Viihdyttäviä podcast-vinkkejä

 

Podcast kuuluu nykyään päivään jokaiseen! Minusta on tullut suorastaan niiden suurkuluttaja.

Kivoja podcasteja on välillä vaikea löytää, ja tietenkin jokaisella on oma maku. Itse tykkään suht kevyistä, mutta fiksusti tehdyistä podeista eri alueilta. Kummasti silitys ja ruuanlaitto ovat alkaneet maistumaan, kun on luurit päässä ja mukavaa kuunneltavaa. Välillä melkein harmittaa, kun meneillään oleva kotityö on tehty, mutta kuunneltavaa olisi vaikka kuinka! Podcastit ovat minulle silkkaa päännollausta ja rentoutumista, viihdettä ja hyvää mieltä.

Jos sinulla on antaa kuunteluvinkki, niin laita ihmeessä kommenttia!

Kuulokkeet on saatu Sudiolta, ja postauksen lopussa on alekoodi.

Perjantain parhaat

Noora K ja Noora H: nämä kaksi eivät varmaan sen kummempia esittelyjä kaipaa. Vaikka olemme eri ikäisiä ja eri elämäntilanteessa, podcast on ihan yhtä virkistävä kuin blogikin oli. Blogista varsinkin stadilaiset saavat kivoja menovinkkejä, mutta ennen kaikkea podcastista tulee mahtava perjantaifiilis. Ei haittaa, vaikka kuuntelisi vanhoja jaksoja, niin mukavaa jutusteltavaa se on. Podcast jäi juuri kesätauolle, mutta palaa taas elokuussa.

Sudio kuulokkeet, podcast-vinkkejä, podcast

Taukoskumppa

Radiojuontajat Hanna Kinnusen, Jenni Aleksandrovan ja Suvi Hartlinin hauska podcast, jossa ruoditaan naisen elämän eri puolia asuntolainoista ulkonäköpaineisiin. Mukana on myös Me Naisten toimittaja Tanja Hakamo tai Hanni Maula. Tämä podi on suosikkini tällä hetkellä, ja odotan aina innolla torstaita, jolloin se ilmestyy. Plussaa myös radioammattilaisten selkeästä äänenkäytöstä, ja koko podcastille hauskuudesta. Sen sisällä on myös syvällisyys, jota kuitenkin värittää humoristinen elämänasenne. Hanna on suosikkini kaikista radiojuontajista, joten kaikki ohjelmat, joissa hän on mukana, kuuntelen.

Sudio, kuulokkeet, podcast-vinkkejä, podcast

Jenni Aleksandrova ja Menestyjänaiset

Erilaiset menestyneet naiset ovat Jennin vieraana tässä podissa. Jokainen muuten myös saa määritellä mitä on menestys. Kukaan ei muuten määrittele sitä aseman tai omistamisen kautta! Vieraina on sellaisia naisia kuin pukusuunnittelija Riikka Ikäheimo, taitoluistelija Kiira Korpi, toimittaja Anna Perho. Podcast ei enää päivity, ja se on harmi. Olisi ollut kiva kuulla myös naisia vaikkapa taiteen ja tieteen, sekä bisnesksen aloilta. Samat julkkikset ovat olleet niin monissa muissakin jutuissa, joten vähän laajempi näkökulma olisi ollut tervetullut. Kiva podcast kuitenkin!

Sudio, kuulokkeet, podcast-vinkkejä, podcast

Valtaistuinjälkipeli

Podcast kaikille Game of Thrones-faneille, mukana Westerosin kirjeenvaihtaja Jussi Alroth. Miinusta kiroilevasta ja ronskista naisjuontajasta, joka ei onneksi ole kaikissa jaksoissa mukana.

Sudio, kuulokkeet, podcast-vinkkejä, podcast

Anni Wallius Boss Lady podcast

Annin podissa haastatellaan myös menestyneitä naisia, ja erityisen mielenkiintoisia olivat some-vaikuttajien jaksot. Harmi kyllä, Anninkin podissa mennään vähän populäärilinjalle. Jos joku osaa kertoa podin, jossa ääneen pääsisivät kiinnostavat, eri aloilla olevat naiset, niin kuuntelisin! Viihdyttävä podi kuitenkin.

Ysistä viiteen

Nata Salmelan ja Vivian Valpurin todella kiva podcast työelämästä. Vivian on nyt jäänyt äitiyslomalle, joten podin kohtalo on epäselvä. Koska itse en ole toimistotyössä, oli erityisen kiinnostavaa kuunnella juttua toisenlaisesta työelämästä. Nata on yrittäjä, Vivian mainosalalla, ja mikä virkistävintä, naiset ovat harvasta asiasta samaa mieltä. Tämä oli maanantaiaamujen ilo!

