Raitainen puuvillamekko, fomoilua ja ikioma Toscana

 

Olen viime aikoina syyllistynyt yhteen pahimmista mokaan, joka voi somessa oleville tulla. FOMO. Fear Of Missing Out. Kehtaan tunnustaa tämän, vaikka tunne on suorastaan nolo. Mikä on ensimmäinen sääntö, kun alat someilemaan? Tee omaa juttuasi, äläkä vertaa itseäsi muihin.

Kaikki muut, ja siis todellakin kaikki, ovat mökeillään veden äärellä tai ihanilla matkoilla, joissa helle hellii. Olen kiduttanut itseäni katsomalla muiden aurinkoisia lomakuvia, ja kironnut Suomen heinäkuun alimpaan, no, just sinne. Säätiedotukset ovat suorastaan huvittavia, on niin viileää.

Toukokuulla sain vähän väliä kuulla onko matkasuunnitelmia. No ei ole. Miehen loma alkaa vasta tämän viikon lopulla, ja sitä on kolme viikkoa. Ajatus tulikuumasta Välimeren alueesta ei houkuta, vaikka olisi ihana mennä etelään. Kun lämpötila alkaa olemaan siinä +32-+37, kuten kuulemma Maltalla tänään (Whatsup-tieto), on yksinkertaisesti liian kuumaa. Sellaisissa helteissä ei jaksa tehdä mitään, ja itseni tietäen en nauti kuumuudesta. Sovimme siis, että etelänreissua ei tehdä tänä kesänä.

Selitän tätä kesämatkan puuttumista selvästi itselleni, koska olisin toivonut jonkinlaista irtiottoa. Jäänkö kesästä jotenkin paitsi, kun lähde pois kotiympyröistä? Ärsyttää hieman oma suhtautumiseni, sillä loma voi olla hyvä ilman matkojakin. (Aika usein olen silti fomoillut työporukkojeni whatsup-ryhmässä, jossa on kuvia mitä upeimmista reissuista…)

Tulikuumassa Toscanassa lomailimme kymmenen vuotta sitten, ja siitä on superhelteestä huolimatta ihanat muistot. Olimme siellä aikaa ennen Instaa, eli 2009. Toscana nosti päätään lomailupaikkana, ja onnistuin löytämään meille talon, joka ylitti kaikki odotukset.

Mutta sitten. Lämpötilat pamahtivat ekan lomaviikon lopulla neljäänkymmeneen. Yritä nyt siinä sitten kierrellä niissä keskiaikaisissa kukkulakaupungeissa. San Giminiano, tornien kaupunki, oli kuin pätsi, eikä ilma liikkunut mihinkään. Tuntui siltä, että pään päälle heitettiin viltti, eikä pakoon päässyt. Eipä ihme, että vietimme aika paljon aikaa lomatalomme uima-altaalla. Onneksi saimme Firenzen, Sienan, Pisan ja Chiantin alueen kierrettyä ennen superhellettä. Kaksiviikkoinen oli kuitenkin mahtava kokemus, paras matkamme ikinä. Miten siitäkin voi olla jo kymmenen vuotta.

Lue lisää asunnon vuokraus Toscanasta ja matkavinkit Toscanaan.

Olen suunnitellut seuraavaa reissua, sitten joskus. Haluaisin Málagaan, käydä Gibraltarilla, Rondassa ja ajella viinialueella. Cadiz kiinnostaisi myös. Espanjaan olisi ylipäätään kiva tutustua enemmän. Haaveita olla pitää. Ja kivoin, meille paras loma on sellainen, jossa on myös niitä allaspäiviä, ei pelkkää tukka putkella menemistä.

Mutta hei – meillä on täällä kotona oma Toscana. Kuvat on otettu ikkunasta näkyvien peltojen toisella laidalla. Kuin ihmeestä aurinko pyrki esiin, ja lämpötilakin kohosi 22:een. Sydän sykähtää joka kerta, kun katsoo noita peltoja. Olen iloinen – katselen pellolle. Olen surullinen – katselen pellolle. Niillä kävely on parasta terapiaa. Nyt niillä ei ole kylvöjä, pelkkä heinä, joka on korjattu jo juhannuksena. Kaksi traktoria ajeli juhannusaaton iltana heinää keräten.

