Viikonlopun juhlia ja niitä näitä

 

Hyvää äitienpäivää, ja erityisesti omalle äidilleni! Tämä viikonloppu on ollutkin juhlantäyteinen, sillä eilen olimme juhlimassa serkkuani, joka täyttää kohta pyöreitä, ja tänään tein äitienpäiväbrunssin vanhemmilleni, jotka ovat meillä viikonlopun vietossa.

Oli jotenkin nostalgista, kun löysin vanhan valokuvan serkkupojastani ja minusta.

Olen kuvassa ehkä kuuden, serkku viiden. En muista aikaa, ettemme olisi tunteneet toisiamme. Samoihin aikoihin, kun muutimme takaisin Pohjanmaalle, serkkuni perhe muutti myös takaisin seitsemän Ruotsin-vuoden jälkeen. Olin silloin viiden, serkku neljän. Menin hoitoon isoäidille, joka hoiti meitä molempia päivisin, kun äitimme ja isämme olivat töissä.

Olimme villi pikkupari, kuin paita ja peppu. Muistan, miten kovasti leikimme, ja teimme kepposiakin. Milloin laitoimme rautanauloja rasitetielle pystyyn, jotta naapuri ajaisi autollaan niihin, milloin ajelin pyörällä isoäidin kukkapenkin tasaiseksi. Jos olimme hiljaa, joku aikuinen tuli aina katsomaan mitä pahaa siellä nyt tehtiin… Tulihan kepposista rangaistuksiakin, kukkapenkkien ajamisesta sain kiellon katsoa Vaahteramäen Eemeliä illalla. Minä vanhempana olin kepposten aivot, serkku teki kiltisti perässä.

Jos olimme erityisen villejä, isoisämme luki meille kirjoja. Lopulta luin niitä serkullenikin, kun opin lukemaan. Hän myös sanoo, että minä opetin hänet lukemaan. Muistan lukeneeni Pekka Töpöhäntää, se oli lempikirjoja siihen aikaan.

Kävimme serkun kanssa musiikkilukion peräperää, minä ensin, ja abivuoden koittaessa serkkuni tuli lukion ekalle. Sitten muutaman vuoden päästä menimme Sibikseen toisin päin. Opiskeluvuodet asuimme samassa talossa.

Minulla ei ole täällä päin muita sukulaisia, joten on ihanaa, että serkku-ystäväni on. Olemme hänen perheensä kanssa läheisiä, vaikka kiireita on molemmilla. Aina kun nähdään ja istutaan iltaa tai päiväkahveja, on niin ihanaa ja kotoista.

Äiti vei serkulleni lahjaksi upean, maalaamansa ikonin, koska serkkuni on hänen kummipoikansa.

Tänään vietimme sitten äitienpäivää. Tein pienen brunssin vohveleineen, tietysti, ja päivällä kävimme syömässä. Kuvittelin, että teen töitä koko päivän, mutta väsytti niin, että piti mennä päikkäreille… Illalla seuraa pientä liikuntaa ja vähän koulutöitä.

Viikonloppu on loppuviimeksi ollut kovin arjesta irroittava. On ollut ihana nähdä perhettä, laajennettua sellaista, ja viettää aikaa heidän kanssaan. Ensi viikko on sitten varsinaisesti viimeinen rutistus, sillä annan numerot, treenaan kevätjuhlien säestäjiä sun muuta.

paita Zara / housut Mos Mosh / ballerinat Pretty Ballerinas / vyö Kreikan-tuliainen

Asukuvat on napattu ennen synttäreille lähtöä. Kuten huomaatte, fiilis oli iloinen. Juhlia ei voi olla liikaa, ja vaikka juhlisi pienestikin, se on aina hauskaa ja piristävää.

Vastaa