Muutamia kotikuvia

 

Ah, miten alkukesä on kaunista aikaa. Sirotuomipihlajat, tuomet, omena- luumu- ja päärynäpuut ja nyt pihlaja, kaikki ovat kukassa. Ja miten vähän aikaa se valkoisten kukkien ihanuus kestää. Seuraavaksi odotellaan virpiangervojen ja isabellasyreenin kukintaa, ja sitten pian on vuorossa juhannusruusu.

Vaan sisällä ei oikeastaan mikään muutu. Siivoilin kynttilöitä ja huopia alakerrasta odottelemaan syksyä. Yläkerrassa keventäminen tuntuu lähinnä nukkuessa, sillä petasin talven jälkeen ensimmäistä kertaa pellavalakanat.

Alkuloman pyhitän aina suursiivoukselle. Nyt otan vielä olkkarin verhot alas ja pesen ne. Meidän verhot ovat alkuperäiset, enkä ole vieläkään niihin kyllästynyt. Ja muistan sen ompelun tuskan, huh, mikä urakka ommella 16 pitkää verhoa rypytysnauhoineen.

Olkkarin ruokapöydän kynttilät laitoin kesätauolle. Sen mukavampi ne on taas ottaa esiin elokuun iltojen pimentyessä. Viltit jätin ainoastan yläkerran sohvalle. Alpakkatyynyt ovat kesät talvet yläkerran aulassa, mitäpä niitä vaihtamaan. Ehkä jossain vaiheessa laitan kesätyynyiksi Chhatwal & Jonssonin tyynyt, sillä vaikka niitä muutama vuosi sitten hypetettiin blogeissa, minulta se hype ei koskaan mennyt ohi.Ole edelleen sitä mieltä, että paras sisustus on tavaroiden karsiminen. Kun tulin töistä, iskin vaatehuoneen kimppuun. Laitoin surutta pois kaikki sellaiset vaatteet, jotka eivät enää mahdu. Ruskea, satiininen InWearin kotelomekko lähti ensimmäisenä, sitten Filippa K:n mustat satiinihousut… Vain kaksi vaatetta säästin: yllättäen kaapin perältä löytynyt Dayn bleiseri, jonka luulin myyneeni, sekä Ril´sin pikkumusta, joka meni kiinni, mutta kiristi ja puristi. Hmm… Onnistuisinkohan mahtumaan siihen loppukesästä?

Liian pieniksi käyneistä vaatteista luopuminen on yllättävän vaikeaa. Siinä päästää irti jostain sellaisesta, jota ei enää ole. Toisaalta tilalle on tullut uusi tunne: eipä ole enää niin väliäkään. En muista, että olisin koskaan ollut näin terve, hyväkuntoinen ja vahva, joten siinä mielessä en kaipaile niitä koon 32 aikoja.Torstaina, jos ei sada, olisi tarkoitus tehdä vähän pihatöitä. Huh, ei mielipuuhaani, mutta pakko se vaan on. Alkukesästä yritän myös saada olkkarin ruokapöydän tuolit vahattua, ja ehkä astiakaapinkin.Mutta nyt pikku hiljaa vapaalle vaihteelle loppuillaksi. Olemme seuranneet Viaplaylta ihan loistavaa ruotsalaissarjaa nimeltä Sisäpiiri. Sen jälkeen on aika sulkea Viaplay, sillä HBO Nordicilta GoT:in ja The Good Fightin loputtua voi kohta odottaa Little Big Lies- ja Handmaid´s Tale-sarjojen uusia kausia.

Ai juu, ja ne pellavalakanat. Ai että tuli kesäinen fiilis. Ihan kevyintä peittoa en ole vielä vaihtanut, mutta pian toivottavasti hyvin ohuellakin peitolla tarkenee!

Huomenna tarinoin yhdestä lempiasiastani, nimittäin leivästä kauniiden pellavatekstiilien kera!

Vastaa