.
  Mrs Eriksson-blogissa on muuten juuri tällä hetkellä esittelyssä syksyn uutuuskirjoja. Bloggaaja on ihan pro näissä asioissa. Kannattaa kurkata.
  Hyvää viikon jatkoa, Tiina

 6. anonyymi
  14/05/2019 / 7:08 pm

  Khaled Hosseinin ”Tuhat loistava aurinkoa” ja ”Leijapoika” ovat parhaimpia lukemiani kirjoja. Rankkoja, mutta myös syvää ystävyyttä sekä yllätyksellisyyttä.

 7. Lila
  14/05/2019 / 9:50 pm

  Kiitos kirjavinkeistä!

  Pidin kovasti Punaisesta osoitekirjasta ja laitoin varaukseen toisenkin Lundbergin kirjan. Siis minut tämä ensin mainittu imaisi mukaansa.

  Mulla tulee ostettua vaan sisustuskirjoja, muuten laitan kirjastosta lainaan kun se on nykyään niin kätevää. Meillä sattuu olemaan tosi mukava kirjastonhoitaja

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  15/05/2019 / 9:13 pm

  Se on NIIN HYVÄ. Se oli pakko ahmaista hetkessä! Michelle rokkaa, siis niin mieletön nainen.

 9. marjukkap
  Kirjoittaja
  15/05/2019 / 9:15 pm

  Apua, en ole, ja joka kerran, kun olen kirjakaupassa, silmäilen sitä! Se on ihan pakko ottaa kesälukemisiksi!

 10. marjukkap
  Kirjoittaja
  15/05/2019 / 9:16 pm

  Kuulostaa ihanalta! Kiitos vinkistä!

 11. marjukkap
  Kirjoittaja
  15/05/2019 / 9:17 pm

  Michelle Obaman kirja oli todella hyvä. Keltinkankaan kirja kiinnostaa myös. Kiitos, katsoin Mrs Erikssonin blogin kirjoja, ehkäpä sieltä tosiaan löytyisi jotain kesäksi. Päätin muuten myös alkaa Game Of Thronesin lukijaksi. Siinä on muutama tuhat sivua kahlattavaksi…

 12. marjukkap
  Kirjoittaja
  15/05/2019 / 9:18 pm

  Tuhat loistavaa aurinkoa olen lukenutkin! Hyvä, hieno kirja.

 13. marjukkap
  Kirjoittaja
  15/05/2019 / 9:20 pm

  Näin pokkarina jonkin Lundbergin, olisikohan ollut juurii tuo Punainen osoitekirja? Se olisi varmasti kivaa kesälukemista.

  No kirjastot ovat aivan mahtavia, ja sieltä tulee myös henkilökunnalta hyviä suosituksia.

 14. Petra
  16/05/2019 / 1:18 pm

  Olen ollut aika huono lukija tänä keväänä, mutta sanottaisiinko, että elämäkertakirjallisuus ylipäätään on alkanut kiinnostaa. Jordan Petersonin kirjoihin olen halunnut tutustua ja yhden lukemista olen aloitellutkin, kiinnostava sinänsä, mutta syntyy kyllä vaikutelma, että kohderyhmän ytimessä ovat vihaiset nuoret miehet. 😉 Erilaiset elämäntaito-oppaat kiinnostavat myös, esim. Hintsa, talousteemat. Eija-Riitta Korholan elämäkerrallinen Kuolemaa nopeampi – Lähikuvia elämästä on omalla kesän lukulistallani, epäilemättä kiinnostava kirja, uskoisin. Kiitos vinkeistä!

Vastaa