Herkullinen leipä ilmakuivatulla kinkulla ja paprika-kurkkusalaatilla

 

Minua seuraavat tietävät kyllä, että en ylenkatso leipää. Pidän siitä niin, että sen syömistä pitää vähän rajoittaa. Näin kesällä on ihana ottaa iltapalaksi leipä, jonka päällä on kunnon lisukkeet, vähän ruokaisammat. Yksi lempparini on paahdettu leipä, jossa on lisukkeena uutta perunaa, kananmunaa, silliä ja tilliä. Nami! 

Uudessa Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä oli chorizo-leivän ohje, jonka tein reseptin mukaan juhannuksena. Chorizo on, vaikkakin maistuvaa, vähän turhan rasvaista makuuni, joten korvasin sen tähän reseptiin ilmakuivatulla kinkulla.

Näitä tarvitset:

1 maalaisleipä

3 paahdettua säilykepaprikaa

1/2 kurkku

2-4kpl chorizoraakamakkaraa / paketti ilmakuivattua kinkkua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

(rucolaa)

Viipaloi leipä. Paloittele paprika ja höylää kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lisää 1dl paprikoiden etikkalientä paprikan ja kurkun joukkoon.

Paista makkarat paistinpannussa kypsiksi, noin 8 minuuttia. Viipaloi makkarat. Jos teet ilmakuivatulla kinkulla, kuivata siivut miedolla lämmöllä rapeiksi uunissa.

Paahda leipäviipalet ja levitä tuorejuusto leiville. Lisää päälle paprika-kurkkusalaattia, makkaraviipaleita (tai ilmakuivatun kinkun siivuja) ja halutessasi rucolaa.

Kesä on kyllä sellaista ihanaa syömisen juhlaa! Olen jo herkutellut mansikoilla, kirsikoilla, kalalla, salaateilla. Mies on grillannut, ja tietenkin on pitänyt tehdä kaikki kesälempparit, paitsi yksi vielä odottaa: nokilohi!

Glorian Ruoka ja Viini on lempilehteni, ja luen sitä vesi suusta valuen kannesta kanteen. Olen säästänyt vanhat numerot, ja varsinkin kesänumero vuodelta 2016 on lähes kannesta kanteen kokeiltu. Sieltä meille on jäänyt vakkariksi esimerkiksi majoneesikana ja Ateljé Finnen sitruunakakku. Suosittelen muuten kokeilemaan tuota sitruunakakkua. Sen kanssa ei muuta tarvitse kuin kupin hyvää kahvia!

Mutta miltäs näyttää leipä? Suosittelen alkupalaksi, meillä mies liputti makkaralle, itse pidin enemmän tästä kinkku-versiosta. Kurkku raikastaa ihanasti muuten aika suolaista leipää, ja tämä on mainio alkupala, tai sitten ihan vain iltaherkku!

5 Comments

 1. Mari
  30/06/2019 / 12:47 am

  Heippa

  Olen itse kanssa tuon ruoka&viini lehden innokas lukija..nyt jäin miettimään tuota majoneesikanaa. Laita ohjetta:)

  Mari

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  30/06/2019 / 11:01 am

  Siitä voisikin tehdä postauksen!

 3. 01/07/2019 / 9:11 am

  Oi että kun on herkullisen näköinen. Toimii kyllä sekä iltapalana että herkkuna, mahdollisesti myös piknikeväänä.

 4. Mari
  02/07/2019 / 8:24 pm

  Kiva, sitä ootellessa!

  Mari

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  05/07/2019 / 2:37 pm

  Juu, piknikille nämä olisivat mitä parhaimmat, tosin koottuna vasta paikan päällä!

Vastaa