Kivijalkaliike – mitä kuluttaja haluaa?

 

Varmasti moni meistä on huomannut kuluneena vuonna usean kivijalkaliikkeen sulkeneen ovensa lopullisesti. Juuri juhannuksen tienoilla sulki legendaarinen Feminett palveltuaan tasan 70 vuotta. Kohta varmaan olemme tilanteessa, että Helsingin keskusta ammottaa tyhjyyttään puhumattakaan vaikka Fredasta. Kauppapaikat täyttävät suuret, voimakkaat ketjut, joissa kierto on nopeaa ja hinnat halpoja.

Jotenkin surullista. Nettikaupat ovat vallanneet asiakkaat, joiden tärkeintä valuuttaa on oma aika. Siinä missä ennen varattiin usea tunti vaikkapa talvitakin etsimiseen, varataan nyt puolituntinen nettikaupassa tai jopa sitä ennen vertaiupalveluissa, joissa voi hetkessä kartoittaa oman koon, väritoiveen, materiaalin, helman pituuden, kauluksen mallin ja mitä muuta.

Tunnustan itsekin nettishoppailevani, mutta mitkä asiat saavat minut palaamaan tiettyihin kivijalkaliikkeisiin ostoksille? Onko meidän, neli-viisikymppisten, sukupolvi viimeinen, joka käyttää pääasiassa kivijalkaliikkeitä, omia jalkojaan ja aikaansa ostoksien tekoon? Mikä on kivijalkaliikkeiden tulevaisuus? Miten mukana pärjää mukana?

Kuvat ovat Zoom Designista, Vääksystä.

Ajatar, Feminett, My o My, SofinaH Helsingissä, Sisustuksen Koodi Turussa – ne tulevat ensimmäisenä mieleen viimeisen vuoden aikana lopettaneista liikkeistä. Helsingin Hämeentien liikkeiden lopettamisesta oli Hesarissa artikkeli: eräskin yrittäjä laittoi suosiolla lapun luukulle, koska katuremontti vie loputkin asiakkaat.

Samanaikaisesti Pasilaan nousee pinta-alaltaan Suomen suurin ostoskeskus, Itis pesee kasvojaan ja houkuttelee väkeä Imax-teatterilla, Jumbon yhteydessä on juuri laajennettu kylpylähotelli… Eli asiakkaita riittää ostareihin, asiakkaiden monitoimipaikkoihin. Sieltä löytyvät myös kaikkien tuntemat ketjuliikkeet. Ketjuliikkeet eivät välttämättä ole pahoja. Ne eivät vain ole persoonallisia.

Kaikki eivät ole pistämässä lappua luukulle. On laajentajiakin ja hyvin pärjääviä liikkeitä. Tulee neljä mieleen näin ensiksi.

Dopp on huippu someaktiivinen, ja on profilotunut nimenomaan kokonaisvaltaisena vaatettajana, josta asiakkaasta pidetään huolta päästä varpaisiin.  Nectarinella on laaja, kolmikymmenvuotinen asiakaskunta, jotka tulevat hakemaan laatua ja kestävää tyyliä. Dots uskaltaa laajentaa: Helsingin ja Turun liikkeiden lisäksi Dots on avannut liikkeen Savonlinnaan. Zoom Design tarjoaa niin varmaa tyyliä ja houkuttelevan esillepanon, että se saa ajamaan minut puolitoista tuntia ilomielin Vääksyyn, jonne voi yhdistää siinä sivussa kokonaisen päiväretken. Lisäksi Zoom Designissa on ammattitaitoinen sisustuspalvelu, huonekalumyyntiä myöten.


Vaan mikäs näille edellämainituille putiikeille on yhteistä? Sinnikäs ajassa pysyminen. Some on ihan ehdoton väline, sillä hei – kaikki me, jotka somessa olemme, tiedämme miksi. Instagram on ihan ykkönen, johon laitetaan kuvat ja videot.