Onhan tässä kierrelty kotimaatakin. Suomessa on mitä suloisimpia paikkoja, jotka vain odottavat vierailijoitaan. Ja kohta mennään taas sukuloimaan. Nyt jos on Pohjois-Savon, Oulun tai Oulu-Pietarsaari-välin asiantuntijoita, heittäkääpä kivoja retkivinkkejä tänne suuntaan!

Raitamekosta saan kiittää Selected Brands Finlandia, joka antoi minulle alkukesästä muutaman ihanan lomavaatteen. Puuvillainen, ohut Summum Womanin mekko tai tunika on väljä ja viileä kesäpäivän vaate. Sen voi pukea tosiaan myös housujen ja topin kanssa.  Summum Woman on aika reilua kokoa, oma mekkoni on kokoa XS, ja se on todella, todella väljä. Vierastin aluksi sen väljyyttä hieman, mutta nyt just se on se paras puoli mekossa. Erityisen kaunis on punosvyö vyötäröllä.

Mekkoa saa Zoom Designista, jossa on kokoja hyvin tarjolla.

Hattu on Menorcan-tulianen kesältä 2013, tennarit Lacosten vanhat.

Onko teillä reissua tiedossa? Onko matka ylipäätään välttämätön hyvän lomafiiliksen saavuttamiseksi?

Ja nyt lenkkarit jalkaan ja menoksi, on tyyntä, ja lenkki-ilmaksi mitä mainioin. Tänä iltana on vuorossa 8 kilsaa, ja tuolla mesinagervon tuoksussa kun hölkkää, se on parasta maailmassa!

23 Comments

 1. Kristiina
  08/07/2019 / 7:13 pm

  Meillä on syyskuun alussa kahden viikon matka Nizzaan ja palautumiseen lomaa viikko. Heinäkuu menee siis töissä mutta palkinto odottaa

 2. Sara
  08/07/2019 / 7:23 pm

  Meillä on tiedossa loman aluksi ensin Tukholman-risteily isolla porukalla, sukulointia Lapissa ja viikon reissu Pärnuun, Riikaan ja Tallinnaan. Vaikka tykkään kovasti reissata, olen onnellinen, että viimeisen, neljännen lomaviikon olemme ihan kotosalla.

  Kaipaan juuri nyt aurinkoa ja lämpöä, joten ensi vuonna on ihan pakko päästä takuuvarmaan aurinkoon. Kaikkein mieluiten lähtisin varmasti syyskuussa, mutta se ei oikein onnistu kouluikäisten lasten kanssa. Minulla sää vaikuttaa mielialaan. Onneksi kesäkuu oli lämmin täällä pk-seudulla eikö menetetä toivoa vielä heinä- ja elokuun kanssa.

 3. Mari
  08/07/2019 / 7:51 pm

  Ei ulkomaanmatkapakkoa. Lomailen mökillä juuri täällä Pohjois-Savossa, perheen ja lähisuvun kanssa, samalla paikkakunnalla, missä sinäkin käyt, eri järven rannalla tosin. Täällä menee sujuvasti monta viikkoa, Iisalmen torin eksotiikkaa ei voita mikään..

 4. Marianne
  08/07/2019 / 8:50 pm

  Ihania tunnelmakuvia! Minä haluan ottaa lomallani irtioton kotinurkista. Ei sen tarvi suuntautua ulkomaille, riittää hyvin joku kotimaan piipahdus. Taisin pongata Instastasi pakollisen kurvauksen Vääksyn kautta Hkiin :). Mies vähän ihmetteli reittivalintaa…. Kivoja on myös pikkupiipahdukset lähimaiden kaupunkeihin, kuten Köpis, Amsterdam,, vettä pitää löytyä ja rentoa menoa. Olet varmaan käynyt Mässkärissä? Se on kyllä ihana saari. Kokkolan edustalta löytyy tunnelmallinen majakkasaari Tankar, Se on kyllä päivän reisssu, jos menee reittiveneellä.
  Mukavaa lomailua !.