Miehet puhuvat naisista

Jenni Aleksandrova on tässäkin juontajana. Vieraat ovat julkkiksia, aika nuoria sellaisia, joten olisi ollut kiva kuulla omanikäistenikin miesten mielipiteitä. Hauskaa kuunneltavaa joka tapauksessa: milloin nainen on seksikkäimmillään, mitä asioita miehet eivät koskaan tule naisissa ymmärtämään jne.

Toinen miehet puhuvat naisista-podcast on Jone Nikulan vetämä Miehen malli, ja veikkaan, että tässä päästään vähän syvemmälle asiassa, koska Jone!

Sudio, kuulokkeet, podcast-vinkkejä, podcast

Haluan kuunnella näitä:

Annos Andaluciasta

Kirjailija Juha Vuorinen kertoo Espanjassa elämisestä.

Ehtaa elinvoimaa

Hyvinvointia, ruokaa, treenejä – asiantuntijoina ravinto- ja voimavalmentaja Jyri Mäkinen, toimittajana Hanna Kölli-Karhu. Jaksojen nimetkin kiinnostavat: Ovatko hiilihydraatit paholaisen keksintö, Voimaharjoittelu, Terveys ei ole oletusarvo, sitä pitää vaalia.

Antisäätäjä – fiksun ajankäytön opas

Anna Perhon kirjaan perustuva podi. Sopii varmasti tällaiselle oman elämänsä säätäjälle kuin minä.

Sain valita Sudiolta mieleiseni kuulokkeet testiin, ja oma valintani oli Klar White-kuulokkeet. Ne ovat olleet kovassa käytössä nimenomaan podcasteja kuunnellessa. Kotitöihin alkaessa pistän ne korville ensimmäiseksi, ja olen käyttänyt niitä myös jumpatessa.

Kuulokkeissa on vuoden takuu, ja ääni on hyvä tämän hintaluokan kuulokkeille. Koodilla marjukka15 saat -15% alennuksen tilauksestasi. Mukana Klar White-kuulokkeisiin tulee myös matkapakkaus, joka on kätevä ja laitetta suojaava.

Kuunteletko sinä podcasteja? Millaisista pidät?

 

6 Comments

 1. TerhiR
  25/05/2019 / 4:34 pm

  Anna Perhoa ja Jenni Pääskysaarta kuuntelen, tykkään molemmista ”muijista” ja heidän mielipiteistään. Ja nyt olen löytänyt Antti Holman Auta Antti, huippuhauskoja kommentteja.

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/05/2019 / 5:40 pm

  Rautaisia ammattilaisia ovat Jenni ja Anna, mahtavan vahvoja naisia. Annalla on hyvä huumori! Anttia olen kuunnellut pari jaksoa, en vielä tiedä nappasiko… Tosi suosittu hän on, ja juttu kulkee! Minusta on ehkä kuitenkin kivempi asetelma, jos puhujia on kaksi tai useampi.

 3. Annukka
  26/05/2019 / 4:10 pm

  Kuuntelen paljon podeja, varsinkin ruotsalaisia ja suomalaisia. Joitakin englanninkielisiä tulee myös kuunneltua, mutta ne on lähinnä True Crime-tyyppisiä.
  Ihmettelen, kun Suomessa ei ole Alexander Pärlerosin Framgångspodden-tyyppistä kuunneltavaa. Siinä Alexander haastattelee eri alojen eri-ikäisiä menestyjiä laajasti. Tiedettä, taidetta, bisnestä, julkkiksia, bloggajia, juontajia, urheilijoita… käsittämättömän toimiva konsepti, jonka soisin jonkun HYVÄN haastattelijan apinoivan. Konsepti on niin hyvä, että hetken suunnittelin jo itse että nappaan sen – mutta totesin sitten, että intohimoa ei ole riittävästi lähteä toteuttamaan tätä.

 4. 27/05/2019 / 8:40 pm

  Luit ajatukseni! Olen kaipaillut uusia podcasteja, joiden maailmaan löysin Auta Antin kautta. Otan heti kuunteluun! 🙂

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  28/05/2019 / 6:48 pm

  Kiva, jos löytyi uusia kuunnteltavia! Suplassa on kyllä valinnanvaraa!

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  28/05/2019 / 6:52 pm

  Vitsi, no tuossa olisi kyllä markkinarako! Erilaiset ja eri-ikäiset ihmiset mahdollisimman monelta saralta – siinä olisi mahtava konsepti. No harmi, että et napannut sitä, olisin heti alkanut kuuntelijaksesi. Ymmärrän kyllä, sullakin on kädet mullassa kirjaimellisesti!

Vastaa