Matkajutuista kirjallisuuteen – blogihaaste

 

Jee, vanha kunnon haaste! Näitä oli blogeissa aikoinaan paljon, ja aika moneen olen vastannut vuosien aikana. Johonkin myös tämäntapaiseen, mutta nyt siis kysymyksiä blogista, matkailusta ja muusta mukavasta. Kiitos Tuulannelille postausideasta.

1. Mikä on blogisi tarina ja miten se alkoi?

FFS alkoi sen kummemmin harkitsematta helmikuussa 2011. Mieheni keksi blogin nimen. Ajattelin aluksi, että blogin nimi olisi Fabulous Forty, mutta se oli jo blogspotissa varattu. Siihen aikaan tosi moni nimesi bloginsa englanniksi. Ajattelin joku aika sitten, että pitäisikö vaihtaa se vaikka Marjukka P:ksi tai MarjuP:ksi, tai jotain vastaavaa, mutta ääh, miksi. Fab Fortyna mut tunnetaan, ja olkoon niin kauan blogini nimi kuin tätä kirjoitan.

Olin vasta puoli vuotta ennen FFS:n perustaista löytänyt muotiblogit, mm. Pian blogin. Ajattelin, että oma blogi olisi mukava foorumi jakaa innostustani muotiin ja kauneuteen.

Blogin tausta oli aluksi keltasävyinen, ja ajan henkeen pari kuukautta ensin menin kuvissa ilman päätä. Indiedaysin perustaja Esa Suurio rohkaisi näyttämään kasvot, joten ei kun rohkeasti vaan sille tielle. Olihan se jännää.

Blogi on antanut minulle vuosien mittaan todella paljon, mm. kaksi sydänystävää (ihanat Pia ja Maija), puhumattakaan uusista näkökulmista, kontakteista teihin lukijoihin, yhteistyökumppaneihin, yrittäjiin, agentuureihin… Kyllä blogi nykyään työstä käy, ja siksi on ollut pakko pitää alkukesä hieman höllempää tahtia.

Mietin, olenko saavuttanut blogilla sen, mitä halusin? Kyllä olen: blogista on tullut työ, olen tehnyt yhdeksän vuotta tätä omannäköisesti, olen päässyt upeaan agentuuriin. Suomen Blogimedia on uudistunut Babler Mediaksi, ja katsokaas uusi sivuni Bablerilla, kertakaikkisen hieno! Ja kirjoittaminen on edelleen kivaa!

2. Mitä intohimo tarkoittaa sinulle?

Sitä, että ei malta odottaa päästäkseen tekemään sitä mitä haluaa tehdä! Intohimon kohde vaihtelee, välillä se on työ, välillä blogi ja välillä liikunta. Ihminen voi hyvin, kun hänellä on jotain mistä olla todella, todella innostunut! Olen sen luonteinen, että innostun ihan täysillä, ja teen kybällä sitä mitä teen.

3. Mitä teet rentoutuaksesi?

Rentoutumisesta on tullut tosi tärkeää, sillä olen pari kertaa elämässäni vetänyt itseni aivan piippuun. Tänä kesänä olen osannut ottaa loman kannalta.  Kroppa ei ollut väsynyt, mutta pää oli. Kesän alussa tuntui siltä, että ei ole mitään sanottavaa tasan mihinkään.

Jopa tietoisesti varon väsymistä, sillä tiedän millaiseen kurimukseen se saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa.

Rentoutuakseni nukun, luen, katson sarjoja ja liikun. Myös päämäärätön haahuilu ja vetkuilu pyjamassa rentouttaa! Samoin maratonit Beverly Hillsin täykkäreitä tai Ladies of Londonia. Nyt lomalla olen  suoraan sanottuna ollut välillä supertylsistynyt, joten veikkaan töiden alkaessa suurta motivaatiopurskausta.

Rentoutumiseen saattaa riittää myös pieni maisemanvaihto. Ei sen tarvitse niin ihmeellistä aina olla.

4. Viimeisin matkasi?

Se oli lokakuussa 2018 Riikaan, Latviaan. Postaus siitä löytyy täältä.

Uusi reissu on suunnitteilla, mutta katsotaanpa milloin se toteutetaan. Kiinnostavia kohteita olisivat Vilna ja Málaga. Serkkuni perhe on muuten tällä hetkellä asuntovaunuilemassa Euroopassa peräti kuukauden, ja en malta odottaa, että kuulemme miten reissu meni!