Nectarinea lukuunottamatta kolmella muulla on myös nettikauppa. Ei ole muuten ihan yksinkertainen juttu pyörittää nettikauppaa ohessa, se ei ole myöskään halpaa lystiä. Vaan se on tehtävä, jos haluaa pysytellä pinnalla. (Huom. Nectarine postittaa myös, vaikka varsinaista nettikauppaa ei olekaan.)

Monelle jostain liikkeestä tulee myös hyvin henkilökohtainen ”hovivaatettaja”. Vaikka jokainen liike varmasti kokeilee jonkin verran eri brändejä ja tuotteita, kuka enemmän, kuka vähemmän, pärjäävässä liikkeessä on tietty linja, joka tulee vakiasiakkaalle pian tutuksi. Tietää varmasti minkä tyylistä liikkeestä saa.


Se, mitä yksikään nettikauppa ei voi tarjota, on ihmiskontakti. Asiakkaan ja kauppiaan vuorovaikutus.

Se, että joku keskittyy juuri sinun tarpeisiisi, ja auttaa sinua etsimään sen täydellisen asun kesähäihin tai -juhliin, se on sitä palvelua. Ja kun palaat kerta toisensa jälkeen, kauppias tuntee sinun tyylisi ja kokosi ja osaa ehdottaa juuri sinulle sopivaa asua.


Myönnän kyllä, että itse käyn nykyään harvoin kaupoissa, en tosin osta netistäkään juuri enää. Tyylibloggaajana olen siinä onnellisessa asemassa, että saan vaatteita työn puolesta.

Nettikauppoja käytän siitä syystä, että usein vaikea löytää kivijalkaliikkeestä kokoja. Tonen on se, että jos haluan jonkin tietyn vaatteen, vaikkapa valkoisen hellemekon, joka on hihaton, edessä nappirivi: se on hyvin helppoa löytää netistä.

Miehelle tilasin juuri farkut Booztilta. Vaikka kiersimme koko Jumbon, ei sitä just täydellisesti sopivaa mallia hänelle löytynyt. Lahkeet jäivät monessa mallissa lyhyksi 34″-pituudessa. Se yksi hyvä malli, joka istuu hoikalle ja pitkälle miehelleni tarpeeksi pitkine lahkeineen, löytyi vain nettikaupasta.


Monta kauppiasta kun olen oppinut tuntemaan, he ovat hurjan hyviä lukemaan asiakasta. Mitä minä haluan, kun menen vaikkapa uuteen liikkeeseen?

Tervehdin, ja niin minuakin tervehditään. Huikataan voiko olla avuksi. Yleensä vastaan, että katselisin ensin ympärilleni. Jos jokin tuote kiinnostaa, alan juttusille. Veikkaan, että näin toimii varmaan suurin osa suomalaisista.

Kauppias ei missään nimessä ole pahan tuuleni laari, ei vaikka olisin kokeillut kymmenet farkut, eikä niitä sopivia ole löytynyt. Silloin totean, että harmin paikka, nyt ei onnistanut, kiitän avusta. Hyvä fiilis tarttuu. Enhän pura huonoa tuulta omissa töissänikään. Ihmisten kanssa tekemisissä ollessa pitää olla kohtelias. Niin jokainen fiksu ihminen onkin.


Huonoa palvelua olen saanut äärettömän harvoin. Olen lähtökohtaisesti kaupassa iloinen ja ystävällinen, joten huono palvelu yllättää, jos sellaista kohdalle osuu.

Tämä kerta tapahtui taloprojektimme alkuaikoina, eräässä sisustusliikkeessä.

Valintaprosessi jäi kesken, koska kauppias lähti kesken kaiken palvelemaan ilmeisesti vakiasiakastaan jättäen minut niine hyvineen seisomaan. Olin ihan äimän käkenä, enkä saanut kauppiaan huomioa millään konstilla. Lähdin liikkeestä, ja kas, kauppias soitti kiukuissaan illalla perään, että valintani jäi kesken. Sanoin suoraan, että anteeksi nyt vaan, mutta sinähän itse lähdit palvelemaan toista asiakasta, ja jätit minut yksin.

Puhelimen toisessa päässä tuli hetken hiljaisuus.

