Kesäilta kattojen yllä ja muurien sisäpuolella

 

Pitäähän sitä kerran kesässä viettää terassi-ilta kaupungilla. Pitää vain etsiä ne mieluisat terassit! Ajattelimme ensin Löylyä, mutta helleiltana siellä olisi ollut varmaan tuhat muutakin, ja parkkipaikan löytäminen olisi ollut tuurista kiinni.

Sunday Blondie-blogin Hanna vinkkasi Instassaan ravintola Savoyn kattoterassista, joka näytti kerrassaan ihanalta! Sinne siis. Sieltä ilta jatkui vielä suojaisalle ja rauhalliselle hotelli Katajanokan Linnanpiha-terassille musiikkia kuuntelemaan.

Ah, kesäinen Helsinki! Miten kaunis oletkaan! Suurkirkko hohti ilta-auringossa kuin helmi. Ja miten ihmiset kesästä nauttivatkaan. Espa parveili turisteja, ja heitä oli myös ravintola Savoyssa, jossa muuten kävin ensi kertaa.

Terassi oli pieni, mutta sievästi laitettu viherkasvein ja patinoiduin ulkohuonekaluin. Meillä kävi aikamoinen tuuri: saimme pitää koko terassin hyvän aikaa itsellämme. Sain siis napata kuvat kaikessa rauhassa, ja saimme aitiopaikkapöydän suoraan kaiteen vierestä.

Terassilla oli todella kuuma, markiisi oli alhaalla. Onneksi oli sentään hattu päässä. Oli hyvä fiilis, ihailimme näkymiä ja nautimme juotavamme, mies ihan ehdan appelsiinimehun ja minä ysäriä muistellen drinkkilistalta valitun Cosmopolitanin, joka oli juuri sopivan kirpsakka. Koska olimme Savoyssa, palvelu oli äärimmäisen hyvää. Ja se on ihanaa.

Savoysta lähtiessämme kello ei ollut vielä kuin puoli kahdeksan. Mietimme, että minnekäs seuraavaksi.

Löyly oli edelleen listalla, mutta sain paremman idean: lähdetään katsomaan hotelli Katajanokkaa, entistä vankilaa. Siellähän olin ystäväni kanssa toukokuussa, postaus on täällä. Olin satavarma, että arkkitehtuurista kiinnostunutta miestäni huvittaisi nähdä vankila sisältä.

Kun kerrokset ja sellit oli katsottu ja asianmukaisesti päivitelty, menimme vielä sisäpihan terassille, joka kantaa nimeä Linnanpiha. Voi miten ihana loppuilta olikaan. Alkoi olla jo siedettävän lämpöistä. Stagella esiintyi mainiosti musisoiva kitara & mandoliiniduo Human Highway, joka alkoi soittaa vanhaa kantria kuin tilauksesta meidän saavuttuamme. Kuulimme myös kattavan setin Neil Youngia.Duo lopetteli yhdeksän aikoihin, jolloin mekin lähdimme vielä katselemaan Katajanokan eteläpäästä Viking Linen lähtöä matkalleen. Samalla ihmettelimme pikkuista saarta, jolla on pienen pieni mökki. Olisipa se hauska kesäpaikka!

Tässä tuli siis pari Helsinki-vinkkiä näin ei-helsinkiläiseltä. Hotelli Katajanokan Linnanpihan terassilla on nyt useana iltana elävää musiikkiakin.

Huomenna se paljon puhuttu käristyskupolikin sitten laskeutuu pariksi päiväksi tänne etelään. En olen kauhean innoisani, sillä eihän sitä paljon jaksa mitään tehdä. Lisäksi ainoat vaatteet, jotka mahtuvat helteillä päälle, ovat väljät mekot. Ensi viikolla sitten olisi tarkoitus käydä Raumalla ja lenkkeillä kunnolla, selkä nimittäin alkaa olla kondiksessa!

Ja hei, jos sinulla on jakaa kiva terassivinkki Helsingistä, niin laitapa tänne!

6 Comments

 1. anna
  26/07/2019 / 8:23 pm

  tuo pikkuinen saarimökki oli tietääkseni kaupan. Tosin aika väylällä sijaitsee, vaikka hauska onkin.

 2. 27/07/2019 / 7:53 am

  Kiitos taas muistutuksesta!:) Tuo Katajanoka vanha vankilahotelli on ollut niin pitkään jo ”pitäisi mennä” -listalla, eikä matkaakaan meillä ole paljon. Sisäpiha näyttää myös tosi kivalta!:)
  Mukavaa viikonloppua! <3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 3. marjukkap
  Kirjoittaja
  27/07/2019 / 7:33 pm

  Väylällä on varmasti liikennettä aika tavalla!

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  27/07/2019 / 7:33 pm

  Se on kyllä tosi nasta paikka,ja rauhallinen just iltaa istumaan. Ja yö vankilassa oli myös tosi hauska!

 5. Jaana
  28/07/2019 / 10:52 am

  Käy kurkkaamassa Scandic Hotel Simonkentän terassi 8. kerroksessa.
  Ihana näköala, maistuvia pikkusuolaista pöydissä ja hyviä kuohujuomia. Tunnelma kansainvälinen ja aikuisille sopiva. Iso suositus.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  28/07/2019 / 12:03 pm

  Mahtava vinkki, kiitos! Kiva terassi on myös Original Sokos Hotel Vaakunalla.

Vastaa