5. Matkustatko yleensä yksin vai ryhmässä?

Nuorena matkustin paljon yksin, mutta myös jonkun ystävän kanssa. Mieheni on paras matkakumppani. En ole ollenkaan ryhmämatkaaja. En lähtenyt edes ysiluokalla luokkaretkelle, koska minusta ajatus ison ryhmän kanssa matkustamisesta oli kauhea. Olen ollut ryhmämatkoilla, mutta en tykkää niistä. Ei kertakaikkiaan ollenkaan minun juttuni.

6. Unelmakohde, jonne olet aina halunnut matkustaa?

Olen varmaan siitä erikoinen tyyppi, etten hirveästi unelmoi matkustamisesta. Haluaisin kovasti kiertää Brittein saaria, mutta toinen puoliskoni ei ole kovin innostunut asiasta. Haluaisin nähdä Brontën sisarusten kotipappilan, prinsessa Dianan kotikartanon ja Cornwallin maisemia.

7. Mikä on viimeisin kirja, jonka olet lukenut?

Ulla-Lena Lundbergin Jää, joka oli täysin hehkutuksensa arvoinen.

8. Mikä on lempikirjallisuudenlajisi?

Elämänkerrat ja historialliset romaanit, myös hyvä fiktio ja chick lit uppoaa. Pidin kovasti Elisabet II:n ja Jackie Kennedyn elämänkerroista, rakastan Brontën ja Austenin romaaneja, Kate Mortonia ja Sophie Kinsellaa. Suomalaisia kirjoja olen lukenut tosi vähän, mutta Ulla-Lena Lundbergin kirjat ovat olleet mieleeni.

9. Mitä tykkäät jakaa sosiaalisessa mediassa?

Tiedättekö, periaatteessa en mitään! Voisin hyvin elää ilman somea. Kivointa on ehkä kuvata yhteistöitä ja miettiä kuvat mahdollisimman kauniiksi. Vähiten tykkään itse olla kuvissa… Olen opettelemalla opetellut käyttämään Ig storiesia enemmän, sillä niitä videoita katsotaan hurjan paljon. Tänään tein storiesiin vähän erilaista settiä, ja kiitos kaikille DM-puolelle viestiä laittaneille! Minusta on varmaan blogin kautta tullut tosi pedantti ja tarkka kuva, mutta oikeasti olen tutussa seurassa kova hassuttelemaan ja nauramaan.

10. Mikä on suhteesi asuinpaikkaasi?

Tästä tuleekin juttua elokuussa enemmän. Rakastan omaa kotikylääni, sen peltoja ja avaruutta – no, eteläpohjalainen kun olen, aavat pellot ovat sielunmaisemaa. Ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä, pitäjästä löytyvät kaikki palvelut. Olemme asuneet täällä kohta 17 vuotta. Rakensimme tänne juuri ennen kuin suuri kehyskuntiin muutto alkoi.

Lisäksi meillä on ihanat naapurit!

11. Mitä haluaisit edistää maailmassa?

Jos nyt pitää jokin valita, niin tyttöjen hyvinvointia ja koulutusta. Suomessa taas suvaitsevaisuus saisi nostaa enemmän päätään. Varsinkin somessa on välillä ihan ihme lynkkausmeininkiä. Jos se oli ennen nimettömänä, niin nyt se on omilla kasvoilla. Sanotaan mitä sylki suuhun tuo, eikä ajatella, että lynkkauksen kohde on ihminen hänkin. En tykkää. Kiltti pitää toiselle olla!

                  paita Prepair / farkut Piro / vyö Abro / kengät Luca Grossi / laukku Day Et

Paita, farkut ja laukku ovat viimeisin hankinta Zoom Designista Vääksystä, jossa piipahdimme, jos kolmea tuntia ylipäätään voi sanoa piipahduksiksi. Jäämme aina rupattelemaan omistajien Natalian ja Tompan kanssa. Liikkeessä on vaikka mitä kesäihanaa. Kävimme myös Lahdessa. Jos seuraat minua Instassa, pääset tunnelmiin saman tien!

Mutta nyt iltapuuhiin, eli syömään ja sitten ehkä jotain Netflixiltä. Lenkille en jaksa tänä iltana, sillä olen sekä eilen että toissapäivänä ahkeroinut kuntoilun parissa.

2 Comments

 1. tuulanneli
  08/07/2019 / 9:03 am

  Aivan ihanaa, että nappasit haasteen. Näitä on aina kiva lukea, koska oppii jotain uutta .

  Blogisi on ollut minulle esikuvana, kun aloin itse bloggamaan. Upeaa, että olen saanut tutustua sinuun niin livenä kuin täällä somemaailmassa.

  Rentoa ja mukavaa kesänjatkoa 🙂

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  08/07/2019 / 10:58 am

  Voi kiitos kauniista sanoistasi. Rentoa kesänjatkoa sinullekin, toivottavasti vielä vähän lämpenisi!

Vastaa