Sain todella vilpittömän anteeksipyynnön. Ei mitään mutta kun-selityksiä, vaan toteamuksen, että niin hän teki. Pyysi anteeksi. Enkä episodin jälkeen ”äänestänyt jaloillani”, vaan asioin liikkeessä monta kertaa senkin jälkeen. Enkä koskaan enää tullut jätetyksi yksin.

Nykyään taitaa olla epämuodikasta puhua kaupoista ja ostamisesta. Kulutuskäyttäytyminen on muuttumassa, myös itselläni on. Ei tarvitse niin paljon. Silti mikään ei koskaan tule poistamaan kiinnostustani vaatteisiin ja muotiin! Ostokäyttäytymisen suunta kiinnostaa minua kovasti, kuten kiinnostavat myös ihmisten väliset suhteet – luin aikoinaan vähän sosiologiaa, ja se olisi ollut minulle myös hyvä ala. Jospa mieluummin siirtäisi ne nettiostokset sinne putiikkien sivuille. Ostaisi vähemmän ja harvemmin, mutta putiikeista.

Kauppoja on ollut aina ja tulee varmasti olemaan. Toivon kovasti, että kaupunkien keskustat eivät kuolisi, ja persoonalliset, hyväntuuliset ja ystävälliset liikkeet, mietityt aarreaitat, tulisivat pysymään jatkossakin kuvassa mukana.

Olisi kiva saada keskustelua asiasta! Olisi myös kiva, jos antaisit vinkin oman kotiseutusi jostain kivasta putiikista, jossa olisi kiva käydä! Maakunnissa ajellessa on hauska poiketa ihan uusilla tanhuvilla katselemassa kivoja liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita!

Omat suosikkini edellä mainittujen lisäksi ovat SHE ja Urban A Fredalla, Beam Erottajalla, Tiirinkosken Tehdas ja My Milou Hämeenlinnassa, Tuu-Li Design ja Putiikki Rannalla Tampereella, Mandy F Klaukkalassa, Blossom ja Bros Pietarsaaressa, Aku & Ada Leppävirralla ja Sköna Klara Kokkolassa.

 

Ps. Kuvat tosiaan Zoom Designista, josta ostin kolme paitaa ja farkut – money well spend.

16 Comments

 1. 10/07/2019 / 9:23 pm

  Hyvä postaus! Kiitos, kirjoitit meistä kauniisti. Oli kiva kuulla asioita kuluttajan näkökulmasta, kun itse pohtii näitä asioita viikoittain. Me DOPPissa yritämme aina miettiä asiat asiakkaan kannalta parhaiksi ja olen iloinen ja ylpeä, että siinä olemme onnistuneet. Olen sivunnut blogissani aihetta, miten ”Vaatekauppiaan arki” on muuttunut viimeisen viiden vuoden aikana, viimeksi kirjoitin asiasta viime sunnuntain postauksessa. Ennen avattiin liikkeen ovi ja odotettiin asiakkaita. Nyt pitää tehdä myös muuta kuin avata ovi ja some näyttelee siinä yhtä suurta roolia. Itse hyppäsin blogin maailmaan vajaat 5 vuotta sitten ja se oli yksi elämäni parhaita päätöksiä vajaat 20-vuotis yrittäjäurallani. Toki töitä tuli hurjasti lisää, mutta kuten yksi ystäväni totesi, Yrittäjät ovat ihan oma rotunsa…Itse uskon meihin kivijalkakauppoihin ja erityisesti ystävällisellä ja rehellisellä mielellä ihmisten kohtaamiseen. Persoonalliset kivijalkakaupat ovat keskustan suola. Valitettavan monessa pienemmässä kaupungissa keskustat kuolevat kun ihmiset ohjataan automarketteihin keskustan ulkopuolelle. Netistä ei saa persoonallista palvelua eikä myöskään ammattitaitoisen myyjän apua ja ammattilaisen silmää. Vaateliikkeen yrittäjän kuten muidenkin alojen yrittäjien, on oltava jatkuvasti tuntoasrvet ylhäällä. On oltava nopea mutta järjestelmällinen ja pitkäjänteinen toiminnassaan, koska se mitä me teemme, teemme sydän mukana. Ihanaa kesää sinulle ja tervetuloa doppailemaan, Kata

 2. Anni
  10/07/2019 / 9:35 pm

  Ostoskeskuksissa minua huippaa, käyn mieluiten Helsingin pienissä kivijalkaputiikeissa stailausvinkkienkin vuoksi. Myös Zaida lopetti, MyOMy muuten jatkaa, samoin Destiny, muita kivoja ovat esim. Muotikuu, CaSaC, Delly.

