Kevätjuhlamekko, kesäsuunnitelmia tai niiden puuttumista

 

Huh, vieläkin on pää vähän pyörällä eilisistä kevätjuhlista. Toinen juhlamme on painottunut lähtevien ysien juhlaksi, ja miten ihanaa ohjelmaa he olivat taas järjestäneet. Kyyneliltäkään ei vältytty, itse nieleskelin Suvivirren aikana, kun eräs oppilaani sen säesti. Satuin katsahtamaan lavalla seisovia ysiluokkalaisia, joista osa kyynelehti jo vuolaasti.

Loma on alkanut, eikä meillä ole mitään suunnitelmia. Outoa, mutta myös vapauttavaa.  Nyt olo on tosi väsynyt, on aika levätä.

Kevätjuhlat ovat ihania. Pidän juhlista noin ylipäätään muutenkin!

On etuoikeus olla yhtenäiskoulun opettaja. Olen ainoa meidän opettajista, joka aloittaa ekaluokkalaisten kanssa ja pitää musiikin viimeisen kurssin keväällä koko porukalle yhdeksää vuotta myöhemmin. Ei ihme, että vähän herkisti, kun muistaa millaisina pikku tiitiäisinä he aloittivat koulutaipaleen.

Tiristelin myös hieman ysien puheen aikana, niin kauniisti ja leikkisällä huumorilla he muistelivat kulunutta yhdeksää vuotta.

Kun heräsin aamulla auringonpaisteeseen, ensimmäinen ajatus oli, että ihanaa, päättäjäispäivänä paistaa! Myös meidän perhepiirissä oli iloa, kun veljeni kaksoset pääsivät peruskoulusta, ja kuopus siirtyy yläasteelle.

En jaksanut lähteä syömään muun työporukan kanssa, vaan painuin parin tunnin unille. Tänään nukuin kymmeneen. Siivosimme, ja nyt olo on jokseenkin kaikkensa antanut. Veikkaan, että ruuan jälkeen pitää taas ottaa nokoset…

Ei aavistustakaan siitä, millainen kesä on tulossa. Miehelläni on parin viikon loma vasta heinäkuun lopulla. Meillä ei ole mitään suunnitelmia, ei matkavarauksia. Reissua suunnittelimme vasta syyslomaksi. Ehkä otamme äkkilähdön jonnekin, mutta toisaalta ei huvita lähteä etelänlomalle heinä-elokuussa, kun joka puolella on kova helle.

Ehkä vain maakuntamatkailemme tänä kesänä. Olen saanut kutsun Poriin ystävälleni, menen varmasti myös veljen luo, vanhemmille ja anoppilaan.

Ja eniten odotan pitkiä pyörälenkkejä ja sauvakävelyitä. Nyt on niin hyvä draivi menossa, että ei varmaan ikinä.

Jos blogi on kesäkuun tavallista hiljaisempi, niin älkääpä ihmetelkö. Pidän vähän lomaa somestakin. Takki on niin sanotusti tyhjä, eikä ihan heti tee mieli alkaa laittaa hiuksia ja meikkiä kuvia varten. Mutta jos tulee hyvät ilmat, niin kukapa sitä nyt somessa olisikaan! Kesästä pitää nauttia sen minkä siitä irti saa.

Mukavaa kesäkuuta nyt lomansa aloittaville. Kesä tuli taas kerran!

Ai niin, tuo mekko – se on Part Twolta, ja toimi mainiona juhlamekkona. Vihreä on just silmieni väri!

10 Comments

 1. Marianne
  02/06/2019 / 3:24 pm

  Ihana mekko, täydelliset värit ainakin sinulle. Leppeää kesäkuuta.

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  02/06/2019 / 4:48 pm

  Kiitos kovasti!

 3. MmaRamotswe
  02/06/2019 / 7:04 pm

  Ihanaa lomaa Marjukka! Olethan tutustunut Virpi Hämeen-Anttilan Björk-sarjaan, rikoksia viime vuosisadan alussa. Vaikka ei genrestä muuten tykkäisikään, veikkaan, että Björkin kanssa viihtyy.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  02/06/2019 / 8:44 pm

  Hei, kiitti vinkistä, kuulostaa hyvältä!

 5. Ewa
  02/06/2019 / 11:09 pm

  This is your colour!You look lovely..

 6. 05/06/2019 / 12:28 pm

  Ihana mekko ja niin kaunis lookki!
  Aurinkoista kesän alkua!

 7. Sara
  06/06/2019 / 9:21 am

  Meidän esikoisemme pääsi yläkoulusta ja kuopus alakoulusta. Oli ihanaa ja haikeaa seurata kuutosluokkalaisten juhlaa, jossa jokainen sai ruusun. Esikoisen juhlaa taas oli seuraamassa mieheni. Kevätjuhla herkistää kyllä aina, viimeistään Suvivirsi.

  Itselläni varsinainen kesäloma koittaa vasta heinäkuun puolivälissä, mutta onneksi on muutamia lomapäiviä ennen sitä ja juhannuksena pidempi lomanpätkä. Sitä paitsi kesä on aina ihanaa aikaa – oli lomalla tai ei.

  Oikein hyvää lomaa!

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  06/06/2019 / 11:02 am

  Suvivirsi kuuluu koulun päätökseen ehdottomasti, ja kyllä siinä tuleekin tippa silmään. Just näin, kesä on ihanaa aikaa, oli lomaa tai ei. Eilen illalla istuin terassilla ja haistelin kielojen tuoksua. Myös linnut lauloivat kuin viimeistä päivää! Aivan mahtavaa!

 9. marjukkap
  Kirjoittaja
  06/06/2019 / 11:02 am

  Kiitos! Sinulle myös!

 10. marjukkap
  Kirjoittaja
  06/06/2019 / 11:03 am

  Thank you so much!

Vastaa