 5. Pauska
  08/07/2019 / 9:50 pm

  Liekö Mari tuttuja, taijetaan olla sen saman järven rannalta. 🙂
  Koljonvirtateatteri ehottomasti, Kuopion tori ja Hannan possumunkit, Sonkajärviviikko ja satukonserttil oli viime vuonna aivan mahtava, Ismo Eskelinen ja Jussi Vatanen esiintyivät kirjastossa, Kiuruveden iskelmäviikko, mut taisi olla niin, että iskelmästä et pidä. Koljonvirta kaikkine nähtävyyksineen, Vieremän ravit, joissa ainakin ennen oli aito ja ihana vanhanajan tunnelma. Siellä sitä oltiin ystävien kanssa töissä vetoja tarkastamassa monta vuotta. Lapinlahella Matin ja Liisan asemalla on kiva liike, Siilinjörvellä kävisin kahtomassa SiiPen pesispelin, eno omisti pitkän aikaa sen rakennuksen kentän päässä, Lapinlahella on myös Väisälänmäen kansallismaisema, joka on nökemisen arvoinen.

  Me käytiin Tanskassa ja Legolandissa lyhyellä matkalla, helteisiin ei kiinnosta lähteä, ranskalanen ystävä viestitti, että on ollut ihan kamalaa +35 asteessa, onneksi hällä alkoi loma ja pääsee Norjaan viilentymään :).

  https://pauskanelamaa.blogspot.com/2015/10/haaste-kotikaupungin-kymmenen.html

  https://pauskanelamaa.blogspot.com/2013/03/lapsuusmaisemissa-iisalmessa.html

  Ihanaa Savon matkaa, siellä kyllä viihtyy :).

 6. 09/07/2019 / 12:13 am

  Parasta työtä ilmaston puolesta on pysyä kotona. 🙂

  Minulle kieltenopena se on vaikeaa, kun ihan kielitaidon ja kulttuurin puolesta pitäisi käydä niissä maissa, joista opettaa. Ja minulla on niin monta opetuskieltä että vaikeaksi käy käydä kaikissa noissa maissa. Lisäksi rakastan 40 asteen hellettä… (pekingiläisetkin pitivät minua outona…)

  Tänä kesänä olen reissannut aika monessa paikassa, toki silloinkin aina miettien kaikkein ympäristöystävällisimmät vaihtoehdot.

 7. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/07/2019 / 12:08 pm

  Aika hieno palkinto! Siellä olisi kiva autoilla, ja nimenomaan just syksymällä, kun Euroopan lomakausi ja pahimmat helteet ovat ohi. Mahtavaa matkaa!

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/07/2019 / 12:09 pm

  Onneksi tosiaan se alkukesä oli lämmin, ja varmasti saadaan vielä lämpimiä elokuussa! Sulla on mukavat reissut edessä, nauti!

 9. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/07/2019 / 12:10 pm

  Hih, sinne tosiaan suunnataan ensiksi. Mä olen lenkkeillyt ja pyöräillyt Iisalmea niin ristiin rastiin, että ku kotia menis! Iisalmen torilla pitää ehdottomasti käydä pottuja hakemassa!

 10. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/07/2019 / 12:12 pm

  Vääksy ja ZD on ehdottomasti käymisen arvoinen! Tuollaiset pikku kurvaukset ovat vaivan väärti. Lahtikin vaikutti kivalta paikalta, sinne pitää mennä vielä uudelleen. En ole käynyt Mässkärissä, Tankarissa muistaakseni Kokkolassa asuessani, kun olin kesätöissä. Mukavaa lomailua sullekin!

 11. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/07/2019 / 12:14 pm

  Kiitos, tässä oli monelle vinkkejä, mutta mä en tosiaan välitä iskelmästä tai raveista. Matin ja Liisan asemalla olen käynyt, Runnissa myös. Meille tulee sukulaisia kyläilemään anoppilaan, joten siitä tulee hauska päivä, kun teemme yhdessä ruokaa jne.

 12. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/07/2019 / 12:15 pm

  No joo, mun matkailut ovat aika pientä, ja niin sinunkin isossa kuvassa. Huh, olet aika sissi, kun tykkäät 40 asteen helteistä!

