Ajaton pellavavaate on aikaa kestävä hankinta

 

Kaupallinen Brand Ambassador-yhteistyö Balmuir & Fab Forty Something

 

Viime kesän hehkuvat helteet olivat innoittajana Balmuirin sisarbrändi BMuirin pellavamallistolle. Pellavaa toivottiin vaatemallistoon sekä asiakkaiden että työntekijöiden puolesta, sillä onhan pellavavaate mitä parhain kesämateriaali helppoutensa ja hengittävyytensä puolesta.

BMuirin mallisto on ajaton ja helposti yhdisteltävissä. Laadukas pellavavaate on myös helppohoitoinen, eikä pellava kaipaa edes välttämättä silitystä.

Pidän ajattomista vaatteista, sellaisista, jotka näyttävät upeilta ja moderneilta vuosi toisensa jälkeen. Siksi on ilo esitellä teille muutamia malliston vaatteita, joihin itse ihastuin kovasti. Vaatteet on valmistettu Latviassa, jossa on pitkät perinteet pellavan tuotannossa.


Linnea -pellavapusero on yksinkertainen, mutta juju on kauniissa, 3/4-hihoissa. Tämän paidan voi yhdistää oikeastaan mihin vain. Malliston värivaihtoehtoja on neljä: valkoisen lisäksi khaki, musta ja vaaleansininen. Omat suosikit ovat tietenkin valkoinen ja khaki, niin klassiset värit.

”Laadukas huivi riittää asusteeksi”

Omissa silmissäni pellavavaate on itsessään niin kaunis, että en halua asustaa sitä tukkoon. Laadukas silkki- tai pellavahuivi riittävät mainiosti, ehkä vielä simppelit korvikset koruiksi. Tai no, joskus tekee mieli ladata ranteet täyteen nauhoja ja koruja… Vähän riippuu siitä, onko hipahtavalla tuulella vai klassisemmilla linjoilla.

Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli

Lesley-pellavatoppi on todellinen hellepäivän vaate! Yhdistin siihen Louise-pellavahousut, jotka voi yhdistää minkä tahansa pellavavaatteen kanssa. Miksi ihmeessä minulla ei ole aikaisemmin ollut pellavahousuja? Ei ole helpompaa ja vilpoisampaa kesäpäivän vaatetta. Nyt toivon vielä pientä päivetystä, niin kesäinen look on siinä.


Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli

Viime keväänä lanseerattiin ihana, lurex-langoin sävytetty Chiara-huivi, jonka kullansävyisestä shaalista tuli oitis kesän käytetyin huivi. Chiara on saanut eri kokoja ja sävyjä, ja ihan huippusuloinen on hailakan vaaleanpunainen, 140x140cm huivi. Sen voi heittää harteille lämmikkeeksi, ja se on myös hyvä pari juhlavaatteen kanssa. Rakastan tuota hentoa kultalankojen kimallusta, joka juhlistaa vaikkapa simppelin t-paidankin astetta juhlavammaksi. Pieni kimallus sopii kesään, eikö vain.

Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli

Paitamekko on monikäyttöinen vaate. Sitä voi pitää kesälämpimillä mekkona, mutta alle voi laittaa topin, t-paidan tai vaikka poolon. Alaosaksi sopivat vaikkapa farkut tai kapeat, vajaamittaiset housut. Livia-paitatunikaa voi käyttää bleiserin tapaan, tai ihan mekkona, kukin makunsa mukaan.

”Paitamekko on kesän monikäyttöisin vaate.”

Alla olevien kuvien kaunis silkkihuivi on nimeltään Lorenza. Ihanat lämmin beige ja ruusukultaan vivahtava roosa sopivat vaaleisiin kesävaatteisiin. Mainitsinkos jo päivetyksen – se tuli taas mieleen näitä vaatteita katsoessa… Paitatunikan kanssa onkin kiva yhdistellä erilaisia huiveja pienistä vähän suurempiin.

Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, BMuir, pellava, aikuisen naisen tyyli

Olen aika valmis kesään! Vielä kuukausi, sitten alkaa pitkä, ihana loma! Toivottavasti saamme kesällä ihania hellepäiviä, kiireetöntä oloa, aikaa läheisten kanssa ja lämpimiä kesäiltoja.

 

Sisältää mainoslinkkejä

6 Comments

 1. Ansu
  03/05/2019 / 7:44 am

  Hih, ostin juuri tuollaiset khakinväriset pellavahousut viime kesänä Kreikan matkallani Pargasta. Ne ovat todella ihanat ”hellehousut”, yhdistin niihin valkoisen silkkitopin ja konjakinruskeat sandaalit. Edelliset vastaavat ostin vuosia sitten Tunisian Soussesta. Sen takia sullakaan ei varmaan ole pellavahousuja aiemmin ollut, kun ei niitä yksinkertaisesti ole suloisesta Suomestamme saanut! Jos täällä jotakin on ollut niin ikävästi läpinäkyviä, vuorittomia valkoisia pellavahousuja. Itse olen säilyttänyt aarteenani monen vuoden takaisia Henkkamaukan vuorillisia valkoisia leveälahkeisia pellavahousuja. Pumpulinpehmeä vuori takaa, että läpi ei näy, ja malli on ihana! Silittäminen on hiukan haastavaa, mutta maksaa vaivan 🙂 Ja miten kivannäköinen onkaan tuo paitamekko-farkkuyhdistelmä! Kesä tuntuu taas tällä hetkellä vähän kaukaisemmalta, kun pahimman lajin takatalvi iski tänne, rämmin juuri lumisateessa töihin 😛

 2. 04/05/2019 / 12:56 pm

  Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

 3. T.Rva46
  04/05/2019 / 1:39 pm

  Ps. Täällä myös muistellaan kaiholla h&m ammoisia Logg:n, muistaakseni 55 %puuvilla/45% , pellavahousuja, täydellinen yhdistelmä. Viileää muttei niin hurjasti kutistuvaa eikä rypistyvää kuin täyspellavaiset. Niitä vain ei ole tehty varmaan enää 15 vuoteen… :/

 4. Pellavapää
  05/05/2019 / 5:03 pm

  Metsästän aina matkoilla pellavavaatteita, muualla kun niitä tuntuu saavan kohtuuhintaan. Onhan nämä Balmuirinkin ihan kivoja mutta ei tulisi mieleenkään maksaa noita hintoja. Miksi Suomessa kaiken pitää maksaa niin järkyttävän paljon?

  Ostin pari kesää sitten samantapaiset housut, värikin hyvin sama. Harmikseni vain hikoilin viime kesän helteillä niistä läpi koska malli on aika kapea lahkeista (vaihdevuodet). Aika noloa. Eli nyt en uskalla pitää niitä kovilla helteillä vaikka muuten olisivat täydelliset. Eli valkoiset tai mustat tai tumman siniset nyt haussa, koska niistä ei hikoilu näy läpi.

  Pellava on paras kesällä, tuskin muuta haluankaan pitää.

 5. Raija Ranta
  05/05/2019 / 5:40 pm

  Ihania ovat kaikki! Balmuir tuotemerkkinä vaan ei enää isommin houkuttele…

 6. VL
  06/05/2019 / 2:52 pm

  Benettonilla on myös hyvä valikoima pellavavaatteita. Laatu on mielestäni hyvä, ja hinta huomattavasti kohtuullisempi, ks https://fi.benetton.com/women-linen/ . Tuo valkoinen paitamekko on aivan ihana, mutta minulle aivan liian kallis.

Vastaa