 3. Marianne
  10/07/2019 / 10:26 pm

  Hyvän aiheen otit esille. Itsekin tilailen välillä verkkokaupasta ja sitten poden huonoa omaatuntoa, kun olisin saanut tuotteen ehkä jostain kivijalkakaupasta.
  Oma suosikkikauppani on Ebba Lifestyle Porvoossa ja kauppiatar Anne on aina iloinen ja avulias.

 4. TerhiR
  10/07/2019 / 11:03 pm

  Minä kyllä pidän siitä, että saan ihmisiltä palvelua, Turun Muotikuussa oli taannoin niin loistava myyjä, joka toi heti uusimmat ja minulle sopivan kokoiset uutuustuotteet näkösälle, joista sitten moni lähtikin mukaani. Dots on onneksi myös Turussa, samoin Element ja suomalaista muotia myyvä Puff design. Toisaalta Turusta löytyi pieni liike, josta sain niin pöyristyttävää kohtelua, että suorastaan järkytyin. Myyjä ei tervehtinyt edes, kun menin liikkeeseen, vaan jatkoi juoruluaan ystävänsä kanssa. Kun katselin vaatteita, kuulin, miten hän sanoi ystävälleen, niin että kuulin: katso, ettei se varasta mitään….aika uskomatonta, käännyin kannoillani ja liike menetti yhden ptentiaalisen asiakkaan ikihyviksi…

 5. Sirpa
  11/07/2019 / 8:35 am

  Tykkään kivijalkakaupoista ja ostan harvoin mitään netistä. Uuden tavaran ostamista olen kuitenkin paljon vähentänyt. Vähemmän ja laadukkaampaa – sitä linjaa minäkin haluan noudattaa. Pienenkin paikkakunnan kivijalkakaupoissa voi olla helmiä. Loimaalla on viehättävä Vanha Vesikosken koulu, josta löytyy sisustusliike AnneMaris’s, vaateliike Kuulto Shop ja ihana suklaakahvila. Heilläkin on oivallettu somen merkitys ja myös liiketoimintaa tukevat ja tutuksi tekevät tapahtumat monta kertaa vuodessa.

 6. Tiina
  11/07/2019 / 9:06 am

  Tärkeän aiheen nostit esille. Minäkin ostan osan tuotteista netistä mutta varsinkin loma-aikaan tykkään kävellä ja katsella. Kuluneella viikolla pistäydyin She-vaateliikkeeseen Fredalla, muistin sinun siitä postanneen. Sain osakseni ystävällisen ja asiantuntevan palvelun. Löysin etsimäni kengät ja lähdin tyytyväisenä jatkamaan matkaa. Tähän liikkeeseen palaan varmasti.
  Tiina
  PS.Kallion kasvattina korjaan, että Hämeentie ei Hämeenkatu.

 7. Aino
  11/07/2019 / 9:44 am

  Niin hyviä mietteitä. Olen surullisena seurannut tätä muutosta ja lopetustulvaa. Ostan itsekin välillä netistä, mutta harvoin – haluan kokeilla livenä, miltä kangas tuntuu, miten vaate istuu ja laskeutuu, mikä on väri ja miten vaate kokonaisuutena toimii. Tätä kokemusta ei saa netin kautta, enkä taas halua ostaa vaatteita ”kokeiluun”, kuten moni Zalando-koukuttunut kaverini. On merkkejä, joiden tiedän lähtökohtaisesti istuvan itselleni lähes aina, mutta näitäkään en haluaisi ostaa sokkona.