 13. 09/07/2019 / 12:51 pm

  Siis niin upeita ja ihania kuvia! Ihanat maisemat ja kaunis tuo mekko 🙂

  Tiedän mistä puhut, sama tunne iskee välillä itseenkin. Tuo vertaaminen on niin turmiollista ja silti sitä tulee ajatuksissaan tehtyä, vaikka tietää, ettei se kannata tai ole hyvästä.

  PS. Toscana on ollut mun haavelistalla jo pitkään! Täytyy kurkata sun postaukset, KUN lopulta se unelma toteutuu 🙂

 14. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/07/2019 / 5:16 pm

  Niin totta. Mutta ihmisiä tässä vaan ollaan, ja vertaaminen on inhimillistä. Jos joku sanoo, että eii koskaan vertaa itseään muihin, valehtelee, tai on ihan epäinhimillinen.

  Toscana on hieno ja monimuotoinen. Kurkkaa ihmeessä postaukset, meidän lomatalo varsinkin oli aivan ihana.

 15. Sirpa
  10/07/2019 / 1:49 pm

  Olipa lohduttavaa lukea, että joku muukaan ei viihdy Välimeren paahteessa juuri nyt. Olen myös pillittänyt ääneen kun haluaisin matkustaa niihin juuri kuumiin päiviin ja linnunmaidonlempeisiin iltoihin, mutta niin monta reissua viisaampana ja rättiväsyneenä jätimme tänä kesänä myös matkaamatta, harmittaa aivan vietävästi. Mihin menis, jaa-a, siinä funtsinnan paikka. Olen myös persoona joka +35 asteen helteessä on jo klo 14 aikaan ihan naatti ja sitten pitäisi vielä jaksaa iltaa ja joo, yötä kanssa viettää lomaa pitkän kaavan mukaan. Suomen heinäkuu on kyllä fiasko, onkohan ilmastonmuutosta vaiko mitä, kun viime vuonna tähän aikaan oli tukalan kuumaa myös täällä. Olisko Tallinna kiva paikka kesällä, käynyt 4 kertaa mutta en kesällä, jotenkin ei vaan innostanut?

 16. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/07/2019 / 4:06 pm

  No täällä on toinen pillittäjä! Olisin jotenkin niin kaivannut pientä irtiottoa. Tuo on just niin kuin sanot. Mua huippaa helposti helteillä. Mut hei, mites Riika, oletko lukenut mun postaukset sieltä? Se oli ihana kaupunki vain tunnin lennon päässä! Suosittelen lämpimästi!

 17. Sirpa
  10/07/2019 / 6:08 pm

  Riikan postaus on jäänyt väliin, täytynee lukaista, kiitos vinkistä. Riikassa käynyt, mutta joulun aikaan, kesällä todennäköisesti mukavampaa kierrellä. Jouluna vanhat kujat kivasti somistettu jouluun. Toiveenasi oli Gibraltar, näkemisen arvoinen, ainoa miinus varastelevat apinat, jotka vapaana juostessaan sieppaavat salaman nopesti turistien laukkuja ja kameroita, ikävä pointti. Ronda on ihana, kerrassaan ihana, maisemat upeita, linna ja ympäristö kuin joissakin romanttisissa TV-sarjoissa, rauhallista ja hiljaista. Äärimmäisen kauniita kukkaistutuksia ja kasvillisuutta muutoinkin, vesielementtejä, suihkulähteitä ja kaikki niin kauniisti hoidettu, pieni paratiisi. Ei kannata enempää kirjoitella ja haaveilla menneitä, muuten pillitys jatkuu, muuttuen ulinaksi ja mies tuskastuu, matkaan pitää päästä, mutta paikanpäällä kuumuus ahdistaa, on hiostavaa ja raskasta kierrellä, kengät hiertää jalkaa ja muutoinkin väsyttää, naisen elämää : ))

