BMuir alpakkaneule on syksyn ihanin vaate

 

Kaupallinen yhteistyö Balmuirin kanssa, sisältää mainoslinkkejä

 

Syksyssä on yksi aivan ehdoton, ihana asia: neuleet! Olen henkeen ja vereen neuleiden ystävä, ja olen sitä mieltä, että esimerkiksi harmaita neuleita ei voi olla liikaa. 

Balmuirin BMuir-malliston syksyn uutuus on alpakkaneuleet, jotka ovat kevyttä ja ilmavaa alpakan ja Responsible Wool Standardin (RWS) mukaisesti tuotettu. Neulemallisto sisältää hupullisen ja vyöllisen pitkän neuletakin, kaksi erilaista tunikaa, neulepuseron ja avoimen, lyhyemmän neuletakin, sekä huivin, pipon ja baskerin.

Elokuu on ollut ihanan lämmin, kivan sopivasti. Mieleni kuitenkin jo salakavalasti haaveilee hieman syksyisemmistä asuista, ja olen pakannut jo kaikki vaaleansiniset vaatteet odottamaan ensi kevättä. Silmäilen kaipaavasti neuleitani, sillä kyllä, haluan palavasti jo pukea neuleen ylleni!

Ennen kuin siirrytään takkikauteen, on villatakkikausi! Viileinä aamuina, aikaisin töihin lähtiessä, kääriydyn Greta-neuletakkiin. Greta-neuletakissa on kaunis, shaalimainen huppu, vyötäröllä vyö ja edessä taskut.

Vaikka neule on pitkä, se on kevyt, sillä se sisältää alpakan ja merinovillan lisäksi elastaania ja polyamidia, jotta se pitäisi joustavuuden. Tuotteet valmistetaan Sisä-Mongoliassa, Kiinassa. Neuleissa käytetyt alpakanvillat keritään Perussa kasvatetuista alpakoista.

Merinovillan eettisyys puhuttaa nykypäivänä. Balmuirin merinovilla on valmistettu Responsible Wool Standard (RWS) -standardin mukaisesti. RWS-standardin tavoitteena on huolehtia lampaiden hyvinvoinnista ja pienentää laidunaluiden ympäristörasitusta. Villa on myös mulesing-vapaata.

Balmuir, alpakkaneule, Greta-neuletakki, aikuisen naisen tyyli

Kun ajattelen muhkeiden villaneuleiden yhdistämistä, tulevat ensimmäisenä mieleen nahkahousut ja mekot. Mielialasta riippuu, laittaako jalkaan korkoa vai ei. Kuvienottopäivänä oli korkofiilis.

Balmuir, alpakkaneule, Greta-neuletakki, aikuisen naisen tyyli
Balmuir, alpakkaneule, Greta-neuletakki, aikuisen naisen tyyliBalmuir, alpakkaneule, Greta-neuletakki, aikuisen naisen tyyli

Syysvärityksen omaavana rakastan lämpimiä vihreitä, punaisia ja keltaisia.

Okrankeltainan Gloria-neulepusero on kaunis sellaisenaan, mutta sen alle voi myös laittaa vaikka paitiksen ja jättää helman hieman näkyviin. Tällainen on neuleusero parhaimmillaan, rento, kevyt, ilmava ja omantuntuinen päällä.


Gloria-neulepusero, Balmuir, alpakkaneule, aikuisen naisen tyyli, aikuisen naisen muoti

Pieni halkio helmassa on kiva! -ne pienet yksityikohdat ovat tärkeitä!

Gloria-neulepusero, Balmuir, alpakkaneule, aikuisen naisen tyyli, aikuisen naisen muoti
Gloria-neulepusero, Balmuir, alpakkaneule, aikuisen naisen tyyli, aikuisen naisen muoti

Grazia-neuletunika on minulle niin pitkä, että se kävisi vaikka lyhyestä mekosta. Muhkea tunika ei tarvitse stailausta. Vaikka neule näyttää tosi lämpimpältä, se on päällä todella kevyt ja joustava, kiitos elastaanin. Vaalea helmenharmaa on yksi lempiväreistäni, kauniin lämpimällä vivahteella.

Grazia-neuletunika, Balmuir, alpakkaneuleet, aikuisen naisen muoti, aikuisen naisen tyyli


Mallistoon kuuluvat myös Grace-pipot ja –baskerit, sekä muhkea Grace-huivi, kuvissa nyt supermuodikkaassa kamelinsävyssä.

Kaunista loppukesän päivää kaikille!

Lue myös: Balmuirin uutuuslaukut kestävät käyttöä ja aikaa

6 Comments

 1. 22/08/2019 / 3:52 pm

  Voi, tuo okrankeltainen neule on niin ihanan syksyisen värinen! Täällä myös yksi neuleiden rakastaja 🙂

  Ps. Kauniita kuvia susta!

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/08/2019 / 4:04 pm

  Kiitos kovasti! Keltainen neule on kyllä enemmän kuin omannäköinen. : ) Kiitos, se on taas hovikuvaajani kameran takana.

 3. Malla
  24/08/2019 / 11:11 am

  Neuleet alkavat kummasti kiinnostaa, kun syyskuu lähestyy ja näitä kuvia katselee. Toinen asia mikä kiinnostaa on tuo nahkainen laukkusi – juuri tuollainen on hakusessa nimittäin : )

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  24/08/2019 / 11:17 am

  Kyllä, syyskuu on ihan nurkan takana! Yksi lempikuukausistani muuten!

  Laukku on Balmuirin Evelyn hobo, ja ihan huippu, kestävä ja hyvä kantaa olalla. Mulla on pienempi Michael Korsin hobo, mutta sen taidan myydä pois, kun käyttö on jäänyt vähemmälle.

 5. 27/08/2019 / 11:53 am

  Minäkin ihastuin tuohon okrankeltaiseen värisävynä, vaikkei se minulle sopisikaan. Viikko sitten poikkesin kaupungilla ja ihailin Balmuirin vyöllistä vaaleanpunaista cashmir-neuletakkia. Se oli niin kaunis, että on edelleen harkinnassa… Hinta on tosin aika mojova ja tarvitsenko sitä oikeasti.

  Facebook työntää silmieni eteen koko ajan Alpan mainoksia ja olen ihaillut niiden kivoja sävyjä ja kuvioneuletta. Mutta alpakanvilla on kai kauhean lämmintä. Minä kai viuhdon niin paljon työssäni, että talvella tulee kuuma puuvillaneuleessakin 🙂

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  27/08/2019 / 1:02 pm

  Okrankeltainen on jokasyksyinen ihastukseni. Alpakanvilla on lämmintä, mutta hengittävää. Heh, minäkin viuhdon, siksi pitää olla kerroksia!

Vastaa