  Ja lisäksi vielä se kokemus, jota kuvasitkin! Muistan miten pienenä tyttönä ”kaupunkipäivissä” keskustassa oli magiaa espoolaiselle – ehkä rakkauteni kivijalkakauppoihin pohjautuu nimenomaan näihin muistoihin. Ruuhkavuosiarjessa shoppausaika on kortilla, mutta silloin, kun jotain tarvitsen, yritän nimenomaan käydä pikkuputiikeissa. Myös siksi, että se on kuluttajana arvovalinta. Ja monet pitkäaikaiset lempivaatteeni ovat sellaisia, joihin en ole itse heti lämmennyt ja joita en olisi ainakaan itse ottanut kokeiluun, mutta ammattitaitoinen myyjä on osannut ne minulle myydä – ja ovatkin sitten olleet napakymppejä

 8. 11/07/2019 / 10:36 am

  Itse ostan kaiken mahdollisen melkein nykyisin verkosta, tai sitten kauppakeskuksesta. Pääosin ajankäytön takia. Rakastan kiertää pieniä putiikkeja, mutta sille on hyvin harvoin enää nykyisin aikaa. Kannattaisin mielelläni pieniä liikkeitä ja todennäköisesti jossain kohdassa kun lapsi kasvaa niin kierrän jälleen putiikkeja.

  Joskus mietin, kun kivijalkakaupoissa on joissain tuoleja ja lehtiä ajatuksen omaisesti miehille, voisiko siellä olla myös muutama ihan vaikka kirja tai lehti lapsille? Pienikin lapsi viihtyy paremmin kun voi lainakirjan antaa rattaksiiin siksi aikaa kun äiti sovittaa vaatteita ja isompi taas lukee käytännössä mitä vaan sarjakuvaa tuolissa ja odottaa.

  Tilaahan tämä vie kyllä, mutta itse menisin, todennäköisesti uudelleen ja uudelleen kauppaan jossa tiedän lapsen viihtyvän pidempään kuin 5 minuuttua.

 9. Elma
  11/07/2019 / 5:43 pm

  Kokeilkaas ledit alusasuliike siro, hämeenlinna- kehoposiitiivisuus kunniaan! Mieletön Palvelu.

 10. 12/07/2019 / 4:13 am

  Kiva lukea tällaisiakin mietteitä. Olen innokas kivijalkakaupoissa shoppailija, minulle siihen pakettiin kuuluu ehdottomasti muutakin kuin itse ostotilanne ja ostosten valitseminen. En osta netistä edelleenkään mitään muuta kuin joitakin Suomituotteita joita ei täältä muuten saa. Odotan innolla sitä että kun olen tulossa seuraavalla kerralla Suomeen pääsen tutkimaan sikäläisten kauppojen sisältöä, kahville ja lounaalle kahviloihin jne. Katselemaan muita ihmisiä jne. Sellaista kokemusta ei netistä saa.

 11. Ei-Leen / Hempeät hepeneet
  12/07/2019 / 4:49 pm

  Silloin kun on aikaa, niin melkein parasta mitä tiedän, on haahuileminen kaupoissa ihailemassa kauniita tavaroita ja välillä kahvilaan pysähdellen. Kun vain olisi aikaa…

  Onko se tavaratalo, ostoskeskus vai kivijalkakauppa, loppujen lopuksi kaikki mukavia. Kesällä lämpimällä kivijalkakaupat ovat kivoja, huonolla säällä puolestaan liikkeet, joissa ei tarvitse näyttää naamaa ulkona.

  Ketjuliikkeistä en tosin piittaa ja valitettavasti ostareissa on niitä enimmäkseen. Kivijalkakaupoissa lompsiminen mitään ostamatta on puolestaan vähän noloa.

  Yritän aina ostaa uutena vain sellaista, mistä varmasti tykkään pidempäänkin ja jota mieluiten jo pidempään etsiskellyt. Siinä netistä ostaminen vetää voiton, koska silloin pystyy rauhassa sovittelemaan kotona ja vertailemaan, yhdistelemään kotona olevien vaatteiden kanssa. Myös Stockmannin 2 vkon palautusoikeus on loistava etu tässä suhteessa ja siksi suurimman osan ostoksistani (ruokaa lukuunottamatta) arvelen tekeväni nykyään Stockmannilta.