 18. T.Rva46
  10/07/2019 / 6:52 pm

  Täällä oltiin Välimerellä kesäkuun alussa, just sopivat säät. Nyt töitä ja elo-syyskuussa 5 vkoa lomaa joista 2 uudelleen eteläisessä Europassa.
  Mä niin RAKASTAN tätä wanhanaikaista Suonen kesää, ts.noin 20 astetta tai vähän yli olevaa säätä. Auringossa hyvinkin leppoisaa muttei tule hulluna kuuma, ja jaksaa sekä pihatöitä että aktiviteetteja, koiratkin kiittää. Jos pitäisi valita viime kesän kaltaisen painajaismaisen käristyskupolin ja vaikka vähän kylmähkön kesän välillä, viileä ilman muuta. Suomeen vain ei sovi ne katkeamattomat helteet, etelämmässä on ilmastoinnit, infra ja työtahti niuhin sopeutettu ym.kun niitä on totuttu odottamaan.

 19. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/07/2019 / 7:45 pm

  Tässä on mun Riian-postaus: https://www.fabfortysomething.com/2018/07/riika-veit-sydameni-ensikertaiaisen.html

  Sä taidat olla mun sielunsisko noissa reissuasioissa. Ihan ku mä!! Mun mies taas on sellainen kameli, että pärjää syömättä ja juomatta vaikka koko päivän, mutta mä väsyn tosi helposti. Mutta silti aina tekee mieli kesälomareissuun! Sellainen se ihmismieli on, pitää jotenkin aina eteenpäin päästä…

  Pysyisipä edes tällaiset kelit, ihana ilma iltalenkille tai -pyöräilylle… Koitetaan kestää, vaikka ei nyt reissuun pääsäisikään. Ehkä ensi kesänä… Nyyh…

 20. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/07/2019 / 7:47 pm

  Viime kesä oli tosi tuskainen, meillä kun ei ole ilmalämpöpumppua, eikä mihinkään päässyt pakoon hellettä. Tällainen sä kuin tänään olisi aivan tarpeeksi hyvä. Mä pärjäsin koko talven sillä käristyskupolikesällä, en kaivannut lämpimään ollenkaan. Just nyt jaksaa aktiviteetteja, ja yöt nukkuu hyvin.

  Ah, sun alkukesä kuulostaa ihanalta. Ehkä mekin joskus päästään heti kesän alussa jonnekin, Malta olisi kiva paikka silloin! Olis lämmintä, muttei liian! Ihanaa uutta lomanodotusta sulle!

 21. Kristiina
  11/07/2019 / 8:48 pm

  Kiitos! Suunnitellaan pikkuretkiä pitkin rannikkoa sekä sisämaahan. Kunhan on aurinkoiset kelit niin vuokrataan avoauto ja nautitaan elämästä.

 22. Leena
  19/07/2019 / 9:44 pm

  Sinulla on kiva blogi, kiitos. Viime vuonna heti kesäkuun alussa kiersimme mieheni kanssa vuokra-autolla viikon Andaluciassa. Ehdottomasti mieleenpainuvimmat kaupungit olivat Ronda ja Granada. Tänä vuonna syys-lokakuun vaihteessa juhlimme 30-vuotishääpäiväämme Sisiliassa. Vierailemme ainakin Palermossa, Monrealessa ja Syrakusassa. Matkalla ulkomailla imen vieraita kulttuureja, maistelen paikallisia ruokia ja istun kahviloissa paikallisia ihmisiä seuraten. Rannoilla en juurikaan maikaile.Kotimaanmatkailu on jees, tulimme juuri Raumalta, mutta mikään ei voita reissua ulkomaille. En omista kesämökkiä, joten matkailen mielelläni. Hyvää kesää kaikille! Nyt on tulossa superlämmin viikko!

 23. marjukkap
  Kirjoittaja
  21/07/2019 / 7:46 pm

  Kiitos, kiva kuulla, että tykkäät blogistani! Andalucia kiinnostaa kovasti, jo senkin takia, että mieheni osaa hyvin espanjaa. Teidän hääpäivän juhlinta kuulostaa ihanalta, ja kyllä kolmeakymppiä kannattaakin juhlia! Meille tulee 20v ensi vuonna naimisissa, joten pitää ihan senkin takia suunnitella jotain erityistä!

  Ihanaa, kun on taas lämmintä! Nautitaan!

Vastaa