  Yritän vielä tänä kesänä saada aikaan yhden postauksen eräästä kaupasta, joka on kesäisin minulle ihan must. Ei kaukana sinun Zoomistasi 🙂

  Mukavaa viikonloppua <3

 12. 13/07/2019 / 11:41 am

  Kivijalkaliikkeet olisivat ihan kivoja, jos niistä löytyisi riittävästi isoja kokoja, monta kertaa koot loppuvat 44 kokoon, jos on kokoa 46 niin sitä on ollut just se yksi kpl, joka on jo myyty (sama vaiva muuten vaivaa myös ketjukauppoja), joskus minulle on jopa sanottu että ei meillä ole mitään sinun koossasi, kiitos näkemiin. Joten kokorasismia on vieläkin valitettavasti. Me XL-kokoiset ollaan usein kauppiaalle niin marginaalisia että ei kannata pitää isoja ja kokoja ja vieläkin se tuntuu myös olevan myös imago asia. Valitettavasti. XL kokoinen asiakas on vaan toisen luokan asiakas edelleen.
  Kun vielä tekee kiireistä ja kuluttavaa kokopäivätyötä ja työmatkat ovat pitkät, ei myöskään ole aikaa eikä jaksamista niin paljon kuin haluaisi käydä kivijalkakaupoissa. Helsinki on myös todella tehnyt itselleen karhupalveluksen liikenteen suhteen. En yhtään ihmettele että kauppiaat Hämeentiellä lopettavat. Jos aina vaan lisätään liikkumismahdollisuuksia polkupyörällä ja siirretään Helsingin Päärautatieasemakin sinne Triplan kauppakeskuksen kaveriksi, niin kuka turisti enää jatkaa Helsingin keskustaan? Joskus 80-luvun ja 90-luvuin taitteessa olin itsekin töissä Itäkeskuksen kauppakeskuksessa (vaateliikkeessä muuten) ja silloin se oli vielä maltillisen kokoinen. Nyt siellä käyminen vaatisi jo koko päivän ja oman matkaoppaansa… Jumbo on ehkä vielä pahempi, kiitos mutta ei kiitos myös isoille kauppakeskuksille. Triplassa en aio edes yrittää vierailla. Mitä jää jäljelle? No justiinkin se huonoa omaatuntoa herättävä nettishoppailu, onneksi ei tarvitse enää paljonkaan uutta vaatetta tai tavaraa, mutta jos on pakko kohtuullisessa ajassa ja omassa koossa jotain saada niin se on se pakkovalinta.

  Maakunnissa on parhaat paikat tällä hetkellä, niissä on kiva käydä, saattaa löytyä vaatetta omassa koossa, sisustustavaraa ainakin löytyy ja ihania ihmisiä ja kauppiaita. Omat suosikki on ehkä Villa Nokkonen Sipoossa, jonka yhteydessä voi pyörähtää N´avetassa syömässä tai ostamassa luomumunia. Siellä saa hyväntuulista palvelua ja hyvän mielen. Toinen käymisen arvoinen paikka Uudellamaalla on Kellokosken ruukkialue, jonne on pikkuhiljaa pesiytynyt muutamia kivoja pikkuputiikkeja, kirpputori ja Kinuskilla leipomokahvila/lounaspaikka. Itse ostin sieltä Ruosteinen kuu putiikista itselleni vähän aikaa sitten pellavasta ja kierrätysmateriaaleista tehdyn mekon. Siellä on myös ihania rustiikkisia sisustusjuttuja ja jänniä koruja. Suosittelen.

 13. Riitta
  15/07/2019 / 12:10 am

  Kivijalkaliikkeiden katoaminen harmittaa myös mua. Tykkään kierrellä kaupoissa ja vain kerran olen ostanut netistä, sillä haluan ehdottomasti sovittaa vaatetta – en juurikaan osta kokeilematta edes t-paitaa! Jos olen vähänkään epävarma istuvuudesta, sovitan kahta eri kokoa nähdäkseni kumpi istuu paremmin. Usein kuljeskelen myös ”näyteikkunaostoksilla”. Ompelen paljon itse ja saatan napata jonkin idean esillä olleesta valmisvaatteesta. Vaatemakuni on hyvin samantapainen kuin sullakin, siksi tätä bogia luenkin. Tykkään selkeistä, istuvista vaatteista, joissa on jokin ”juju”. Arkisin pukeudun usein farkkuihin ja neuletakkiin, mutta juhliin menen aina mekossa!

  Jos joskus liikut Salon suunnalla, poikkeapa Maleenaan! Sieltä löytyy tosi kauniita vaatteita ja mikä parasta, pieniä kokoja on paljon ja liikkeessä on myös korjauspalvelu. Maleena suosii pieniä sarjoja ja tuo osan vaatteistä itse maahan, joten ei tule juhlissa toista samanlaista kovin helposti vastaan. Palvelu on myös ensiluokkaissta, varsinkin jos Lea Laaksonen on paikalla!

  Moni salolainen käy vaateostoksilla myös Somerolla, muotiputiikki Helmessä. Itsekin piipahdan siellä silloin tällöin. Helmestä löytyy ihanat kukkamekot fiftarityyliin, mutta myös paljon muuta kaunista! Molemmat liikkeet löydät naamakirjasta, käy kurkkaamassa!

 14. 16/07/2019 / 9:37 am

  Julkaisin juuri postauksen siitä minun lempikesäkaupastani. Se ei ole kuin puolen tunnin ajomatkan päässä Vääksystä, joten käypä seuraavalla Zoomin reissullasi kurkkaamassa, viehätyt varmasti!

  Kuulin myös että Vääksyssä on toinenkin ihana kauppa, joku ranskalainen. Onko se sinulle tuttu?

  Mukavaa loman jatkoa, Marjukka <3!

 15. Nitta
  16/07/2019 / 4:59 pm

  Lahdessa Rautatienkadulla aivan loistava MariMari – liike. Monia vähän erilaisiakin merkkejä ja lisäksi Marin itsensä suunnittelemia, todella laadukkaita vaatteita. Laukkuja, koruja, kosmetiikkaa ym. Myös verkkokauppa. Itse Lahdesta Helsinkiin muuttaneena käyn vieläkin MariMarissa. Toinen hyvä liike on Millan Putiikki, samalla kadulla sekin.

 16. Tarja
  17/07/2019 / 12:25 pm

  Tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle kun ohi kuljet 🙂

  Lapualla on kaksi ihanaa lifestyle-putiikkia täynnä kauniita asioita kotiin ja päälle puettavaksi.

  Toinen on Lapuan Kankurit, joiden myymälä on paikallisessa kulttuurikeskuksessa, joka on entinen patruunatehdas ja toinen Villa Cafe&Shop Annala upeassa vanhasta kutomosta remontoidussa tilassa kosken rannalla. Kankurit ovat voittaneet tekstiili-Finlandian, ja heidän valikoima on ihana! Annalassa on myös ihastuttava kahvila. Molemmat putiikit myyvät designiä, mutta hintakirjo on laaja.

  Niin ja naapurissa Ylistarossa on Wanha Markki, jossa on ihana vaatevalikoima – upeita suoraan Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta tuotuja vaatteita, jotka on jaettu vanhan pohjalaistalon huoneisiin niin että joka värille oma huone: on valkoinen huone, beige huone, vaaleanpunainen huone, sininen huone… Paikka on oikeastaan eläinten vanhainkoti, mutta talon emäntä on kauniiden vaatteiden ystävä ja pyörittää putiikkiaan eläintenhoidon ohella. Niin ja isäntäpari on myös taiteilijoita molemmat.

  Kannattaa pysähtyä Lapualla ja Ylistarossa seuraavalla Pohjanmaan matkalla 🙂 <3

  https://www.lapuankankurit.fi/
  https://annala.fi/fin/yhteystiedot/ (Annalan sivuilla oli harmillisen huonosti tuosta Villa Cafe&Shopista, mutta se on käymisen arvoinen paikka!)
  https://www.wanhamarkki.fi/myymala/

Vastaa